jump to navigation

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της γραμματείας του Συριζα 06/09/2010

Posted by the left and the crisis in Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Tags: ,
trackback

Ο Φρόντο και η 9μελής συντροφιά του Δαχτυλιδιού

Είχα σκοπό να παραθέσω αναλυτικά τι είπε ο Ποδονίφτης των διαρροών, τι ελιγμούς και μπλόφες επιχείρησε ο ποκαδόρος της συμφοράς, πόσο συγκινητική ήταν η μοιρολογίστρα της Αίγινας κοκ.

Αποφάσισα παραταύτα να περιμένω και τη σημερινή γραμματεία, ώστε να σας ενημερώσω μια και καλή αύριο το πρωί.

Αν ωστόσο ανυπομονείτε να καταλάβετε τι συνέβη στη γραμματεία του Σαββάτου, έχετε τις εξής εκδοχές:

1. Να ακούσετε την Συμφωνία αρ. 44 σε μι ελάσσονα του Γιόζεφ Χάυντν. Ο Χάυντν ήθελε αυτή η συμφωνία να εκτελεστεί στην κηδεία του, για αυτό και ονομάστηκε «Πένθιμη Συμφωνία». Στη γραμματεία του Σαββάτου εκτελέστηκε άψογα από την ορχήστρα των εννέα, συνοδευόμενη από λυγμούς για την ενότητα του Σύριζα και κατάρες για τον διασπαστή Αλέκο.

2. Να διαβάσετε την υπέροχη τριλογία «ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών». Θα σας πάρει πολλές μέρες, αλλά θα μαγευτείτε από τις περιπέτειες του μικρούλη Φρόντο, υιοθετημένο χόμπιτ από τον χοντρούλη Μπίλμπο, που αποφάσισε να επιστρέψει το δαχτυλίδι στη Μόρντορ, τη γη του Άρχοντα του Σκότους, Σάουρον. Ας σημειωθεί ότι η επιστροφή έγινε μετά από υπόδειξη του Γέροντα Μάγου Γκάνταλφ, ενώ η συντροφιά του δαχτυλιδιού αποτελούνταν από 9 (εννέα) συντρόφους.

3. Να γλυτώσετε χρόνο και κόπο και να διαβάσετε απνευστί το παρακάτω πόνημα που αν και γράφτηκε 105 χρόνια πριν, περιγράφει μια χαρά τις διεργασίες στον χώρο μας.

Ειν΄οι προσπάθειές μας, των συφοριασμένων
ειν΄οι προσπάθειες μας σαν των Τρώων.
Κομμάτι κατορθώνουμε κομμάτι
παιρνουμ΄επάνω μας κι αρχίζουμε
νάχουμε θάρρος και καλές ελπίδες.

Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά.
Ο Αχιλλεύς στην τάφρον εμπροστά μας
βγαίνει και με φωνές μεγάλες μας τρομάζει.

Ειν΄οι προσπάθειες μας σαν των Τρώων.
Θαρρούμε πως με απόφασι και τόλμη
θ΄αλλάξουμε της τύχης την καταφορά,
κι΄εξω στεκόμεθα ν΄αγωνισθούμε.

Αλλ΄όταν η μεγάλη κρίσις έλθει,
η τόλμη κ΄η απόφασίς μας χάνονται
Ταράττεται η ψυχή μας, παραλύει
κι ολόγυρα απ΄τα τειχη τρέχουμε
ζητώντας να γλυτώσουμε με την φυγή.

Όμως η πτώσις μας είναι βέβαια. Επάνω,
στα τείχη, άρχισεν ο θρήνος.
Των ημερών μας αναμνήσεις κλαιν κ΄αισθήματα.
Πικρά για μας ο Πρίαμος κ΄η Εκάβη κλαίνε.

Advertisements

Σχόλια»

1. oportunistis - 06/09/2010

Για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία. Ο Αλέκος είναι σαν τον Μπίλμπο, παρέδωσε το δακτυλίδι επειδή τον πίεσε ο Γκάνταλφ. Και μόλις είδε το δακτυλίδι κρεμασμένο στο λαιμό του νεαρού Φρόντου έτρεξε να το πάρει λέγοντας ότι «είναι δικό μου», το «πολύτιμο μου». Ηθικό συμπέρασμα του βιβλίου: Το δακτυλίδι της εξουσίας διαφθείρει. Πρέπει να πάει ολη η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μαζί στον Καιάδα και να το ρίξει μέσα ώστε να το καταστρέψει (δεν λέω να πέσει και η ίδια η γραμματεία μέσα στον Καιάδα).

syrizitis - 06/09/2010

Ο Γκάνταλφ πίεσε για την παράδοση του δαχτυλιδιού από τον Μπίλμπο στον Φρόντο, αλλά δεν είχε καμιά εμπλοκή στην παράδοση του δαχτυλιδιού στον Σύριζα.
Ο Μπίλμπο δεν έτρεξε να πάρει πίσω το δαχτυλίδι, ήταν έτσι κι αλλιώς σε βαθιά γεράματα, απλά νοσταλγούσε τις παλιές εκείνες μέρες της περιπλάνησης και έγραφε τα απομνημονεύματα από τα ταξίδια του. Τον μπερδεύεις με το Γκόλουμ.
Ο Μπίλμπο το δαχτυλίδι το βρήκε τυχαία, δεν ήταν δικό του, ανήκε στον Άρχοντα του Κακού. Πράγμα που δεν συνέβη στον Σύριζα. Στο εν λόγω δαχτυλίδι της ηγεσίας ο Αλέκος είχε ιδιοκτησιακό δικαίωμα.
Επομένως οι ομοιότητες που αναφέρεις ελέγχονται για την ορθότητά τους.
Άσε που το ηθικό συμπέρασμα του βιβλίου αφορά πολύ περισσότερο τον αγώνα για την υπεροχή της λευκής φυλής, παρά την ηθική της εξουσίας. Για αυτό το λόγο δεν σου κρύβω ότι συμπαθώ περισσότερο τους Κακούς.
Όσο για τη Γραμματεία του Σύριζα, άμα πέσει κι αυτή μέσα στο ηφαίστειο, δεν θα χάσει κι η βενετιά βελόνι.

2. fygas - 06/09/2010

Τώρα ο ΣΥΝ θα κάνει ότι ζητούσε η ανανεωτική πτέρυγα, άλλα είναι αργά διότι έχασε και τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά. Πολιτική μυωπία.

3. Ili Geri - 06/09/2010

μηπως κανεις στην ομηγυρη ξερει τι’ν τουτο!:

http://www.getgreeceback.com

Ζωντανή Αναμετάδοση Εκδηλώσεων

6.10 μμ – Φλοίσβος
7.10 μμ – Πλ. Νέας Σμύρνης
8.30 μμ – Θησείο
10.30 μμ – Γραμματικό
Η γιορτή ξεκίνησε !!!
votes-70k
Φτάσαμε στη μεγάλη εκδήλωση. Έχουμε μαζέψει περισσότερες από 70.000 δηλώσεις συμμετοχής.

Να θυμίσουμε ότι: η εκδήλωση είναι στις 6 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα). Ξεκινά επτά το απόγευμα. Κατεβαίνουμε όλοι μπροστά από τα σπίτια μας με την παρέα μας. Αν θέλουμε συμμετέχουμε και στις εκδηλώσεις που υπάρχουν στο χάρτη.
Μένει να ευχαριστήσουμε θερμά τους λίγους αλλά δυναμικούς αγωνιστές που ξενύχτησαν για την προσπάθειά μας. Το Δ.Ν.Τ είναι εδώ. Είμαστε υπό κατοχή. Είναι στο χέρι μας αν θα τους ανεχτούμε περισσότερο.

4. ο σχιζοφρενής ανένταχτος με το καδρόνι - 06/09/2010

Πραγματικά η εμμονή σας με τον Αλαβάνο μόνο ψυχαναλυτικά μπορεί να εξηγηθεί και συγκεκριμένα με τις έννοιες του φετιχισμού και της μετατόπισης (displacement), μέσα όμως από μία κάπως ιδαίτερη διαδρομή.
Πως λειτουργεί ο φετιχισμός στην πολιτική; Ας πάρουμε το παράδειγμα του αντισημιτισμού. Οι αντισημίτες αναγνωρίζουν πως η κοινωνία δεν είναι ένα ενωμένο, ομοιογεννές και αρμονικό σώμα, αλλά σπαράσεται από ανταγωνισμούς, κάθετες διαιρεσεις και ανισότητες. Ωστόσο αντί να αποδεχτούν ως καταστατικές – συγκροτητικές της κοινωνίας αυτές τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς που παράγουν (πχ ταξικές αντιθέσεις), τείνουν να «μετατοπίζουν» (displace) την αιτία αυτών σε μία κοινωνικη ομάδα, η οποία συνεχώς συνομωτεί για να ελέγξει τον κόσμο προς όφελός της (τους Εβραίους). Χωρίς την ύπαρξη και δράση αυτής της ομάδας η κοινωνία θα ήταν αρμονική και το έθνος θα μπορούσε να ολοκληρώσει το πεπρωμένο του. Ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η ενότητα και η αρμονία του έθνους είναι να εξοντωθεί η εν λόγω κοινωνική όμάδα. Οι Εβραίοι σε αυτή την περίπτωση ενασρκώνουν τον αρνητικό ρόλο του «αντικειμένο» εκείνου που ευθύνεται για τη δυσλειτουργία της κοινωνίας, είναι δηλαδή ένα φετιχ. Ταυτόχρονα όμως αυτός ο φετιχισμός λειτουργεί και σταθεροποιητικά για την αναπαραγωγή της κοινωνίας καθώς μετατοπίζει και συγκαλύπτει την πραγματική αιτία αυτών των ανταγωνισμών, με αποτέλεσμα αυτή να μην μπαίνει ποτέ στο στόχαστερο της κριτικής.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τους αλαβανόπληκτους στο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ κατά βάθος αναγνωρίζουν τις σημαντικές διαφορές που διαπερνούν το ΣΥΡΙΖΑ τείνουν να τις απόδίδουν, όχι στις βαθιές ιδεολογικές, πολιτικές και στη συγκυρία αναβαθμισμένες τακτικές διαφορές, που διαπερνούν το «ελπιδοφόρο ενωτικό εγχείρημα», άλλα στην Πτώση του μεγάλου ηγέτη από το θρόνο του. Μόλις ο Αλαβάνος επιστρέψει στην εξουσία, επανοικοιοποιόυμενος το δαχτυλίδι από τον δειλό σφετεριστή Τσίπρα (δεν θυμίζει λίγο την ταινία: The murder of Alekos Alavanos by the coward Alexis Tsipras), τότε και μόνο τότε θα αποκατασταθεί η ενότητα και η ομοψυχία στο κατακερματισμένο σώμα του πολύπαθου ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναλογίες της Πτώσης από τον παράδεισο και του προπατορικού αμαρτήματος είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς… Ο Αλαβάνος λοιπόν λειτουργεί ως το φετιχ πάνω στο οποίο «μετατοπίζεται» η επίλυση των αντιθέσεων και η αποκατάσταση της αρμονίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζει λίγο εδώ ο σύντροφος Αλέκος το γνωστό ανέκδοτο με το σουτιέν: Διαχωρίζει την αριστερά από τη δέξια. Συγκρατεί τις μάζες. Ξεσηκώνει το λαό.

Το παραπάνω σχόλειο να μην ερμηνευτεί ως υποστήριξη του τσιπρικού στρατοπέδου, στη λογική του όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τον εχθρό. Η άποψή μου για το εν λόγω στρατόπεδο (του Τσίπρα) είναι πως εάν έχουν στοιχειώδες εμπορικό αισθητήριο τα κανάλια, θα πρέπει στη νέα τηλεοπτική σεζόν, να παράξουν το ριάλιτι: The candidate (Ο Υποψήφιος) σε αναλογία με το The apprentice (Ο μαθητευόμενος), που παρουσίαζε ο Κωστόπουλος. Σε αυτή την περίπτωση, ο παρουσιαστής μπορεί να είναι ο Τσίπρας, με σύμβουλο το Βούτση, ενώ οι παίκτες πολλοί: Σακοράφα, Μητρόπουλος, Γλέζος, Αλαβάνος κλπ. Οι πολλές και ξαφνικές ανατροπές θα κρατήσουν στα ύψη την αγωνία των τηλεθεατών και η τηλεθέαση θα είναι εξασφαλισμένη…

syrizitis - 06/09/2010

Χρησιμοποιείς 480 λέξεις, ενώ την άποψή σου μπορείς να τη συμπυκνώσεις σε πολύ λιγότερες.
Πραγματικά πιστεύεις ότι οι αλαβανόπληκτοι θέλουν να επιστρέψει ο Αλαβάνος στην εξουσία ώστε «να αποκατασταθεί η ενότητα και η ομοψυχία στο κατακερματισμένο σώμα του πολύπαθου ΣΥΡΙΖΑ»;
Γιατί αν το πιστεύεις, δεν έχεις καταλάβει απολύτως τίποτα. Διότι εκτός από τον φετιχισμό υπάρχει και η λανθάνουσα αντιληπτική ικανότητα.
Κάποια στιγμή στο μέλλον να τα ξαναπούμε…

ο σχιζοφρενής ανένταχτος με το καδρόνι - 07/09/2010

Mάλλον δεν έγινα κατανοητός. Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ. Το αντικείμενο ανάλυσης του προηγούμενου σχολίου μου ήταν η σχέση των οπαδών του Αλαβάνου με τη συμβολική ταυτότητα «Αλαβάνος». Όταν μιλάω γθα «αλαβανόπληκτους» δεν αναφέρομαι προφανώς στις οργανώσεις που σσυγκρτούν το ΜΑΑ. Η στήριξή τους καθώς και η ίδια η συγκρότηση του μετώπου αυτού είναι κατά την άποψή μου καθαρά οπορτουνιστική, αφού δεν στηρίζεται σε μία πολιτκή συμφωνία μεταξύ τους και με τον Αλαβάνο. Πρόκειται για μία ευκαιριακή συμμαχία στα πλαίσια της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα και με σχεδόν απολίτικο περιεχόμενο, στα βαθμό που δεν διαμορφώνονται καθαρές πολιτικές λογικές.

Αναφερόμουνα όμως στους διάφορους ανένταχτους που στηρίζουν με πάθος τον Αλαβάνο, κυρίως μέσα από μπλογκς, εμφανίζοντας τον ως τη μοναδική σωτηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και όποιαδήποτε άλλη επιλογή ως καταστροφή. Από που προκύπτει αυτή η πίστη στο εν λόγω πρόσωπο, όταν ο ίδιος δεν έχει καταθέσει ένα συγκεκριμενο πολιτικό πλαίσιο και μία τακτική για την περίοδο η οποία να κρίνεται ανώτερη ή πιο πειστική από τον άλλων. Όταν αρνείται να λειτουργήσει συλλογικά. όταν η υποψηφιότητα του και με δική του ευθύνη, διαχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να ενώνει; κλπ κλπ.
Η σχέση αυτή των οπαδών του με τον Αλαβάνο με προβλημάτισε ιδιαίτερα όταν διαπίστωσα πως πολλά από τα παραπάνω προβλήματα τα αναγνωρίζουν και τα αποδέχονται και οι ίδιοι. Για παράδειγμα σε σχόλιο σου εδώ:https://syriza.wordpress.com/2010/09/01/glezos_alavano/#comment-494, αποδέχεσαι πως ο Αλαβάνος έχει ασαφές, αμφίσημο και γενικόλογο πολιτικό σχέδιο, ένω δεν είναι και η ενσάρκωση της δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας. Ακρίβώς όμως παρακάτω θεωρείς πως ο Αλαβάνος είναι ο μόνος που μπορεί να υπηρετήσει ένα σωστό πολιτικό προσανατολισμό για το ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια αντίφαση έχω εντοπίσει και σε πολλούς άλλους υποστηρικτές του εν λόγω συντρόφου.

Έχουμε λοιπόν εδώ μία τοποθέτηση που ο Ζίζεκ χρησιμοποιεί για να περιγράψει τη λειτουργία της ιδεολογίας στη σημερινή δήθεν μεταιδεολογική, κυνική πραγματικότητα. Είναι αυτή του : «Ξέρω πολύ καλά… αλλά το κάνω» (σε αντίθεση με την παραδοσιακή εμηνεία της ιδεολογίας ως παραγνώρισης – απόκρυψεις που δηλώνει το : Δεν γντο ξέρω… αλλά το κάνω). Γνωρίζω πολύ καλά πως Ο Αλαβάνος δεν έχει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, δεν λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά, πολώνει το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζω να τον υποστηρίζω. Εμφανίζεται λοιπόν μία κατάσταση κατά την οποία η συνειδητή παραδοχή της ακαταλληλότητας του Αλαβάνου έρχεται σε αντιπαράθεση με την ασυνείδητη προσκόληση στο πρόσωπό του. Εδώ λοιπόν έγκειται ο φετιχισμός, πρόκειται για μία ασυνείδητη φαντασίωση που θέλει το συγκεκριμένο πρόσωπό- συμβολο να ξανακάνει το ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη, παρόλο που η λογική δεν υποστηρίζει στοιχειωδώς μία τέτοια προοπτική. Μεγάλο ρόλο παίζει βέβαια και η μελαγχολική ανάμνηση της «ηρωικής» περιόδου του 2008 και του 18% που στο συλλογικό φαντασιακό έχει ταυτιστεί με τον Αλαβάνο.

Εάν διαφωνείς, που προφανώς διαφωνείς με την παραπανω ανάλυση που καταθέτω στα δύο σχόλια, δώσε μου σε παρακαλώ ένα σοβαρό πολιτικό λόγο που η υποψηφιότητα Αλαβάνου είναι τόσο σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αμφισβητείται μέχρι και η ίδια του την ύπαρξη;

5. oportunistis - 06/09/2010

Ili Geri καλύτερα μην ανοίξουμε αυτό το θέμα γιατί είναι αρκετοί στο διαδίκτυο που υποστηρίζουν αυτή την κίνηση και δεν φταίει ο φίλος Syrizitis να πάει η συζήτηση εντελώς εκτός θέματος. Οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι είναι «η καλύτερα οργανωμένη διαδικτυακή κίνηση στην ιστορία της χώρας». Είναι μια διαμαρτυρία εναντίον του ΔΝΤ και αρχίζει σήμερα. Ας αρκεστώ να πω πως ο βαθμός επιτυχίας ή αποτυχίας της ή όπως και αναλόγων κινήσεων θα δείξει και τα όρια της δύναμης των «μπλογκερς» έξω από το διαδίκτυο. Αν θέλετε να συμμετέχετε πάντως το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε έξω από το σπίτι σας μετά τις 7 με μια καρέκλα και ένα τραπέζι. Μπορείτε να πάρετε και το λαπτοπ σας.

6. Δ.Υ. - 06/09/2010

Αγαπητέ συριζίτη λίγο πρίν φύγει για το ταξίδι του ο Μπίλμπο ορμάει, καθώς περνάει απο το μυαλό του για μια στιγμή η ιδέα, να πάρει πίσω το δαχτυλίδι, τον άρχοντα των δαχτυλιδιών. Μόνο για μια στιγμή όμως. Μετά μετανοιώνει και φεύγει για το ταξίδι του . Βλέπεις κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην γοητεία του δαχτυλιδιού ( της εξουσίας ). Ολους τους μαγεύει , τους πιο πολλούς τους καταστρέφει. Η μεταφορά σου είναι πράματι εξαιρετική.
Ο Τσίπρας πρότεινε στον Αλαβάνο να είναι υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων, ο Αλέκος ηρνήθη. Διάσπαση έπεται; Δεν ξέρω, έχω πια κουραστεί , βαρεθεί , σιχτιρίσει. Τον Ιούνιο του 2009 ήμουν πολύ οργισμένος, ήθελα να μπούν σε ένα δωμάτιο ο Αλέκος κι ο Αλέξης και η να τα βρούνε η να μην βγεί κανείς τους ζωντανός από μέσα. Παιδιάστικο πείσμα; απολίτικη λύση; μπορεί , δεν ξέρω.
Για την κίνηση της υποστήριξης Αλαβάνου για Περιφερειάρχη τα έχω γράψει και σε άλλο blog.Κείμενο που δε λέει τίποτα για τον Καλλικράτη, τη διοικητική μεταρρύθμιση , την κριτκή της, τη σύνδεσή της με το μνημόνιο, δεν περιγράφει αδρά έστω ένα στοιχειώδες πρόγραμμα δράσης. Μόνο το πρόσωπο που θα μας σώσει, ενώσει, η καταγραφή μιας μεγάλης αριστερής δυσαρέσκειας. Αλλά αυτές οι εκλογές δεν είναι μόνο αυτό. Είναι κι η εκλογή δημάρχων , συμβούλων , περιφερειαρχών, είναι κι η συζήτηση για την αυτοδιοίκηση που θέλουμε, σε τελευταία ανάλυση για το κράτος που θέλουμε. Υπερβολικά , μαξιμαλιστικά όλ αυτά; δεν νομίζω.
Τέλος πάντων αν εγώ ήμουν Τσίπρας ( φτού κακά ) θα δεχόμουν τον Αλαβάνο σαν υποψήφιο περιφερειάρχη τελικά, ο Αλέκος δεν θα πήγαινε καλά στις εκλογές ( αν θές το συζητάμε το γιατί ) κι έτσι κι απ αυτόν κι από τους συμμάχους του θα ησύχαζα και ενωτικός θα το έπαιζα. Δεν ξέρω , εμένα μου φαίνεται υπερβολικά απλό.
Φιλικά
Δ.Υ.

7. Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της γραμματείας του Συριζα « ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ - 06/09/2010

[…] 8 comments Ο Φρόντο και η 9μελής συντροφιά του Δαχτυλιδιού […]

8. Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της γραμματείας του Συριζα « ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ - 06/09/2010

[…] 8 Σχόλια […]

9. αθηναϊδα - 07/09/2010

Νομίζω ότι έπραξες με περίσσεια σωφροσύνη και περίμενες τη σημερινή γραμματεία. Δε θα πω τίποτα παραπάνω για να μη χαλάσω τη διήγηση, αλλά θα κλείσω με μία ερώτηση. Ποιους έβαλε να πλακωθούν ο Αλέκος στη σημερινή γραμματεία;

syrizitis - 07/09/2010

Δεν ξέρω. Τον Τσακνή με τη γυναίκα του;

10. Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της γραμματείας του Συριζα « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 07/09/2010

[…] 8 Σχόλια Ο Φρόντο και η 9μελής συντροφιά του […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: