jump to navigation

Ρεντίκολο της κοινωνίας, αίσχος του Κουτσόπυργου, αρχιρεζίλι της φαμίλιας μας… 10/09/2010

Posted by the left and the crisis in Συνασπισμός.
Tags: ,
trackback

Εδώ και δυο ώρες προσπαθώ να σχολιάσω τη συνέντευξη Μητρόπουλου στο MEGA. Δεν είναι ότι δεν έχω τι να πω. Είναι ότι πονάω από τα γέλια. Μέχρι και ο μπέμπης που ακούγεται στο βίντεο διαμαρτυρήθηκε. Έβαλε τα κλάματα γιατί χέστηκε από τα γέλια. 

Όπως και να έχει, υποψήφιο τεφαρίκι βρήκε ο Βούτσης: Μαλαγάνας, κοπλιμενταδόρος, γαλίφης, σκερτσόζος, κορτάκιας, καταφερτζής…

Άμα πάρει σβάρνα τις μεσόκοπες κυρίες και τους λέει ότι «ήμασταν συμφοιτητές, αλλά φαίνεστε και δεν ξέρω κι αν είστε 10 χρόνια νεότερες», έχει σίγουρο ένα 10%. Άλλο ένα 10% έχει από τις γριές που βλέπουν Αυτιά. Νάτο το ρήγμα, μεγαλώνει, θεριεύει, πιάνει διψήφιο, πάει β΄κατανομή, κουκουέ αλλαγή, α ρε Χαρίλαε…

Τώρα αν το ρήγμα θα είναι στο ΠΑΣΟΚ ή στον ΣΥΝ, αυτό θα μας το πει ο Όλυμπος της πολιτικής σκέψης, ο Παρνασσός της εκλογικής τακτικής, ο Ταΰγετος των σοσιαλιστικών ρηγμάτων, ο Σμόλικας των πετυχημένων υποψηφιοτήτων, ο Φίλος και Σύντροφος Νίκος Βούτσης.

Στην αρχή μας φλόμωσε με τα 51 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που θα έρθουν στον Σύριζα. Μετά ορκιζόταν ότι το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ έχει κόψει οριστικά με το ΠΑΣΟΚ και ταυτίζεται με το πολιτικό πλαίσιο του Σύριζα. Τέλος μας βεβαίωνε ότι αυτό το ρήγμα θα το συναπαντήσουμε μόνο στην Περιφέρεια, εξου και αποκλείεται άλλη υποψηφιότητα, και ειδικά αποκλείεται η γνωστή άλλη υποψηφιότητα.

Φυσικά υπάρχει περίπτωση ο μαλαγάνας Μητρόπουλος να κατάλαβε ότι το πολιτικό πλαίσιο του Σύριζα είναι «είμαι ΠΑΣΟΚ και δεν παραιτούμαι, στηρίζω τον ΓΑΠ και την κυβέρνηση, ζητάω μόνο να αλλάξει την πολιτική του». Τότε το φταίξιμο δεν είναι στον μαλαγάνα, είναι στον Συνασπισμό. Μάλλον ο Βούτσης δεν του έκανε σαφές ότι ο Συνασπισμός δεν στηρίζει τον Γιωργάκη.

Μετά τη συνέντευξη του μαλαγάνα που όχι μόνο στηρίζει Γιωργάκη, αλλά βάζει κοτζάμ απόφαση κοτζάμ ΚΠΕ κοτζάμ Συνασπισμού υπό την αίρεση μιας παρέας «πασοκογενών», είναι πια σαφές το σκοτεινό σχέδιο Βούτση.

Έχει βαλθεί να διαφυλάξει την καρέκλα του προέδρου εξοντώνοντας έναν έναν τους διαφωνούντες. Θα τους πεθάνει στο γέλιο. Δεν εξηγείται αλλιώς. Θα φανταζόταν κανένας καλύτερο δώρο στον Αλαβάνο από αυτό το 7λεπτο στο Mega; Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν πολλά μέλη του ΣΥΝ που ανάμεσα στο σούργελο και στον σατανά, θα επιλέξουν το σούργελο;

Το πραγματικό ερώτημα από τη συνέντευξη του μαλαγάνα είναι το εξής: Ήξερε η ηγεσία του ΣΥΝ τι λέει ο μαλαγάνας και το έκρυβε από το κόμμα, ή ο μαλαγάνας τους δούλευε ψιλό γαζί και δεν τον πήραν χαμπάρι;

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο γάτουλας της αριστεράς Νίκος Βούτσης δεν είχε πάρει πρέφα τον μαλαγάνα. Αδυνατώ όμως κι από την άλλη να δεχτώ ότι δούλευε όλη την ΚΠΕ (τον Σύριζα σίγουρα τον δούλευε αλλά σιγά τον πολυέλαιο).

Το μοναδικό συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι έχουμε σκευωρία: Η συνέντευξη του μαλαγάνα είναι προϊόν μοντάζ από τα υπόγεια χαλκεία της τρόικας για να εμποδίσει την «αναγκαία συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο». Όπως ακριβώς είναι προϊόν των υπόγειων χαλκείων της τρόικας η υποψηφιότητα Αλαβάνου για να κόψει τη δυναμική της υποψηφιότητας μαλαγάνα.

Τη Δευτέρα ο μαλαγάνας θα αποφασίσει. Τι θα κάνει μέχρι τότε ο Όλυμπος της πολιτικής σκέψης, ο Παρνασσός της εκλογικής τακτικής, ο Ταΰγετος των σοσιαλιστικών ρηγμάτων, ο Σμόλικας των πετυχημένων υποψηφιοτήτων, ο Φίλος και Σύντροφος Νίκος Βούτσης;

Α. Θα πλακώσει τον μαλαγάνα στο μουρουνόλαδο για να σταματήσει να στηρίζει Γιωργάκη;

Β. Θα ψάξει να βρει άλλη υποψηφιότητα μαζί με τον Μπανιά;

Γ. Θα προσφύγει στον διαθέσιμο πλέον Ν. Κωνσταντόπουλο;

Δ. Θα αποφασίσει ότι το στοίχημα της συνάντησης με το ρήγμα του ΠΑΣΟΚ μετατοπίστηκε σε άλλη περιφέρεια και θα πάει για νέες μεγάλες επιτυχίες;

Ε. Θα προτείνει Αλαβάνο;

ΣΤ. Θα κάνει αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του και θα κατέβει ο ίδιος;

Απαντήστε και κερδίστε θέση αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο του μαλαγάνα.

ΥΓ. Ο τίτλος του σχολίου είναι η συνήθης προσφώνηση του Παντελή Ζερβού στον Ντίνο Ηλιόπουλο από την ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες». Σύμφωνα με πληροφορίες θα αντικαταστήσει τη λέξη «συντρόφισσες και σύντροφοι» στις επόμενες συνεδριάσεις της ΚΠΕ.

Σχόλια»

1. Λέω Εγώ Τώρα - 10/09/2010

όλα ειναι καραγκιοζιλίκια.μα πιό μεγάλα είναι αυτά του μικρού ζιγδάκου της αριστεράς.
ζιγδάκο, άν έχεις παντελόνια παραιτήσου εδώ και τώρα.
ζιγδάκο αλεξάκο η πατροκτονία είναι έγκλημα φοβερό και ο θεός της αριστεράς σε τιμωρεί!

2. 3DiO - 10/09/2010

Ζ. Θα προβάλει και τα διεθνιστικά χαρακτηριστικά του ΣΥΝ προτείνοντας τον Manu Chao.

3. Ρεντίκολο της κοινωνίας, αίσχος του Κουτσόπυργου, αρχιρεζίλι της φαμίλιας μας… * « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 10/09/2010

[…] Posted by syrizitis in Συνασπισμός. Tags: Βούτσης, Μητρόπουλος trackback […]

4. Ili Geri - 10/09/2010

καλημέρα.. και πάλι .. οσο καλή μπορει να γινει από δω και πέρα
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΠΙΚΡΑ Η ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΑ…
ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ …
ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ..:

Δυο πράγματα:
1. συνηθως οσο «στραβός και αν ειναι ο γυαλός-που ειναι πάντα» το πρόβλημα ειναι οτι εμεις «αρμενιζουμε στραβά»…
Στηριξα ΘΕΣΜΙΚΑ σαν προεδρο τον Αλεξη Τσίπρα από την πρώτη στιγμή (Ιουνιος 2009 ) μεχρι και προσφατα..(Ιουλιος 2010) που άρχισαν οι «αστοχίες «..»ατυχίες» στις προτάσεις-βολιδοσκοπήσεις σε υποψηφιους …(Σακοράφα, Τσακνης..).
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ αλλά ΣΠΟΥΔΑΙΟ:
ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΝΤΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ..(εξαλλου ο ιδιος ο Μητρόπουλος δεν δηλωσε οτι ειχε προτεινει και ο ιδιος προ μηνων τον Αλαβάνο σαν προοπτική να συσπειρώσει και πασοκοψηφοφορους δυσαρεστημενους με την κυβερνηση ; .. ΓΙΑΤΙ οχι λοιπόν ???!!!!)

2. ΒΕΒΑΙΑ!!! … δεν μπορει το κάθε απλό μελος να «εκβιαζει»…:
ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ-ΕΜΠΕΙΡΟΣ «ΑΡΧΗΓΟΣ» ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ «ΟΡΑΤΟΥ» ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ… Η ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΤΡΩΝΕ ΤΗΝ «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» .. (ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ, ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΟΜΩΣ!!! ΟΧΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗ… ΚΑΙ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ..)

ΤΩΡΑ: ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ … (τα παρακατω τα εγραψα χτες .. απογοητευμενος … ελπιζω να εχουν καποια..εστω ελάχιστη αξία..)
ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ «ΣΥΜ-ΜΑΖΕΜΑ» : …
να ΑΥΤΟ-ΠΡΟΤΑΘΕΙΤΕ και οι δυο, Αλαβάνος-Μητρόπουλος σαν αντιπεριφερειαρχες με υποψηφιο περιφερειάρχη ενα προσωπο «υπαράνω» (πχ Δραγασάκης που συμβολίζει _στα μάτια μου τουλάχιστον_ τον ορισμό της «ΜΗ_ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΙΑΣ» ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!..!) η την Βαλαβάνη (σε προσυνενοηση αυτη την φορά … θετικά και αποφασιστικά ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ..!) ..
ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ… ενα τετοιο σχημα θα εφερνε τον ενθουσιασμό σε ψηφοφορους … από το ΠΑΣΟΚ μεχρι και ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ που μπορει να..απεχουν/λευκαινουν/ακυρώνουν ..
και θα εστελνε μοναδικό-αναντικαταστατο μηνυμα ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ (Μνημόνιο-νεοφιλελευθερισμός-καπιταλισμός)..
μαζικής ελπίδας και
μιας ριζοσπαστικής/ανανεωτικής αριστεράς …
ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .. ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ
ελπιζω να «συν-δράμω» κάπως …

#394982 στο θέμα: Ανακοίνωσε ο Αλαβάνος για την Αττική (09/09/2010 – 14:57)

τι να λεμε κι εμεις τωρα ..
πάλι η βάση και ο κόσμος της Αριστεράς θα βγαλει το φίδι από την τρυπα .. μόνοι μας ..δυστυχώς…
Εμεις ειμαστε που θα αποφασίσουμε να αναδειξουμε τους υποψηφιους
του ΚΚΕ στο … ~9% (+/- 3%)
του ΣΥΡΙΖΑ στο … ~5% (+/- 3%)
του «Μετώπου» στο … ~4% (+/- 2%)
της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ στο … ~2% (+/- 1%)
των ΜΛ-ΚΚΕ-ΜΛ, ΟΑΚΚΕ, ΕΕΚ κλπ στο … ~1% (+/- 1%)
Εστω κι ετσι:
Στον πρώτο γύρο -ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ- ειναι πολύ σημαντικό αυτό το ~20 % (+/- 3%)
να γινει επιτέλους η μαγιά οργανωμενης, μελετημένης, αποτελεσματικής αντιστασης της Ελληνικής Κοινωνίας
απέναντι στην αποχάυνωση/στείρα πικρία ή/και την μοντερνα υστερία της ΑΠΟΧΗΣ/ΛΕΥΚΟΥ/ΑΚΥΡΟΥ
και φυσικά απέναντι στις επιλογές
του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ Παπανδρέου,
του Σουλτάνου σε αναμονή(καταλληλότερου οσονούπω) Σαμαρά,
του φιδιού ελισσεται στα σαλονια της εξουσιας και φερνει μαυρα μαντατα (ΔΝΤ, ρατσισμό, παρακράτος ..) ΚΑΡΑ-τζα-φερει
Στην άλλη … «τσιτωμενο χαμογελο» (της Μιζενς και της διπλωματικής αλητείας ..) Μπακογιάννη
και δυστυχώς του Κουβέλη που «παιρνει γραμμή» απο τον Σουλτάνο για Καμίνη .. αλλά στέκει δηθεν ανεξαρτητος.. (υποκριτής)
και των ΟικοΠρασινων που «δεν εχουν προτεραιότητα το μνημόνιο» ..
Βεβαια καποιοι λογικό-φρονες θα αναρωτιουνται: Μια κοινη υποψηφιότητα στην Αθηνα πχ δεν θα μπορουσε να εκτοπίσει από τον δευτερο γυρο
τον Κακλαμάνη (αγαπημενου του ΚΑΡΑ-τζα-φερει, Σαμαρά, Μπακογιαννη που «θυμηθηκε» οτι ειναι εναντιον του μνημονίου ..ενω το ψηφισε!..)
ή τον Καμίνη (αγαπημενου του Σουλτάνου και του «τσιρακίου» που δηθεν τον «προτεινε» σε μια στιγμή εκστατικής έμπνευσης.. και των ΟικοΠρασινων που … ναι μεν με το ΠΑΣΟΚ αλλά κατά του ΠΑΣΟΚ ..)
Δεν χρειάζεται νομίζω να σπαταλάμε τις δυναμεις μας σε μεταξύ μας κοντρες αποδειξεων για το ποιος ειναι λιγότερο εγωιστής, διασπαστης, ακαμπτος, ή/και περισσοτερο ενωτικός, διορατικός, ουσιαστικός,δημοκρατικός …
Μια καρδάρα γάλα χυθηκε..
Ας δώσουμε ολοι μαζί περισσότερο προσοχή στην (γ)Ελλαδα γιατί κινδυνευει να την φάει ο «κακός ο λύκος»
Ας μη συνεχίσουμε τον αποπροσανατολισμό των ΜΜΕ που θ’αρχίσουν να προβάλλουν, ξαφνικά, με υποκριτικό ενδιαφερον και κροκοδειλια δάκρυα βεβαιως-βεβαιως, με δεκαδες καλοθελητές .. την «απορία» την εκπληξη ή /και την «αγανακτηση» τους γιατί διασπαται η Αριστερά στην Ελλάδα ..
(η Α Σ Υ Μ Ε Τ Ρ Ι Α .. στις προσεγγίσεις που λέγαμε..)
Το μυαλό μας στην (γ)Ελλαδα λοιπόν.. κι ας κρατά ο καθενας πολος της Αριστεράς εστω κι ένα ποτηράκι .. από το «γάλα της καρδάρας που χύθηκε» ..

Μπανης Γιαννιας - 10/09/2010

προτεινω και 7ο σεναριο.

Ο ΣΥΝ, εχοντας μεινει μονος με τον μαλαγανα και τις μαλαγανιες του περναει ενα Σαββατοκυριακο κολαση.
Τα «θα ειμαι υποψηφιος» «δεν θα ειμαι υποψηφιος» – «θα ειμαι απλος στρατιωτης» – «θα αποφασισει ο νεος αγωνιστης» του Μαλαγανα κανουν τα «παραιτουμαι» – «ξεπαραιτουμε» του Αλεκου να φανταζουν παραδεισος.

Το μετωπο με πολυ αγαπη και αλληλεγγυη στον δοκιμαζομενο ΣΥΝ προτεινει την Ν.Βαλαβανη σαν επικεφαλης του Α.Α ψηφοδελτιου, με αντιπεριφεριαρχες τον Αλεκο και τον Καπαταη και τον Λαφαζανη.

ο Όλυμπος της πολιτικής σκέψης, ο Παρνασσός της εκλογικής τακτικής, ο Ταΰγετος των σοσιαλιστικών ρηγμάτων, ο Smallικας των πετυχημένων υποψηφιοτήτων, ο Φίλος και Σύντροφος Νίκος Βούτσης εισηγειτε την στηριξη του Α.Α. μετωπου στην περιφερεια Αττικης…

Ο μαλαγανας διοριζεται γ.γ. στο υπουργειο τυπου!

Τι κερδιζω αμα βγει το σεναριο μου?

5. Ρεντίκολο της κοινωνίας, αίσχος του Κουτσόπυργου, αρχιρεζίλι της φαμίλιας μας… * « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 10/09/2010

[…] Posted by syrizitis […]

6. Ρεντίκολο της κοινωνίας, αίσχος του Κουτσόπυργου, αρχιρεζίλι της φαμίλιας μας… * « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 10/09/2010

[…] Posted by syrizitis […]

7. Τα Μπι - 10/09/2010

τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα δυστυχώς.

8. laskaratos - 10/09/2010

Αν και εγώ διαφωνώ με το πρόσωπο του Μητρόπουλου και με την τακτική Τσίπρα και πίστευα πως μια συναινετική-και όχι πραξικοπηματική- υποψηφιότητα Αλαβάνου-με όλα τα μειονεκτήματά του ανθρώπου αυτού- θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση αναγκαστικά, ειλικρινά λυπάμαι για το υβριστικό ύφος, το ακαλαίσθηρο λεξιλόγιο, τη χαιρεκακία, το διχασμό και τη μικρότητα που αποπνέει αυτό το άρθρο.
Αν νομίζετε πως με την αισθητική φιλάθλων έχει η Αριστερά σας κάποιο μέλλον, απλά κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.

9. dikume - 10/09/2010

γλιτσα τιποτε αλλο

10. Γιάννης Κ. - 10/09/2010

Κάποια απλά και αθώα ερωτήματα χωρίς κρυμένες σκέψεις:

1. Γιατί δεν διαλύεται ο Σύριζα; τι αντιπροσωπεύει πια; πώς ενα μόρφωμα που γεννήθηκε για να ενώσει και καταλήγει στο να διασπά και να διχάζει, εξακολουθεί να υφίσταται;

2. Ποιά είναι η τεράστια ιδεολογική σύγκρουση Τσίπρα-Αλαβάνου; σε τι συνίσταται; δεν είναι και οι δύο υπέρ του ευρώ; δεν είναι και οι δύο υπέρ της ΕΕ και της μερικής επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους; (δεν λέω οτι έχουν δίκιο ή άδικο, λέω οτι λένε τα ίδια πράγματα)

3. Σε ποιό βαθμό πιστεύουν οι οπαδοί του ΣΥΝ ή του Μετώπου-Αλαβάνου οτι ακολουθώντας τον έναν ή τον άλλον θα επιτύχουν μια ευρύτερη λαική συσπείρωση κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης;

4. Πόσο ηλίθιοι (ή ταξικά αλλοτριωμένοι) είναι πια οι αριστεροί ψηφοφόροι να σύρονται πίσω απο επιλογές με βάση την παιδοκτονία ή την πατροκτονία, σαν να ήταν θεατές αρχαίας τραγωδίας κι όχι σκεπτόμενα πολιτικά υποκείμενα;

καλό το χιούμορ, αλλά νομίζω οτι στο τέλος η ιστορία δεν θα συγχωρήσει ούτε τον Τσίπρα ούτε τον Αλαβάνο…ούτε και τους εκατέρωθεν γελοτοποιούς της αυλής του καθενός απο τους δύο…

Ili Geri - 11/09/2010

Γιαννη Κ. ΣΥΜΦΩΝΩ απολυτα μαζί σου… σχεδόν..

γιατί «1» δεν μπορώ!!! …και ξερεις γιατί;…

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΗΤΤΑ!!! ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ .. και εξηγώ: Ετυχε πριν από 6-8μηνες να γραφω κατι περιπου σαν αυτό:

«Κουβέλης και Αλαβάνος φαινεται να παιζουν το ίδιο παιχνίδι εναντιον της δημοκρατικής, αγωνιστικής, μαχητικης συνυπαρξης στον ΣΥΡΙΖΑ .. και το κάνουν .. αντιρροπα .. αλλά το αποτελεσμα ειναι τοιδιο καταστροφικό!.. »

Λοιπόν με ανακουφιση τον Ιουνιο ο Κουβέλης πηρε επιτελους «των οματιών» του … (χαρηκα για να ειμαι ειλικρινής μετά από όλη την στάση του από Ιουνιο2009 και μετά …

Οπως χάρηκα που τελικά ο Αλαβανος δεν εκανε διασπαστική κινηση με το μετωπο αλλά εξεφρασε τηνεπιθυμία του να ενεργοποιηθεί ξανά σε μαχιμη πολιτκή θεση μετα τα ξανα-ματα-παλι-παραιτηματα του ..

Μεχρι που διαπίστωσα την -ας μη κρυβόμαστε μεταξύ μας οι καλοπροαιρετοι τουλάχιστον – οτι ηταν εκβιαστική η «εθελοντική» αυτο-πρότασή του..

Και φυσικά λυπήθηκα αφανταστα οταν διαπίστωσα οτι ο Τσιπρας ενω ειχε δειξει τον Σεπτ2009 διαθεση και ικανότητα και αποτελεσματικότητα να ξεπερνα τις πεπονοφλουδες.. τώρα δεν τα καταφερε.. Και το χειρότερο: απλά επιμενοντας σε μια υποψηφιοτητα που οχι μονο δεν συγκεντρωνε την απαραιτητη συναινεση (και επιτρεψτε μου αλλά δεν τον γνωριζα τον Μητροπουλο .. και καλύτερα να μη τον γνωριζα την τελευταια εβδομάδα! ..)

το λέω με τα δικά του λόγια προς Παπανδρεου στην ψηφοφορια για το μνημονιο τον Μαη:

«ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;!… »

ΕΠΟΜΕΝΩΣ : ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΣΗ!!!

ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ .. ΝΑ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΙ ΠΡΥΜΝΑ Σ Η Μ Ε Ρ Α .. (και μετά στον Αλαβανο να ακολουθησει .. σαν «απλό μέλος» ..)

..γιατι αλλιώς αυτό που που λεει ο Αλαβάνος : «..δεν εχουμε διασπαση αλλά ..εάν η δική μας προσπάθεια έχει αποτέλεσμα, αυτό θα τεθεί στο τραπέζι προς αξιοποίηση .. και .. κάθε πλευρά θα κριθεί από την πολιτική και τις προτάσεις της .. »

(επιτρεψτε μου και πάλι) ειναι τουλάχιστον υποκριτικά και αντιφατικά.. : Αν υπαρχει διαφορά στην πολιτική και δεν τονεκφραζει ο ΣΥΡΙΖΑ.. ας τοπει τωρα και ας αποχωρησει κι αυτός με ελαφρα πηδηματακια ..

Οχι και σαν τον Κουβελη!!! (Σεπτ.2009_ανανεωτική συνεδριαση_κεκελεισμενων_των_θυρών: «..δεν εχουμε πολιτικό χρονο πριν τις εκλογές!!!…)

Και μια που ο «χαμος» εγινε..

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ..
ΚΑΙ ΣΥΝ-ΕΤΟΙ!.. (ΌΛΟΙ ΜΑΣ..)

11. Lefteris P. - 10/09/2010

Προς Γιάννη Κ.
Ενα και ένα κάνουν δύο.
Με τον Αλαβάνο βρεθήκαμε στο επίκεντρο…
Με τον Τσίπρα στη γωνία…
Τι θα γράψει η «ιστορία» θα το μάθουμε την 8η/11/2010

12. Λέω Εγώ Τώρα - 10/09/2010

αυτά που συμβαίνουν στον συνασπισμό, κάνουν μερικούς να νοσταλγούμε το μακρινό παρελθόν του κκε εσωτερικού. τότε είχαμε πράγματι σοβαρές πολιτικές διαφωνίες,σε αντίθεση με τώρα, όπου το τελευταίο που φαίνεται να διχάζει είναι οι πολιτικές διαφωνίες.
επίσης τώρα για πρώτη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την περίφημη νέα γενιά, όπως την εκφράζει ο τσίπρας : δυστυχώς, όχι μόνο είναι κατώτερη των επριστάσεων, αλλά φαίνεται ότι ξεκόβει απο τις διαχρονικές αριστερές αξίες. έτσι ας μήν μας παραξενεύει η σκληρή κριτική που μας γίνεται απο το κκε.το κκε παρόλο τον σκληρό του σταλινισμό εμπενέει σεβασμό στους νεώτερους για τις παλιότερες κομματικές γενιές και τους αγώνες τους.επιτέλους, τι έχει κάνει ο τσίπρας πέρα απο διαδηλώσεις σε σύγκριση με τη γενιά του αλαβάνου, ώστε να δικαιούται να το παίζει στάλιν νέας κοπής, αυτός ο μικρός ζιγδάκος της αριστεράς.ποιάς αριστεράς, δηλαδή;

13. περαστικος - 10/09/2010
14. μαο - 10/09/2010

η νεολαια συν μου θυμιζει την πασπ επι σημιτη, παπανδρεου που τα βαζε με την ηγεσια κλεινοντας τους ταυτοχρονα το ματι….το ξερουν πολυ καλα, αλλωστε μονο φοιτητικό συνδικαλισμό κανουν…τι μεσολαβησε μεσα σε μολις 2 μηνες και καταγγελουν τη γραμμη στην οποια πειθαρχησαν με θρησκευτικη ευλαβια και η οποια οδηγουσε ευθυγραμμα στις επιλογες τυπου μητροπουλου??ο οπορτουνισμος της ηγεσιας της ν.συν ειναι για βραβειο, η βαση της απλα μοιραια στην αποχαυνωση της…γκρρεμιζουν τον κολοσσο της δομικομαρξιστικης σκεψης Μηλιο ο οποιος εκανε ομολογουμενος φιλοτιμες προσπαθειες να ιδεολογικοποιησει τις κολοτουμπες της πλειοψηφιας του συν.βομβες τυλιγμενες με ζαχαρη..

15. Ρεντίκολο της κοινωνίας, αίσχος του Κουτσόπυργου, αρχιρεζίλι της φαμίλιας μας… * « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 10/09/2010

[…] Posted by syrizitis […]

16. Ρεντίκολο της κοινωνίας, αίσχος του Κουτσόπυργου, αρχιρεζίλι της φαμίλιας μας… * « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 10/09/2010

[…] Posted by syrizitis […]

17. fygas - 11/09/2010

Βάλτε και το βίντεο με την συνέντευξη του Αλαβάνου. Έχει πολύ γέλιο. Μου θύμισε κάτι δημάρχους που οριοθετούσαν την πόλη τους ελεύθερη από πυρηνικά. Όξω οι δανειστές μας από την Περιφέρεια Αττικής!!!- Θα τρεφόμαστε με τα προϊόντα της χωματερής. Προφανώς γίνεται διαγκωνισμός αριστεροσύνης απ όλα τα “τμήματα” της Αριστεράς χωρίς προτάσεις για το σήμερα.

Πρόταση στον σ. Αλαβάνο

Να απαγορευθεί στους πολίτες της περιφέρειας Αττικής να βγαίνουν έξω από τα όρια της και πολύ περισσότερο να μην καταναλώνουν αγαθά τα οποία δεν παράγονται εντός των ορίων της. Να στείλουμε στις άλλες περιφέρειες όσους δημόσιους υπαλλήλους δεν κατάγονται από την Αττική. Να ζητήσουμε ενοίκιο για όλα τα υπουργεία, την Βουλή και την ΕΕ. Με τα λεφτά που θα μαζέψει η Περιφέρεια να αγοράσουμε πετρέλαιο θέρμανσης από την Βενεζουέλα και καυσόξυλα από τα καμμένα δάση της Ρωσίας.

Γελάτε ε? Κάπως έτσι γελά και η Κοινωνία με τα καμώματα της Αριστεράς μας.

18. ΑΠΙΣΤΗ - 12/09/2010

δυο λογια για τον Δραγασακη,ο κυριος καθαρα χερια,δεν ειναι τυχαια η σταση που κραταει,προσπαθει να βγει λαδι και κανει την δουλια του στα παρασκηνια δεκα γραμματεις εχει να μελετα δηθεν την οικονομια και οταν μιλα για την κριση μας αναλυει τι ειναι τα σπρεντ, οσο γιατι δεν ξανακατεβηκε για βουλευτης και ο Αλβανος πηγε και εβαλε υποψηφιος στο Ηρακλειο αλλα δεν το θυματε κανεις,

19. tralala - 12/09/2010

Ο Βλακας ξαναχτυπησε

http://itzikas.wordpress.com/

20. dokimi « Lesvos News.net - 13/09/2010

[…] […]

21. dikume - 13/09/2010

το αριστερο ρευμα του συν δεν στηριζει τον μητροπουλο ουτε η νεολαια ουτε η αριστερη ανασυνθεση καμμια συνιστωσα του συριζα ουτε εχει συνεδριασει καποια τοπικη οργανωση του συν η του συριζα ποιος διαολο τον στηριζει μονο ο βουτσης και οι υφισταμενοι του?

22. fygas - 13/09/2010

καλα τρελαθηκατε ολες οιομαδουλες είναι μεγαλύτερες αποτον ΣΥΝ. Πάντως η Δημοκρατική Αριστερά ισως είναιμεγαλύτερη και από τον ΣΥΝ και απότοΣΥΡΙΖΑ. Πολύ κακό για το τιποτα απο τις συνιστώσες…….


Σχολιάστε