jump to navigation

Νέα συνέντευξη – ποταμός του Αλαβάνου: Για να κρατήσει ο Αλέξης τη δουλειά του είμαστε πρόθυμοι να πάμε και στο Δαφνί! 11/10/2010

Posted by the left and the crisis in Πολιτική επικαιρότητα.
Tags: , ,
trackback

Μια ακόμα συνέντευξη βόμβα θα παραχωρήσει το ερχόμενο Σάββατο ο Αλέκος Αλαβάνος. Αφού είδε κι αποείδε ότι ο Πρετεντέρης δεν παίζει Αλέκο παρά μόνο Αλέξη, θα βομβαρδίζει την Αττική με εβδομαδιαίες παρεμβάσεις στον Δρόμο. Το ΠΑΣΟΚ έχει το MEGA, το ΚΚΕ έχει τον 902, ο Τσίπρας έχει τον Ανδρουλιδάκη κι ο Αλαβάνος έχει τον Δρόμο…

Μετά τις αποκαλύψεις του κομματικού μπαλτά, ο Αλέκος φέρεται να το ξανασκέφτηκε. Προβληματίστηκε βαθιά από την θυελλώδη πορεία του Μητρόπουλου προς την Περιφέρεια Αττικής, η οποία –σημειωτέον- γίνεται με τσαρούχια. Είναι δεδομένο ότι άμα ο εργατολόγος φόραγε σπορτέξ, η κούρσα της Αττικής θα είχε ήδη λήξει.  

Ο επικεφαλής της Ελεύθερης Αττικής λύγισε κάτω από το βάρος των πληροφοριών που θέλουν τη μισή Κουμουνδούρου να καλεί από τώρα την Πυροσβεστική για να απλώσει σεντόνι κάτω από το πολυόροφο κτήριο της Κουμουνδούρου. Κανένας δεν μπορεί να ρισκάρει αυτοκτονίες νέων ανθρώπων που απολύονται στο άνθος της ηλικίας τους και σαλτάρουν από τον 7ο όροφο.

Ο ηγέτης του Μετώπου παραδέχεται ότι δεν είναι δυνατόν να πάει φυλακή για να βρουν δουλειά οι νέοι εν γένει, και να μην μπορεί να πάει στο Δαφνί για να κρατήσει τη δουλειά του ο συγκεκριμένος νέος. Οι εκκλήσεις των ακαδημαϊκών της Κουμουνδούρου ώστε να παραδεχτεί επιτέλους ο Αλέκος την ψυχαναλυτική ερμηνεία του φαινομένου του –και να αποσυρθεί- πιάνουν τελικά τόπο.

Τσάμπα κι άδικα ο Άκης Πάνου προειδοποιούσε πριν χρόνια με τους στίχους:

Άσ’ τον τρελό στην τρέλα του
και μη τον συνεφέρεις
Τι κρύβει μέσα το μυαλό
ενός τρελού δεν ξέρεις

Εξαίρεση στον ακαδημαϊκό ξεσηκωμό εναντίον του Αλαβάνου, αποτέλεσε ο Ν. Κοταρίδης που με άρθρο του στην Αυγή αναρωτιέται για την ποιότητα ενός κόμματος εκβιαστών, εκβιαζομένων, υστερόβουλων, ασόβαρων και προεδρευόμενων αριστερών. Μα γιατί αναρωτιέται; Ο αριστερός πρώτα είναι μαζοχιστής και μετά είναι αριστεριστής, ανανεωτής, κομμουνιστής, ευρωπαϊστής ή αντιευρωπαϊστής.

Αντίθετα ο παλιός σύντροφος Α. Ντρέκος, αποφάσισε να υπερασπιστεί τον Μητρόπουλο, χαντακώνοντάς τον. Καταθέτει την προσωπική του μαρτυρία από τότε που ο εργατολόγος Αλέξης συμμετείχε στην «επιτροπή δημοψηφίσματος του Μάαστριχτ». Ο σ. Ντρέκος θυμίζει άθελά του αυτό που η Κουμουνδούρου θέλει να ξεχαστεί: ότι ο Μητρόπουλος αποτελεί κατ’ επάγγελμα διαφωνούντα του ΠΑΣΟΚ, που ξαναγυρνά μετά από «κορυφαίες κι στρατηγικές διαφωνίες» στην υπηρεσία του κινήματος.

Τότε ο Μητρόπουλος διαφώνησε με το Μάαστριχτ, για να υπηρετήσει στη συνέχεια το ίδιο κόμμα που μας άλλαξε τα φώτα εφαρμόζοντας το Μάαστριχτ. Σήμερα ο Μητρόπουλος διαφωνεί με το Μνημόνιο. Την επόμενη δεκαετία θα ξαναυπηρετήσει το ίδιο κόμμα που θα μας ξαναλλάξει τα φώτα εφαρμόζοντας το Μνημόνιο; Σύντροφε Ντρέκο αγνή και άγια η παρέμβασή σου, αλλά κολασμένο το συμπέρασμα.

Σχόλια»

1. redteam - 11/10/2010

Νέα δήλωση – σταθμός

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Αλέξη Π. Μητρόπουλου σχετικά με την ανάθεση τμήματος του ΕΣΥ και της δημόσιας ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες

«Η Κυβέρνηση, υπό την επήρεια του νεοφιλελεύθερου πνεύματος που διαχέει προς πάσα κατεύθυνση το Μνημόνιο, ερωτοτροπεί με την ανάθεση ενός τμήματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Δημόσιας Ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Σχεδιάζει να αναθέσει ζητήματα της ασφάλισης των ανέργων στον ιδιωτικό τομέα που θα τους παρέχει πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, καθώς επίσης και τον ηλεκτρονικό έλεγχο των δαπανών, επικαλούμενη την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ασφαλιστικών εταιριών. Ο ομολογημένος στόχος της είναι ο περιορισμός των δαπανών υγείας, κυρίως στις χρόνιες παθήσεις και τα ατυχήματα, όπου η επανάκτηση της υγείας και η αξιοπρεπής διαβίωση των άτυχων εργαζομένων είναι αμφίβολη.

Η Κυβέρνηση δεν έχει διδαχθεί από τα παθήματα της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης που πληρώνει τόσο βαριά ο ελληνικός Λαός, στην οποία, πλην των Τραπεζών, πρωταγωνίστησαν και πολλές ασφαλιστικές εταιρίες με τα αίολα και κερδοσκοπικά χρηματο-ασφαλιστικά τους προϊόντα. Μια τέτοια ζοφερή προοπτική αποτελεί σοβαρή θεσμική και πολιτική οπισθοδρόμηση.

Μετά τη μείωση των συντάξεων, που θα είναι μονίμως στην «προκρούστεια κλίνη» του μηδενικού ελλείμματος μέχρι το 2060 τουλάχιστον, κατά τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και του ασφαλιστικού νόμου, μετά τη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας και τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μάς έρχεται και η σταδιακή παράδοση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτός ο κατήφορος της παράδοσης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο πρέπει να σταματήσει! Και οι εκλογές του Νοέμβρη είναι μια πρώτη ευκαιρία γι’ αυτό!»

Αθήνα 10-10-2010

2. Λέω Εγώ Τώρα - 11/10/2010

μα οι πολίτες το έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό κ.καθηγητά!

3. Αλέξανδρος Δελάρζ - 12/10/2010

Άντε καλά ο Αλέκος… Ο Μήτρο που έβαλε υποψ. αντιπεριφερειάρχη κεντρικό τομέα τον Νίκο «Λαβρέντι Μπέρια» Βούτση; Νομίζω ένα καινούριο post το σηκώνει…

4. Λέω Εγώ Τώρα - 12/10/2010

μα τσίπρας και βούτσης τα παίζουν όλα για όλα!

5. LesvosNews - 13/10/2010

…μην τρελαθούμε δεν είναι και άγιος ο Αλαβάνος!!

6. Λέω Εγώ Τώρα - 15/10/2010

παρατηρώ σιωπή.γιατί έπαυσαν τα σχόλια; τι σημειοδοτεί αυτό;πρέπει να ανησυχώ;

7. redteam - 16/10/2010

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ- ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1) Εάν εκλεγείτε, με ποιες τρεις συγκεκριμένες αποφάσεις θα παρέμβετε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της Αθήνας από τις «κλειστές» γειτονιές και τις ομαδοποιήσεις μεταναστών.

2)Το Νοέμβρη τι ψηφίζουν οι πολίτες; Μνημόνιο ή περιφερειάρχη;

3)Με τη χώρα υπό τη σκέπη του ΔΝΤ και τον προϋπολογισμό να αναθεωρείται σχεδόν κάθε τρίμηνο, τι περιθώρια έχει ένας περιφερειάρχης να παρέμβει σε κυβερνητικές αποφάσεις;

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Αλέκος Αλαβάνος

1 Το ζήτημα αφορά συνολικότερα στην κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της Ε.Ε. και τις λανθασμένες επιλογές που βασίζονται στην καταστολή και αυξάνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Στο πλαίσιο της Περιφέρειας, ωστόσο, είναι δυνατό να δοθεί μια διαφορετική κατεύθυνση με επιλογές όπως:

Α. Δημιουργία ανοιχτών ξενώνων για τους άστεγους, Έλληνες και μετανάστες. Με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με υγιεινή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Β. Ζωντάνεμα της γειτονιάς μέσα από σειρά μέτρων που ξεκινούν από την καθαριότητα και το φωτισμό, τις παιδικές χαρές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και φτάνουν στις θέσεις εργασίας και μια διαφορετική αντίληψη για την οικονομία, στραμμένη στις ανάγκες των πολιτών, ντόπιων και μεταναστών, και όχι στα χρέη προς τους κερδοσκόπους και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αδειοδότηση των μικροπωλητών και εξασφάλιση καθορισμένου χώρου λειτουργίας τους, ένα είδος «αγορών της ανατολής», που και θα προσελκύουν κόσμο και θα δώσουν τέλος στις σημερινές ανησυχίες του εμπορικού κόσμου. Υποστήριξη της δυνατότητας για νόμιμη εργασία.

Γ. Νομική υπηρεσία αλληλεγγύης και υποστήριξης προς όλους τους κατοίκους της περιφέρειας. Υποστήριξη των μεταναστών και των προσφύγων που αιτούνται άσυλο. Όσοι περισσότεροι πρόσφυγες παίρνουν άσυλο τόσο περισσότεροι θα έχουν ελευθερία διακίνησης προς τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2 Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς, ο ελληνικός λαός που κατά πλειοψηφία έφερε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, επειδή πίστεψε στις υποσχέσεις για το τέλος της λιτότητας, ζει το χειρότερο εφιάλτη του. Η χώρα διοικείται από τρόικα, ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ και η κοινωνία κυριολεκτικά στενάζει από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και περιορισμού των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτή η κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και παρέδωσε το τιμόνι των οικονομικών και πολιτικών επιλογών στην τρόικα ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Πρέπει να εκφραστεί η λαϊκή αποδοκιμασία για τις κυβερνητικές επιλογές και να απορριφθεί το επιχείρημα του «μονόδρομου». Εμείς καλούμε τους πολίτες να εκφράσουν όχι απλώς τη δυσαρέσκεια και τη αντίθεσή τους στο μνημόνιο, αλλά και την απαίτηση να φύγουν αμέσως κυβέρνηση και τρόικα.

3 Το κεντρικό ζήτημα είναι εάν μπορεί να διεκδικηθεί άλλος δρόμος χωρίς την αμφισβήτηση της «νομιμότητας» που απορρέει από το μνημόνιο. Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως στο πλαίσιο της περιφέρειας Αττικής θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα και όχι την αντισυνταγματική νομοθεσία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πως για να ανοίξουμε θέσεις εργασίας για τη νεολαία ή για να διαφυλάξουμε τη δημόσια περιουσία είμαστε διατεθειμένοι να αντιπαρατεθούμε με την κυβέρνηση και τις επιλογές του μνημονίου έως το τέλος. Καλούμε την κοινωνία να παρέμβει, στηρίζοντας αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας την επιλογή της ανατροπής.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

1 Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους μετανάστες φορείς οφείλουν να λάβουν αποφάσεις στη βάση του εξής τρίπτυχου: α) αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, κυρίως των θαλασσίων, που είναι και όρια της Ε.Ε., αποκλειστικώς με κοινοτικά κονδύλια, αφού η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών χρησιμοποιεί τη χώρα μας για τη διέλευση προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε., β) γρήγορη και αντικειμενική πολιτική ασύλου, «απογκετοποίηση», επαναπροώθηση με ευθύνη της Ε.Ε. και γ) εξάλειψη του δουλεμπορίου, των διακινητών, των μεσαζόντων και των παράνομων αποθηκών εμπορικών προϊόντων.

Σε περίπτωση που η Ε.Ε. αρνηθεί να αλλάξει τους όρους της μεταναστευτικής πολιτικής και του Δουβλίνου ΙΙ, πρέπει να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να μετακινηθούν, όπως όλοι σχεδόν επιθυμούν, προς την Κεντρική Ευρώπη.

2 Να ψηφίσουν κατά των πολιτικών που οδήγησαν στο μνημόνιο και ασφαλώς εναντίον του. Να σηκωθούν από τον καναπέ της απάθειας και να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, τους λοιπούς «μνημονιακούς», αλλά και τη Ν.Δ., κάνοντας τον πλήρη συλλογισμό, αποδίδοντας το σημερινό κατάντημα της χώρας στην ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος, στην αδυναμία του να παρέμβει στις δυσμενείς για τη χώρα μας ευρωπαϊκές αποφάσεις και τους κανόνες της ΟΝΕ, που κάνουν τα πλεονάσματα του Βορρά ελλείμματα του Νότου. Να ψηφίσει αυτούς που έχουν σαφή, ρεαλιστική και υπερβατική του μνημονίου πρόταση, δίνοντας αφορμή για μια προοδευτική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

3 Οι δύσκολες συνθήκες δημιουργούν και τα μεγάλα Κινήματα αντίστασης και επανασυγκρότησης του Πολιτικού Συστήματος. Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο (πολιτικό, κοινωνικό, δικαστικό), για να αποτρέψουμε τις κοινωνικές επιδεινώσεις του μεταβλητού (αλλά, όπως φαίνεται, διαρκούς) μνημονίου. Με αυτά τα όπλα θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ελπίζοντας ότι ο λαός θα θελήσει να διατηρήσει τη βάση της υλικής του υπόστασης και της ιστορικής του αναφοράς. Χωρίς όμως καθολική συμμετοχή στις εκλογές του Νοέμβρη και χωρίς τη διοχέτευση της δυσαρέσκειας σε ελπιδοφόρα και συνεκτικά σχήματα ξεκάθαρου προγραμματικού λόγου, δεν μπορεί να υπάρξει… Ανάσταση.

Από την εφημερίδα «Παρασκευή και 13»

8. Raindog - 16/10/2010

Επαναπροώθηση μεταναστών (με ευθύνη της ΕΕ); Τι εννοάει ο κ. Μητρόπουλας;

9. διεθνιστής - 17/10/2010

Απλό είναι. Εχει πάρει μαθήματα από το κοκκινοπράσινο περί «διεθνισμού» και συνεπώς εννοεί ότι «ρατσισμός σε μια μόνη χώρα δεν γίνεται».

10. Σώτος Τριανταφύλλου - 19/10/2010

Με γέμισε απογοήτευση η ανάγνωση του ψοφοδέλτιου του Μητρόπουλα. Δεν κατεβαίνει τελικά ο ποιητής μας Δημήτρης Ιατρόπουλος ο επονομαζόμενος μεταξύ άλλων και ασβός.
Είναι απαράδεκτο να αποκλείει κανείς τους συγγενείς του. Αίσχος γιά τους εκλογομαγείρους της κλίκας Βούτση-Χωραφά-Τσοχατζόπουλου.
Μόνη ελπίδα παραμένει το δημοτικό ψηφοδέλτιο στα Καλύβια Αττικής όπου παλαιότερα ο ποιητάμπουρας ήταν ανακατεμένος σε σκάνδαλα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Απαράδεκτο αν δεν εκμεταλλευτεί την παρουσία του η αριστερά γιά να διεμβολίσει το κακό Πασόκ με το ακόμα χειρότερο με την αρωγή της ΝΔ.
Ή και του ΛΑΟΣ όπως στην Ικαρία. Τι πράματα είναι αυτά;

11. aaa - 21/10/2010

επαναλάμβάνω, σύντροφε του «σκέψεις για το συριζα» γιατί εξαφανίστηκες; εγκατέλειψες το site; ή μήπως το σύριζα;νομίζω ότι σ΄εμάς που σε παρακολουθούμε οφείλεις μία απάντηση.

syrizitis - 27/10/2010

Δεν εξαφανίστηκα ρε παιδιά, αλλά δεν προλαβαίνω. Κάνω περίεργη δουλειά με περίεργα ωράρια και πέρα δώθε και σε επαρχία.

12. dikume - 22/10/2010

Στους καιρούς που ζούμε ο καθένας μετράει το μπόι του.
Ας μετρηθούμε λοιπόν κι εμείς!
Ένα μέτρο μας το δίνουν τα media: υπάρχουμε γιατί τα media αποφάσισαν να εμπορεύονται την ύπαρξή μας. Όσο τους συμφέρει.
Άλλο μέτρο μας το δίνουν τα γκάλοπ γιατί αυτά πιστοποιούν την ύπαρξή μας.
Ένα τρίτο μέτρο μάς το δίνει η ιστορία: η αριστερά υπάρχει γιατί εκφράζει την κοινωνική ανάγκη να αλλάξει ο κόσμος. Κι αυτή η ανάγκη σήμερα, που ο νεοφιλελευθερισμός επιχειρεί να αναθεμελιωθεί στην κρίση του, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή βαρβαρότητας, είναι επιτακτική όσο ποτέ.
Στην Ελλάδα της τρόικας και της επιτήρησης, η Αριστερά οφείλει να προβάλλει την εναλλακτική της πρόταση για την έξοδο από την κρίση, σε σύγκρουση με τη λογική του «μονόδρομου» που επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, το διευθυντήριο της Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση που τυφλά τους υπηρετεί. Η Αριστερά οφείλει να δώσει στόχους, όραμα και αισιοδοξία σε ένα λαό που επιχειρούν να τον καθυποτάξουν. Για να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρεία. Για να οργανωθεί η λαϊκή πάλη.
Οι συνεδριακές μας αποφάσεις αναφέρονται με σαφήνεια σε αυτούς τους πολιτικούς στόχους και καθορίζουν ως αναγκαία προϋπόθεση μιας αποτελεσματικής οργάνωσης της λαϊκής πάλης τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς, την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι κοινό έχουν αυτές οι πολιτικές κατευθύνσεις με τις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΝ εν όψει των επικείμενων εκλογών; Απολύτως κανένα!
Οι αποφάσεις για την περιφέρεια Αττικής ελήφθησαν ερήμην της κομματικής βάσης και του κόσμου της Αριστεράς.
Η ηγεσία του ΣΥΝ εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει βήματα προς τα πίσω. Μας γυρνά στην εποχή που ο ΣΥΝ, χωρίς αριστερές συμμαχίες είχε ένα στίγμα θολό και δυσδιάκριτο.
Εκεί που σήμερα δίνεται η κορυφαία πολιτική μάχη-στην περιφέρεια Αττικής- ο ΣΥΝ εμφανίζεται απελπιστικά μόνος.
Η εικόνα του ΣΥΝ να εκλιπαρεί πρόσωπο δημοφιλές από τις πρωινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις να ηγηθεί του περιφερειακού ψηφοδελτίου είναι θλιβερή.
Όταν αυτό το πρόσωπο δηλώνει μάλιστα ότι στόχος είναι να πείσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει πολιτική, η εικόνα γίνεται γελοία και προκαλεί θυμό και αγανάκτηση σε όλους τους αριστερούς.
Με τέτοια πολιτικά μηνύματα, που μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλούν, δεν μπορούν να αφυπνιστούν και να ριζοσπαστικοποιηθούν συνειδήσεις και να δημιουργηθούν όροι συγκρότησης ενός μαζικού λαϊκού κινήματος που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει το μνημόνιο και όσους το στηρίζουν.
Εμείς παραμένουμε στις θέσεις μας.
Γι’ αυτό και συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο «Ελεύθερη Αττική» με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο.
Ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό, με ριζοσπαστικό και κινηματικό στίγμα, με σαφείς πολιτικούς στόχους, που δεν μένει στην απλή καταγγελία του μνημονίου αλλά αναδεικνύει την εναλλακτική λύση υπέρ του ελληνικού λαού και παλεύει για την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στην τρόικα.
Δεν θεωρούμε ότι ο Αλ. Αλαβάνος δεν έχει κάνει λάθη.
Και λάθη έκανε και ευθύνες έχει. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι μιλά τη γλώσσα μιας αριστεράς που με αυτοπεποίθηση διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Μιας αριστεράς που δίνει φωνή, πολιτικό περιεχόμενο και στόχο σε ένα τεράστιο κύμα κοινωνικής αγανάκτησης.
Ελπίζουμε σύντομα η ηγεσία του ΣΥΝ να αλλάξει ριζικά προσανατολισμό. Να ξαναγίνει ο ΣΥΝ δύναμη αγώνα και αμφισβήτησης του συστήματος. Δύναμη ενότητας και ελπίδας για τους εργαζόμενους. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα της αριστεράς.

Τα μέλη του ΣΥΝ και της Νεολαίας ΣΥΝ
Αντωνίου Περικλής
Βάσιος Δημήτριος
Γεωργαντά Αικατερίνη
Γκέκας Λάμπρος
Ζαβιτσιάνου Κλεμεντίνη
Θεοδόση Αυγή
Θεοχάρη Αικατερίνη
Καλιντεράκης Ιωάννης
Καπόγιαννης Ηλίας
Καστρίτη Αικατερίνη
Λαμπίρης Δημήτρης
Ματθαίου Γιώργος
Μέντζου Αμαλία
Μινασιάν Τακουή
Μπελαβίλας Νικόλας
Παπανικολάου Πέτρος
Περάκης Ιωάννης
Πετούνη Μάρη
Σταυρίδης Ιωάννης
Σταυρόπουλος Αναστάσιος
Τσουρούτας Γεώργιος
Φαρδέλα-Σαββοπούλου Χρύσω
Χαραλαμπάκη Σοφία
Ψαλλίδας Βασίλειος
Ψιλοπούλου Αλκμήνη

13. Ili Geri - 31/10/2010

Σας προσκαλώ όλους να δουμε λίγο μακρυτερα!

κρατειστε την ενεργειά σας και την μαχητικότητα σας απέναντι στους κοινούς και πανισχυρους με ΜΜΕ εχθρούς και όχι σε πρωην και νεους συντρόφους εν μέσω απολυταρχοποιησης της εξουσίας.. (πχ):

http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/l-etat-c-est-moi-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

http://tvxs.gr/news/%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-tvxs/%CE%BF%CE%B9-%C2%AB%CE%B2%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%BF%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85

να μεγαλώσουμε την ΑΡΙΣΤΕΡΑ… και όχι να τσιμπολογάμε μεταξύ μας.. από τα κοματακια της

Γράψτε εκει που μπορει να κερδηθεί εστω και μια συνειδηση που υποκυπτει στην μοδα της ΑΠΟΧΗΣ/ΛΕΥΚΟΥ/ΑΚΥΡΟΥ ή στον εκβιασμό/ρουσφετολογία των ΠΑΣΟΚ(*κουβέλης,οικοπράσινοι)/ΛΑΟΣ-ΝΔ/ΜπακογιάννηΧΡΥΣΑΑΥΓΑ..

6 και σήμερα μεινανε..

14. Σώτος Τριανταφύλλου - 04/11/2010

Ελπίζω φίλε συριζίτη η σιγή ασυρμάτου να οφείλεται σε φόρτο εργασίας και να είσαι καλά στην υγεια και τα κέφια σου, όσο βέβαια γίνεται υπό τις κρατούσες συνθήκες. Αν και δαύτες συνεχίζουν να προσφέρουν άφθονο υλικό γιά χαβαλέ ας περιοριστούμε τώρα, μόλις τρεις μέρες πριν τις εκλογές, στην ευχή να πάνε καλά τα πράματα. Από Δευτέρα θα ζορίσουν -πάλι και πιό χοντρά- οι δύσκολες και ενδιαφέρουσες εξελίξεις.
Καλή δύναμη!

15. Raindog - 04/11/2010

Ρε παιδιά δεν είπαμε να τα βάψατε μαύρα επειδή δεν κατεβαίνει ο Ποιητής. 🙂

Raindog - 04/11/2010
16. Σώτος Τριανταφύλλου - 05/11/2010

Αγαπητέ σύντροφε σκύλε εύχομαι και σε σένα καλή δύναμη και ψυχραιμία. Ο συχαμερός γλίτσας Μητρόπουλος έχει αρκετά οριοθετημένο κοινό και ξέρει που απευθύνεται. Τα διάφορα εθνοπατριωτικά, ακροδεξιά και φαιά που λέει (βλ. ιστορικότητες και φυλές και έχουν δίκιο οι κάτοικοι του αγ. παντελεήμονα) και γράφει (βλ. τις διάφορες ανακοινώσεις του) είναι ο πυρήνας του πακέτου προσφορών.
Αν δε βαριέσαι δες στο γιούτιούμπ τα εσχάτως ανεβασμένα (τυχαίο;) πάμπολλα βίντεο από τις εκδηλώσεις του ΣΥΣΜΕΔ όπου είναι ο βασικός σύμβουλος-συντελεστής. Τι είναι ο ΣΥΣΜΕΔ;
Ε, άμα δεις θα θιαμάξεις!
Τεσπα, γιά να πικρογελάσουμε λίγο οι βούτσηδες και η Αίγινα το πήραν απόφαση πιά ότι στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχουν να περιμένουν μισό αριστερό ψήφο πέρα από το στενό κύκλο του τσιμπράγκαλου. Έχει ήδη πέσει κατήφεια και άρχισαν να τα ρίχνουν ο ένα στον άλλον γιατί πλέον μετά την άνοδο Δημαρά δεν περιμένουν πολλά ούτε από από τα πασόκια.
Οπότε η τελευταί άμυνα είναι να κρυφτούν πίσω από ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα της Πορτάλιου.
Σε όλη τη Μακεδονία, Θράκη, θεσσαλία, Αιγαίο πάνε φούντο. Μένει να δούμε τι θα βγει στη Στερεά που πλάκωσαν όλες οι φράξιες του Συν μπας και γλυτώσει το μαγαζί. Ευχόμαστε ολόψυχα να πάρουν την καθάρια γεύση που έχει το κατράμι, εφόσον εκεί υπάρχει και αξιοπρεπέστατο ανεξάρτητο ψηφοδελτιάκι. Γιά αυτό δέστε και σεις τι θα κάνετε κάτω απ τ’ αυλάκι. Γνώμη μου ταπεινή, χίλιες χιλιάδες φορές καλύτερα όλος ο αριστερισμός μαζί παρά ο άθλιος βαστάζος των οικοπεδοφάγων και των παικτών του γκολφ.

Προβοκάτορας - 08/11/2010

E όχι και «αξιοπρεπέστατο» και «ανεξάρητο» ψηφοδελτιάκι η άνευ όρων συνεργασία με τον Κουβέλη και τον Τρεμόπουλο! Έλεος!

17. alexandra - 05/11/2010

Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι, δειλά δειλά,κάποιοι σύντροφοι από τη συμμαχία των προθύμων, ενώ εξακολουθούν στην κριτική τους να προσπαθούν να τηρήσουν «ίσες αποστάσεις» (πχ ανακοίνωση Μουλόπουλου, Δρίτσα και εννέα στελεχών, είπαμε έχουμε αντοχές, μαζοχισμό, αλλά έλεος, παρόλα αυτά αριστερά, όμως έχουμε και νεύρα παρόλα αυτά…)πληθαίνουν οι φωνές που γέρνουν κάπως σε Ελεύθερη Αττική, δυστυχώς δεν μπορώ (και λόγω απόστασης και απειρίας και πολιτικής ανικανότητας, αν θέλετε)να διακρίνω ποίοι συν είναι αυτοκριτικοί και ποιοί διείδαν ότι ο Μητρό έχει «καεί» και σπεύδουν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια …

18. Λέω Εγώ Τώρα - 06/11/2010

πως παει ο αλαβάνος ρε παιδιά;

19. Raindog - 06/11/2010

Σύντροφε Σώτο είδα αυτά για το ΣΥΣΜΕΔ και μου φάνηκε μεγάλη σφηκοφωλιά. Ρε πού πάνε να μπλέξουν τον κόσμο της αριστεράς που τους απέμεινε…

Στα άλλα συμφωνώ.

Όσον αφορά την Πελοπόννησο εγώ προσωπικά αλλά και αρκετοί άλλοι σύντροφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουμε να ψηφίσουμε τους «αριστεριστάς» (Αριστερή – Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά) χωρίς να θεωρούμε ότι είναι, βέβαια, πανάκεια ο ιδιότυπος σεχταρισμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντιθέτως η επιμονή στα μαγαζάκια μας, η αυτάρκεια, ο σεχταρισμός οδηγεί την αριστερά στο περιθώριο.

Όμως, επειδή ακριβώς το άκυρο και το λευκό ή η αποχή στις συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση τείνει να προσμετρηθεί ως ψήφος στο Μνημόνιο, το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Κυβέρνηση, η μόνη λύση που επιλέξαμε (ως το λιγότερο κακό, ας πούμε) εμείς οι ΣΥΡΙΖΑίοι της Πελοποννήσου που διαφωνήσαμε με το ψηφοδέλτιο-καπέλο του ΣΥΝ-Πετράκου, ήταν η υποστήριξη του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Να ξέρουν όμως οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι δεν είναι ψήφος επιδοκιμασίας της αδιέξοδης σεχταριστικής τους πρακτικής, αλλά ψήφος για την επόμενη μέρα που θα πρέπει να είναι ημέρα ενότητας της ριζοσπαστικής αριστεράς, μιας ριζοσπαστικής αριστεράς που θα πρέπει να συγκροτηθεί δημοκρατικά και να απαντήσει με αντισυστημικό τρόπο στην πολιτική που μας ληστεύει τη ζωή.

Καλό βόλι σε όλους!

20. Σώτος Τριανταφύλλου - 07/11/2010

Όπως τα λες είναι δυστυχώς ΄φίλε σσύντροφε σκύλε με τις ανάλογες διαφοροποιήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια.
Επί του παρόντος και πλησιάζοντας την καταληκτική στιγμή του τρέχοντος έργου, εμπνεόμενος από την τελικη ευχή σου αφιερώνω σε όλους τους αναγνώστες και αναγνώστριες του μπλογκ και ειδικά στη συντρόφισσα από τη Σαλονίκη με την ευχή να δικαιωθούν οι προβλέψεις της την καταληκτική σκηνή από ένα μέγιστο αριστούργημα του πολιτικού σινεμά:

και στα δικά μας σύντροφοι! Δε μασάει ο Κλιντ ρε!

21. Raindog - 08/11/2010

Του καλού το όπλο έπαθε εμπλοκή, ο κακός μπερδεύτηκε και του ‘πεσε και ο άσχημος νομίζει ότι κέρδισε. Κάνει πως δεν γνωρίζει ότι το όπλο του έχει άσφαιρα.

Πάμε για άλλα…

22. Σώτος Τριανταφύλλου - 08/11/2010

Όπως ακριβώς τα λες, δυστυχώς!
Κρίμα που δε βγάλατε κι έναν μυστήριο κάτω γιά να κράζει τις λαμογιές τους με γνώση πρώτο χέρι. Μάθημα γιά φτιαχτούν σωστότερες καταστάσεις έγκαιρα, σωστότερα και βασικά ασχέτως με εκλογές.
Πάμε γι’ άλλα και γρήγορα…

23. Λέω Εγώ Τώρα - 08/11/2010

σας χαίρομαι για την αισιοδοξία σας, την οποία εγώ δεν διαθέτω πλέον.

αν,πάντως,μου εξηγήσετε απο πού πηγάζει, θα σας είμαι ευγνώμων.πραγματικά!

Raindog - 08/11/2010

Από το γεγονός ότι οι εκλογές είναι μία μόνο στιγμή μέσα στην αιωνιότητα. 🙂

24. alexandra - 08/11/2010

Επίσης από το γεγονός ότι η αριστερά συνολικώς δεν τα πήγε και άσχημα, σε αντίθεση με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ (το σοκ στον Αγ. Παντελεήμονα αναμενόμενο, μόνο η έκτασή του στον Δήμο τρομάζει), το γεγονός ότι τον «ήπιαμε» λίγο με Αλαβάνο και Σπανούδη, πρώτη φορά θα’ναι? Ούτε ο Συν και οι συνιστώσες -αν εξαιρέσεις το αξιοπρεπές του 6,5% σε σχέση με τη γελοιότητα του υποψηφίου του- πρέπει να νιώθουν δικαιωμένοι πχ ας μας εξηγήσουν τα 3,5σάρια της Θεσσαλονίκης.. Προσωπικά με θλίβει περισσότερο όταν έχει γενική απεργία η ΑΔΕΔΥ και ενώ οι υπάλληλοι μπορούν άφοβα να συμμετέχουν , βλέπουμε μόνο τους συνδικαλιστές και ούτε και όλους.

Σύντροφοι Σώτο και Raindog συμφωνώ απόλυτα στο πάμε γι’ άλλα και γρήγορα!

25. Λέω Εγώ Τώρα - 08/11/2010

μόνο λίγο τον «ήπιαμε»; δεν σας ανησυχεί καθόλου ότι το τσιπραίικο σταθεροποιείται;

26. alexandra - 09/11/2010

Αχ βρε επίμονε Λέω Εγώ Τώρα,ωραία το Τσιπραίικο σταθεροποιείται, αλλά που? Σε έναν Σύριζα που δεν υπάρχει εδώ και καιρό? Σε ένα Συνασπισμό που άλλαξε εκ βάθρων? Αλοίμονο αν με ανησυχούσε ο προσωρινός, ούτως ή άλλως, συσχετισμός στην αριστερά, ιδίως όταν αποκόπτεται από την επαφή της από την τάξη και ιδεολογία αναφοράς της.Ήμουν ανόητη που επί σειρά ετών υποτιμούσα την ύπαρξη μηχανισμών εντός μας και πόσο αυτοί δεν χάνουν,ίσα ίσα, έχουν τρομερή ικανότητα επιβίωσης και αναπαραγωγής, αλλά και από την άλλη το κίνημα «επιβάλλει» τις συμμαχίες εν τοις πράγμασι…Λοιπόν είναι το μόνο που δεν με ανησυχεί το Τσιπραίικο, αδιακρισία-έως grosso βλακεία: πόσο χρονών είσαι?

27. Σώτος Τριανταφύλλου - 09/11/2010

Συντρόφια, γιά να εξηγούμαστε, φαντάζομαι ότι όλοι εννοούμε την αισιοδοξία της βούλησης μαζί με την απαισιοδοξία της γνώσης. Αν αυτά συνοψίζονται στο πάμε γι’ άλλα μάνι μάνι το θέμα μας είναι ποιά τέλος πάντων είναι αυτά τα άλλα και πως θα τα προσεγγίσουμε, πόσο μάλλον θα τα φτάσουμε. Τα ψήγματα διαλόγου άμεσα μετά τις εκλογές σε παρέες και μπλογκς που εγώ τουλάχιστον έχω υπόψη μου φαίνονται μετρημένα και ενθαρρυντικά. Αν και πως αυτά και τόσα πάμπολλα άλλα, που σίγουρα υπάρχουν, μπορούν να βγάλουν συγκεκριμμένα χειροπιαστά πράγματα είναι το ζήτημα. Από αυτή την άποψη δεν ξέρω πόσο αισιόδοξοι πρέπει να είμαστε.
Κι εμένα κάθε άλλο παρά με ενθουσιάζει που σταθεροποιείται το τσιπρέικο. Ενώ βρίσκω πολύ σωστά αυτά που λέει η συντρόφισσα η αλεξάνδρα με ανησυχεί ταυτόχρονα η διαπίστωσή της, την οποία συμμερίζομαι απόλυτα και από καιρό, ότι πράγματι οι μηχανισμοί έχουν πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα απ’ όσο νομίζαμε. Γιατί ακριβώς δεν φαίνεται μέχρι τώρα το κίνημα να μπορεί να επιβάλει και πολλά πράγματα εκτός από τη σταθερή κατάθεση αντίρρησης που όμως αδυνατεί να προχωρήσει σε θετικές (ανα)συγκροτήσεις.
Ως εκ τούτου ο Συν αναδεικνύεται (και) σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία σε ανάχωμα του καθεστώτος εφόσον οι χειρισμοί ηγετών-αντιπολιτευομένων-παρατρεχάμενων καταφέρνουν να αναπαράγουν το βάλτο που κρατάει καθηλωμένους και άλλους πολλούς που θα μπορούσαν να συμβάλλουν αλλού και αλλοιώς (με δεδομένο ότι και αυτοί σε σοβαρό βαθμό είναι τραβάτε με κι ας κλαίω, δυστυχώς).
Αν η αλεξάνδρα είχε το χρόνο και τη διάθεση να μας εξηγήσει κάποια πράγματα γιά τη Σαλονίκη θα ήταν πολύ χρήσιμο νομίζω. Το λέω γιατί χωρίς να έχω καμία πληροφόρηση έξω από αυτά που γράφουν οι φυλλάδες του χώρου, μου φαίνεται ότι κάτι σοβαρά σάπιο υπάρχει στο κλίμα Κουράκη (πόσο μάλλον το ίδιο το πρόσωπο και την πολιτική του), όπως και στη δημοτική παράταξη του αγωνιστή Μηταφίδη.
Πολύ εντύπωση μου έχει κάνει επίσης το πόσο πάσο πάει η ΚΟΕ το Συνασπισμό απάνω με δεδομένη μάλιστα την παράδοση που είχε οικοδομήσει στην περιοχή.
Γενικά τώρα σύντροφε σκύλε πολύ καίρια βρήκα όσα έγραψες και έγραψαν και τα άλλα παιδιά στην κουβέντα στην πάσα. Γιά να δούμε.

28. Λέω Εγώ Τώρα - 09/11/2010

αλεξάνδρα γεννήθηκα οκτώβριο του 1961,ζυγός με ωροσκόπο αιγόκερω.τι λένε τα άστρα,λοιπόν;

υγ.πάντα η αριστερά πτέρυγα απο εποχές του κκε εσωτερικού έδινε τις μάχες και πάντα τις έχανε.λερναία ύδρα ο κύρκος και οι επιγονοί του.

29. Λέω Εγώ Τώρα - 09/11/2010

και κάτι ακόμη : το σημαντικό ποσοστό του απερίγραπτου ψαριανού λέει πολλά για την ποιότητα σημαντικού μέρους όσων ακολουθούσαν την λεγόμενη ανανεωτική αριστερά.(ο όρος γενικός και όχι ως σημαίνων την τάση του συν).

(νίκο καρρά, μπάμπη δρακόπουλε ευτυχώς έχετε πεθάνει προ πολλού).

30. retrte - 09/11/2010

Ρε παιδιά τι απέγινε η ΚΟΕ? Ούτε μια ανακοίνωση? Ή μήπως έχουν χάσει τους κωδικούς για το site?

31. alexandra - 09/11/2010

Μια και λείπει ο οικοδεσπότης, ας χορέψουμε τα «μπάχαλα». Προς συντρόφους:
Α)Λέω Εγώ Τώρα: Τα άστρα λεν ότι και σε μένα, που γεννήθηκα Οκτώβρη του ’66 «Άσπρισαν τα μαλλάκια σας στις οργανώσεις της αριστεράς, θα σας παίζουν οι … δεν βρίσκω λέξη», πάντως ρώτησα την ηλικία σου γιατί νόμιζα ότι είσαι 25άρης, μάλλον μπέρδεψα τα σχόλια άλλου σε προηγούμενα ποστ, ζητώ ταπεινά συγγνώμη.Περί Ψαριανού νομίζω ότι είχε και προσωπικό ρεύμα πέραν της ΔΗ.ΑΡΙ. γιατί και την πρώτη φορά που σταυροδοτήθηκε ώστε να εκλεγεί βουλευτής, εμείς οι επαρχιώτες εξεπλάγημεν γιατί κάπου είχαμε ακούσει το όνομα αλλά τέτοια επιτυχία ούτε που τη φανταζόμασταν, Η Ασημίνα, αναγνωρίσιμο στέλεχος του Συν και τώρα ΔΑ ψιλοπάτωσε με 2%
Συνεχίζεται….

32. alexandra - 09/11/2010

Β)Σώτο Τριανταφύλλου, κατ’αρχάς μία ανταφιέρωση από τον κόσμο της τέχνης που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη http://www.youtube.com/watch?v=9s_ySZojljs , το πολιτικό σινεμά μπορεί να περιμένει… Όσον αφορά το μάνι μάνι, είπαμε «γρήγορα ναι πρόχειρα όχι (διαφήμιση Καπιτ εταιρίας)», δεν θα αναλάβουμε εμείς την πρωτοβουλία να προσεγγίσουμε συγγενείς χώρους κλπ, αυτό είναι δουλειά της ηγεσίας, δική μας συμβολή είναι να ζυμωνόμαστε πχ θεωρώ ότι το κείμενο του συντρόφου Gatoulea (γνωστός μπλόγκερ) είναι μια βάση για συζήτηση, παρόλο που έχω 500 ενστάσεις να του αντιτάξω και πολιτικές {άσε τις προσωπικές (εφόσον προέρχομαι από την ΟΣΕ και τα διαζύγιά μας δεν ήταν βελούδινα, οπότε πάλι πικρά ποτήρια θα καταπιώ)}. Η εναλλακτική είναι να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες πότε άραγε? Βρε, τραβάτε με και ας κλαίω είμαστε, και σαφώς το κίνημα έχει «οπισθοχωρήσει» αλλά και ένα μήνα πριν , κανείς μας δεν μπορούσε να προβλέψει την ανάφλεξη με την δολοφονία του Αλέξη και το κίνημα στα πανεπιστήμια, το αυθόρμητο ήταν εκεί, οι οργανωμένες δυνάμεις επίσης και αναφέρομαι και στους αναρχικούς, τι έμεινε, εκτός από μια μαγιά ?

33. Λέω Εγώ Τώρα - 09/11/2010

@ alexandra
προφανώς είσαι αισιόδοξο άτομο!

alexandra - 09/11/2010

define please.

34. alexandra - 09/11/2010

Για να το κλείνω, προσωπικώς θα ένιωθα καλά σε ότι φαινόταν ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή του, μία μίνιμουμ πολιτική συμφωνία σε 3-4 ζητήματα που μας ωθούν σε κοινή δράση και όχι αποστράτευση, πχ ιδίως στη συγκεκριμένη συγκυρία αντιφασιστική δράση, πριν είναι αργά κλπ, να ανέχομαι τον σύντροφό μου, έστω και ας διαφωνώ μαζί του -και στα αμφιθέατρα που συναγελαστήκαμε, ακούγαμε «κακιούλες» ο ένας ενάντια στον άλλον αλλά δεν μας εμπόδιζαν να οργανώνουμε ESF πετυχημένα και άλλα.
Αύριο το τελευταίο σχόλιό μου θα έχει να κάνει με τη Σαλονίκη, αν και σταμάτησα να παρακολουθώ τις μαζικές διαδικασίες και μόνο εικασίες θα γράψω!

35. alexandra - 09/11/2010

Παλιό Λέω Εγώ Τώρα , να σκεφτείς, ότι έγραψα στο Συν Σώτο και τα της Θεσσαλονίκης και τα έχασα επειδή δεν τα έσωσα και βαριέμαι πια να τα επαναλάβω … Δεν είμαι αισιόδοξο άτομο, δοθέντος ότι τα τελευταία τρία χρόνια έκανα 7 χειρουργεία και ετοιμάζομαι για το τελευταίο, ελπίζω (αρθρόδεση) για να μην πονάω πια, και θα διαβάζω λογοτεχνία και θα βλέπω dvd, δεν με νοιάζει ούτε κατ’ελάχιστον για 3 ή 4 μήνες τι θα γεννήσει η αριστερά, παρεμπιπτόντως με σακάτεψαν γιατροί Δημόσιου Νοσοκομείου, στους οποίους δεν ξέραμε ότι έπρεπε να δώσουμε 2000€, που να τελειώσω, το από που να αρχίσω, άστο… Δεν δουλεύω σχεδόν … Αισιόδοξο άτομο, φτάνει πιά?

36. Λέω Εγώ Τώρα - 09/11/2010

εντάξει Αλεξάνδρα.

37. alexandra - 09/11/2010

Εντάξει τι?

38. alexandra - 10/11/2010


θα ξεκινήσω με ένα σμυρναίικο-σεφαραδίτικο, για να δούμε τι πολιτισμός καταστράφηκε, όταν ξεκινήσατε να «απελευθερώσετε» το 10% του πληθυσμού,και μετά από πολλές προσπάθειες, αφού ομογενοποιηθήκαμε εν τέλει και έχουμε υποψήφιους το 2010 του Συν/ Σύριζα, κατά πρώτον στον Δήμο τον αγωνιστή Μηταφίδη, πρόεδρο του Συλλογου φυλακισθέντων και εξορισθέντων, ΟΛΜΕ, Γ’ ΕΛΜΕ και τροτσκιστικού κόμματος που συμμετέχει στον Συν, πριν τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τον Τριαντάφυλλο και τον φίλο του καθηγητή-δικηγόρο, για καθηγητή δεν ξέρω, για την ιδιότητα του δικηγόρου διατηρώ επιφυλάξεις, πλην της υπεράσπισης κοινωνικών αγωνιστών.Δεν έκανε ο σύντροφος δυστυχώς, ήταν καλός εκεί που ήταν, αλλά να πείσει και να τραβήξει κόσμο της αριστεράς, γάμησέ τα,επιπλέον το ίδιο ισχύει και για την περιφέρεια που θα πω παρακάτω, μετά τα δικά σας ρεζιλίκια (δείτε τις ημερομηνίες, είναι αποκαλυπτικές) και επειδή στη Ξεσσαλονίκη δεν είχαμε Αλαβάνο, που να μην ανέχεται την πόκα των Μπανιάδων κλπ είχαμε κοινά ψηφοδέλτια στον κεντρικό Δήμο και την Περιφέρεια. Βέβαια στο Δήμο Καλαμαριάς ο Συν αποφάσισε να στηρίξει Παναγιωτίδη και οι σύντροφοι θα έκαναν συνέλευση για να κατεβάσουν κινηματικό υποψήφιο, δυστυχώς δεν ξέρω ούτε τι έκαναν ούτε τι «πήρε» αυτό το σχήμα. Εδώ, σαφώς και θα συνταχθώ με την εκτίμηση του συν Σώτου ότι χωρίς τον Συν ούτε ανάχωμα δεν είμαστε ικανοί να γίνουμε, αλλά και πάλι τι καλύτερη απόδειξη ότι μια «συμφωνία κορυφής» που ερείδεται στην ισορροπία του … κατεβαίνει στον κόσμο και παίρνει τον πούλο (ή μπούλο επί το σαλονικιότερο). Τίποτα σάπιο δεν υπάρχει στην παράταξη Κουράκη, au contraire il s’agit d’un camarade engages au movement, ravissante, et puis toujours present, το δύσκολο μάλλον είναι ότι σε καμμία διάσπαση του Συν, ποτέ, μα ποτέ,δεν προβλέψαμε ποιός θα πάει με ποιόν….ένα περίεγο πράγμα! Τώρα αν διασταυρώσεις και με συν της ΚΟΕ τα δικά μου λεγόμενα ,ίσως και να πλησιάσεις την αλήθεια, σύντροφέ μου.

39. Λέω Εγώ Τώρα - 10/11/2010

γαμώτο.αν έπιανε 3% ο αλαβάνος όλα θα ήταν καλύτερα.ταλαιπωρούμαστε για 5.000 ψήφους που έλειψαν.αλλά που πάς κι εσύ αλέκο; θεωνά πίστεψες; θεωνά έλαβες.

υγ.και στην αθήνα,αλεξάνδρα,»μπούλο» τον λέμε.

40. alexandra - 10/11/2010

Σύντροφε ΛΕΤ, ενώ είπα να μαζευτώ στην κουζίνα μου δια τα περαιτέρω-δηλ είπα να μην καταχραστώ άλλο την φιλοξενία του παρόντος ιστολογίου, και από την άλλη, αρκετά εξετέθην με τα προσωπικά μου- είμαι και παρορμητική αλλά και συ δεν με αφήνεις σε ησυχία, 3% ή 5000 ψήφοι τι θα άλλαζαν και στην αποτυχία μας να εκφραστεί κόσμος μέσα από τα δικά μας ψηφοδέλτια και στην αποτυχία της Ηγεσίας του Συν να προξενήσει ρωγμή στο σοσιαλιστικό χώρο? Κάτι δε παπαριές του συν Βούτση σήμερα το μεσημέρι στο κόκκινο, ότι φταίνε και αυτοί που είχαν λανθασμένες πολιτικές εκτιμήσεις (εννοείται ότι δεν το διατύπωσε έτσι )όπως και οι άλλοι Α.Α. δηλαδή, τις γράφω σα να μετρούσα τον Χατζηπετρή, του γνωστού άσματος και λοιπές δυνάμεις.

41. Λέω Εγώ Τώρα - 11/11/2010

αλεξάνδρα
το νέο έργο θα έχει νέους πρωταγωνιστές : απο ανταρσύα μέχρι λαφαζάνη και παπαδημούλη.ο αλαβάνος καλά θα κάνει να ξεκουραστεί σαν τον κιγκινάτο για όσο χρειαστεί.καλός ποδοσφαιριστής,αλλά κάηκε.

υγ.εμείς, οι απλοί οι ανώνυμοι τι φταίμε, όμως, γαμώτο;

42. alexandra - 11/11/2010

ΛΕΤ
φταίμε και παραφταίμε, εμ δεν μας άρεσε το ανέκδοτο περί ψεκασμού μας με Aloperidin (θαυματουργό αντιψυχωσικό), εμ παραγνωρίζουμε ότι εδώ και έναν αιώνα η ψυχανάλυση βοηθά στην αντιμετώπιση των νευρώσεων, εμείς εκεί…
Ευτυχώς επέστρεψε και ο συριζίτης, αλλά δεν μου πάει να σχολιάσω, ίσως στον δύσκολο χειμώνα, που κατά την εκτίμηση του Σώτου μας περιμένει. Το νέο έργο θα κάτσω να το δώ από τον καναπέ, εκούσα-άκουσα, εύστροφη η παρομοίωση με τον Κινγκινάτο, αλλά (χωρίς να κριτικάρω εσένα) διαβάζω κάτι σχόλια για τον Αλέκο και με ενοχλεί η ανθρωποφαγία που εκπέμπουν, τουλάχιστον απέναντι σε έναν σύντροφο που αν μη τι άλλο είναι ευγενικός. Εννοείται ότι δεν θα περιφέρουμε και τη μούμια του ως άλλο Μπρέζνιεφ (καλώς ενθυμούμαι τα της Σοβιετίας?)

43. Λέω Εγώ Τώρα - 12/11/2010

άσε που η σύζυγος αλαβάνου είναι υποψήφια για θέση στο δαφνί-διευθυντική,καθότι ψυχίατρος και ανησυχούν μήπως και δεν την πάρει.

44. yota - 12/11/2010

Πιθανόν και να μην την πάρει, ενώ η σύζυγος του Σάββα που δεν νοιάζονταν για καρέκλες, την έχει,en plus επειδή ο Σώτος θα μας την πει που κουτσομπολεύουμε ασυστόλως και ανερυθριάστως (και δεν θα’χει και άδικο εδώ που τα λέμε), να σου γνωστοποιήσω ότι δεν με αγγίζουν τοιαύτοι συσχετισμοί, έχω κλείσει «σουίτα στο Λεμπέτ (ντόπιο Δαφνί και Δρομοκαίτειο σε συσκευασία του ενός, μου ξέφυγε το Αιγινήτειο?)», καθότι εάν ψήφιζαν -μεταπολιτευτικώς- μόνο ψυχίατροι, τώρα θα είμασταν κυβέρνηση με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη, πάλι, επειδή ούτε το συγκεκριμένο ρηζόρτ με έλκει, βρήκα μαγικό ελιξίριο, έτοιμη να το μοιραστώ με οιονδήποτε ενδιαφερόμενο, λιτή περιγραφή: φιλοξενώ στο σπίτι μου, νέο κόσμο, άγνωστο, «εναλλακτικό» και δραπετεύω από τον μικρόκοσμό μας.

Καλό βράδυ


Σχολιάστε