jump to navigation

Τρισδιάστατο ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ… 14/09/2010

Posted by the left and the crisis in Συνασπισμός.
Tags: ,
trackback

Χωρίς αμφιβολία η υποψηφιότητα Μητρόπουλου τρομοκράτησε το ΔΝΤ, το μεγάλο κεφάλαιο, την άρχουσα τάξη και τους ντόπιους λακέδες του ιμπεριαλισμού. Σκοτεινοί κύκλοι του Μαξίμου απεργάστηκαν αυθωρεί και παραχρήμα νέα υποψηφιότητα προερχόμενη από το σοσιαλιστικό χώρο, τον Γ. Δημαρά. Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, αντάρτης εξ επαγγέλματος και από συνήθεια, δήλωσε επικεφαλής ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αττικής. Είχε προηγηθεί η πεμπτοφαλαγγίτικη κίνηση Αλαβάνου που με την υποψηφιότητά του κατάφερε πισώπλατη μαχαιριά στο κίνημα ανατροπής του μνημονίου.

Ο μόνος συνεπής αντιτροϊκανός υποψήφιος, γνωστός μέχρι πρότινος και ως κωλοτούμπας, αποφάσισε ότι άπαξ κι έδωσε τα χέρια με τον Βούτση, δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να τα γυρίζει. Επέμεινε σθεναρά στην υποψηφιότητά του, ακόμη κι αν λίγες μέρες πριν δήλωνε απλός στρατιώτης των δύο ανθυποψηφίων του. Τα 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που είχε στο τσεπάκι του θα τα εμφανίσει μετά τις εκλογές, καταφέρνοντας το οριστικό πλήγμα στο μνημόνιο.

Η νεολαία ΣΥΝ αλλά και το Αριστερό Ρεύμα δεν άντεξαν την πίεση της τρόικας και υπέγραψαν δήλωση αποκήρυξης Μητρόπουλου. Οι δηλωσίες άμα τη επιστροφή τους μετά την 7η του Νοέμβρη θα εξεταστούν από επιτροπή με πρόεδρο τον βράχο της εσωκομματικής δημοκρατίας Δ. Παπαδημούλη, όπου και θα κριθεί η σχέση τους με το κόμμα.

Η υποψηφιότητα Μητρόπουλου αντιμετωπίζεται εχθρικά από τα ντόπια και ξένα κέντρα διότι απειλεί την αταλάντευτη προσήλωση του ΓΑΠ στον νεοφιλελευθερισμό. Θέλει δια της πειθούς να κερδίσει την ηγεσία του Κινήματος. Όπως δήλωσε στην ομιλία του: «Εν τέλει, μέσω της λαϊκής πίεσης, να συνειδητοποιήσουν όλοι -και η ηγεσία του Κινήματος και της Κυβέρνησης-, αλλά και όλοι οι υποστηρικτές του Μνημονίου, ότι ο δρόμος που πήρε η πατρίδα είναι ολέθριος και καταστροφικός για όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, αλλά κυρίως για τις δυνάμεις της Εργασίας».

Διαχωρίστηκε από τις αλαβανικές αντικυβερνητικές προβοκάτσιες του χάους και της αστάθειας, καθώς ξεκαθάρισε ότι «Στόχος της Κίνησής μας δεν είναι να αμφισβητήσουμε την τυπική νομιμότητα της Κυβέρνησης και να χρησιμοποιήσουμε τις εκλογές του Νοέμβρη για εφαλτήριο κυβερνητικών μεταβολών. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στα πολιτικά κόμματα».

Τέλος για να μην αφήσει κανένα περιθώριο στον Αλέκο να λεηλατήσει τους πασόκους, ο αντιμνημονιακός εργατολόγος έκλεισε την ομιλία του ως εξής: «[Ο λαός] Δεν θέλει την υποταγή σε ξένα κέντρα… Επιθυμεί μια άλλη, πιο δυναμική και εθνωφελή αντιμετώπιση της κρίσης δανεισμού… Δεν επιθυμεί επικυρίαρχους πάνω από το κεφάλι του… Θέλει η Ελλάδα να ανήκει στο λαό της και σε εμάς, όλους τους Έλληνες, όπως είχε διακηρύξει και ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου».

Πληροφορίες που ήθελαν τον Κυρίτση και το Κοκκινοπράσινο να στηρίζουν Αλαβάνο, μετά τις παραπάνω εθνικο-ανδρεο-παπανδρεο-παλαιο-πασοκικές δηλώσεις, κρίνονται αβάσιμες.

Πέραν των προβοκατόρικων υποψηφιοτήτων του «αξιοτέρου εμού» Δημαρά και του πεμπτοφαλαγγίτη Αλαβάνου, οι σκοτεινές δυνάμεις του Μαξίμου επεξεργάζονται τρίτη προβοκάτσια. Αρνούνται μέχρι σήμερα σθεναρά να διαγράψουν τον Α. Μητρόπουλο. Το καταστατικό προβλέπει ρητά ότι δεν μπορεί μέλος του ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιος υποστηριζόμενος από άλλο κόμμα. Οι εγκάθετοι του Γιωργάκη όμως, έχουν κουρελιάσει το καταστατικό προκειμένου να ακυρώσουν τον ευφυή σχεδιασμό του Βούτση. Άθλιοι…

ΥΓ 1. Ας πει κάποιος στον Μητρόπουλο ότι είναι υποψήφιος του «Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας» και όχι του «Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Προόδου». Άμα νοσταλγεί Κωνσταντόπουλο να αγοράσει τον Φίλαθλο.

ΥΓ 2. Την Τετάρτη η Ανοιχτή Πόλη θα καταλήξει μάλλον στην Ε. Πορτάλιου. Μόνος κερδισμένος από αυτή την υποψηφιότητα θα είναι ο Λαφαζάνης. Βρείτε γιατί και κερδίστε συμμετοχή στην (προβλέπω) ολιγομελή ομάδα στήριξης μιας κατά τα άλλα εξαιρετικής υποψηφιότητας.

Σχόλια»

1. Σώτος Τριανταφύλλου - 14/09/2010

Τα πράγματα φαίνονται να εξελίσσονται στην κατεύθυνση που περιγράφεται στο κείμενο. Σημαντική είναι η ανάδειξη του ρόλου και των παρεμβάσεων των αφανών ξένων και των φανερών ελληνικών κέντρων στα τεκταινόμενα στην ελληνική αριστερά με σκοπό την πλήρη αποσάθρωσή της ακριβώς τη στιγμή που ετοιμάζεται να σαρώσει την επίθεση του κεφαλαίου και να επαναφέρει τη εργατική τάξη στο προσκήνιο.
Δεν καταλαβαίνω μόνον το χιουμοράκι εις βάρος του σ. Κυρίτση και του Κοκκινοπράσινου.
Γιατί δηλαδή, επειδή έχουν την ιδεολογική ηγεμονία στον εκτός ΚΚΕ αριστερό χώρο;
Ο σ. Κυρίτσης σωστά κατηγορεί τον Αλαβάνο ότι με την εθνοκεντρική πολιτική του έβγαλε από το κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τον Γιωργάκη. Αντ’ αυτού ο Μητρόπουλος ως ορίτζιναλ πασοκτζής έβαλε στο κάδρο τον Ανδρέα. Ίσα κι όμοια;

Το Κοκκινοπράσινο έχει ήδη αναλύσει αυτά τα ζητήματα ανατρέχοντας στη θεωρία της επανάστασης της Λούξεμπουργκ και στην αντίληψη περί ηγεμονίας του Γκράμσι. Έχει βουίξει η Αίγινα. Το γεγονός ότι στην παρούσα φάση η κατάκτηση της εν λόγω ηγεμονίας περνάει από τον Αυτιά επιβεβαιώνει την επιτυχία και το βεληνεκές της σύλληψης εφόσον υποτάσσει στην πολιτική της (γιά να μην πω ότι πιάνει χοντρά κορόιδο) τον Κουρή ως εργοδότη αυτού αλλά και του εργατολόγου-υποψηφίου.
Αυτά να βλέπουμε και όχι τη μικροπολιτική και τα προσωπικά παιχνίδια.
Τώρα αν ο εργατολογος μπέρδεψε το όνομα του κόμματος που τον υποστηρίζει (όπως φαίνεται ότι συνέβη και με τις διαθήκες και τα εξακόσες χιλιάδες δολλάρια), δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Σημασία έχει η ταξική και πολιτική συμμαχία που σφυρηλατείται γιά να διεμβολίσει το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας.

Σου κάνω τράμπα το τι κερδίζει ο Λαφαζάνης με
1. τα ονόματα αυτών που υποστήριξαν την παραπάνω άποψη στην τελευταία δραματική συνεδρίαση της ΚΠΕ του Συν σύμφωνα με το ρεπορτάξ της Αυγής και το
2. ποιός είπε ότι το κόμμα πάντα ήξερε τι «ουρά της μπουρζουαζίας και λακέδες του ιμπεριαλισμού» είναι τύποι σαν τον Σβώλο και τον Τσιριμώκο;

Η τιτανομαχία αρχών μεταξύ Δημαρά και Μητρόπουλου θα έχει, προβλέπω εγώ, λίαν ενδιαφέρουσα και ευτράπελη συνέχεια. Εδώ θάμαστε να γελάμε. Κι άλλο; Κι οοομως! Γενική θυμηδία!

Το θέμα είναι να κάνει κάποια δήλωση υποστήριξης ο ίδιος ο Άκης. Διάφοροι δικοί του δεν είναι πίσω από αυτές τις σφραγίδες που επικύρωσαν Μητρόπουλο;
Αν το πράξει, όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα ποσοστά Συν και Πασοκ θα αντιστραφούν με τη μία.

Επόμενος πρόεδρας του Συν ο παιχταράς Παπαδημούλης. Έχουμε να δούμε μεγάλη μπάλα.

ΥΓ Το τάχα δήθε ξεκάρφωμα της νεολαίας Συν είναι επιπέδου δεκαπενταμελούς. Μέχρι που μπορεί να το σκέφτηκε κι ο ίδιος ο Μπαλτάς.

syrizitis - 15/09/2010

Φίλτατε Σώτο
Δεκτή η τράμπα, αλλά προσοχή μην πληγώσουμε τον γιγαντάκια Βούτση και το ρίξει στο κλάμα. Όχι τίποτα άλλο αλλά έτσι όπως σταυροφιλιέται με τον Μητρόπουλο θα του μουσκέψει το μέικ απ κι θα βγει χάλια στον Αυτιά.
Ο Μπαλτάς και όλη η μαοϊκή σκέψη της Π.Γ. είναι βαθιά στεναχωρεμένη με την εξέλιξη Μητρόπουλου. Το σκέφτεσαι τώρα ότι Μπαλτάς, Μηλιός, Τσακαλώτος μπούκαραν στην καθοδήγηση για να φτιάξουν το ιδεατό κόμμα και τους προκύπτει ο Μητρό με τους κολλητούς του Άκη; Πάνε οι αντι-εθνικιστικές θεωρίες, πάει και η γραμμή άμυνας ενώπιον του Αλέκου. Κλάφτα Χαράλαμπε.
Ο γραμματέας της νεολαίας για τον οποίο οι εναπομείναντες ρουφιάνοι μου στο κόμμα λένε ότι είναι αξιόλογος δεν ψήφισε τη λύση Μητρό στην ΚΠΕ. Η δε νεολαία έχει βαρέσει διάλυση καθότι άλλα περίμενε κι άλλα βρήκε. Ας πρόσεχε διότι το να είσαι προεδρικός παντός καιρού δεν είναι εγγύηση. Ακόμη θυμάμαι τις φιλο-Αλαβανικές ιαχές στο συνέδριο του 2004 και το γιουχάισμα του μακαρίτη.

2. Λέω Εγώ Τώρα - 14/09/2010

αλέξης : το μεγαλύτερο πολιτικό ανέκδοτο.
ας φύγει αυτός και ας αναλάβει όποιος νάναι, αρκεί να είναι άνω των 45 και να έχει στοιχειώδη πολιτική πείρα – εξαιρείται ο Βούτσης.

Παπαδημούλης : ο γνωστός παλαιόθεν και ως «γιός της θυρωρίνας».εμπειρος πολιτικός.δεξιός αλλά έμπειρος.

Μητρόπουλος : πράγματι θα πέσει γέλιο.

Αλαβάνος : ενδεχομένως πάει καλύτερα απο τον Μητρόπουλο,καθόσον τα ΜΜΕ θα σπονσοράρουν Δημαρά.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΠ : νέες εξελίξεις μετά τις εκλογές

ΥΓ.Τα χάπια «σιπραλέξ» είναι αντικαταθλιπτικά.παραδόξως.διότι θυμίζουν…»τσιπραλέξ»…που μας ανεβάζει την πίεση

3. dikume - 14/09/2010

δηλαδη για να καταλαβω εχουμε 4 ψηφδελτια πασοκ(δημαρας ,ψαριανος ,μητροπουλος ,σγουρος)ενα ψηφοδελτιο της αριστερας(αλαβανος)2ψηφοδελτια των ολοκληρωτικων αντιληψεων κομματων(λαος,κκε)εχουμε τιποτε αλλο?α!ναι εχουμε και ενα της κρατικοδιαιτης οικολογιας.

4. Ermhs - 14/09/2010

Θεωρώ πως αν υπάρξει ντιμπέιτ των υποψηφίων για την Περιφέρεια, ο Αλαβάνος θα χτυπήσει 2ο γύρο (οχι σουβλάκι).
Ερώτημα, τι απέγινε ο Α. Παπαδόπουλος της αυγής;
Ερώτημα 2, ποια είναι η Δ. Σφέτσα;

5. dikume - 14/09/2010

καλε ξεχασα τον κικιλια .αυτο το παιδι το θυμαμαι απο τα παιδικοεφηβικα του πανιωνιου η συμπεριφορα του απο τοτε ηταν πατενταρισμενου δεξιου οι μπασκετοβιοι θα τα θυμουνται.

6. kanali - 14/09/2010

Δεν βλέπει η Αριστερά οτι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι που τόσα χρόνια ξέρει καλά. Κρατάει για το ΠΑΣΟΚ και το ρόλο της κυβέρνησης και το ρόλο της αντιπολίτευσης. Έτσι δεν μένει χώρος για τους άλλους.

Αυτό το έκανε πολύ καλά τον καιρό του Ανδρέα. Αλλά μοιάζει οτι πάλι το προβάρει.

Σγουρός (το «επίσημο» και δεξιό ΠΑΣΟΚ, αυτοί που θεωρούν μονόδρομο το μνημόνιο αλλά και αυτοί που βλέπουν τις εκλογές αυστηρά αυτοδιοικητικά)
Δημαράς (το «άτακτο» και κεντρώο ΠΑΣΟΚ που έχουν επιφυλάξεις και ίσως διαφωνούν με το μνημόνιο)
Μητρόπουλος (το «επαναστατημένο¨ και αριστερό ΠΑΣΟΚ που πολεμούν το μνημόνιο)

και η αριστερά;

7. Λέω Εγώ Τώρα - 14/09/2010

συγχαρητήρια στον dikume για την κατάταξη των ψηφοδελτίων.
ο κυρ-αλέκος θα κάνει την έκπληξη, θα το δείτε!!!ιδίως εάν αρχίσουν να βγαίνουν διάφορα για τον εργασιακό βίο του μητρόπουλου.θα δείτε.υπάρχει ελπίδα να ξεφτυλιστεί ο μικρός ζιγδάκος, ο αλεξάκος* βρέ!

* αυτά πρέπει να τρώνε σφαλιάρες όσο είναι μικρά!

8. kanali - 14/09/2010

Δείτε πως ένας μικρός βλέπει τα πράγματα

Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω

9. Left G700 - 14/09/2010

Κλαπ, κλαπ, κλαπ. (Χειροκροτήματα επιδοκιμασίας από το ακροατήριο)

10. ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ - 15/09/2010

οι Μητρόπουλος και Δημαράς εξακολουθούν να είναι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ!

syrizitis - 15/09/2010

Μέγα λάθος, οι λίστες των μελών του ΣΥΝ έχουν πάρει φωτιά, καθώς η πολυπόθητη είδηση αναγγέλθηκε και κυκλοφορεί μανιωδώς από τους προεδρικούς μπας και φύγει η ρετσινιά.
Τη λύτρωση έδωκε ο Ανωμερίτης των καραβιών, των εφοπλιστών, του ΟΛΠ, της Cosco, μα και του καταστατικού:
http://www.inews.gr/63/dimaras-mitropoulos-ektos-pasok.htm
Είναι δυνατόν να κάνει λάθος ο Βούτσης; Απλά έπεσε έξω δυο βδομάδες.

11. Λέω Εγώ Τώρα - 15/09/2010

πρωτότυπες διαγραφές! «δεν χρειάζεται ανακοίνωση», δήλωσε ο Ανωμερίτης.κουφές διαγραφές , λοιπόν.σαν να λένε οι πασόκοι στον κόσμο τους :»ψηφίστε τους (γιάννη και αλέξη).κι αυτοί κοντά μας είναι.είναισαν να μήν έφυγαν κλπ κλπ».

λαμογιές παντού.

τι να περιμένεις απο τον αλεξάκο ζιγδάκο; ο άλλος, που το παίζει πονηρός τα φταίει.ο νικολάκιος.αμα, πιά.

12. fygas - 15/09/2010

ακόμη με τους ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ασχολήστε. Επιτέλους ας πέσουν οι τίτλοι τέλους για να αρχίσει μια νέα εποχή. Ξεκολλήστε από το παρελθόν και τις αποτυχημένες πρακτικές. Κρατήστε τα εργαλεία ανάλυσης (μαρξισμός), φτιάξτε νέες μηχανές σκέψης και ψάξτε το νέο από την αρχή.

“Σύντροφοι πάρτε νερό μαζί σας,το μέλλον θα έχει πολύ ξηρασία”

13. Πετρούλα Τατσοπούλου - 20/09/2010

Δεν τα ξέρετε καλά σύντροφοι, η ηγεσία της νεολαίας είναι αμιγώς τροτσκιστική. Η δε Δάφνη Σφέτσα δεν υπάρχει, είναι ηλεκτρονικό κατασκεύασμα, σαν τη Σιμόν στην ταινία με τον Αλ Πατσίνο.

Υ.γ. Πρέπει να έχει ωραίες ταβέρνες στην Καλλιθέα


Σχολιάστε