jump to navigation

Όταν έβρεχε κρετίνους η αριστερά κρατούσε πολλά καλάθια 30/09/2010

Posted by the left and the crisis in Πολιτική επικαιρότητα.
Tags: , ,
trackback

Μην πάει το μυαλό σας μόνο στον Γληγόρη. Η αλήθεια είναι πως παράφρασα τη συνέντευξη του μαχαλόμαγκα ανανεωτικού στο ΒΗΜΑ, αλλά αναφέρομαι στους κρετίνους εν ευρεία έννοια και όχι αποκλειστικά στον -δεν-με-νοιάζει-το-μνημόνιο- περιφερειάρχη.

Οι γνωρίζοντες τον λένε κρετίνο επειδή ο Γληγόρης έχει προ πολλού ξεφουρνίσει πως το μέλημά του είναι να καβατζώσει τη βουλευτική σύνταξη. Προσωπικώς διαμαρτύρομαι κατηγορηματικά. Ας θυμηθούν οι παλιότεροι ποιος είχε αντιταχθεί στην υποψηφιότητα Αλαβάνου στη Β’ Αθήνας πριν τις εκλογές του 2004 και για ποιο λόγο. Μετά πάθαμε αμνησία κι έγινε τοτέμ. Ο Γληγόρης μας μάρανε;

Ο -δεν-με-νοιάζει-το-μνημόνιο- περιφερειάρχης μπορεί να φαίνεται κρετίνος αλλά αυταπατάσθε. Είναι γάτος με γιλέκο και πέταλα. Στην προκειμένη περίπτωση απευθύνεται σε ένα απαιτητικό και εκλεπτυσμένο εκλογικό κοινό, τους αριστερούς νεοφιλελεύθερους. Όμως το μπρουτάλ πέτσινο και οι αξυρισιές του έδιναν μια άλλη εσάνς. Άντε να τον ψηφίζαν οι ΑΕΚτζήδες. Τι να κάνει λοιπόν ο Γληγόρης; Ο Γεωργίτσης για χάρη της Ζωίτσας ξύρισε το μουστάκι. Ο Ψαριανός για χάρη της Δημοκρατικής και Μυαλωμένης Αριστεράς ξύρισε το μούσι. Πάνε οι παλιές καλές μέρες που έβγαινε άγριος αξούριστος κι αρρενωπός αγκαλιά με τον Αλαβάνο. Σήμερα τον αποκαλεί Ναπολέκο και για να βγει στην Τρέμη και στον Χατζηνικολάου ρίχνει κόντρα ξούρα και στον τοίχο.

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν απαλό μαγουλάκι

Ο -δεν-με-νοιάζει-το-μνημόνιο- περιφερειάρχης, μετά το άδειασμά του από τον Γιωργάκη (που συμφώνησε με τη δημοψηφισματική γραμμή Αλαβάνου), έμεινε μόνος να αντιπαλεύει την ενωμένη αριστερο-κυβερνητικο-δεξιά: Οι Περιφερειακές δεν είναι δημοψήφισμα. Όχι. Είναι για να θυμηθούμε τον Τρίτση τον Δοξιάδη και τον Μάνο. Και για να φυτέψουμε δέντρα στις ταράτσες.  

Κάποιοι κακοήθεις προβοκάτορες, κατάλοιπα του Μεγάλου Άλματος και των Πεντάχρονων Πλάνων σκαρώσαν ένα πρόχειρο δίστιχο:

Γκρεμίσαν την Ακρόπολη, ο ήλιος πια δεν φέγγει
ο Ψαριανός της φύτεψε δεντράκια πα στη στέγη

Με τον Γρηγόρη λοιπόν για περιφερειάρχη θα περνάγαμε καλά. Δυστυχώς όμως ο Λυκούδης του χει βάλει αυστηρούς κανόνες σαβουάρ βιβρ και δεν αμολάει τις παπάτζες του φόρα παρτίδα. Τσάμπα οι προσδοκίες μας.

Επειδή όμως προσφάτως κι ένεκα Δημοστένη ξαναγυρίσαμε στον μαρξισμολενινισμό για να βρούμε μαρξιστικολενινιστικά τσιτάτα για τον Μητρόπουλο, οφείλουμε να θυμηθούμε ότι πέρα από τους κρετίνους υπάρχει κι ο μαρξιστικολενινιστικός εκλογικός κρετινισμός. Η φωτισμένη όσο και μαρξιστικολενινιστικά ατράνταχτη συνέντευξη του προέδρου Αλέξη ότι ο Αλαβάνος κάνει πολιτικό έγκλημα που κατεβαίνει διότι κόβει τον Μητρόπουλο από τον δεύτερο γύρο, απαιτεί υπερ-δεκαετή μελέτη.

Ο πρόεδρος ανέλυσε με πρωτόγνωρο πολιτικοιδεολογικό βάθος ότι «ο Μητρόπουλος θα ήταν με τα τσαρούχια στον δεύτερο γύρο». Ο δε Αλαβάνος για «ένα γινάτι», «κατεβαίνει στην Περιφέρεια Αττικής και κόβει τη δυνατότητα να αμφισβητηθούν το μνημόνιο και η κυβερνητική πολιτική από τα αριστερά». Κάτι μπαγλαμάδες βασιβουζούκοι άσχετοι της μαρξιστικολενινιστικής θεωρίας και με πλέρια άγνοια της προλεταριακής κοσμοαντίληψης, αδυνατούν να εμπεδώσουν τόσο τα τσαρούχια του Μητρόπουλου, όσο και την πίστωση του ποσοστού του στον Συνασπισμό.

Για αυτούς τους σκερβελέδες αγάνωτους τενεκέδες, έχει επιστρατευτεί το τμήμα αγκιτάτσιας του Κόκκινου 105 και μισό και με καθημερινή διαφώτιση πασχίζει για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ο δε Βούτσης κατάλαβε ότι πρέπει να τσεκάρει εξονυχιστικώς τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις του Μητρόπουλου κι έτσι στο προσεχές μέλλον, μάλλον δεν θα ξανάχουμε μέθεξη. Η πάνδημη απαίτηση των οπαδών της Αττικής Συνεργασίας για κατάργηση της λογοκρισίας και λέφτερες δηλώσεις Μητρόπουλου, δεν βρήκε ανταπόκριση. Και η Αυγή πετσόκοψε με σταλινικό τρόπο την ιστορική δήλωση, αλλά και το σάιτ του Περιφερειάρχη με τα τσαρούχια δεν την έχει συμπεριλάβει στο ποτ πουρί των δελτίων τύπου.

Προς το παρόν δουλεύει εντατικά το τμήμα της Μητροπουλικής κατασκοπείας. Τελευταίο δείγμα το παρακάτω λογότυπο.

Ο δημιουργός του δεν δηλώνει Μητροπουλικός, αν και ομολογουμένως καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή

Η Αλαβανική αντικατασκοπεία έσπευσε να φτιάξει το παρακάτω σήμα προς ανταπάντηση.

Η δημιουργός του είναι σίγουρο ότι δουλεύει τσάμπα καθότι είναι γνωστό ότι ο Αλέκος έχει πολλές θαυμάστριες στη μέση ηλικία

ΥΓ. Στο ΚΚΕ παλιά η ιδεολογική διαφώτιση ήταν χαλκέντερη και έκανε διακοπές μόνο στις προεκλογικές περίοδες. Σήμερα όμως σπάμε τους ρεβιζιονιστικούς εκλογικούς κρετινισμούς και κορυφώνουμε τον καθημερινό πολιτικό αγώνα για την εκλογική επιτυχία του κόμματος, με αναλύσεις των Μπουχάριν, Πρεομπραζένσκι, Στρουμίλιν και Βάργκα για την κρίση και την καπιταλιστική υπερσυσσώρευση.

Σχόλια»

1. Λέω Εγώ Τώρα - 30/09/2010

μέρντ (γαλλιστί)

2. geotr - 30/09/2010

Ρε μεγάλε πού τα βρήκες τα λογότυπα;

NM - 30/09/2010

Ακολούθησα το λινκ που δώσατε και έκανα επίσκεψη στο σαϊτ του εργατολόγου διεμβολιστή.
Πραγματικά η γνωστή δήλωση έχει αντικατασταθεί με άλλη.
Αλλά υπάρχουν κι άλλες προηγούμενες,πραγματικό περιβόλι.
Για ρίχτε μιά ματιά σ’εκείνη της 23ης/9 περί Λαϊκών Αγορών. Ειδικά στην Α παράγραφο που αρχίζει: <>

3. STATHAS - 30/09/2010

Σημερα ειχε ο Παπαδακης στο Αντενα τον Αλ.Μητροπουλο.Επαθα τη πλακα μου οταν τον ειδα να κανει το παγωνι σε μια «συνδεση» της εκπομπης με «αγανακτισμενους» πολιτες του Αγ.Παντελεημονα οι οποιοι καταγγελαν τα ΜΑΤ για συνεργασια με τους αναρχικους και για συλληψεις «αθωων» κατοικων.Καταλαβαινω τα προβληματα σε αυτες τις γειτονιες και συμεριζομαι τα ζητηματα που αφορουν την ασφαλεια αλλα με ενοχλει οτι ο Αλ.Μητροπουλος για να «χαιδευει» τα αυτια των νοικοκυραιων δεν βρηκε να πει τιποτα ουτε για τα φαινομενα ρατσισμου στη περιοχη ουτε για τη δραση της Χρυσης αυγης και παριστανε το ντεκορ μπροστα στους συγκεκριμενους ακροδεξιους κατοικους.

4. Όταν έβρεχε κρετίνους η αριστερά κρατούσε πολλά καλάθια « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 30/09/2010

[…] 30/09/2010 […]

5. κάποιος - 30/09/2010

Μήπως αριστερά δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέω μήπως; Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν το έχουν οι ηγέτς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όσοι τόσο καιρό τους ακολουθούν και τους πιστεύουν… Αυτοί που ξετρελάθηκαν με το μωρό που τόλεγαν Αλέξη… Αυτοί που ήθελαν να βλέπουν το κόμμα τους κυβέρνηση… με ποσοστά πάνω από το ΠΑΣΟΚ…. αυτοί που ήθελαν να είναι το Κίνημα των Κινημάτων παντού, το κέντρο της αριστεράς…. αυτοί που έκλαιγαν για τον Αλέκο στα Εξάρχεια… λέω μήπως το πρόβλημα δεν το έχουν οι ηγέτες σας…

6. dikume - 30/09/2010

αν ριξουμε μεθεξη με μητροπουλο με βιτσα βουτση (εγκυρες πληροφοριες)αντιπεριφεριαρχες τι θα ριξουμε?

7. Όταν έβρεχε κρετίνους η αριστερά κρατούσε πολλά καλάθια « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 01/10/2010

[…] 30/09/2010 […]

8. Σώτος Τριανταφύλλου - 01/10/2010

Ο Ψάριας λάνσαρε τελευταία την εμφάνιση με στολή Κακαουνάκη με τη ροζ πουκαμισιά και τιράντες. Απομακρύνεται έτσι έτι περαιτέρω από το στυλ του αρειμάνιου ραδιοφωνατζή ακτιβιστή των μπαρ με το απομίμηση μιλιταίρ γιλέκο. Θα αποδειχτεί σίγουρα συνεπής με τον εαυτό του, καθότι στις εκλογές θα πιάσει πάτο.

Από κει και πέρα, η γελοιότητα, ο λαΐκισμός και η λουμπεναρία του Μητρόπουλου, που όσο και να τον φιλτράρει η κολοσσιαία, εφάμιλλη της πυραμίδας του Χέοπος, πολιτική υπευθυνότητα του Βούτση, θα μας δόσει αναμφίβολα πάμπολλες ακόμα ευκαιρίες αυθεντικού χαβαλέ ως τις εκλογές. Εδώ όμως υπάρχει ένα θέμα.

Το όνομα Μητρόπουλος, όπως το επικαλούνται οι συνεπείς μαρξιστές-λενινιστές της Υψηλής Πύλης της Κουμουνδούρου, δεν συμβολίζει απλώς τη μέθεξη σε τρελλό αποκριάτικο γλέντι. ΟΙ μαΐντανοί,οι καραμούζες, οι σερπαντίνες, τα κομφετί της μεγαλειώδους βιτσοβούτσειας κοκκινοπράσινης σύλληψης κρύβουν μιάν σπουδαία διάσταση της προσπάθειας του ΣΥΝ να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ.

Ότι, δηλαδή, πίσω από όλο αυτό το καρακατσουλιό βρίσκεται η συμμαχία όχι απλώς με ένα τμήμα του βαθέως ΠΑΣΟΚ («πιό βαθύ δε γίνεται» έγραφε η Εποχή στις 12/9: http://www.epohi.gr/portal/politiki/7653—–1) αλλά με παρα-κρατικές συμμορίες.
Με διάφορες «προσωπικότητες» δηλαδή που κινούνται σαν το χέλι σε κυκλώματα μέσα στο κράτος και παρά το κράτος, από τους συμβούλους του Μπρούμελ μέχρι εθνολαΐκές περσόνες που κάνουν το παιχνίδι τους στα πλαίσια των αναδιατάξεων που επιβάλλει η κρίση (βλ. χαρακτηριστικά τα λινκς στο τέλος του προηγούμενου ποστ στο παρόν μπλογκ).

Ο Βούτσης βέβαια τα μασάει όλα αυτά, οπότε εναπόκειται στον εμβριθή και ελλόγιμο Δημοστένη να μας τα εξηγήσει με τσιτάτα από το Κράτος και Επανάσταση.

9. Λέω Εγώ Τώρα - 01/10/2010

μη μας κρατάς άλλο σε αγωνία ορέ Σώτο μ’! ρίξ’ ονόματα. ποιοί οι … μπρουμελιώτες οπλαρχηγοί του μητρόπουλ’; ε; ποιοί είναι;

Raindog - 01/10/2010
10. Σώτος Τριανταφύλλου - 01/10/2010

Τι αγωνία βρε παιδιά, τα λέγανε οι ίδιοι γιά διαφήμισή τους από τη στιγμή που έσκασε ο Μητρόπουλος σαν υποψήφιος υποψήφιος.

Λοιπόν, Ευάγγελος Χωραφάς σύμβουλος του Τσοχατζόπουλου και, αν δεν με απατά, γγ του ΥΠΕΘΑ. Μετά την αποχώρηση του τελευταίου τσακώθηκαν υποτίθεται. Εκδότης επίσης του Monthly Review και οργανωτής πάμπολλων εκδηλώσεων με θέμα την Τουρκία, την άμυνα και τα συναφή. Γιά τα Λέοπαρντ, τα αεροπλάνα, το Λιακουνάκο δε θάχει μάλλον ακούσει τίποτα. Την έπεσε μάλιστα στον Αλαβάνο, επειδή θεώρησε ότι τον φωτογράφιζε με την αναφορά σε γκρίζες υποθέσεις. Και όχι, δεν καλούσε μαρξιστές-λενινιστές στις εκδηλώσεις του (αν εξαιρέσεις το Λαφαζάνη…).

Επίσης βλ. http://www.neosagonistis.gr/15092010.pdf

με τρεις του Σεπτέμβρη, δεν αποχωρούμε από το ΠΑΣΟκ και άλλα ωραία προγραμματικά.
Και, μεταξύ πολλών άλλων,
http://do.pasok.gr/athina/?p=1504

γιά επιπλέον προγραμματικές ιδέες αυτών των κύκλων και ωραία εκδηλωσούλα (τι δουλειά είχε ο Ρούντι εκεί, ας ερωτηθεί ο ίδιος).

Επίσης, τον Β.Οικονόμου, που άλλοτε ψηφίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και άλλοτε κατά, δεν δέχτηκε να υποστηρίξει ο Τσίπρας στον Ωρωπό, όπου κατεβαίνει γιά δήμαρχος, υποστηρίζοντας μία τουβ ΣΥΝ. Όμως,
«τις ευχές του Βουλευτή Αττικής και Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ντίνου Βρεττού απέσπασε πριν καν ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος στον Ωρωπό ο Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου
read more…», στο
http://195.97.69.23/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97.aspx

Βλ. επίσης στο ίδιο>
«Ο Βασίλης Οικονόμου θα παρουσιάζει από σεπτέμβριο και σε εβδομαδιαία βάση μια νέα πολιτική εκπομπή στο νέο κανάλι Contra Channel, του Γιώργου Κουρή.»

Μη λησμονάμε, ότι ο Μητρόπουλος έχει διαπρέψει στον Αυτιά. Ποιανού υπάλληλος είναι ο Αυτιάς και ποιός κατά συνέπεια χορηγούσε αντιμισθία στο Μητρόπουλο, ώστε να διαφωτίζει τον απλό λαό, τον απλό συνταξιούχο, την απλή γριά (ναι, είμαι ελιτίστας, σε αντίθεση με το Δημοστένη που θέτει το μαρξισμό-λενινισμό στην υπηρεσία της απλής νοικοκυράς και της κάθε απλής);

Τώρα θα ακούσουμε ότι και ο Κουρής συμπλέει με την ανανεωτική αριστερά ώστε να τεθεί φραγμός στα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Θυμίζω συναφώς ότι στο Κόντρα Τσάννελ άνκορμαν είναι ο Τέρενς Κουίκ που βγάζει αβέρτα αυτόν τον Μαριά προκειμένου να διαφωτίσει το κοινό του γιά την προδοσία εις βάρος της Ελλάδος.

Ένας άλλος καθηγητής ονόματι Κώστας Μελάς που εμφανίζεται ως στελεχός στις κινήσεις τοτ Μητρό είναι σύμβουλος Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας και πρώην σύμβουλος στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εσωτερικών. http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=3219

(Μη με ρωτάτε τι δουλειά είχε ο Δρόμος να δημοσιέψει άρθρο του, ούτε τι δουλειά είχε ο Αλαβάνος να παρουσιάζει το βιβλίο του. Προφανώς κούνια που τους κούναγε.)

Αυτά τα ολίγα προχείρως. Ας τα συνδυάσουμε, γιά παράδειγμα, με την Κίνηση κατά του τζόγου (όποιος θέλει εξηγήσεις γιατί τέτοιες ιστορίες είναι παρακρατικές δεν χρειάζεται να προσφύγει στο Δημοστένη, μπορώ να του εξηγήσω το αυτονόητο και εγώ.) και, άλλα παραδείγματα, τα λινκς που παραθέτει ο σύντροφός μας εδώ , ο ραίνντογκ και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Θα βγαίνουν κι άλλα σίγουρα με την πρόοδο του προτσέσου της μαρξιστικής-λενινιστικής γραμμής μέσα στις μάζες. Άλλωστε ο Κουρής δεν έχει μόνο αρνητικά, όπως μας εξήγησε μαρξιστικά-λενινιστικά ο Στένης μας, γενικά μιλώντας πάντα το παιδί. Αυτά επί του παρόντος. Πάω τώρα να μελετήσω την «Αγία Οικογένεια» γιά προλάβω εγώ να βρω τσιτάτο να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του ποέτα, μη μας προλάβει πάλι ο Στένης.
Άντε γειά!

11. syrizitis - 01/10/2010

Σώτο, σύμφωνοι σε όλα, κράτα μια υποσημείωση για το Monthly Review.
Τελείως άλλη στάση είχε ο Χωραφάς (αντιαριστερός πάντα, φανατικά αντιΣυριζικός και στις καλές μέρες του Σύριζα, γέφυρα με το ΚΚΕ μετά τα Λέοπαρντ του Άκη) που ήταν ο βασικός εμπνευστής και συνιδιοκτήτης του ρύγματος μαζί με τον Βούτση.
Άλλη στάση είχε ο Μελάς («εμένα μην με υπολογίζετε» μήνυσε στον Λέοπαρντ).
Και τελείως άλλη ο Ριζάς (έριξε ένα ξεγυρισμένο χέσιμο στον Μητρό με στοιχεία και τα τοιαύτα) όπου τον παρουσίαζε ως απατεώνα και επί του θέματος του πανεπιστημιακού (τρομάρα του) τίτλου.
Δηλαδή άμα πέραν του ΣΥΝ έγινε κώλος και το MR, τι να περιμένει να δει κανείς χαΐρι και προκοπή από την μέθεξη;

12. syrizitis - 01/10/2010

Να σας πω επίσης ότι ο έτερος Καποδόκης ο Μαριάς, τρανός αριστεριστής της Νομικής, μαοϊκός σύντροφος του Τατούλη της Ιατρικής, είδε φως και μπήκε στο γκουβέρνο με το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είναι εξειδικευμένος επιστήμων ανανήψας από το ΠΑΣΟΚ ξανά μανά στην αριστερά.
Κακόφημες φήμες λένε πως ψήσε ψήσε έψησε τη σκέψη βιτσαβούτση να κατεβάσουν ξεχωριστό περιφερειακό σχήμα από τη Σπανούδη, καθότι ο Νότης λογίζεται μέγας και τρανός στη Φθιώτιδα της οποίας εχρημάτισε επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούσε κοτζάμ πρώην αριστεριστής, πρώην ΠΑΣΟΚος και νυν αριστερός να δεχτεί τη Σπανούδη.

δημητρης - 01/10/2010

εσκασε μυτη στη λαρισα για να υποστηριξει τον υποψηφιο του συν-(συριζα;) καλογιαννη στο δημο λαρισας.

13. Σώτος Τριανταφύλλου - 01/10/2010

Μπράβο ρε μάστορα συριζίτη!
Ναι, μπράβο, τώρα έκανα κλικ με το Μαριά και τα παλιά! Σωστά ρε φίλε, αασπετζής δεν ήταν το άτομο; Όχι σαν τον ευρωπαιόδουλα τον Τσουκάτο εξυγχρονιζέ αλλά πάντα εθνικά υπερήφανος; Εντάξει!
Γιά τη Στερεά τώρα, ωραίο αυτό με το Νότη, σημειώσαμε και την ευγενή πρόσκληση των διαπλεκόμενων συνασπιστών στα παιδιά του σχήματος εκεί γιά συνεργασία. Απ΄ότι φαίνεται βαράει κανονική δυάλα ο ΣΥΝ εκεί, καθότι κάποιοι συνασπιστές κατεβαίνουν με το σχήμα.

Χαίρομαι και καλά που το λες γιά την υποσημείωση περί Monthly Review, γιατί, αν και απείρως μακρυά πολιτικοθεωρητικά, δεν θεωρούσα το Ριζά ξεφτιλισμένο τζουτζέ κι ούτε όλα τα κείμενα γιά φτύσιμο. ΟΚ, ο Μελάς δεν ήταν στα τεθωρακισμένα αλλά συμβούλευε αλλού. Τι να συμβούλευε άραγες…

Αν κάποια στιγμή έχεις μισό λεπτό και δεν βαρεθείς, δόσε κάποια στοιχεία ή την αναφορά στο πέσιμο του Ριζά στο Μητρόπουλα. Να δούμε και τι έπαιξε και με τα εξακόσες χιλιάδες δολλάρια (ή ήτανε παραπάνω;). Το ντοχτορά γιούγκο έχει επίσης τζέρτζελο.

Πάντως αυτός ο Οικονόμου πρέπει νάναι πολύ μούτρο! Κατά του Μνημονίου αλλά υπέρ διαφόρων μέτρων, υπέρ του Μητρόπουλου και του ρήγματος αλλά όχι και συνεργασία παντού, δήμαρχος με τις ευλογίες του χοντροπασόκ, τόσο που ούτε ο Τσίπρας γούσταρε, και και και… Τι μπάζες γίνονται ρε παιδιά…

syrizitis - 01/10/2010

Σώτο αν θυμάμαι καλά Πιπισιπής ήτανε. Κάπου διέρρευσαν οι Βουτσοβιτσαίοι ότι τον διέγραψε ο Ρούντι όταν ξώκειλε με το ρεύμα της Αλλαγής. Δεν ξέρω αν όντως τόκανε, αλλά άμα τόκανε, χαλάλι οι σταλινομαοϊκές μέθοδες των διαγραφών. Για κάτι τέτοια άξιζε ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός ρε γαμώτο. Όχι σαν και τώρα να γίνεσαι κώλος πολιτικά και κομματικά ναμαστε τάτσι μίτσι κότσι.

14. Παπατζής - 01/10/2010

Όντως ρε φίλε συριζίτη, με τους μπαγλαμάδες που έχουμε νοσταλγείς τις μέρες της Πσκ και της Ππσπ και της Αασπε και του Δαδε κοκ. Ε ρε που καταντήσαμε…

15. Σώτος Τριανταφύλλου - 01/10/2010

– «Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι οι τρεις ομάδες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν την υποψηφιότητα Μητρόπουλου στην Περιφέρεια της Αθήνας είναι αποτελέσματα αυτής της κοινωνικής διεργασίας, των αγώνων και της πολιτικής διαφοροποίησης.»

εδώ: http://www.epohi.gr/portal/politiki/7737-2010-09-19-23-04-18

Μ’ αρέσει αυτή η ελκυστική κομπιναιζόν του Βοεβόδα της Αίγινας με τον ανθυποτσίπρα και την παλιά κνε της Σαλονίκης (στρατηγοί με στρατό όλοι δαύτοι) στο βιτς-βουτς Πολίτμπυρό. Η πλάκα είναι, πως ό,τι και να γίνει θα βγουν να πουν, ότι δίκιο είχαν.

– ΟΚ, μάιστα, στο μουλού ήτο και όχι στο Επαναστατικό. Τόνε μπέρδεψα μάλλον, είχε κι αν είχε επαναστάτες στην υπερεσία της Αλλαγής.

– Τι Στάλιν λέτε ρε, εδώ οι τροτσκιστές άμα είναι τρεις, οι δύο κλπ.

– α προπό Στάλιν. Το γατόνι με πέταλα Παπαδημούλης μόλις μετά τη συνεδριάρα όταν είχε πάρει σβάρνα όλα τα τελεβίζια και τα ράδια έπαιζε, όπως θυμάστε, μία στάνταρ κασέτα. Ο σταλινισμός, ο Στάλιν, οι σταλινικοί με τις σταλινικές πραχτικές, σταλινισμός, Στάλιν και μανάξανά και μετά άντε πάλι τα ίδια στο επόμενο ράδιο κι άντε ξανάμανά σταλινικοί και σταλινικοί. Ε, σε κάποιο, αφού έπαιξε την κασέτα του, του λέει ο δημοσιογράφος:
Καλά, κύριε Παπαδημούλη, τι εννοείτε σταλινικοί,
όι περισσότερες συνιστώσες του Σύριζα τροτσκιστές δεν είναι;;;…

16. Συμπέρασμα - 01/10/2010

Το ανώτατο στάδιο της κρίσης είναι ο κατινισμός…
Θα είχατε μεσημεριανή εκπομπή σε τηλεοπτικό κανάλι του ΕΟΣ…

Φιλικά πάντα… κόφτε το: «άλλο πολιτική άλλο Τατιάνα»
Επειδή οι κοινωνικές συνθήκες θα οδηγήσουν πολύ κόσμο να ξαναβρεθεί μαζί έστω σε κοινές δράσεις μην το κάνετε δυσκολότερο.
Δεν λέω, στα περισσότερα μπορεί να έχετε και δίκαιο αλλά δεν γίνεται έτσι σύντροφοι.

syrizitis - 02/10/2010

Εγώ πάλι νομίζω ότι ο κατινισμός είναι η αριστερή παρέκκλιση του κρετινισμού, του οποίου δεξιά παρέκκλιση είναι ο τεκτονισμός.
Μεταξύ μας προτιμάω το πρώτο. Πρώην είμαι, κόμμα δεν έχω, ότι θέλω κάνω…
Όσο για τον ΕΟΣ του είχα ζητήσει εκπομπή αλλά επειδή είναι πρώην Εσωτερικός κι εγώ πρώην Κνίτης δεν μου δίνει πράιμ τάιμ ο μπαγάσας ο αναθεωρητής.

17. Λέω Εγώ Τώρα - 01/10/2010

ξανά μέρντ!

18. alexandra - 01/10/2010

Μεγάλο μου παράπονο ότι μέχρι τώρα και το γλεντάτε στην Περιφέρεια Αττικής και διέξοδο έχετε(κουτσή, στραβή την έχετε. Εμείς οι Βορειοελλαδίτες, πάλι, θα υποταχθούμε στο «ψευτο»δίλημμα Τριαντάφυλλος για Δήμαρχος (αυτός που δεν συμμετείχε ως άτομο στις μαζώξεις Μπουτάρη, Ευθυμιάδη κλπ, αλλά κατόπιν συμφωνίας/»εντολής» του Συν/Συριζα)στην δε Περιφέρεια με το σύντροφο Κουράκη, πάλι καλά …
Να δούμε και τα ψηφοδέλτια όμως, je vous envie!

19. Σώτος Τριανταφύλλου - 02/10/2010

Το «Συμπέρασμα» είναι πολύ σωστό. Ακριβώς αυτή είναι η επιδίωξη.
«Επειδή οι κοινωνικές συνθήκες θα οδηγήσουν πολύ κόσμο να ξαναβρεθεί μαζί έστω σε κοινές δράσεις» πρέπει να γίνει απίστευτα δυσκολότερο σε αυτές τις δράσεις να κάνουν κουμάντο όλοι αυτοί που φέραν τα πράγματα ως εδώ. Και εννοούμε όλοι.

Τώρα, αν ένα από τα καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο ή οι πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούν τα καζίνα και σιγοντάρουν κύκλοι της Αστυνομίας, σου φαίνονται κατινισμός, οφείλεις αγαπητέ μου να το στηρίξεις με επιχειρήματα.
Και επειδή μάλλον έχουμε στα περισσότερο πλέριο δίκιο, γιά αυτό ακριβώς και δεν γίνεται έτσι όπως λες. Φιλικά πάντα αγαπητέ.

20. Wittgenstein's Poker - 02/10/2010

Με τη μασιά του τζακιού (αγγλιστί: ‘poker’) αναμοχλεύουμε τα μπαγιάτικα πολιτικοκουτσομπολίστικα παρασκήνια, συνδαυλίζοντας ως αγνοί αριστεροί την κοινωνική πυρκαγιά. Καταγγέλλονται λοιπόν:

‘Ο Βαγγέλης Χωραφάς, πρώην γενικός διευθυντής του ΕΠΥΠΕΘΑ, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, συντονίζει εκδήλωση με προσκεκλημένο τον πρόεδρο του Σοσιαλ. Κόμματος Ολλανδίας και ομοτράπεζους τους Γ. Παναγόπουλο. Α. Μητρόπουλο και Α. Αλαβάνο. Ο ίδιος ως ‘φανατικά αντισυριζικός’ συζητά για την ενότητα της Αριστεράς με τους Αλαβάνο, Μπιτσάκη και Γαλάνη στο φεστιβάλ Resistance 2009. Ως εκδότης του MR, μαζί με τον ‘εμένα μην με υπολογίζετε’ οικονομολόγο Κ. Μελά παρουσιάζουν την εκπομπή MRzine στον ραδιοσταθμό Κόκκινο. Ο ‘εμένα μην με υπολογίζετε’ Κ. Μελάς, σύμβουλος τραπεζών και υπουργείων, αλλά και αρθρογράφος στον Δρόμο της Αριστεράς, καλεί τον Α. Αλαβάνο να προλογίσει το βιβλίο του ‘Η σαστισμένη Ευρώπη’. Ο Μελάς πάλι, συμμετέχει στην ύποπτη διημερίδα Όχι Άλλα Τυχερά, όταν λίγους μήνες νωρίτερα συζητά σε εκδήλωση του
Μετώπου για το χρέος με τους Λαπαβίτσα, Καζάκη και Μαρκέτο.’

Δεν μεταδίδω άλλο γιατί χάθηκα σύντροφοι:
‘χάθηκα … και είχα εσένα ΚΑΤΙΝΙΩ,
γιατ’ είχα όνειρα πολλά … και θα’μαι πάντα μόνος’

syrizitis - 02/10/2010

Πρέπει πέρα από τους προσκεκλημένους πρέπει να δεις και τι λένε:
Ο Χωραφάς ήταν και είναι φανατικά αντισυριζικός. Η Αριστερά! και η ΚΟΕ είχαν μια περίοδο πάρε δώσε πολλά με το MR κυρίως επειδή αυτό άνοιγε διαδρόμους προς Περισσό μεριά. Ημιεπισήμως στηρίζαν ΚΚΕ. Να θυμίσω την (πολύ καλή συζήτηση) του MR και της εφημερίδας Αριστερά! για την καπιταλιστική κρίση όπου παρεβρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι ο Παπαδόπουλος από την ΚΕ του ΚΚΕ και ο Λαφαζάνης. Δεν πήρε διαστάσεις το θέμα, αν και ήταν είδηση πρώτου μεγέθους για τα δεδομένα του ΚΚΕ. Το MR χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ως γεφυροποιό σχήμα για μια (σύντομη είναι αλήθεια) δημόσια συζήτηση με ΚΚΕ ή φιλο-ΚΚΕ ακροατήρια.
Επανέρχομαι στον Χωραφά: Διάβασε τις ομιλίες του. Δες τα κείμενά του. Ποτέ των ποτών δεν κλείνει το μάτι στον Σύριζα. Δεν έχει σημασία αν κάλεσε τον Αλαβάνο ή τον κάλεσε η ΚΟΕ στο φεστιβάλ. Επειδή γνωριζόμαστε είναι κομματάκι κομπλεξικός επί του θέματος. Και για χρόνια ονειρευόταν τη σημερινή εξέλιξη με τον Μητρό. Για αυτό και φούσκωσε τα μυαλά του Αλέξη και δήλωνε ότι έχει 50 μέλη του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ και οι Βιτσοβούτσηδες χάσκανε. Ο Βαγγέλας ήταν ο αρχιτέκτονας της ιστορίας της μέθεξης. Δεν είπε ποτέ ένα λόγο θετικό για τον Σύριζα, όταν ο Σύριζα είχε πρόσωπο, και όταν ο Σύριζα έγινε τρακαρισμένο περίπτερο βγήκε κι έκανε την προξενήτρα και τον μεγάλο αρχιτέκτονα ρηγμάτων, συγκολλήσεων και αρραβώνων. Για κοντά ενάμισι μήνα είχε καθημερινή επαφή με τον Τσίπρα και τον Βούτση.
Για τον Μελά και τον Ριζά σου λέω είναι διαφορετικές περιπτώσεις, οι επόμενοι μήνες θα δείξουν, μπορεί και ναχω άδικο.
Επομένως μην χάνεσαι…
Η μοναξιά είναι μοναξιά
κι ο πόνος είναι πόνος,
θα νταγιαντάω τον καημό
και θα κοιμάμαι μόνος.

21. Σώτος Τριανταφύλλου - 02/10/2010

Καλώς το φίλο μου! You are belabouring the point my dear, και η κοφτερή και ακριβής αναλυτική σκέψη, όπως σίγουρα αναγνωρίζεις, θα όφειλε να αποφεύγει κάτι τέτοιο.
Ε, βέβαια χάθηκες, διότι σου δείχνουν το φεγγάρι και συ κοιτάς το δάχτυλο.
Άντε λοιπόν, άλλη μία γιά τον κόπο σου.

1. Μπαγιάτικα; Πως μπαγιάτικα φίλε μου, εδώ ο κοκκινοπράσινος Βοεβόδας θεωρεί ότι “Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι οι τρεις ομάδες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν την υποψηφιότητα Μητρόπουλου στην Περιφέρεια της Αθήνας είναι αποτελέσματα αυτής της κοινωνικής διεργασίας, των αγώνων και της πολιτικής διαφοροποίησης.” Δεν μας εξηγεί το βάσιμον και άρα ψάχνουμε να το βρούμε (αφού και σε σένα αρέσει το poking) προκειμένου να εμπεδώσουμε την πολιτική του επιλογή. Αν έμπαινες στον κόπο να μας το εξηγήσεις εσύ αγαπητέ;

2. Εγώ σίγουρα δεν είμαι σε θέση να συνδαυλίσω την κοινωνική πυρκαγιά. Τόσο σίγουρα όμως, όσο και ότι οι όποιες δυνατότητές της θάβονται από το λόγο και την πολιτική του Μητρόπουλου και της παρέας του. Π.χ. η στάση του Μητρόπουλου στην εκπομπή του Κ. Παπαδάκη, όπου καταφάσκει τις «καταγγελίες» των «αγανακτισμένων πολιτών» κατά των «εγκληματιών μεταναστών» στον άγιο Παντελεήμονα. Γιού λάικ δικέ μου; Το λινκ το βάλανε σε μία ανάρτηση στην ΕΟΣ. Αν έμπαινες στον κόπο να μας εξηγήσεις με αναλυτική σαφήνεια, με ποιό τρόπο αυτή η στάση συντελεί στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου στην ελληνική κοινωνία;

3. Μήπως επίσης θα έπρεπε να μπεις στον κόπο να ξανακοιτάξεις τη σημασιολογία της λέξης κατινισμός; Σόρρυ αν το έχεις ήδη εμβριθώς τσεκάρει, στο δικό μου όμως σημασιολογικό σύμπαν το ΕΠΥΠΕΘΑ, ο κ. Λιακουνάκος ή η υγιώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία Krauss-Maffei Wegmann Maschinenbau Kiel (ειδικευομένη μεταξύ άλλων στην κατασκευή, τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση αρμάτων μάχης) εμπίπτουν σε άλλο πεδίο και όχι αυτό του κουτσομπολιού. Αν έμπαινες στον κόπο να μας εξηγήσεις το αντίθετο; Αναλυτικά ε;

4. Η αναλυτική, που λέγαμε, υποχρέωση εξέτασης του λόγου θα όφειλε να λάβει υπόψη της τα γραφόμενα που κρίνει. Γράψαμε λοιπόν, όπως είμαι σίγουρος ότι δεν διέλαθε της προσοχής σου, ότι κούνια που κούναγε τον Αλαβάνο ή τον όποιον νταλαβερίζεται με τέτοιους τύπους. Προφανώς οι τέτοιοι τύποι προκειμένου να παίξουν έχουν ανάγκη το συναγελασμό με τους όποιους αλαβάνους, μπιτσάκηδες κλπ. Πέραν δε τούτου, έχει οπωσδήποτε μία διαφορά η συμμετοχή σε επιστημονική ή «επιστημονική» ή πολιτική ή «πολιτική» εκδήλωση από την πολιτική συμμαχία και τη σύμπηξη πολιτικοκοινωνικού μετώπου με δαύτους.
Ένα ακόμη μικρό παράδειγμα, που φοβούμαι ότι επιβάλλει κάποιες επιφυλάξεις είτε ως προς την αναλυτική επάρκεια είτε ως προς την καλή πίστη της ωραίας παρέμβασής σου. Τι εμποδίζει τον κ. Χωραφά να είναι αντισυριζικός και όμως να συμμετέχει σε εκδήλωση γιά την ενότητα της αριστεράς ή της «αριστεράς»; Ο κοινός νους, τον οποίο σίγουρα δεν θα έθετες εν αμφιβόλω, μπορεί πολύ πολύ άνετα να το αντιληφθεί. Αν έμπαινες στον κόπο να στηρίξεις το αντίθετο; Όπως και ότι, όπως υπονοείς, δεν θα έπρεπε να μας αφορά το γεγονός ότι διάφοροι ρηγματώδεις πασοκτζήδες είχαν χρηματίσει (γκμχ γκμχ) σύμβουλοι σε υπουργεία, τράπεζες κλπ.

5. θα συγχωρήσεις, είμαι βέβαιος, τις αμφιβολίες μου, τόσο όσον αφορά τις αναλυτικές ικανότητες όσο και την καλή πίστη, που ωστόσο σε έχουν οδηγήσει σε αυτό το τραγικό ομολογουμένως χάσιμο. Ξεπερνώ όμως αυτές τις αμφιβολίες και μπαίνω στον κόπο να σου εξηγήσω το ύποπτον του αντιτζόγου κινήματος. Πολύ απλά, πρώτον διότι χρηματοδοτείται από τις επιχειρίσεις καζίνο, δεύτερον διότι υποστηρίζεται από κάποιους κρατικούς φορείς του τζόγου και τρίτον διότι σιγοντάρεται από παράγοντες που είναι πασίγνωστοι από τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις που καλλιεργούν με κύκλους των Σωμάτων Ασφαλείας. Γιατί άραγε πυρήνες συμφερόντων στο βαθύ εσωτερικό της αστυνομίας να θέλουν το τζόγο παράνομο; Ε; Έλα ντε! Αν ούτε τώρα μπορείς να αντιληφθείς το σημασιολογικό εύρος της έννοιας παρακράτος, τότε πράγματι είσαι χαμένος. Αλλά θα μου αντείπεις ότι, έλα μωρέ, μπαγιάτικα κουτσομπολιά είναι αυτά. Αν έμπαινες στον κόπο να το στηρίξεις αναλυτικά;

6. Και γιατί παρακαλώ είναι κουτσομπολιό η ενωτική πρωτοβουλία του ανανήψαντος επαναστάτη καθηγητή κ. Μαριά να σαμποτάρει την ενιαία υποψηφιότητα της Δ. Σπανούδη; Και μάλιστα μπαγιάτικο; Εδώ στρέφεσαι ευθέως κατά της μεγαλειώδους πολιτικής σύλληψης βιτς-βουτς και οφείλεις αναλυτικές εξηγήσεις my dear!

7. [7η (και με τη) σφραγίδα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, και δεν πα να λέει ο Βιττγκενστάιν ό,τι θέλει, αφού ρε παιδί μου δε σκάμπαζε από τέτοια, με το συμπάθειο, ε;] Γιά να σε απαλλάξω από τον κόπο σχολιασμού των περί μέθεξης δηλώσεων του Μητρόπουλου, πρέπει να ομολογήσω ότι πράγματι δίκιο έχει. Διότι, όπως βλέπουμε, το παρεάκι του μετέχει και παραμετέχει όπου δει (και συμφέρει με την καλή έννοια, εννοείται). Τρανό παράδειγμα ο αντάρτης Β. Οικονόμου. Δεν νομίζω ότι η πολιτεία του είναι μπαγιάτικη ή κουτσομπολίστικη. Ένα αναλύτικό σχόλιο επ΄αυτού μήπως φίλε μου;

Πάντως dearest με τα μυαλά που κουβαλάς δε σε φοβάμαι ότι θα χαθείς και ούτε να το φοβάσαι και συ. Αποκλείεται να χαθείς και ούτε μόνος πρόκειται νάσαι αφού σε διακρίνει τέτοια άνεση μπροστά στην κάθε είδους μέθεξη. Χαλαρός και ωραίος μπορείς να προχωρήσεις, αναλυτικά πάντα, στην ευόδωση του πολιτικού, κοινωνικού αλλά και επαγγελματικού σχεδίου της ανανεωτικής αριστεράς με επιστημοσύνη και αναλυτική, μεθεκτική στιβαρότητα. Μπαγιάτικα πράματα θα κάτσεις να κοιτάς τώρα; Έλα μωρέ! Εμάς τώρα που το παίζουμε περίεργοι, άσε μας με τις δραμαμίνες μας… Τι κάθεσαι τώρα και σκας poor dearest…

ΥΓ. Με δεδομένο πάντα το σέβας, τολμώ να σου υπομνήσω το βασικό σημείο υπεροχής του μαρξισμού-λενινισμού έναντι του Βιττγκενστάιν και σου μου του αγαπητέ μου φίλε. Ε, στη μαρξιστική-λενινιστική ανάλυση ρωτάνε πάντα κατά το προτσές εξεύρεσης της αληθείας Cui bono?
Γιά δοκίμασέ το καμιά φορά, έτσι, αν δε βαριέσαι. Θα δεις, αν δεν χαθείς βέβαια in the process (το φεγγάρι είπαμε θα κοιτάμε κι όχι το δάχτυλο, βασικό αυτό φίλε μου!!) πόσο μακράν πιό αποδοτική είναι η διαλεχτική ανάλα από τα φλούφλικα τα αναλυτικά.

22. λέω εγώ τώρα - 03/10/2010

τι τα θέτε; ο τσίπρας είχε κόσμο στο φεστιβάλ,κλάψ.

23. Παπατζής - 03/10/2010

Τι μόνο κόσμο; Μιλιούνια. Κι έπαθε το ακροατήριο μια τρελή μέθεξη με το που παρουσίασε τον Μητρόπουλο. Σαν αφηνιασμένοι χειροκρόταγαν. Ειδικά η πολυπληθής νεολαία.

24. Λέω Εγώ Τώρα - 03/10/2010

ναί,ναί.ο δε αριστείδης (που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει την τόνια) έγραψε σήμερα στην αυγή το ψυχογράφημα του αλαβάνου! έρχονται σεισμικές εξελίξεις!λέτε να γυρίσει και η τόνια;

25. Σώτος Τριανταφύλλου - 03/10/2010

Εδώ γιά ψσγμένη δομή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=570800

DIY μαρξιστικά-λενινιστικά

[Σημ. DIY=κάντο μόνος σου. Οπτικοποιείται ως η ρυθμική παλινδρομική κίνηση της δεξιάς (συνήθως) χειρός με κεκαμμένο τον βραχίονα παράλληλα προς το σώμα και τα δάκτυλα κλεισμένα σε γροθιά με ελαφρά κατεύθυνση προς τα άνω. Η εν λόγω παλινδρομική κίνηση καθίσταται εκφραστικότερη αν διεκπεραιούται με μεγάλη ταχύτητα, με «νεύρο», μανιωδώς. Αν γίνεται αργά, με μεγάλο εύρος παλινδρόμησης και μεγαλοπρέπεια αποδίδει τον πρόσθετο χαρακτηρισμό «χόντρο». Όσο πιό αργά, τόσο πιό «χόντρο» μέχρι του σημείου του «και πολύ χόντρο».]

26. Λέω Εγώ Τώρα - 04/10/2010

αχ αριστείδη,
έγινες κάλαμος
στην υπηρεσία
του τίποτε.


Σχολιάστε