jump to navigation

Η σχέση του Συριζα με τον Ευγένιο Ιονέσκο 29/05/2010

Posted by the left and the crisis in Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ.
trackback

Ευγένιος Ιονέσκο

Ως γνωστόν ο Ευγένιος Ιονέσκο ήταν ένας εκ των επιφανών εκπροσώπων του θεάτρου του παραλόγου.  Το Θέατρο του Παραλόγου, όπως ξέρουμε, ξεφεύγει από τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες, καταστάσεις και ότι είναι συμβατικό. Ο χρόνος, ο τόπος και η ταυτότητα είναι ασαφή και ρευστά, και ακόμη και η βασική αιτιότητα συχνά καταρρέει. Ασήμαντες πλοκές, επαναληπτικός ή χωρίς νόημα διάλογος και δραματικές ασυνέπειες χρησιμοποιούνται συχνά για να δημιουργήσουν ονειρικές, ή ακόμη και εφιαλτικές διαθέσεις.

Τι σχέση έχουν τα παραπάνω;

Μου ήρθαν στο κεφάλι διαβάζοντας την ανακοίνωση της Γραμματείας του Συριζα. Η οποία και διαψεύδει όσα κάποιοι από τη Γραμματεία διαρρρέουν μανιωδώς εδώ και ένα μήνα.

«Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να προχωρήσει πιο δραστικά σε δράσεις»

Δεν σχολιάζω την ταυτολογία «δραστικά σε δράσεις», αλλά το «πιο δραστικά»: Σύντροφοι χαλαρά, έρχεται καλοκαίρι, μην φορτσάρουμε τώρα και ιδρωκοπάμε.

«Η Γραμματεία επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου, που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, περί δήθεν προσωπικών αλληλοκατηγοριών, δήθεν οικονομικών παζαριών και εκτός πολιτικών ζητημάτων διαπραγματεύσεων»

Δηλαδή οι συντάκτες όλων των εφημερίδων συνωμότησαν όλοι μαζί (τη διαδικασία κρατούσε το ομορφόπαιδο Αντρέας) και αποφάσισαν (από μόνοι τους) ότι:

  1. Υπάρχει σχέδιο διάσπασης του Συριζα από τον Αλαβάνο.
  2. Θα εξαγγελθεί νέο κόμμα στο Σπόρτινγκ.
  3. Ο Αλαβάνος θέλει να ξαναγίνει αρχηγός.
  4. Υπάρχουν αποκλίνοντα πολιτικά σχέδια που αφορούν νέο φορέα της αριστεράς.
  5. Κάποια συνιστώσα πήγε στη Βουλή και θέλησε να πάρει μπροστάτζα τα λεφτά για να στήσει νέο κόμμα.
  6. Η ΚΟΕ δήλωσε σε ομιλία στην Πάτρα ότι «η αριστερά που είναι στη Βουλή δεν μας εκφράζει».
  7. Κάποιος προβοκάτορας υποδυόμενος τον Βίτσα δήλωσε στο Κόκκινο ότι «εντός μιας πολιτικής συμμαχίας δεν μπορεί να υπάρχει μια άλλη πολιτική συμμαχία που να λειτουργεί και εκτός της πολιτικής συμμαχίας».
  8. Ο ίδιος προβοκάτορας υποδυόμενος τον Βίτσα πήγε στη Γραμματεία του Συριζα και είπε ότι ο Αλαβάνος μαζί με τον Χάγιο του ΝΑΡ και τον Ρούντι της ΚΟΕ συναντήθηκαν στα Εξάρχεια και συνωμοτούσαν μυστικά (Μα στα Εξάρχεια πήγαν να συνωμοτήσουν; Τόσο μαλάκες; Χάθηκε μια Λυκόβρυση; Μια Σαρωνίδα; Έστω μια Πεντέλη;)
  9. Ο ίδιος προβοκάτορας υποδυόμενος και πάλι τον Βίτσα δήλωσε στο Κόκκινο ότι «δύο παράλληλα σχέδια δεν μπορούν να συμβαδίζουν», αναφερόμενος στο Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης.
  10. Σειρά προβοκατόρων υποδυόμενοι σειρά στελεχών του ΣΥΝ στο φατσοβιβλίο (facebook που λένε στο χωριό μου), βρίζουν ολημερίς και οληνυχτίς τον Αλαβάνο και τους συνωμότες του.

Με την ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Συριζα διευκρινίζει ότι όλα τα παραπάνω δεν ήταν διαρροές προερχόμενες από τον χώρο του Συριζα, ήταν απλά και μόνο αποκυήματα της φαντασίας των αλητο-ρουφιανο-δημοσιογράφων.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει, ενωμένος και αποφασισμένος, την πάλη του για τις μεγάλες ανατροπές που απαιτούνται στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Το θέατρο του παραλόγου έχασε στα τέλη του 20ου αιώνα τον Ιονέσκο, τον Μπέκετ, τον Ζαν Ζενέ, τον Αντάμοβ, αλλά στον 21ο αιώνα κέρδισε την Γραμματεία του Συριζα.

Advertisements

Σχόλια»

1. Xρήστος - 29/05/2010

Μεγάλε τα σπας

2. geotr - 29/05/2010

ΧΑχαχαχαχα
Αυτό δεν είναι σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ
Είναι φαρμάκι για τον ΣΥΡΙΖΑ
Αλλά εδώ που τα λέμε αλήθειες λέει…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: