jump to navigation

Πρόταση μετονομασίας της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ 30/04/2010

Posted by the left and the crisis in Ανανεωτική Πτέρυγα.
trackback

Η εναλλακτική πρόταση της Α.Π. του ΣΥΝ στην ΚΠΕ της 25ης Απριλίου μου έκανε αίσθηση στο 9ο της σημείο:

“9. Ο ΣΥΝ απορρίπτει ως αποπροσανατολιστικές προτάσεις που αναφέρονται:

– στην όποια προσωρινή ή και μακροπρόθεσμη έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ και το ευρώ προκειμένου είτε για να μην δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην ευρωζώνη, όπως αντιδραστικές και συντηρητικές δυνάμεις προτείνουν,  είτε  για να  αποκτήσει  η χώρα δυνατότητες εσωτερικού ελέγχου και δυνατότητες υποτίμησης του εθνικού νομίσματος, όπως δυνάμεις του αριστερισμού προτείνουν. Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια προοπτική οδηγεί σε μεγάλη υποτίμηση και σε δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

– στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους μεγάλους πιστωτές του εξωτερικού. Οι χρονικές αναπροσαρμογές αναμφισβήτητα αποτελούν συνήθη πρακτική των χωρών. Η απαλοιφή όμως μέρους του χρέους, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να  είναι αποδεκτή για χώρες του 3ου και 4ου κόσμου. Δεν θα είναι αποδεκτή από τους πιστωτές, στους οποίους και πάλι θα είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε,  για χώρες της ευρωζώνης. Η άρνηση και αδυναμία προώθησης τέτοιων επιλογών θα έχει ως συνέπια την στάση των πληρωμών, δηλαδή την πτώχευση και την και την σίγουρη επέλαση του ΔΝΤ για τις περαιτέρω διευθετήσεις”.

Μάθαμε λοιπόν ότι: 1. Αν βγούμε από την ΟΝΕ «θα μειωθεί δραματικά το βιοτικό επίπεδο», και 2. Αν προχωρήσουμε σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με απαλοιφή μέρους του, «θα έχει ως συνέπεια τη σίγουρη επέλαση του ΔΝΤ».

Καθησυχαζόμενος λοιπόν ότι εντός ΟΝΕ δεν έχουμε δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου και πληρώνοντας το χρέος μας όπως σήμερα, δεν έχουμε επέλαση του ΔΝΤ, προτείνω τη μετονομασία της Α.Π. σε Π.Α.

Υ.Γ. Όπου Π.Α. Πτέρυγα Αρειανών.

Σχόλια»

1. ΚΜ - 05/05/2010

Έχω ένα φίλο που άμα βλέπει ή ακούει να επαναλαμβάνονται οι ίδιες κακόγουστες ανοησίες (ναι, αυτό συμβαίνει συχνά σε διάφορους χώρους και κάτω από διάφορες περιστάσεις), τότε λέει θυμοσοφικά «Άντε Πάλι».

Οι ιδεοληψίες της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», καθώς επαναλαμβάνονται κάτω από διάφορες αφορμές, μου θυμίζουν αυτό το «άντε πάλι».

Φίλε ΣΥΡΙΖΙΤΗ κάνεις λάθος λοιπόν. Το ΑΠ δε σημαίνει «Αρειανή Πτέρυγα» αλλά, απλά, «Άντε Πάλι»!

2. s c - 18/05/2010

ΣΤΟ ΚΑΛΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ


Σχολιάστε