jump to navigation

Ε ρε μέθεξη που θα ρίξουμε 27/09/2010

Posted by the left and the crisis in Πολιτική επικαιρότητα.
Tags: , ,
trackback

"Αττική Διονυσιακή Μέθεξη": Στιγμιότυπο κλεμμένο από το http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/ Από αυτό το ενσταντανέ εμπνεύστηκε ο Μητρόπουλος το λογότυπο της "Αττικής Συνεργασίας" (ανθρωπάκια με τα χέρια υψωμένα προς τον ουρανό).

Στα ψιλά πέρασε μια πολιτικά και ιδεολογικά θεμελιώδης δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου για την πώληση του Ελληνικού. Τα διαπλεκόμενα μίντια χεσμένα από τον φόβο τους ένεκα του ραντεβού της αριστεράς με τους Πασοκογενείς έθαψαν τη δήλωση. Η καταλυτική τοποθέτηση που οδηγεί ευθέως στο τσάκισμα του μνημονίου και της τρόικας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«…να λειτουργήσει επιτέλους ως Μητροπολιτικό Πάρκο, ως τόπος διαλεκτικής συνάντησης των ανθρώπων και των θεσμών, με τα διαχρονικά στοιχεία της Φύσης.
Κάτι που θα ήταν για τον μετέχοντα του Ελληνικού Πολιτισμού πρώτιστο καθήκον, αφού αποτελεί αναγκαία συνθήκη της καθημερινής κοινωνικής και ατομικής μας ευτυχίας (ως ανυπέρβλητο ανθρωπολογικό πρόταγμα συνυφασμένο με την ύπαρξη και εξέλιξη της φυλής μας), μεταβάλλεται σε μετανεωτερικό εφιάλτη του ακραίου και αδυσώπητου νεοφιλελεύθερου οικονομισμού. Αντί για την αποκατάσταση και την επανασυγκρότηση της ταυτότητας, καταστρέφουμε και τα τελευταία στοιχεία που την συνέθεταν.
…H Αττική και οι πολίτες της δεν πρέπει να στερηθούν του μοναδικού αυτού πνεύμονα πρασίνου, πολιτισμού και κοινωνικής μέθεξης, όπως έχει αποτυπωθεί ως ενεργός απαίτηση στο φαντασιακό όλων».

Περιέργως και η Αυγή έθαψε στα αζήτητα τον στιβαρό διεισδυτικό λόγο του πασοκικού ρήγματος, υποσκάπτοντας (ελπίζω άθελά της) το σχέδιο Βούτση.

Τις ώρες αυτές η σκέψη μας είναι δίπλα στους ηρωικούς συντρόφους της πολυπληθούς συνιστώσας «Κόκκινο» που αν και τελείως ανιδιοτελείς τροτσκιστές, ακούνε τα περί ατομικής ευτυχίας, εξέλιξης της φυλής, Ελληνικού Πολιτισμού, μεθέξεως και φαντασιακού, και παρά ταύτα εξακολουθούν να στηρίζουν γενναία και ανυποχώρητα τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Αλλά δεν μπορούμε επίσης να μην κλίνουμε ευγενικά τον γόνυ στην τεράστια ιδεολογική επεξεργασία του Κοκκινοπράσινου της Αριστεράς, της Προόδου και του Αργοσαρωνικού, που υπερβαίνει την τετριμμένη ανάγνωση του μαρξισμού και προτείνει νέους ελπιδοφόρους όσο και απάτητους δρόμους ερμηνείας του.

Ερωτήματα αν πέραν του ποιητού Δημητρίου Ιατρόπουλου, μετέχει της Μητροπουλικής μεθέξεως και ο λόγιος Κωνσταντίνος Ζουράρις, παραμένουν αναπάντητα. Γεγονός είναι ότι τα δελτία τύπου της Αττικής Συνεργασίας θυμίζουν απελπιστικά τον Ζουράρειο λόγο. Οι ενθουσιώδεις οπαδοί της ελπιδοφόρας συνάντησης Ρήγματος και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, προσεύχονται μέρα και νύχτα για μια τέτοια εξέλιξη.

Από την άλλη μεριά, το επιτελείο Αλαβάνου διέψευσε κατηγορηματικά ότι μετά το ταξίδι στα Κύθηρα ετοιμάζει την ανάβαση στις Κορυσχάδες προκειμένου να ετοιμάσει το πρόγραμμα της επερχόμενης ελεύθερης κυβέρνησης των βουνών της Αττικής. Εγώ πάντως οφείλω να προειδοποιήσω τους συντρόφους ότι αν στα Κύθηρα συνάντησαν θετική αποδοχή, στην Αίγινα θα κηρυχθούν αυθωρεί και παραχρήμα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ως αμέτοχοι της μαρξιστικής μεθέξεως όπως έχει αποτυπωθεί στο φαντασιακό ορισμένων.

Σχόλια»

1. Μεθ'υμων Μητρόπουλος - 27/09/2010

Μεταφέρω αυθεντικό διάλογο φέησμπουκ μεταξύ ενθουσιασμένων οπαδών σε μέθεξη:

-eisai gia mia metheksi?
-Καλά, ούτε στο φαντασιακό σου!
-ti adisopitos, ti akraios, enas metaneoterikos efialtis eisai…
-Χαχαχα! Μην με παρεξηγείς, είναι απλά ένα ανθρωπολογικό πρόταγμα συνυφασμένο με την ύπαρξη και εξέλιξη της φυλής μας.
-είστε βλάκες και δεν θα έχετε ποτέ θέση στον τόπο διαλεκτικής συνάντησης των ανθρώπων και των θεσμών, με τα διαχρονικά στοιχεία της Φύσης, μα τις χίλιες λίμνες, τους μαύρους κεραυνούς, τους μπλε κάστορες! Εγώ βάζω στοίχημα ότι εκπρόσωπος τύπου είναι ο Ιατρόπουλος!
-ti kosmos, theoi tou Olimpou. Na min mporeis na ekfraseis tin anagkaia sinthiki tis kathimerinis koinonikis kai atomikis mas eutuxias…
-Αν δεν ησυχάσετε θα βάλω Ζουράρι! The real thing, όχι ρεφόρμες! Ο μνήμων Λαός δεν ξεχνά!

Και η απειλή πραγματοποιήθηκε:

-Ορίστε να μαθαίνετε:
Τώρα, πλησιάζουν οἱ ἐκλογές. Ὁ καθένας ἀπὸ μᾶς, ποὺ ἐπιζήσαμε αὐτοῦ τοῦ Ὁλοκαυτώματος καὶ θρηνοῦμε τὰ καμένα ἀπὸ τὸν δικομματισμὸ ἀδέρφια μας, ναί, ἂς ξαναγίνει ὁ κάθε Ἕλλην πολίτης, αὐτὸ ποὺ μᾶς ὁρίζει ἡ κοινή μας πίστ…η, ἡ κοινὴ ἐμπιστοσύνη μας πρὸς τὸν Σεβασμό: ἐκείνη ἡ ἄφλεκτος βάτος, ἡ κατακαιομένη καὶ οὐ καιομένη, ἐν ὀνόματι τῆς πίστεως, ποὺ ἔχουμε ὅλοι μας στὴν κοινὴ Μητρίδα, ἂς ξαναγίνει «βάτος δροσοβολοῦσα», γιὰ τὸ Κοινὸν τῶν Ἑλλήνων. Καὶ ἂς κάψει, βάτος αὐτὴ ἄφλεκτος, ἂς κάψει ἐπιτέλους τὸν δικομματισμό!

2. Παπατζής - 27/09/2010

Ρε σεις δεν καταλαβαίνω γιατί ειρωνεύεστε.
Αυτό σημαίνει συνεργασία ενάντια στο μνημόνιο. Να μην μπορείς να ξεχωρίσεις μια έκθεση ιδεών ενός προδικτατορικού γυμνασιόπαιδα από την μπουρδουκλωμένη ανακοίνωση ενός μεταδικτατορικού πολιτευτή της Ένωσης Κέντρου.

3. Δ.Π. - 27/09/2010

Σύντροφε,
να’ σαι πάντα καλά, να γράφεις τα σχόλια σου και να μας φτιάχνεις το κέφι, σαρκάζοντας τόσο εύστοχα τα χάλια τους (αλλά εν μέρει και «χάλια μας»).
Το’ χουμε πραγματικά ανάγκη.

syrizitis - 27/09/2010

Καλά ρε σύντροφε άμα με αυτά που διαβάζεις το κέφι σου φτιάχνεται αντί να χαλιέται πρέπει να πας οπως και δήποτε να μεθεχτείς μαζί με τον Βούτση.

4. Δ.Π. - 27/09/2010

Φίλε συριζίτη,
το κέφι μου φτιάχνεται μ’ αυτά που γράφει ο σύντροφος, όχι μ΄αυτά που κάνουν ο Βούτσης, η παρέα του και ο υποψήφιος του.
Εκτιμώ δε, πως αν αυτά τα σχόλια γίνονταν ευρύτερα γνωστά, θα είμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ αυτή που είμαστε τώρα, γιατί, όσο να’ ναι, «ένα γέλιο (ισως είναι αρκετό για) να τους θάψει»

5. ΚΚ - 27/09/2010

«Επειδή λοιπόν η οικονομική κρίση είναι συστατικό στοιχείο του καπιταλισμού και των ταξικών
επιλογών και μέτρων που προώθησε και εφάρμοσε, γι’ αυτό μια στρατηγική αντιμετώπισης και
ξεπεράσματος της κρίσης πρέπει να αναζητηθεί και να επεξεργαστεί έξω και μακριά από τις
δυνάμεις που ευθύνονται για τη δημιουργία και τη διατήρησή της. Μια πολιτική για την ουσιαστική
αντιμετώπιση και το ξεπέρασμα της κρίσης συνδέεται και προϋποθέτει άμεσα τον αγώνα για τον
παραμερισμό των δυνάμεων που ευθύνονται για αυτή και την άνοδο στην εξουσία αυτών των
δυνάμεων που πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά μπορούν να εκφράζουν και να εφαρμόσουν στην
πράξη τα ταξικά συμφέροντα των μεγάλων λαϊκών μαζών όλων των εργαζομένων. Μια τέτοια
πολιτική στην ουσία δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο παρά παραμερισμό, άρνηση του ίδιου του
καπιταλιστικού συστήματος σαν τέτοιου και την αντικατάστασή του με άλλο που θα στηρίζεται
στην πλατιά συναίνεση, συμπαράταξη και πρωτοβουλία των εργαζόμενων μαζών, σε μια πολιτική
που θα προωθεί και θα στηρίζεται στην κοινωνικοποίηση και αυτοδιαχείριση, και όχι σε στείρους
δογματισμούς και έτοιμες συνταγές που επιβάλλονται και κατευθύνονται από τα πάνω, από κάποια
διευθυντήρια.»
Αλέκος Αλαβάνος από ένα παλιό άρθρο του εδώ:

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/09/1983.html#more

ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥΣ

6. philalethe00 - 27/09/2010

Μπορείς να μας εξηγήσεις ακριβώς τι είναι αυτό που σε ενοχλεί τόσο στην μητροπούλεια δήλωση; (Η λέξη «φυλή» προφανώς δεν έχει την ζωολογική έννοια.)

Εξήγησέ μας αυτό πρώτα, είναι προαπαιτούμενο. Διότι δεν …θέλω να προκαταλάβω και να μιλησω για την τυπική -αστική κατά πάντα και δια πάντα- ιδεολογική αφασία της υπαρκτής «αριστεράς»… 🙂

syrizitis - 28/09/2010

Δεν κατάλαβες. Δεν με ενοχλεί τίποτα. Για αυτό και ενθουσιωδώς παραθέτω τη δήλωση. Μη σου πω ότι όσο πάει με τρώει να ψηφίσω Μητρό. Επιβεβαιώνεται η αρχική μου υποψία ότι η αριστερά πάει σφαγμένη σε αυτές τις εκλογές. Πολιτικά και όχι εκλογικά. Κι αυτό είναι κάτι που -μεταξύ μας- κι ο Αλαβάνος δύσκολα το αντιστρέφει. Επομένως όσο καλύτερα πάει ο Μητρό, τόσο πιο πολύ θα γελάμε, τόσο περισσότερο θα απαξιώνονται ηγεσίες, θέσφατα και συμπεριφορές και τόσο δυσκολότερη θα γίνεται η διαιώνισή τους.

7. philalethe00 - 27/09/2010

υγ και μην διαμαρτυρηθήτε για το «αστική». Δείτε πρώτα τι λέει ο μεγάλος Διαφωτιστής του μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτισμού Ζαν -Ζακ Ρουσσώ για το κοινωνικό κράτος… 🙂

8. Σώτος Τριανταφύλλου - 27/09/2010

Αυτό που γίνεται εδώ είναι απαράδεκτο!
Δεν μπορεί ορδές σταλινικών μαμελούκων να σκυλεύουν το πτώμα του ΣΥΝ. Είναι αδιανόητο, ο καθένας που δηλώνει Κάπακάπα (θες δηλαδή να μας πεις κάτι;) ή σύριζα από δω και σφύριζα από κει, να παίρνει στο ψιλό την καθοδήγηση της ριζοσπαστικής ανανεωτικής αριστεράς.
Ναι μωρέ, νταξ τώρα! Στους καφενέδες όλο τσιγαρίλα που μιλάει ο Αλαβάνος ή σε κάτι πλατείες όλο σκουπίδια που κάνετε συγκεντρώσεις, να μη σου πω γιά τα Εξάρχεια, είναι καλύτερα από τα ωραία μας νησιά, ένα εσπρέσσο δρόμο με το δελφίνι; Να δροσιστείς και στην πισινούλα και κάτσ’τ εσείς να καπνίσετε σαράντα πακέτα άσσο σκέτο γιά να βγάλετε γραμμή.
Δεν κατάλαβα δηλαδή, τι πρόβλημα υπάρχει με τα λυγερά κορίτσια με τις ωραίες πορφυρές μαντύες που αναπέμπουνε μέθεξη στην εξοχή; Άσε που δεν μας είπες τι γίνεται μετά. Γιατί, ντρέπεσαι;
Άντε ρε, δεν τόξερε ο άνθρωπος να βάλει σήμα κόκκινο αστέρι με καλάσνικωφ γιά να φτιάχνονται οι μυστήριοι.
Μάθετε μπαλίτσα παληκάρια, η αριστερά είναι Φρη, είναι Φύση και Φαντασία, είναι γιά τον Πολιτισμό και γιά τα Πανηγύργια!

syrizitis - 28/09/2010

Σώτο εγώ σε νιώθω και σε αντιλαμβάνομαι. Οι άλλοι από πάνω νομίζουν ότι ειρωνεύομαι. Θέλω να γράψω και κάτι για τον Ψαριανό αλλά δεν προλαβαίνω. Πήρα το Βήμα προχθές πρωί πρωί γιατί μεξιτάρισε η δήλωση «όταν έβρεχε μυαλά η αριστερά κρατούσε ομπρέλα». Μιλάμε για μεγάλη δήλωση. Ο άνθρωπος γράφει ιστορία.

9. Λέω Εγώ Τώρα - 27/09/2010

«μάθετε μπαλίτσα παληκάρια, η αριστερά είναι φρή, είναι φύση και φαντασία,είναι για τον πολιτισμο και τα πανηγύρια»

Ρε, Σώτο Τριανταφύλλου! Εσύ γράφεις τα κείμενα του Ψαριανού;!

10. Aristerix - 27/09/2010
11. δημητρης - 28/09/2010

ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΖΙΤΗ , ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΙΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΙΤΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ .

12. Aristerix - 28/09/2010

Πάντως ο Μητρόπουλος θυμίζει δίχρονο μπόμπιρα. Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα να ξεφύγει της προσοχής σου για να κάνει την «σκανταλιά». Και άντε μετά η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ να τον μαζεύει και να του παραδίδει μαθήματα «ευπρεπούς» συμπεριφοράς…

Επίσης, αν κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκια τώρα, φανταστείτε πόσο ανεξέλεγκτος θα γίνει μετά την 7η Νοεμβρίου. Έχουν ήδη πάρει τα μυαλά του αέρα, θα γράψει τις πολιτικές συμφωνίες και τα ρήγματα εκεί που ξέρει και θα ανοιχτεί στα πέλαγα…

A propos, απαντήθηκε και το ερώτημα που βασάνιζε τον Δημοστένη και την προηγούμενη ανάρτηση αυτού εδώ του blog. Τελικά ο Μητρόπουλος είναι το όνομα των φυλετιστών, των ρατσιστών, των εθνικιστών μα πάνω από όλα των λαϊκιστών. Ξέχασα κανέναν;

13. μαρια - 28/09/2010

Σύντροφε του «σκέψεις για το συριζα»,όταν καθυστερείς να εμφανίζεσαι, να ξέρεις ότι μας λείπεις πολύ.
Σε αναζητούμαι με αγωνία κάθε μέρα.

δημητρης - 28/09/2010

συμφωνώ και επαυξάνω

Raindog - 28/09/2010

Συμφωνώ και επαυξάνω και εγώ. Το ίδιο ισχύει και για τον Σώτο, τον Σχιζοφρενή με το καδρόνι και άλλους συντρόφους που φροντίζουν να απαλύνουν την πίκρα μας από την κατάσταση που επικρατεί: ένα γέλιο θα τους θάψει!

WE WANT MORE!
🙂

14. Σώτος Τριανταφύλλου - 28/09/2010

Ναι, πολύ βασικό! Των Τσοχατζοπουλικών, εφόσον αυτοί δεν είναι καν από αυτά τα σωστά που λες, καθόσον ενδιαφέρονται μόνο και μόνο γιά την πορτοφόλα τους χωρίς αγκυλώσεις σε οποιδήποτε ιδεολογικό σχήμα.

Αγαπητότατε σύντροφε που λες εσύ τώρα, αποκλείεται να γράφω εγώ τα κείμενα του Ψάρια, διότι πρώτον ο Ψάριας δεν έχει ποτέ κείμενο (δε θάμαστε καλά) και δεύτερον, κι αν είχε, εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να τον φτάσω όσο και να μεθύσω.
Μη σκας πάντως, τον Ψάρια θα τον φάνε τα μαύρα ψάρια και το αλμυρό νερό του άγριου Νοέμβρη.
Με τον Καραμητρό να δούμε τι θα κάνουμε που εχτός από δωδεκαθεΐστριες σεξουάλες θάχει και ένα μέρος του πρώην (?) μηχανισμού του ΥΠΕΘΑ (μπρρρ…) γιά πάρτη του. ΓΓ του Μπρούμελ δεν ήταν ο υπαρχηγός του;
Βάλε και ότι θα μεθέξουν το Κόκκινο -αριστερά στα εφέμ, το Κόκκινο τροτσκιστική οργάνωση, το Κόκκινο-πράσινο δίκτυο, το πράσσειν άλογα (βλ. Στένης) κλπ , να δούμε τι θα μαζευτεί.

15. philalethe00 - 28/09/2010

Πώς είχα την εντύπωση, βρε παιδιά, ότι είχα γράψει δύο σχόλια εδώ μέσα προ ολίγου χρόνου; Είναι gone with the wind ή μήπως gone with the sin, της λογοκρισίας ειδικότερα; 🙂

16. philalethe00 - 28/09/2010

Άκυρον!Και συγγνώμη. (Για κάποιο λόγο, δεν τα εμφάνισε ο φίλτατος μπράουζερ…)

17. Wittgenstein's Poker - 28/09/2010

Εφόσον το ιστολόγιο μεταλλάσσεται σε Παρατηρητήριο Μητρόπουλου (Mitropoulos-Watch), θα συνιστούσα η αποδόμηση να κινηθεί σε δύο επίπεδα:
1. Σε επίπεδο ‘Τατιανικής Δημοσιογραφίας’ τύπου Μαριλής Μαργωμένου. Ως αφετηρία συζήτησης θα πρότεινα το πόνημα της (αδίκως στοχοποιηθείσας από τον συριζίτη) δημοσιογράφου, με τίτλο ‘Ο μαϊντανός είναι ανθεκτικός αν είναι στο ψυγείο’.
2. Σε sui generis μαρξιστικό-λενινιστικό επίπεδο. Εδώ θα πρότεινα ως αφετηρία συζήτησης το, από του έτους 1984, σύγγραμμα του εργατολόγου ‘Η συμμετοχή των εργαζομένων στην Σοβιετική Ένωση’. Ελπίζω δε, ότι οι πολυάριθμοι εκ Περισσού φίλοι του ιστολογίου, θα παρέμβουν, δίνοντάς μας χρήσιμα ιστορικά στοιχεία για την υποδοχή του συγγράμματος από το Κόμμα και τον Ριζοσπάστη της εποχής.
Τέλος, κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ αποσυνάγωγος (ως εμφορούμενος από ‘αιγινήτικο αέρα’):
Την αμαρτία μου θα πω,
απ’ την Κική και την Κοκό
την Ελένη προτιμώ.

18. philalethe00 - 28/09/2010

@syrizitis
Φίλτατε, ευχαριστώ για την απάντηση, πλην ένα είναι βέβαιο: Ο άνθρωπος κινείται στον αστερισμό του εθνολαϊκισμού! Τι πάει να πει ταυτότητες και τέτοια; Εδώ είμαστε κοσμοπολίται. Άφησε δε που τα έχει γράψει ο σύντροφος Σημίτης στο πόνημά του «εθνικιστικός λαϊκισμός ή εθνική στρατηγική».

Ευχαριστώ!

19. Σώτος Τριανταφύλλου - 28/09/2010

Καλώς το φίλο μου! Είναι πολύ χρήσιμες οι επισημάνσεις που γίνονται από τη σκοπιά (ντε πουάν ντε βύ) του θετικισμού. Προσφέρουν αναμφίβολα στην ακριβή περιγραφή των φαινομένων.
Θα πρέπει όμως να δεχτείς αγαπητέ σύντροφε ότι εμφανίζουν το μειονέκτημα να βλέπουν μόνο τα φαινόμενα και την επιφάνεια αποκλείοντας από το οπτικό μας πεδίο το τι τρέχει από πίσω.

Π.χ. ιδιαίτερα επωφελής η αναφορά που είχες κάνει σε επιστημονικό κείμενο των Μηλιού-Σπαθή με αντικείμενο τα ρήγματα. Μπορείς όμως σε παρακαλώ να αναφέρεις τον καθηγητή του εγκυροτέρου τεχνολογικού ιδρύματος της χώρας στον οποίο ο Γιαννάκης εξεπόνησε τη διατριβή του και διά του οποίου εξησφάλισε τη θεσμική του παρουσία στο ως άνω ίδρυμα; Πριν λέμε αρχίσει να θεραπεύει και θεσμικά το αντικείμενο της επιστημονικής (εννοείται) κριτικής της πολιτικής οικονομίας;

Και μιά και επανήλθαμε στο μαρξισμό-λενινισμό (πώς θα γινόταν αλλοιώς;), έχω να σου επισημάνω στο επίπεδο των απλών και σκληρών facts, ότι ο εκλεκτός των Κοκκινο-πράσσειν άλογα τη δική του επιστημοσύνη την απέκτησε στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου όπου και ενδιέτριψε στα θέματα εργαζόμενοι και σου μου του. Κατά συνέπεια αρμοδιοτέρα διά τας κρίσεις που αναζητείς θα ήτο η έγκριτος Αυγή. Ο Ριζοσπάστης σιγά μην είχε ασχοληθεί, καθότι οι εργαζόμενοι στη Σοβιετία περνάγαν τόσο καλά οπότε τι δουλειά είχαν να συμμετέχουν κι από πάνω.

[Να, μα αυτά και μ’ αυτά σύντροφέ μου συριζίτη, δικαιώνεται πάλι ο αρχηγός μας ο Νίκος που τάλεγε από τότε γιά το πισώπλατο τιτικό χτύπημα].

Τεσπα φίλε μου, φοβούμαι ότι, όπως έχουν έρθει τα πράματα, κίντυνο να σε χαρακτηρίσει έτσι κι αλλοιώς διατρέχεις από το Βοεβόδα της Αίγινας. Διότι τιναυτά αγαπητέ μου;
Βρήκαμε δηλαδή τώρα την Ελενίτσα που την αγαπάνε όλοι και τη σέβουνται, τη βάνουμε φερετζέ και την κάνουμε γυριστή από την κεντρική επιλογή του κόμματου;
Είναι συνεπής μαρξισμός-λενινισμός αυτά δηλαδή;
Άκου ποιάν να διαλέξεις από την Κική και την Κοκό!
Εδώ οι παιδοβούβαλοι δίνουν τη μητέρα όλων των μαχών και συ κάνεις τη ρόζα!

Άσε που άμα μεγαλώσει πολύ το ρήγμα μπορεί να πέσει μέσα η Αίγινα και πάει τότε ο Βοεβόδας, πάει η ντε Πομπαντούρ, πάνε όλα δικέ μου…
Αλλά πάλι, εσύ ξέρεις. Στο Τρακτάτους δε νομίζω πάντως να λέει τίποτα γιά αέρες. Ούτε αιγηνίτικους (τα φυστίκια, νταξ), ούτε πολύ περισσότερο κοπανιστούς.
Αίνυγουαίη φίλε μου, άμα θεωρείς ότι υπάρχει θέμα τζόγου (και με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο), τότε ας μου επιτρέψεις, με όλο το σέβας βέβαια, αντί του Βιττγκενστάιν να συστήσω ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της κλασσικής ρούσικης λογοτεχνίας. Ντάμα πίκα του Πούσκιν, ε τι να μας πούνε γιά τα πάθη οι θετικιστές και οι επιστημονιστές…

Wittgenstein's Poker - 28/09/2010

Φίλε Σώτο, βεβαίως πρόκειται για τον αείμνηστο Περικλή Θεοχάρη, πατριάρχη της επιστήμης της Μηχανικής στην Ελλάδα, που στην προκειμένη περίπτωση έπεσε θύμα ακαδημαϊκής αγνωμοσύνης και πατροκτονίας (τυχαίο;).

20. Σώτος Τριανταφύλλου - 28/09/2010

Αγαπητέ σύντροφε, στην προκειμένη, όπως λες, περίπτωση το κύριο θέμα προηγείται. Δηλαδή το θέμα είναι ο βίος και η πολιτεία του κ. θεοχάρη επί εθνοσωτηρίου επαναστάσεως. Έχει, όπως γνωρίζεις, αφήσει ιστορία. Ήταν μάλιστα μεταξύ των πρώτων στη λίστα γιά αποχουντοποίηση στο εμπ, άλλο, μέγα, θέμα τώρα γιατί δεν τον έξυσαν. Η Ελενίτσα που λέγαμε και σωρός ολόκληρος άλλοι και άλλες, όλο το φάσμα, δόσαμε αγώνες ατέλειωτους γιά αυτά και χάσαμε.
Ε, ωραία. Από κει και πέρα (λες και υπάρχει φίλε μου και τίποτε από κει και πέρα να κουβεντιάσουμε δηλαδή), το ότι ο Γιαννάκης βέβαια αφού έκανε τη δουλειά του μετά τόπαιζε κι αλλοιώς, έλα μωρέ τι ψάχνουμε. Πάντα έτσι έκανε και πάντα έτσι κάνει, βασικά η δουλειά (του) να γίνεται. ΠΑΣΟΚ στήριζε το 83-86, μετά ΣΣΕΚ (διαβαζόταν τότε και με ταυ και ου προ των σίγμα – αυτούς που είχαν τάχα διασπαστεί από τα συνδικάτα), μετά το 91 πάλι ΠΑΣΟΚ, μετά σύμβουλος του Τσοβόλα, τώρα Μητρόπουλα. Στα ενδιάμεσα θυμόταν και τον αριστερισμό. Πάντα πάντα όμως Προβλήματα, Αναλύσεις και Κριτική της πάλης των τάξεων με σκληρή γλώσσα, περισπούδαστες αλτουσσεριές και γνώμονα το προλεταριάτο. Δε λέω, έχει γράψει και αρκετά καλά πράγματα. Αυτά και νάμαστε καλά, έρρωσο.

21. ο σχιζοφρενής ανένταχτος με το καδρόνι - 28/09/2010

Πραγματικά μένω έκπληκτος με την επιφανειακή ανάγνωση που επιφυλάξαται στην εν λόγω δήλωση του «ρηγματοποιού» πολιτευτή. Πρόκειται περι ευφυεστάτου τακτικής διεμβολισμού πολλαπλών κοινωνικών υποκειμένων. Εκτός από τους δωδεκαθεϊστές για τους οποίους ήδη έγινε αναφορά, η συγκεκριμένη δήλωση απευθύνεται τόσο στους οικολόγους πριμιτιβιστές μέσα από τη «διαλεκτική συνάντηση των ανθρώπων και των θεσμών, με τα διαχρονικά στοιχεία της Φύσης», τους κεραυνοβολημένους από τους πύρηνους λόγους του Γιανναρά (δεύτερη παράγραφος), ενώ κλείνει και το μάτι στους Καστοριαδικούς οπαδούς του Νόντα Σκυφτούλη και της ΑΚ με την αναφορά στο κοινωνικό φαντασιακό στο τέλος της ανακοίνωσης.
Τέλος η ανακοίνωση στο σύνολό της, έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναζωογομήσει τα από καιρό κοιμισμένα βασικά ένστικτα κάθε γριας τηλεθεάτριας του Αυτιά και γκρούπι του «ρηγματοποιού» πολιτευτή μας, προκαλώντας πολλαπλούς διανοητικούς οργασμούς.

ΥΓ. Τελευταία λυκλοφορεί έντονα η φήμη πως δρομολογείται, αμέσως μετά τις εκλογές, η επανένωση του πολυβασανισμένου χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς, με επαναλειτουργία του ομολογουμένους επιτυχημένου, οργάνου της Γραμματείας. Σε αυτό κατατείνει η συνέντευξη Βούτση στο Δρόμο και η επιμονή του Αλ. Αλ. και της ΚΟΕ πως δεν υπάρχει διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να γελάσει και το πολύχρωμον ερείφιον.

22. Λέω Εγώ Τώρα - 28/09/2010

εγώ πάντως είμαι κάθετος! προπονητης άνω των 45 ετών στην ΑΕΚ!

23. Σώτος Τριανταφύλλου - 29/09/2010

Γιά την ΑΕΚ δεν ξέρω, αλλά στο ΣΥΝ ο Μπουρουτζίκας δεν θα τους κακόπεφτε διόλου.

Τεσπα, επειδή όλο λέμε και λέμε και όλοι εμείς οι τρισταλαίπωροι της αριστεράς όλο τα σωθικά μας τρώμε και νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε και τίποτα…, τολμώ να σας υπομνήσω ότι τίποτα δεν έχουμε πάρει χαμπάρι από το τι γίνεται εκεί έξω.
Εγώ τουλάχιστον δεν έχω. Εννοώ από οοόοολο αυτόν το χώρο ή μάλλον τους χώρους στους οποίους γυρνοβολάει η διαχείριση του πολιτικού παιγνίου.
Όχι, ποιές μάζες μωρέ τώρα και οι οργανώσεις τους.

Αδιαφανή μέχρι καμιά φορά να σκάσουν στην επιφάνεια, κονέ, κόλπα, κολεγιές, παρτίδες, δίκτυα και δίχτυα και δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε καν και καν να βάλει ο νους μας.
Πάρτε ρε παιδιά μάτι ένα τυχαίο, αλιευθέν σε μία προχιερότατη αναζήτηση περί Δημοκρατικής Συνεννόησης και των αστέρων που την συναποτελούν και συνδιαπλέκουν. Ορίστε (με ειδική αφιέρωση στο σύντροφο του Βιττγκενστάιν):

http://oxiallatixera.blogspot.com/2010/09/blog-post_22.html

Πάρτε παρακαλώ τα ονόματα ένα ένα ως το τέλος της σελίδας. Έχω μείνει ξερός (καλά, που ζω ε;)! Εμ, αυτό θα πει (αριστερή) πολιτική στις μέρες μας. Είναι η κοινωνία πολιτών και τα ρήγματα που επενδύει ο ΣΥΝ. Μπαξές λέμε, Ανθεστήρια 2010, μοσχοβολάει…

Raindog - 29/09/2010

Κωμωδία ή δράμα η σκηνή αυτή έχει ΨΩΜΙ.
:-)))

24. Raindog - 29/09/2010

Πάρτε μια γερή δόση μέθεξης:

Χριστίνα Νικηταρά: Βοήθειά σας
http://makrigiannisvoice.blogspot.com/2009/07/blog-post_7682.html
http://www.neologos.gr/files/neologos_03.01.2010.pdf (αρχείο pdf, 2η σελίδα)
http://press-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_7872.html

Λεωνίδας Αποσκίτης: Εδώ μπαίνει ο χορός των κυριών της φωτογραφίας
http://olympia.gr/2010/03/24/ο-λεωνιδασ-αποσκιτησ-στον-παλαιχθονα/

Λεωνίδας Αποσκίτης: Τα «Σοράκια» του Παντείου έσπασαν τα μούτρα τους…


http://www.iospress.gr/iospress/iospress200803.htm (ψάξτε στο κείμενο για το όνομα Αποσκίτης)
http://www.e-grammes.gr/article.php?id=3829
http://www.patrasblogs.gr/ΝΕ.Ο.Σ._Πάτρας/2010/02/13/Ανοικτή_εκδήλωση,_Δευτέρα_22_Φεβρουαρίου_7μ.μ.,_Μέγαρο_Λόγου_και_Τέχνης,_Πάτρα

Κώστας Τσαρούχας: Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις.
http://www.enimerosi922.gr/index.php/timeliness/world-news/28-general-interview/1162-2010-09-03-10-16-05.html

Για τον Δημήτρη Ιατρόπουλο δεν έχω να πω πολλά. Είμαι και εγώ κατενθουσιασμένος. Τόσο που σκέφτομαι να μεταδημοτεύσω στην περιφέρεια Αττικής αν αποφασιστεί τελικά να είναι υποψήφιος του συνδυασμού Μητρόπουλου.

Μόνο μπαξές; Εδώ μιλάμε για τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας!

25. Δεξί ρυάκι - 30/09/2010

(ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ σ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ 28/9/2010)
ΔΗΜ: Αυτός που επιδιώκει το ρουσφέτι πουλώντας την ψήφο του δεν έχει ευθύνη;. που τους χαϊδεύετε όλους.. Γι αυτό συζητάμε.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Μα έχει ευθύνη αυτός που πάει να πιάσει μια δουλειά για να ζήσει τα παιδιά του;.

ΔΗΜ:- Αυτός που πάει να πει στον κομματάρχη στο χωριό ότι έχω δέκα ψήφους, διόρισέ με κάπου και τον βάζει ο άλλος να λουφάρει.. έχει κι αυτός την ευθύνη του.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Κι αυτός έχει ευθύνη. Αλλά δεν μιλάμε γι αυτούς. Εγώ σας μίλησα για για τους δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους που ήταν αυτοί οι οποίοι λειτούργησαν το δημόσιο τομέα.. Αυτοί ήταν οι μόνοι που δουλεύανε. Οι άλλοι ήταν μόνιμοι και κάθονταν..

ΔΗΜ:- Για τους συμβασιούχους έχετε δίκιο.. Όταν όμως λέτε για ανίκανο δημόσιο τομέα, μοιραία αναφέρεστε σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες που είναι κι αυτοί ανίκανοι.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν ξέρω αν είναι εκατοντάδες χιλιάδες..

ΔΗΜ: – Θέλετε δεκάδες χιλιάδες;..

ΤΣΙΠΡΑΣ: .. Μιλάω όμως για έναν δημόσιο τομέα.

ΔΗΜ: Εσείς εν τη ρύμη του λόγου σας είπατε ότι οι συμβασιούχοι δούλευαν σαν τα σκυλιά και οι μόνιμοι κάθονταν. Όταν το λέμε εμείς είμαστε κακοί.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Λέω ότι, πρώτον, χρειάζεται αναδιάταξη ο δημόσιος τομέας Να γίνει αποδοτικός, να γίνει παραγωγικός, να σταματήσουν κάποιοι να λουφάρουν επειδή είναι ευνοημένοι των κυβερνήσεων. Τα είπα όλα αυτά. Και σας είπα και ταυτόχρονα ότι δεν μπορεί σήμερα να μην είσαι τριτοκοσμική αλλά ευρωπαϊκή χώρα και να έχεις 30 μαθητές στην τάξη και να κόβεις τα ενισχυτικά μαθήματα διδασκαλίας και το φροντιστήριο των παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και πάνε στο δημόσιο..

26. Λέω Εγώ Τώρα - 01/10/2010

καλά δεξί ρυάκι, αυτά σε πείραξαν απο τον ζιγδάκο τον αλεξάκο; έχει πεί και άλλα χειρότερα, άσε που κάποιες φορές αναφερόταν και στον πρόεδρο μάο.

αχ,αλαβάνο,με τι κριτήρια τον ανέδειξες τον μικρό;


Σχολιάστε