jump to navigation

Σύντροφε Αλέξη, ζήτα την παραίτηση του συντρόφου Γρηγόρη 12/06/2010

Posted by the left and the crisis in Ανανεωτική Πτέρυγα, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
Tags: , , ,
trackback

Πολιτικός πολιτισμός (ή αλλιώς χαριεντίσματα) στην Κ.Ο. της Πέμπτης 10/6

Επειδή ο σύντροφος Γρηγόρης άφησε να εννοηθεί ότι αν του το ζητήσει ο σύντροφος πρόεδρος, τότε μόνο συζητάει την παραίτησή του, απευθύνομαι στο σύντροφο πρόεδρο και του λέω να ζητήσει ευθέως και ονομαστικά από το σύντροφο Γρηγόρη να παραιτηθεί της βουλευτικής έδρας. Για τους υπολοίπους συντρόφους έτσι κι αλλιώς θα ισχύσει το καταστατικό, οπότε αμέσως μόλις λήξουν ορισμένα ευτελή περιουσιακά ζητήματα αναγκαστικά θα αποχωρήσουν από το κόμμα. Για τον σύντροφο Γρηγόρη πέραν του ότι το καταστατικό δεν τον ακουμπά, έχει και ακατάλληλη επιλαχούσα.

Το καταστατικό θα ισχύσει και για κάποιους συντρόφους από το ιστορικό αριστερό ρεύμα που στη συνεδρίαση της ΚΠΕ θα έχουν κώλυμα για τη νέα θητεία στην ΠΓ του κόμματος. Ο σύντροφος Αλέξης έχει καλύψει τα νώτα του συν τοις άλλοις και με το κλίμα που επέβαλλε η ομιλία του συντρόφου Δραγασάκη στο συνέδριο του ΣΥΝ. Σεβασμός στο καταστατικό σύντροφοι. Όλα για το κόμμα. Τέρμα οι προσωπικές φιλοδοξίες. Οπότε με ένα σμπάρο πετυχαίνουμε πολλά τρυγόνια. Η ηγεσία εδραιώνεται. Άλλωστε όπως διαρρέουν και οι σύντροφοι της πλειοψηφίας, η εφαρμογή του καταστατικού ήταν η αιτία που έφυγαν οι σύντροφοι της μειοψηφίας. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι πράγματι το κρίσιμο ζήτημα του συνεδρίου ήταν να γίνει κόμμα ο ΣΥΝ.

Όσο για αυτούς που έχουν εκπλαγεί από τον πρωτόγνωρο πολιτικό πολιτισμό αμφότερων πλευρών από την αποχώρηση της Ανανεωτικής, είχαμε ήδη υπογραμμίσει ότι τα κρίσιμα ζητήματα του διαζυγίου δεν έχουν λήξει (δείτε κι εδώ), και επομένως προς αποφυγή επισκέψεως συμβολαιογράφου, ο πολιτισμός είναι εκ των ουκ άνευ.

Advertisements

Σχόλια»

1. Πάνος Δ. - 12/06/2010

Περί σεβασμού της ηγεσίας στο καταστατικό:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=548865

2. Σώτος Τριανταφύλλου - 12/06/2010

Αγαπητέ φίλε είσαι οπωσδήποτε αξιέπαινος γιά την τακτική αντιπαραβολή των λεγομένων με τις μετέπειτα πράξεις της ανανεωτικής και ριζοσπαστικης αριστεράς μας!
Φοβούμαι όμως ότι ταυτόχρονα είσαι και λιγουλάκι σχολαστικός, ενώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτή σχολαστικότητα απάδει του ήθους αυτής της αριστεράς. Είπε τώρα ο Γρηγόρης ότι θα παραιτηθεί άμα του το ζητήσει ο Άλεξ και τον εγκαλούμε. Αυτά γιά το χώρο μας είναι μικρότητες. Η αριστερά μας είναι προ πάντων μεγαλόψυχη.
Αν είπε, τώρα ξελέει. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε θα είναι ο τελευταίος, άσε που γιατί δηλαδή να ξελέει ο Αλαβάνος και όχι ο Γρηγόρης;
Βλέπεις, να, σε όλα είναι ανακατεμένος ο Αλαβάνος και όλα τα φταίει. Γιά να αποδειχτεί αυτό αάαλλη μία φορά, δεν θα καλέσει ο Άλεξ τον Γρηγόρη να παραιτηθεί.
Τι να πρωτοπροκάνει άλλωστε το παλληκάρι τώρα που έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια του.

Τέλος πάντων, το βασικό, κατά δήλωση του ίδιου του Γρηγόρη στην τελευταία προεκλογική περίοδο είναι να εξασφαλίσει τη σύνταξή του. Και αν θυμάμαι καλά, γιά τη σύνταξη απαιτούνται δύο θητείες με μίνιμουμ πέντε χρόνια παραμονής στο κοινοβούλιο. Αν αυτό δεν έχει αλλάξει, τότε ο Γρηγόρης δεν παραιτείται που να χαλάει ο κόσμος.
Ότι τον ενδιαφέρει βασικά η σύνταξη (εντάξει, να κάνει και την πλάκα του καπάκι) το έχει δηλώσει επανηλειμμένα από δω κι από κει. Δημόσια μεν, πλην όχι επίσημα. Πάμπολλοι οι αυτήκοοι μάρτυρες, εμού συμπεριλαμβανομένου.
Βεβαίως πάντα με το τάχα ειρωνικό απελεύθερο υφάκι της ακομπλεξάριστης, προχώ αριστεράς μας.

Σεβασμός άρα στο συνάνθρωπο και το πρόβλημά του. Το απαιτεί και ο πολιτικός πολιτισμός μας (μαρέσει που η αριστερά μας ως σύγχρονη, ό,τι μαλακισμένο new speak πλασάρει η μουμουέδικη πολιτική παρλάτα, το υιοθετεί πάραυτα!).
Εξάλλου, ο Γρηγόρης διακρίνεται γενικότερα γιά το ήθος του, την καλλιέπειά του, τη σοβαρότητα και προ πάντων γιά τον απαλλαγμένο από κάθε λαΐκισμό λόγο του. Γιά αυτό χαίρει βέβαια και τόσης εκτίμησης στο κοινό της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Βάλε δηλαδή με νου σου!
Διά του λόγου το ασφαλές παραθέτω την παρέμβασή του στο Νοβοτέλ, μνημείο αννεωτικού πολιτικού λόγου, που σκόρπισε ρίγη ενθουσιασμού, πολύ περισσότερο απ’ ότι το κατάφερε ο Φώτης ή όποιος άλλος.

http://aristerastiblogosfera.blogspot.com/2010/06/novotel.html

Τιμώντας λοιπόν τον πολιτισμό που εκπροσωπεί αυτός ο χώρος και με τη βεβαιότητα ότι και συ όπως και κάθε αναγνώστης του πεφωτισμένου μπλογκ θα επικεντρωθείς στον πολτισμό, αφήνοντας κατα μέρος σχολαστικισμούς και μικρότητες, αφιερώνω στον Γρηγόρη και τους ΣΥΝ αυτώ ένα άλλο μνημείο πολιτισμού από τον μεγάλο ροκ βάρδο της πατρίδας μας:

Ευτυχώς λέμε!! Εφάμιλλο σε πολιτισμό του Γρηγόρη πούναι και μουζικάντης.

Τάρα βέβαια, με τα οικονομικά γενικά θα ψιλοχοντροτσακωθούν αλλά κάπως κάτι θα βρουν γιά να τα μοιράσουν, με τον καθένα να θεωρεί τον εαυτό του πιό ριγμένο. Κλασσικά πράματα.
Το μέγα θέμα όμως είναι η πρωινή εφημερίδα της αριστεράς.
Εκεί σε θέλω μάστορα…
Θέμα που παρά το τεράστιο οικονομικό μέγθός του, δεν είναι κύρια οικονομικό. Μπλέκει και το κράτος με τα χρέη, οι τράπεζες, άσε μπέρδεγουαίη…
Από κει και πέρα, με βάση υπολογισμού τα ποσοστά του συνεδρίου, μία χοντρική εκτίμηση γιά τη μοιρασιά της επιχορήγησης βγάζει τουλάχιστον ενάμισυ χαρτί ευρωπούλες στη μερίδα του Φώτη. Θα σφίζουνε τα γάλατα στο μαγαζί. Κι έχει να ταΐσει και υπαλλήλοι.

3. bouuu - 13/06/2010

Πολύ περισσότερο οι ανανεωτές: αυτοί ουσιαστικά σιώπησαν, δεν είπαν τίποτε ουσιώδες για την κρίση, εγκλωβισμένοι σε έναν απολιθωμένο ευρωπαϊσμό του ’70-’80, ο οποίος σήμερα βάλλεται πανταχόθεν. Αντιθέτως, η πολιτική τους ζωτικότητα εξαντλήθηκε σε έναν ιδιότυπο Ανένδοτο για επιβολή της μειοψηφούσας άποψής τους, που έφτασε στα όρια του εκβιασμού: ή διαλύετε τον ΣΥΡΙΖΑ ή αποχωρούμε. Αποχώρησαν. Ωστόσο, κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας και η σημερινή πλατφόρμα αυτής της ομάδας των media darlings, που αποσκιρτά κατηγορώντας τους άλλους για αριστερισμό και αντιευρωπαϊσμό. Η αποσκίρτηση των ανανεωτών τροφοδοτείται από πληγωμένο ναρκισσισμό, από ξεθυμασμένη αλαζονεία, από νοοτροπία νομενκλατούρας, χωρίς όμως καμία υλική προϋπόθεση: ηλικιακά και ποσοτικά οι ανανεωτές συνιστούν όμιλο στελεχών, όχι κόμμα. Η δε ατζέντα τους θα μπορούσε κάλλιστα να υλοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου.

(Ξυδάκης-Καθημερινή-13-06)

4. gogol - 14/06/2010

Τρεις και ο κούκος θα μείνετε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ , μαζί με τους ΚΟΑ, ΜΟΑ, ΔΙΚΙ και τους λοιπούς τραμπούκους και λαικιστές. Ο κόσμος δεν θα μείνει μαζί σας. Θα φύγουν προς τους ανανεωτές. Δεν χρειάζονται άλλους παπαρολόγους. Χορτάσανε εξυπνακίστικο αριστερό χιούμορ. Τα πράγματα είναι σοβαρά για «λαπάδες και τσαμπουκάδες».

5. syrizitis - 16/06/2010

φίλε γκόγκολ
Συμφωνώ 100%: Χρειάζεται να περάσει ο κόσμος από το εξυπνακίστικο αριστερό χιούμορ στο εξυπνακίστικο ανανεωτικό χιούμορ. Μαθήματα παραδίδει (έναντι τιμήματος) ο προφέσορας σύντροφος Γρηγόρης.

6. μακεδονας - 19/06/2010

o ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ χωρις ΚΟΥΒΕΛΗ θα καταντησει ΚΚΕ(μ-λ).

ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΚΕ Νο 2

7. Ili Geri - 01/07/2010

Syriziti ειδικά για τον Ψαριανό θα συμφωνησω και θα επαυξησω…

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ .. ας κάνει κάτι ΡΙΖοσπαστικό ο Τσίπρας … αφού είναι και φίλος του όπως έχει πει! ..

Οι φίλοι για τις δύσκολες ώρες ειναι … να επιβεβαιωνουμε στην πράξη και τα λόγια μας έτσι δεν είναι αγαπητέ Τσίπρα ?! .. ΖΗΤΑ ΤΟ .. ΔΗΜΟΣΙΩΣ μια που «..άφησε να εννοηθεί ότι αν του το ζητήσει ο σύντροφος πρόεδρος, τότε μόνο συζητάει την παραίτησή του..» ο Ψαριανός ..

και επειδη διαβασα τον γκογκολ και τον Μακεδόνα ..:
ειστε από άλλο ανεκδοτο.. αλλά καλως ήρθατε! ..

8. Σύντροφε Αλέξη, ζήτα την παραίτηση του συντρόφου Γρηγόρη | RiaDi - 02/07/2010

[…] Posted by syrizitis […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: