jump to navigation

Το «Μέτωπο» παίζει με τα όρια του ΣΥΝ και ο Αλαβάνος μπήκε στην υπηρεσία της αντίδρασης! 16/05/2010

Posted by the left and the crisis in Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
trackback

Αλέκος Αλαβάνος

Στην Αυγή σήμερα εξαπολύθηκε η ομοβροντία. Τρία άρθρα πυροβολούν τις πρωτοβουλίες του Μετώπου του Αλαβάνου:

Το Μέτωπο «παίζει» με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ
Αποκλίνοντα πολιτικά σχέδια στον ΣΥΡΙΖΑ
Ανάγκη ενότητας και δράσης του ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί η αφωνία της Αυγής για την ανακοίνωση 5 μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στο Μέτωπο. Διαβάζοντας τα σημερινά δημοσιεύματα και γνωρίζοντας την πικάντικη προϊστορία της κεντρικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, καταρχήν εκνευρίστηκα. Μίλησα όμως με νηφάλιο σύντροφο, ο οποίος μου έδωσε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων και ένα άλλο πρίσμα των σημερινών δημοσιευμάτων, που ευχαρίστως παραθέτω:

Η ανακοίνωση των 5 του Μετώπου για το παρασκήνιο της τελευταίας σύγκρουσης φιλοξενήθηκε σε πολλές εφημερίδες πλην της Αυγής. Το συμπέρασμα που βγάζουμε ως καλόπιστοι αναγνώστες είναι ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί κατασκεύασμα των χαλκείων του Χρυσοχοΐδη, ώστε να πληγεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αυγή κατάλαβε την προβοκάτσια και δεν τη δημοσίευσε. Επιπλέον με τα τρία σημερινά άρθρα προχωρά ή υπονοεί νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις:

Ο Α. Τσίπρας φέρεται να καταγγέλλει ως πλαστή την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γ. Μπανιά κατά τη διάρκεια της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 29/4, όπου φέρεται να είπε ότι «ο ΣΥΝ τα συζητάει όλα εκτός της παρουσίας του Αλαβάνου στη συγκέντρωση».

Ο Α. Καλύβης αποκαλύπτει ότι κατά την επόμενη δραματική συνεδρίαση της γραμματείας στις 4/5, όχι μόνο δεν τέθηκε βέτο για την παρουσία του Α. Αλαβάνου στο βήμα της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα «είναι επιθυμητή η ιδέα και η προοπτική αυτή, αρκεί να βασίζεται σε μια ειλικρινή πρόθεση για πολιτική συνεννόηση και κοινή δράση, η οποία πρέπει να διασφαλιστεί με την ένταξη του συντρόφου με όρους συλλογικότητας στην κοινή μας προσπάθεια». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου το όνομα και το τηλέφωνο του Αλέκου δόθηκε στην πολιτική κίνηση της Πεντέλης, ώστε να του γίνει ραντεβού και να οργανωθεί στο κόμμα.

Η ανυποχώρητη θέληση της ηγεσίας του ΣΥΝ να συνεννοηθεί με τον Αλαβάνο, δεν κάμφθηκε ούτε με την ανώνυμη καταγγελία ότι ο Α. Αλαβάνος όχι μόνο δεν ήθελε να είναι ομιλητής στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη «βρισκόταν στην Αμερική ξεκοκαλίζοντας τα αργύρια της προδοσίας του!».

Ο αναγνώστης της Αυγής (που σημειωτέον δεν λειτουργεί ως κομματικό όργανο), δικαίως ενημερώνεται και οργίζεται γιατί «σε σχεδόν καθημερινή βάση ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα, με τακτική που και ο ίδιος είχε καυτηριάσει στο παρελθόν, δηλαδή μέσα από τα μίντια». Διότι δεν είναι δυνατόν ο Τσίπρας, ο Κουβέλης και ο Παπαδημούλης να έχουν πάρει σβάρνα τις φάμπρικες και τις φτωχογειτονιές, και ο Αλαβάνος να έχει πιάσει μόνιμο στασίδι στα τηλεοπτικά πάνελ.

Ενδεικτικό του ύποπτου ρόλου που διαδραματίζει ο Αλέκος Αλαβάνος είναι το γεγονός που επίσης σημειώνει η Αυγή: «ο Αλαβάνος αναζητεί τις πιο σκληρές εκφράσεις προκειμένου να χαρακτηρίσει τον Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση, παρ’ ότι την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΣΥΝ μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον κ. Παπανδρέου». ‘Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο Αλέκος είναι σε απευθείας σύνδεση με το Μαξίμου ώστε να αποτελέσει οπορτουνιστικό ανάχωμα στην ριζοσπαστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεπαίρνει και ενθουσιάζει τα εξοργισμένα πλήθη. Ενώ μάλιστα ο Αλέξης αρνήθηκε (χωρίς να χρειαστεί δέκατη τέταρτη σκέψη και εφτά συνεδριάσεις οργάνων) να πάει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέκος εθεάθη να μπαίνει από την πίσω πόρτα στην Ηρώδου Αττικού!

Ενδεικτικό των υπόγειων διεργασιών του Μετώπου είναι η αναφορά της Αυγής στο αδιαμφισβήτητο «γεγονός ότι ηγετικό στέλεχος του Μετώπου ρωτούσε στη Βουλή για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και πώς κατατίθεται η κομματική επιχορήγηση στην περίπτωση που υπάρξει διάσπαση του σχήματος»… Είναι προφανές ότι ούτε τα αργύρια της προδοσίας, ούτε η τεράστια περιουσία Αλαβάνου, επαρκούν για την διασπαστική προβοκάτσια. Επιστρατεύεται –άκουσον άκουσον- και η κρατική επιχορήγηση!

Η Αυγή επίσης ξεσκεπάζει τη στάση Αλαβάνου για τις «ακραίες μορφές δράσης που προτείνει, με χαρακτηριστικότερη την απολίτικη και επικίνδυνη πρόταση που έκανε για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή». Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από το περιβάλλον του Αλέκου, η πρόταση αυτή έγινε γιατί ο Αλαβάνος συγκινήθηκε από τη γνήσια αγωνία του Γ. Ψαριανού που μέσα στη Βουλή είχε πει ότι «ο κόσμος θα μας πάρει και τους 300 με τις πέτρες…» Το περιβάλλον Αλαβάνου επιμένει ότι αυτή η πρόταση κατατέθηκε για την προστασία των αθώων βουλευτών της αριστεράς.

Η Αυγή τέλος υπογραμμίζει το αυτονόητο: «Είναι προφανές ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ξετυλίγεται ένα άλλο πολιτικό σχέδιο. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανείς για την αριστερά, που πρέπει όλοι να μη λειτουργούν με σύνδρομα βεντετισμού και να αποδέχονται τη συλλογική δημοκρατική λειτουργία». Δείγμα αυτής της έλλειψης βεντετισμού και της συλλογικής δημοκρατικής λειτουργίας ήταν η ανακοίνωση της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον ραδιοσταθμό Κόκκινο, καθώς και η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων των τεσσάρων πανελλαδικών συνδιασκέψεων του σχήματος.

Advertisements

Σχόλια»

1. drenogiannis - 17/05/2010

Σύγχυση και απογοήτευση σύντροφοι. Πώς σκατά το κατόρθωσε η λαμπρή μας ηγεσία;

2. δελτίο τύπου από ΚΟΕ για τα δημοσιεύματα - 17/05/2010

Στην Κυριακάτικη Αυγή δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «το Μέτωπο παίζει με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ». Στόχος του άρθρου είναι να αποδείξει ότι το Μέτωπο οργανώνει «σχέδιο διάσπασης» του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της δίκης προθέσεων και των εικασιών (που παραμένουν στο επίπεδο της υποκειμενικής αντίληψης), επιστρατεύεται ένα «γεγονός»: Η αποστροφή του Χ. Κατσούλα, στελέχους της ΚΟΕ από πρόσφατη ομιλία που έκανε στην Πάτρα. «Δεν μας εκφράζει η αριστερά που βρίσκεται στη Βουλή, είπε το στέλεχος της ΚΟΕ». Κατά διαβολική σύμπτωση, ακριβώς το ίδιο «γεγονός» αναφέρεται και σε σχόλιο του Φ.Π. στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Επίσης, κατά διαβολική σύμπτωση, το «γεγονός» αυτό διαδίδεται εδώ και μέρες από γνωστούς κύκλους, προσπαθώντας να αποδείξει ότι εφαρμόζεται σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντονισμένη αυτή αναπαραγωγή συνεχίζεται και σήμερα από άλλο εκδοτικό συγκρότημα.

Η ατυχία των εμπνευστών αυτής της εκστρατείας, είναι ότι πρόκειται για ανύπαρκτο «γεγονός». Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στην βιντεοσκοπημένη ομιλία που κυκλοφορεί ολόκληρη στο διαδίκτυο. Η φράση (εντός εισαγωγικών μάλιστα), ποτέ δεν εκστομίστηκε. Οπότε οι προπαγανδιστές της διάσπασης ας περιοριστούν στα σενάρια, στους μύχιους πόθους και στην εσωστρεφή αναζήτηση των χρήσιμων κακών. Όσο για το τι είναι και τι θέλει το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης και ποια είναι η επιδίωξη της ΚΟΕ, θα κατατεθεί ανοικτή και δημόσια πρόταση στη συγκέντρωση της 27/5.

3. kanali - 17/05/2010

Η Αυγή επίσης ξεσκεπάζει τη στάση Αλαβάνου για τις «ακραίες μορφές δράσης που προτείνει, με χαρακτηριστικότερη την απολίτικη και επικίνδυνη πρόταση που έκανε για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή».

Ίσως ο Αλαβάνος να άκουσε αυτά που και εγώ καθημερινά ακούω στους εργασιακούς χώρους πού όλοι αναρωτιούνται «που είναι η αριστερά και ποιές είναι οι προτάσεις της».

4. s c - 18/05/2010

ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: