jump to navigation

Ο Τσίπρας νέος αρχιεπίσκοπος. Η θέση των συνιστωσών του Συριζα. (Αναδημοσίευση από Ιντιμίντια – Πετυχημένο), 30/01/2008 31/01/2008

Posted by the left and the crisis in Τσίπρας Αλέξης.
Tags: , , , ,
trackback

Απίστευτο και όμως αληθινό. Κύκλοι προσκείμενοι στην ιερά σύνοδο, διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, πως η πλειοψηφία των μητροπολιτών αποφάσισε να ζητήσει από το νέο και ταλαντούχο πολιτικό Αλέξη Τσίπρα, να είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, μετά την κοίμηση του Μακαριοτάτου Χριστόδουλου. Οι άγιοι πατέρες κατάληξαν σε αυτή την απόφαση καθώς πιστεύουν πως χρειάζεται ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, προερχόμενο από τα κινήματα και όχι από τη γραφειοκρατική επετηρίδα της ιεραρχίας, για να εισάγει την εκκλησία μας στον εικοστό πρώτο αιώνα. Θεωρούν μάλιστα πως ο Αλέξης είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να βοηθήσει την εκκλησία να ανακόψει την επιρροή που ασκούν τα αντιδραστικά και σατανικής προέλευσης ρεύματα των emo και των trendy, στη νεολαία μας.

Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί πως ο νέος και ταλαντούχος πολιτικός ήταν και η προσωπική επιλογή του εκλιπόντος αρχιεπισκόπου, κάτι που το συζήτησε και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, όταν ο τελευταίος τον επισκέφτηκε προ ημερών για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Και ο Αλέξης; Σύμφωνα με πηγές κοντά στο νεαρό και ταλαντούχο πολιτικό δηλώνουν πως ο ίδιος εξεπλάγη καθώς δεν ήταν στα σχέδιά του να γίνει αρχιεπίσκοπος αυτό το καιρό, αφού είχε δεσμευτεί να παραμείνει στην Ανοιχτή Πόλη και τη δημοτική παρέμβαση. Ωστόσο «πολλές φορές η ζωή τα φέρνει αλιώς και θα αναλάβει το ιστορικό του χρέος να βοηθήσει την εκκλησία να βγεί απο τη δύσκολη θέση» ήταν τα ακριβή του λόγια. Σε κάθε περίπτωση το λόγο έχουν τα συντεταγμένα όργανα της εκκλησίας.

Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη χαρά τους γι αυτή την εξέλιξη, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους:

Η ΚΟΕ ελπίζει πως υπό την ηγεσία του Αλέξη η εκκλησία θα ηγηθεί της πάλης του λαού μας ενάντια στο μουσουλμανικό – ιμπεριαλιστικό τόξο Τουρκίας – Σκοπίων – Αλβανίας και των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, που ως δημιουργήματα των αμερικανών απειλούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το ΚΟΚΚΙΝΟ πιστεύει πως ο Αλέξης θα στρέψει την εκκλησία προς τη θεολογία της απελευθέρωσης και πως θα βοηθήσει να μετατραπεί η κάθε ενορία σε κέντρο για τη συσπείρωση των δυνάμεων της αριστεράς και την ανασύνθεση, ώστε να δημιουργηθεί το πλατύ αντικαπιταλιστικό κόμμα που θα θέσει τέλος στο δικομματισμό.

Η ΑΚΟΑ θεωρεί πως με τη βοήθεια του νέου αρχιεπισκόπου Αλέξη, η εκκλησία της Ελλάδος θα ασκήσει αποτελεσματική πίεση στο Άγιο Όρος, για την άρση του άβατου των γυναικών και την εναρμόνιση επιτέλους της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Έτσι θα μπορούν τα μέλη αυτής της οργάνωσης της ανανεωτικής αριστεράς, άνδρες και γυναίκες, να αποσυρθούν ήσυχα από την ενεργό πολιτική δράση, μετά την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της οργάνωσης: την εκλογή του Γιάννη Μπανιά στο κοινοβούλιο.

Η ΔΕΑ προβλέπει πως η επιλογή Τσίπρα για τη θέση του αρχιεπισκόπου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, οικονομικής κυρίως ανάπτυξης του κινήματος, ενώ ζήτησε, με βάση τις προεκλογικές συμφωνίες, να της επιδοθεί μία επαγγελματική θέση σε κάθε μητρόπολη.

Τέλος η Νεολαία Συνασπισμού, η πιο πολιτική από όλες τις συνιστώσες, ζήτησε να κλείσει την αρχιεπισκοπή για πάρτυ και συναυλίες τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο.

Advertisements

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: