jump to navigation

Κάτι μύριζε χθες στη Βαλτετσίου 16/06/2010

Posted by the left and the crisis in ΣΥΡΙΖΑ.
Tags: , ,
trackback

Ως γνωστόν στη Βαλτετσίου των Εξαρχείων βρίσκονται τα γραφεία του Συριζα. Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει και από τούτο δω το μπλογκ, η φτώχεια θέλει καλοπέραση και το ΔΝΤ θέλει χιούμορ. Το γέλιο το προσφέρει εν αφθονία η γραμματεία του Συριζα, μόνο που εκεί μέσα είναι όλοι μοναχοφάηδες και δεν το μοιράζονται με εμάς, τα απλά μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς.

Χθες λοιπόν, με καθυστέρηση μίας εβδομάδας και μίας ημέρας, πήγε ο ΣΥΝ να πάρει στα χέρια του τον Συριζα. Το είχε υποσχεθεί άλλωστε ο πρόεδρος στο Συνέδριο. Όμως επειδή ο Αλέξης είχε κόψει τη φάση, δεν παρέστη, αλλά έστειλε αντ’ αυτού τους συντρόφους Καλύβη, Βίτσα και Τσακαλώτο.

Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι και η θερμοκρασία ήταν που ήταν ψηλά, εκτινάχτηκε κι άλλο. Τα κορυφαία δίδυμα ήταν Τσακνιάς – Αθανασίου, Θεωνάς – Μπανιάς και Σαπουνάς – Μαστρογιαννόπουλος. Απίθανες ατάκες, απειλές αποχωρήσεων, προσωπικές μπηχτές κλπ. Χάι λάιτ ένας σύντροφος από τοπική του Σύριζα, που όταν είδε ότι δια της διολισθήσεως δεν θα βγει απόφαση, έβαλε κωλόχερο. Πάραυτα η ομήγυρης συνεμορφώθη καθότι κατατρόμαξε από την αγριοφωνάρα αλλά κυρίως από την όψη του εν λόγω συντρόφου.

Μόνιμη επωδός της συνεδρίασης ήταν η πλακίτσα των μετωπικών (ένα είναι το Μέτωπο) για τις πολύ σωστές εκτιμήσεις που είχε η ηγεσία μας και για τον Κουβέλη και για τον Αλαβάνο (οι οποίες και επιβεβαιώθηκαν: πλήρως μεν, ανάποδα δε).

Κι ενώ λοιπόν περιμέναμε όλοι ότι ο ΣΥΝ θα έρθει να καθαρίσει, να βάλει όρους, να κόψει το κρυφτούλι, να αγριέψει, να φωνάξει, να ζορίσει και ούτω καθεξής, τίποτα. Παναγίτσες οι σύντροφοι. Τον κρέμασαν τον Παπαδημούλη. Άμα ήταν χθες παρών ο καλύτερος Ευρωβουλευτής θα είχε σίγουρα ξεπεράσει τα δηλωμένα όριά του. Από κει που ο σύντροφος γραμματέας Βίτσας επί ένα μήνα έσκιζε τη γάτα καταγγέλλοντας το διασπαστικό πολιτικό σχέδιο του Μετώπου και τον βρώμικο ρόλο του Αλαβάνου, χθες προσπαθούσε καλοπροαίρετα, ήρεμα και με αφοπλιστική αθωότητα να καταλάβει τι ακριβώς λέει το Μέτωπο.

Και τελικά, αντί για μπαρούτι, η Βαλτετσίου μύρισε αυτό που μυρίζει όταν κάποιος τα κάνει πάνω του.

Το ερώτημα γιατί κάποιος τα κάνει πάνω του, κανονικά άπτεται της πεπτικής λειτουργίας ή έστω της ψυχολογίας. Στην περίπτωσή μας όμως, άπτεται της χρονικής στιγμής που το ΔΝΤ αποφασίσει να στήσει κάλπες στην Ελλάδα. Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη με τον Κουβέλη απόξω και τον Αλέκο στο αντάρτικο, σημαίνει ότι ο Συριζα θα γίνει εξωκοινοβουλευτική αριστερά όχι από άποψη, αλλά από τοποθεσία.

Γίνεται λοιπόν η ανάγκη φιλοτιμία, οι αποστάτες δεν βαφτίζονται αποστάτες αλλά σύντροφοι και συνοδοιπόροι (και οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούνε), το διαζύγιο δεν είναι απλά βελούδινο, είναι μεταξένιο, ενώ και το Μέτωπο από κει που ήταν προϊόν του Σατανά, τώρα είναι καλοδεχούμενο. Και όπως έλεγε και ο Ηλιόπουλος «λοιπόν δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»…

Με ζόρια βγήκε τελικά η ανακοίνωση -που ανάμεσα στα τετριμμένα που συνήθως λένε οι ανακοινώσεις- ζητά την παραίτηση των 4 αποστατών (που δεν είναι φυσικά αποστάτες αλλά σύντροφοι). Τους Κινέζους για το ζήτημα έκανε μέχρι τέλους η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αν και δεν αποτελούνταν από μαοϊκούς, οι οποίοι -σημειωτέον- αφθονούν στη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Και εκεί που εμείς οι προβοκάτορες ζούσαμε με την ελπίδα να ανάψουν τα αίματα και να δούμε κάνα παιχνίδι της προκοπής, η κατάσταση έγινε νερόβραστα βαρετή: στην αρχή στο Μουντιάλ, τώρα και στον Σύριζα.

Επαναλαμβάνουμε παρά ταύτα το πάνδημο αίτημα να βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις της γραμματείας και να ανεβαίνουν στο γιου τιουμπ. Ο Συριζα ανήκει στο λαό του και είναι κρίμα κι άδικο να μην μπορεί να γελάσει το πικραμένο χειλάκι του αριστερού.

Advertisements

Σχόλια»

1. hip-hop - 16/06/2010

Για να σε επαναφέρω στο κυρίως θέμα με ένα τραγουδάκι ΣΥΡΙΖΙΤΗ: http://www.youtube.com/watch?v=bI8wT0RGNPk

Καλή ακρόαση!

2. Σώτος Τριανταφύλλου - 17/06/2010

Σύντροφοι, γκμχ γκμχ, με όλο το θάρρος ε;

«Ξεπουλημένα γουρούνια! Δεν ανήκουν σε αυτόν το στάβλο, όλοι εκείνοι που γιά λίγα χρήματα ή γιά λίγη δόξα, γιά ένα πορτοφόλι, μιά σάρπα, μιά κορδέλα, μετατρέπουν τις πεποιθησεις τους σε άχυρα κάτω από τα πόδια των μεγάλων;
Εκείνοι, ακόμη πιό αξιολύπητοι, που γιά να απολαμβάνουν τη χαρά να μη δουλεύουν καθόλου ή να λάμπουν λίγο, μετατρέπονται σε αυλικούς, βαλέδες και παράσιτα στις αντικάμαρες των υπουργών ή τις τραπεζαρίες των πλουσίων;
Ξεπουλημένο γουρούνι εκείνος ο γελωτοποιός που διατηρεί το κύρος του και κερδίζει το ψωμί του κάνοντας τον παλιάτσο μπροστά στο πλήθος, ξεπουλημένο γουρούνι εκείνος ο κλαψιάρης ποιητής που ζητιανεύει τι θα φάει -όχι τι θα πιεί- στις επιτροπές και τα υπουργεία!
Ξεπουλημένο γουρούνια είναι εκείνα τα ανθρωπάκια που κάποτε το έπαιζαν ενθουσιώδεις ή σκληροί και άκαμπτοι, που επιδείκνυαν την ανεξαρτησία και την εκκεντρικότητά τους και ένα ωραίο πρωινό αδειασμένοι, τόσο φτωχό στομάχι είχαν, σβησμένοι, αποκαμωμένοι, τελειωμένοι, κρέμασαν σφιχτά ένα κόκκινο μεταξωτό φουλάρι στο λαιμό, έβαλαν στη μουσούδα τους τα γουρούνια των πανηγυριών, και που στριφογυρίζοντας και γρυλίζντας, κατέληξαν με τη μουσούδα και τα πόδια τους στο ζωοτροφείο της μετριότητας.
Ξεπουλημένο γουρούνι οποιοσδήποτε ζει από τις κολακείες στην εξουσία ή τη συγκατάβαση στην αντιπολίτευση, κάνει τα θελήμτα της μιας ή της άλλης και ζητάει σαν αντάλλαγμα γιά τα θελήματά του μιά μικρή υποψηφιότητα σε μία περιοχή που θα μπορούσε να αγορ’άσει αν ήταν πλούσιος.
Ονομάζονται προστατευόμενοι κάποιου υπουργού, εθελοντές μιάς σπουδαίας υπόθεσης! Όχι εθελοντές!
Ξεπουλημένα γουρούνια!
Δεν διατρέχουν άλλο ρίσκο, παρά να λιπανθούν από τη βροχή των φτυσιμάτων ή την ανουσιότητα του λιβανίσματος!»
30/11/1876

Ζιλ Βαλέ, μαχητικός κομμουνάρος , Μέλος της επιτροπής παιδείας της Κομμούνας του Παρισιού

Εντάξει, δε λέει μετά από τόσα και τόσα που έχουν μεσολαβήσει και τίποτα καινούργιο. Το θυμήθηκα μιάς και ο σ, συριζίτης ορθώς παρέπεμψε στον Ναπολέοντα το Γάμα το γελοίο και τους συναφείς βοναπαρτίσκους. Απλά γιά να μην τα λησμονάμε αυτά και να χαθεί -επιτέλους- κάθε αναστολή μπροστά στο ξεφτύλισμα των κάθε είδους ηγετών, ηγετίσκων και ανθυποπαραηγετίσκων.
Όλων!!
Το ζήτημά μας είναι σύντροφοι πολύ απλό σε σχέση με αυτά.
Το ζήτημά μας είναι να χρησιμοποιήσει το κίνημα τους όποιους ηγέτες και όχι αυτοί αυτό. Τόσο απλά νομίζω.

ΥΓ Επειδή αυτό που ονομάζεται ιστορία αποτελεί ως γνωστόν μιά ατέλειωτη τραγωδία, αποτελεί όμως ταυτόχρονα και την ύψιστη ειρωνεία, πάντα διφορούμενη, που κλείνει πάντα πονηρά το μάτι. Ποτέ δε σου λέει όμως καθαρά προς τα πού. Εμ…
Γιά να είμαι λοιπόν απολύτως ακριβής στην πληροφόρηση περί του παραθέματος του σ. Ζιλ Βαλέ οφείλω να συμπληρώσω ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα που εξέδιδε ο ίδιος ο Βαλέ. Το έντυπο ήταν φιλικά διακείμενο στους μπλανκιστές και έφερε τον τίτλο «Ο δρόμος».

3. Πόντος και Αριστερά - 18/06/2010

“Για τις σταλινικές διώξεις

Εκδηλώσεις μνήμης για τις σταλινικές διώξεις, οι οποίες άρχισαν το 1987 από τα θύματα και τους απογόνους τους και συνεχίζονται έως σήμερα χωρίς διακοπή, πραγματοποιούνται τη Δευτέρα ώρα 8.00 μ.μ. από τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στον Καλλιτεχνικό-Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ανω Λιοσίων «Η Τραπεζούντα» (Πάρκο πόλης, Πλατεία Πόντου, Αγ. Γεώργιος, Ανω Λιόσια).

Μιλούν οι:
-Βασίλης Τσενκελίδης, ιστορικός,
– Γιώργος Γρηγοριάδης, ερευνητής της ιστορίας του Σοχούμι,
-Δικαίος Ψικάκος, ερευνητής – περιοδικό «Κόκκινο»,
-Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός συγγραφέας «Κόκκινου καπνά»

Θα ακολουθήσει μια μαρτυρία από τα γκουλάγκ, από τον Βασίλη Ελευθεριάδη.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Χρήστος Σαββουλίδης.”

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=174504

4. αστυάνακτας - 18/06/2010

Τώρα αν αυτό νομίζετε ότι είναι πολιτική κριτική..και σ΄ανώτερα…λυπάμαι πράγματι για το ξεπεσμό σας…και το εννοώ…
Όσο για το ΣΥΡΙΖ Α μη φοβάστε…ποτέ δε συμβαίνει όταν το περιμένεις…πίστεψέ με

5. syrizitis - 19/06/2010

Φίλε αστυάνακτα
Πρώτον μην τρελλαίνεσαι
Δεύτερον, ναι αν και δεν φαίνεται είναι πολιτική κριτική. Θυμίσου το στις αυτοδιοικητικές ή στις πρόωρες το ποιος θα έχει δίκιο.

6. αστυάνακτας - 19/06/2010

φίλε syr…
Πρώτον έχω σωας τας φρενας αν κα πολλά παράταιρα έχουν συμβεί που θα μπορούσαν να μου τις ταράξουν…απλά εκείνο που θα μπορούσες να το πεις απλά, συμφωνώ δε συμφωνώ, δε το λες …κατά τη γνώμη μου πάντα….
λες: εκλογές με τον αλέκο ανατάρτικο το λες εσύ ..κρυφτούλι το λέω εγώ…και το κουβέλη έξω ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν εξωκοινοβουλευτική αριστερά…η περίπτωση να υπολογ΄ιζει στην πράξη ο ΣΥΝ ,όχι για λόγους εκλογικούς, ότι μοναδική διέξοδος είναι η ενότητα της αριστεράς δεν παίζει για σας ε;…όλο σκοπιμότητες βλέπετε φίλε συρ…σε σημείο που το μη τρελλένεσαι να ισχυει απόλυτα, αλλά για σας….

ΥΓ:όπως σου είπα τα πράγματα θα μπουν σε τάξη…όχι όταν το περιμένεις….

7. Κωστάς - 23/06/2010

Θα συμφωνήσω με τον «αστυανακτα».
Και εγώ βρήκα το post εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας. Δεν είναι θέμα της άποψης του, αλλά ο τρόπος που το θέτει με κάνει να σκέφτομαι ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να είμαι σε έναν ΣΥΡΙΖΑ με άτομα που τον αντιμετωπίζουν έτσι.
Το πρόβλημα στην αριστερά είναι ότι ψάχνουμε τη δικαίωση ακόμα και με θύμα την πραγματικότητα και την ίδια την αριστερά. Στην ουσία επειδή δεν έκατσε μια σκληρή στάση του ΣΥΝ την οποία ο blogr θα κατακεραύνωνε, αποφάσισε να κατακεραυνώσει το ακριβώς αντίθετο.
Όπως και να έχει είναι πιο έντιμο να πει κανείς ότι δεν θέλω να είμαι σε συμμαχία με τον ΣΥΝ παρά να ξεπέφτει τόσο γράφοντας σαν το γνωστό blog «τροκτικό».

syrizitis - 23/06/2010

Όλα μου τα post είναι εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας. Αυτό που με εκνεύρισε στο συγκεκριμένο δεν είναι η στάση του ΣΥΝ, αλλά το «θα τους σκίσω, θα τους πεθάνω, θα τους δείξω εγώ» προ συνεδρίου, που μετά συνεδρίου (και διάσπασης) μετασχηματίστηκε στο εντελώς ανάποδο.
Γιατί το λέω; Δεν με έπιασε ο πόνος για την ανακολουθία της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ. Απλά είναι αδιανόητο να μεταφέρεται εντός ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό πρόβλημα του καθένα. Αυτό έκανε ο ΣΥΝ όταν «έσκιζε» το Μέτωπο, αυτό κάνει και τώρα που φοβήθηκε το σενάριο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Και όσο δεν υπάρχει ένα πολιτικό κριτήριο – και όχι το κριτήριο της επιβίωσης ή της επόμενης εκλογικής μάχης- τέτοια φαινόμενα θα πληθαίνουν. Θέλει ο ΣΥΝ να γίνει κόμμα; Θα μεταφέρει το πρόβλημά του στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει η ΑΚΟΑ να ρευτεί; Θα το μεταφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει η ΚΟΕ να κλάσει; Θα το μεταφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ούτω καθεξής. Με όλα αυτά, πίστεψέ με, έχω τεράστιο πρόβλημα.
Όσο για το αν θέλω ή δεν θέλω να είμαι σε συμμαχία με τον ΣΥΝ, αν παρατηρήσεις προηγούμενα εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας post θα δεις ότι είμαι της άποψης πως μέχρι και η Ανανεωτική Πτέρυγα όφειλε να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, και είναι αποτυχία του λοιπού ΣΥΡΙΖΑ (και της προεδράρας μας περισσότερο) που σηκώθηκε κι έφυγε.

8. ennui - 24/06/2010

ρε Συριζίτ’ να σου πω, στο σάιτ του Σύριζα γιατί έχουνε ακόμα στην κοινοβουλευτική ομάδα την συμμορία των 4; Εδώ ο Φώτος έκανε κόμμα. Και τί κομμα…

syrizitis - 24/06/2010

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν φίλε.
Κι άμα πέσει πείνα στις δημοσκοπήσεις ένθεν κακείθεν θα ξεφουρνίσουμε το σάιτ: «Εμείς; Διασπαστήκαμε εμείς; Είστε με τα καλά σας; Μαζί θα ξανακατέβουμε! United we fall»

9. Σώτος Τριανταφύλλου - 25/06/2010

Αν και είμαι βέβαια πολύ διανοούμενο άτομο (όπως φαίνεται από το νικνέιμ που διάλεξα προς τιμήν του ινδάλματός μου) πρέπει να ομολογήσω ότι προσωπικά είμαι ανεπιφύλακτα υπέρ της χαμηλής πχίοτητας.
Είμαι αναφανδόν υπέρ της πχιότητας εσχάτης υποστάθμης.
Ακριβώς γιά αυτό το λόγο παρακολουθώ ευλαβικά τον ιστότοπο αισχίστης πχιότητας που μπαίνει στον κόπο (μας) να διατηρεί ο σύντροφας εδώ ο συριζίτης γιά να γράφουμε εμείς οι πχιοτικοί.
Χαίρομαι δε βαθύτατα που ομολογεί ο ίδιος την παντελή έλλειψη πχιότητας των γραπτών του η οποία και με βρίσκει απολύτως αλληλέγγυο.

Εξηγούμαι:

Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνούσαμε ότι κάθε θέμα οφείλει να αντιμετωπίζεται ανάλογα με την ουσία του. Όπερ σημαίνει και με τους όρους, τα μέτρα και την ορολογία που του αντιστοιχεί.

Παράδειγμα: το θέμα ΣΥΡΙΖΑ και τα συναφή είναι πολιτικό θέμα και μάλιστα της αριστερής πολιτικής. Ρωτάω όλους εσάς τώρα:
Θεωρεί κανείς ότι με το Γληγόρη τον Ψάρια μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση; Και μάλιστα γιά την αριστερά;
Ευχαριστώ.

Θεωρεί κανείς ότι μπορεί να κάνει πολιτική συζήτηση π.χ. ο Βίτσας; Ευχαριστώ. Το αντίστοιχο ισχύει γιά τη συντριπτική πλειοψηφία των φωστήρων της γραμματειας.
Η αντίρρηση ότι δεν πρέπει να πέφτουμε στο επίπεδό τους δεν είναι τόσο ισχυρή.
Και τούτο διότι το άνοιγμα πολιτικού διαλόγου με τέτοιους, όταν μάλιστα βρίσκονται σε τόσο ασύμμετρη θέση ισχύος σε σχέση με μας, απλούς νεροκουβαλητές επί δεκαετίες τώρα, νομιμοποιεί τον ισχυρισμό τους ότι είναι πολιτικά προσώπατα. Και μάλιστα της αριστεράς.

Η συνέχεια του συλλογισμού λέει ότι προφανώς και απαντά κανείς πολιτικά. Όχι όμως ανοίγοντας πολιτικό διάλογο αλλά ενισχύοντας πρωτοβουλίες που θα τους υπερκεράσουν και θα αποκαλύψουν την
α – πολιτικότητα
α – φερεγγυότητα
α – συδοσία
α – γυρτεία που τους διακρίνει.

Γιά αυτό και προσωπικά έχω αποφασίσει γιά το μισό δράμι που μου αντιστοιχεί να ενισχύω τέτοιες πρωτοβουλίες. Είτε Μέτωπα, είτε αν τυχαίνει κάνας ανεξάρτητος συνδικαλιστής είτε κάνα στέκι στη γειτονιά είτε καμιά αυτόνομη ομάδα που κάτι πάει να κάνει σε χώρο που με αφορά.
Όποιον βάζει φυτίλια με λίγα λόγια. Όχι όποιον τα σβήνει (κουκουέδες, τσίπρες κλπ).

Όσον αφορά τους ΣΥΝαποτέτοιους η μόνη άμεση απάντηση που αρμόζει είναι ένα ουρανομήκες κρα. Η ανάλογη πχιότητα που λέγαμε (κατά το υπόδειγμα του ινδάλματος μου, που αναδημοσιεύει πλέον και η έγκυρη πρωινή της αριστεράς γαμώ την κατάντια της).

Από κει και πέρα το Φώτη τον παίζω σύνθετο. Δηλαδή είτε μόνος του είτε με τους οικολόγους. Άλλη περίπτωση δεν παίζει. Άμα θέτε το συζητάμε.

10. ο ίδιος - 26/06/2010

Και να με συμπαθάτε που επανέρχομαι αλλά κοιτάξτε, αν θέλετε, το παρακάτω και μετά συζητάμε τι άλλο πιά μπορούμε σε πολιτικό επίπεδο να πούμε με τέτοιους χαλέδες. Το αναφέρω και σε συνάφεια με σχετικό ποστ του συριζίτη, το οποίο κατηγορήθηκε ως απολιτίκ. Λίγα είπε, λίγα λέει και τώρα γιά τη Γραμματεία.
Όσα γαμωσταυρίδια και να φάνε αυτά τα γομάρια λίγα είναι.
Γιά να μη λέει ο Τσίπρας και οι ΣύνΤσιπροι ότι τάχα δεν ήξεραν.
Ιδού:

Ολο-μέλια Ανοιχτής Πόλης
October 12, 2007 από ΖΩΗ ΣΑΜΠΑΤΙΝΗ

Μερικά απ οσα δεν ανακοινωθηκαν για τη χτεσινη συνεδριαση

Αφιερωμένο εξαιρετικά:

Στη χθεσινή Ολομέλεια της Ανοιχτής Πόλης, στην άρνηση παραίτησης των Δημοτικών Συμβούλων που εξελέγησαν βουλευτές και στην αμήχανη στάση των περισσοτέρων εξ ημών των παρισταμένων, που ενώ ένοιωθαν να τους φτύνουνε ήταν υποχρεωμένοι να καμώνονται ότι βρέχει.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, Φίλες και φίλοι,

Δυστυχώς την πατήσαμε.

Και δεν μιλάω για την Αννα Φιλίνη που έθεσε τα πράγματα απολύτως ρεαλιστικά λέγοντας (σε ελεύθερη μετάφραση από τη Συνασπισμιακή διάλεκτο) ότι:

«Εγώ αν πέρναγε από το χέρι μου θα κράταγα και τις δυο καρέκλες, γιατί μου αρέσει να κάθομαι άνετα. Εκτός αυτού, σας θυμίζω ότι τα τελευταία 5 χρόνια ξεροσταλιάζω όρθια, καθώς δυο φορές που άδειασε θέση, τ’ αφεντικό άπλωσε τα πόδια του πάνω της. Επειδή όμως τώρα το μαγαζί γέμισε όρθιους που με αγριοκοιτάνε, καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να το παίζω αδιάφορη επ’ άπειρον, αλλά παρ’ όλα αυτά σκοπεύω να τις κρατήσω για όσο με παίρνει. Υπολογίζω το κρίσιμο χρονικό διάστημα μέχρι να αρχίσετε να μου αδειάζετε στο κεφάλι ποτήρια και τασάκια, σε δύο ως εξι μήνες. Τότε θα αναγκαστώ να δώσω τη μία, γιατί αλλοιώς δεν θα ‘ χω πλέον μούτρα να ξαναπατήσω στο μαγαζί, το οποίον τόσο έχω συνηθίσει και συχνάζουν και οι παρέες μου. Επιπλέον, κινδυνεύω στις επόμενες εκλογές να μη μου δώσετε καθόλου καρέκλα και να τη βγάλω για μια τετραετία όρθια, στριμωγμένη στη μπάρα με τους αναμένωντες.»

Αντιθέτως με τον Ψαριανό όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς:

1. Αμα του αδειάσεις τασάκι κατακούτελα, δεν τόχει σε τίποτε να σηκωθεί να φύγει, παίρνοντας όμως μαζί του και τις δυο καρέκλες. Πόσο μάλλον άμα τον πετάξεις έξω.

2. Βρέθηκε στο μαγαζί με ευθύνη της Διευθύνσεως που επέμενε ότι «είναι ωραίος τύπος» και ότι η παρουσία του θα τραβήξει κι άλλους πελάτες.

Σε αυτό το σκέλος οι «εκ της Διευθύνσεως» μάλλον είχαν δίκιο. Αλλα κανείς δεν σκέφτηκε τα πιθανότερα επακόλουθα αυτής της επιλογής.

Αλλά αν ο Γ.Ψ την κάνει απ’ το μαγαζί, δεν σκοπεύει βέβαια να αράξει για πολύ με τις δυο του καρέκλες στη μέση του δρόμου. Στη γειτονιά υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δυο-τρία μαγαζιά που με χαρά τους θα τον φιλοξενούσαν, τώρα και κυρίως την επόμενη 4ετία, το καθένα για τους δικούς του προφανείς λόγους.

Επιπλέον, το προσωπικό προφιλ που υποψιάζομαι ότι οικοδομεί τελευταία, είναι τέτοιο που να ταιριάζει σε όλα τα πιθανά τωρινά ή μελλοντικά ντεκόρ.

Οποία δυσφήμησις και λόγος αποτροπής εισόδου σε νέους πελάτες θα αποτελούσε μια τέτοια μεταγραφή, από ένα μαγαζί σαν το δικό μας, που τόσο πολύ επάσχισε να αποδείξει ότι δεν αποτελεί ότι ο Ο.Φ.Η για τον Παναθηναϊκό;

Ετσι πρέπει λοιπόν να ομολογήσουμε ότι ο Γρηγόρης, μας κρατάει απο κει που ακόμα και ο Πάπας καθίσταται ανίσχυρος.

Ολα αυτά τα γνωρίζουμε και εμείς και εκείνος. Και κάθε πλευρά γνωρίζει ότι ή άλλη γνωρίζει ότι γνωρίζει.

Τούτα τα παραπάνω δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν όλοι όσοι μίλησαν μετά τον Γ.Ψ. μηδέ του Α. Τσίπρα εξαιρουμένου. Ετσι αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον τη φράση τους: «Σε αντίθεση με την Αννα που είναι στελεχάρα του ΣΥΝ, ο Γρηγόρης ως ανεξάρτητος που είναι δεν δεσμεύται…κλπ…κλπ»

Αφού λοιπόν αμφότεροι γνωρίζουμε ότι η σχέση μας -υπο τέτοιες συνθήκες- δεν έχει ορίζοντα πλέον της τρέχουσας τετραετίας

ΓΙΙΑΤΙ ?

Να συνεχίσουμε να παίζουμε το ρόλο του ταλαίπωρου δοσατζή που αποπέμπεται συνεχώς από τον δύστροπο πελάτη, με την προτροπή να ξαναπεράσει τον επόμενο μήνα (2ετία στην περίπτωσή μας) ?

Αν μη τι άλλο δεν καταλαβαίνουμε ότι ο Γ.Ψ (που παρ όλα αυτά είναι και μάγκας και παιδί της πιάτσας) γνωρίζει σίγουρα απο τα μικράτα του το βασικό αξίωμα που λέει ότι: «Οταν καταλαβαίνεις ότι μια γυναίκα ετοιμάζεται να σου την κάνει, η μόνη ενδεδειγμένη στάση είναι να προλάβεις να την κάνεις εσύ πρώτος»

Σύντροφοι και συντρόφισσες, Φίλες και φίλοι,

Ας προσέχαμε

Η ριζοσπάστρια οπαδός σας

Ζωή Σαμπατίνη

http://indy.gr/newswire/olo-melia-anoi3c7tis-polis

11. Τι μαγειρεύεται στην αριστερά; « Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ - 28/06/2010

[…] με το Μέτωπο Α-Α παρέμειναν υψηλοί. Ανάποδα, όπως ήδη εξήγησα, οι σχέσεις με τον Αλέκο αν και πολικής θερμοκρασίας, […]

12. Τι μαγειρεύεται στην αριστερά; | ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 29/06/2010

[…] με το Μέτωπο Α-Α παρέμειναν υψηλοί. Ανάποδα, όπως ήδη εξήγησα, οι σχέσεις με τον Αλέκο αν και πολικής θερμοκρασίας, […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: