jump to navigation

Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προχωρήσει: ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αλλαξοκωλιάς (απντέιτ Νο1) 09/09/2010

Posted by the left and the crisis in Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Tags: , ,
trackback

Άμα βγάλεις πιστόλι, είτε πυροβολείς, είτε το βάζεις στον κώλο...

Αυτός θα είναι ο επίσημος τίτλος του Σύριζα (για όσο καιρό ακόμη υπάρξει) μετά τις σημερινές εξελίξεις. Η σκέψη Βούτση πίεσε τον σοσιαλιστή Αλέξη να βγει στο κλαρί. Ο αρχηγός Λαφαζάνης αποφάσισε να ασχοληθεί με το κόμμα μπας και το κερδίσει. Ο πρόεδρος Αλέξης συνειδητοποίησε ότι ο Σύριζα έχει τελειώσει, μάλλον τέλειωσε και ο ΣΥΝ. Και ο ψυχοπονιάρης Αλέκος είπε να κάνει ένα ρουσφέτι στον Λαφαζάνη.

Κι έτσι προέκυψε η υποψηφιότητα Βαλαβάνη. Η εν λόγω υποψηφιότητα πετάχτηκε στο τραπέζι σε ανύποπτο χρόνο στην προηγούμενη γραμματεία. Ο αρχηγός Λαφαζάνης άκουσε την πρόταση κι αποφάσισε ότι καιρός είναι να βγάλει το Smith & Wesson από την κωλότσεπη. Υιοθέτησε λοιπόν την πρόταση Βαλαβάνη. Τηλεφώνησε και τον Αλέκο να κάνει τη γνωστή δήλωση χθες το μεσημέρι, ώστε να διαμορφωθεί η συναίνεση. Τυχόν άρνησή της από τον Αλέξη, θα εξέθετε τη σκέψη Βούτση και θα χρέωνε το κόστος της διάσπασης.

Κι έτσι είχαμε την πρώτη αλλαξοκωλιά από τον Αλέκο. Το πρωί Αλαβανικός και το μεσημέρι Βαλαβανικός.

Επειδή όμως ο πρόεδρος Αλέξης και η σκέψη Βούτση μέτρησαν το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ και είδαν ότι πρόκειται για χαντάκι, είδαν και το περίστροφο Λαφαζάνη και είπαν κάτσε μην πυροβολήσει (είναι και νευρικός), προχώρησαν σε νέα ευφυή ντρίμπλα: Αποφασίζει η ΚΠΕ Μητρόπουλο, αλλά άμα ο Σύριζα συμφωνήσει ομόφωνα στον Δρίτσα, τότε δεχόμαστε Δρίτσα.

Κι έτσι είχαμε τη δεύτερη αλλαξοκωλιά από τον Αλέξη. Δεδομένη απόφαση για Μητρόπουλο, αλλά για να μην χρεωθούμε εμείς τη διάσπαση, λέμε ότι δεχόμαστε τον Δρίτσα.

Η σκέψη Βούτση που καθοδηγεί επιτυχημένα τον πρόεδρο Αλέξη εδώ και καιρό, έχει πάρει απόφαση ότι με τους αριστεριστές και το χάρβαλο του Σύριζα δεν γίνεται προκοπή. Δεν πα να ‘χει τους Εννιά του Μπανιά, αυτοί δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Έχει επίσης αποδεχτεί ότι το πολιτικό κλίμα Λαφαζάνη που μοιάζει με το πολιτικό κλίμα Αλαβάνου δεν ευδοκιμεί στον νέο ΣΥΝ. Και επειδή η σκέψη Βούτση, από την εποχή του Αλαβάνου εφεύρισκε μεγάλες συναντήσεις με τον σοσιαλιστικό χώρο, αποφάσισε να ποντάρει τα ρέστα της προς τα κει. Σοσιαλιστικός χώρος και ξερό ψωμί.

Αυτό ερμηνεύει και την κατηγορηματικότητα της απόφασης της χθεσινής ΚΠΕ του ΣΥΝ: «αποφασίζει τη στήριξη της υποψηφιότητας Μητρόπουλου με όλες τις δυνάμεις». Και αυτό φυσικά σημαίνει ότι η πρόταση Δρίτσα είναι μπλόφα. Ή αλλιώς αλλαξοκωλιά.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η λαμπρή σκέψη Βούτση τα ψιλοσκάτωσε. Διασπάστηκαν με τον Κουβέλη, επανέφεραν τον Αλαβάνο, έστησαν αρνητικά τους πρόθυμους εννιά, και κοντραρίστηκαν αγρίως με την κομματική μειοψηφία. Επομένως στη χθεσινή ΚΠΕ δεν μπορούσαν να πάνε με ειλικρίνεια να εφαρμόσουν την απόφαση που είναι ήδη ειλημμένη. Χρειαζόταν μια μπλόφα (Δρίτσας) για να απαντηθεί η προηγούμενη μπλόφα (Αλαβάνου – Λαφαζάνη).

Ένας θείος μου που εχρημάτισε (αδίκως) στις φυλακές Κορυδαλλού μου έλεγε πως άμα βγάλεις πιστόλι στο τραπέζι, τότε είτε πυροβολείς είτε το βάζεις στον κώλο σου.

Το ποιος θα πυροβολήσει και ποιος θα πονέσει, είναι ερώτημα που η μεταμεσονύχτια συνεδρίαση της γραμματείας (έληξε στις τρεις τα χαράματα) δεν απάντησε. Θα ξανασυνεδριάζει σήμερα το πρωί από τις εννιά, με παρόντες τους υποψήφιους προς υποψηφιότητα (Δρίτσα, Βαλαβάνη, Λαφαζάνη) για να καταλήξει.

Το ποιος μπλοφάρει φόρα παρτίδα απαντήθηκε εμμέσως. Στην πρόταση να βγει ανακοίνωση όπου: 1. Θα διευκρινίζει κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται υποψηφιότητα ούτε Μητρόπουλου ούτε Αλαβάνου, και 2. Ο Σύριζα συζητάει ανάμεσα σε Δρίτσα, Βαλαβάνη, Λαφαζάνη, η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ έκανε την πάπια. Ο σύντροφος γραμματέας Βίτσας βλέποντας ότι πρέπει να τιμήσει και όχι να αθετήσει τις υπογραφές που έπεσαν με τον Μητρόπουλο, το ριξε στο συνδικαλισμό. Ανακοίνωση δεν βγήκε, παρόλο που η απόφαση της ΚΠΕ (αν ήταν ειλικρινής) θα την δικαιολογούσε. Θα διόρθωνε και τα σημερινά πρωτοσέλιδα που μιλούν για ειλημμένη απόφαση Μητρόπουλου.

Επί του προκειμένου, ούτε οι μετωπικοί απάντησαν στην υποψηφιότητα Δρίτσα, ούτε όμως και οι εννιά του Μπανιά ή ο ΣΥΝ απάντησαν στην υποψηφιότητα Βαλαβάνη. Οι εννιά είχαν ήδη πάρει απόφαση ότι δεν θέλουν την Βαλαβάνη, αλλά δεν μπορούσαν να το πουν δημοσίως γιατί εδώ και μέρες ρίχναν πολύ κλάμα για την ενότητα. Δεν τους παίρνει να μαθευτεί ότι κι αυτοί μπλοφάρανε. Άσε που με το γκάζωμα του Αλαβάνου και το σοσιαλιστικό ρήγμα της σκέψης Βούτση, οι εννιά πλέον είναι ξεκρέμαστοι.

Τελικά όλη η χθεσινή συνεδρίαση συμπυκνώνεται στο εξής απλό ερώτημα: Ποιος έχει θάρρος να πει την αλήθεια;

Όσο για τη συνέχεια; Το πρωί γίνεται συνάντηση με τους 3 (Δρίτσα, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης) για να δούμε ποια μπλόφα θα σπάσει πρώτη, λογικά θα λήξει γρήγορα και άδοξα, και στις 12.00 ο Αλέκος ανακοινώνει υποψηφιότητα.

ΥΓ 1. Μάλλον θα υιοθετήσω σχόλιο επισκέπτη και το μπλογκ θα μετονομαστεί σε «αναμνήσεις από τον Σύριζα».

ΥΓ 2. Όλα τα παραπάνω γίνονται επειδή νομίζουμε ότι η κοινωνία δεν βλέπει, αλλά η κοινωνία ίσως βλέπει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα απέναντι μπαλκόνια της Βαλτετσίου που βλέπουν σινεμά χωρίς εισιτήριο, και μάλιστα σινεμά όλων των ειδών: φαρσοκωμωδίες, σαπουνόπερες, αισθηματικά, αστυνομικά (βρες τον δολοφόνο).

ΥΓ 3. Αυτό που φοβάται και το Μέτωπο και ο ΣΥΝ, δηλαδή το ποιος θα ρίξει την χαριστική βολή, μπορεί από μειονέκτημα να είναι πλεονέκτημα. Λυτρώνεις ένα ζωντανό νεκρό. Τουτέστιν μπορεί να μην χρειάζόμαστε μπλόφα στην μπλόφα και ξανα μανά μπλόφα.

Απντέιτ Νο1 (13.45)

Όπως αναμενόταν, το κρυφτούλι συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί. Οι Εννιά του Μπανιά λίγο πριν βάλουν τα κλάματα επειδή δεν τους ακούει πια κανείς, πρότειναν όχι-πια-Δρίτσα-μόνο-Λαφαζάνη, αλλά ο Λαφαζάνης αρνήθηκε. Είχε προηγηθεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής που δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών για το ποια είναι η πραγματική απόφαση του ΣΥΝ.

Στην ΕΣΗΕΑ ο Αλαβάνος κατέθεσε υποψηφιότητα εκ μέρους του Μετώπου, ευχαριστώντας ταυτόχρονα Γλέζο και Λαφαζάνη για τις προσπάθειες που έκαναν. Δήλωσε ότι οι προσπάθειες ενωτικής λύσης τέλειωσαν οριστικά με τη χθεσινοβραδινή απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μόλις δύο λεπτά πριν την Συνέντευξη έληξε η τελική σύνθεση της Συνέντευξης.  

Η κορυφαία (ελπίζω και τελευταία) αλλαξοκωλιά του σίριαλ ήταν η διαρροή στις 12.05 ότι τελικά οι Εννιά του Μπανιά και ο ΣΥΝ δέχονται την Βαλαβάνη και να μην ανακοινώσει ο Αλαβάνος την υποψηφιότητα. Στην πρόσκληση να έρθει ο σύντροφος γραμματέας Βίτσας στη Συνέντευξη και να ανακοινώσει την μπλόφα για α σταματήσει να είναι μπλόφα, απάντηση δεν δόθηκε.

Σχόλια»

1. fygas - 09/09/2010

Για να ξεπεραστεί η κρίση χρειάζονται υποψηφιότητες πέρα από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Η λύση υπάρχει,ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει τον Καμίνη για Δήμαρχο και τον Ψαριανό για την περιφέρεια και μπορεί η γραμματεία να συζητά για τις θέσεις αντιδημάρχων και αντιπεριφεριαρχών σε συνεδρίαση χωρίς διάλειμμα.

nomas - 09/09/2010

fygas@ : Συμφωνώ μαζί σου. ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΑΡΙΑΝΟ. Και άσε το συριζα να κουρεύεται.

syrizitis - 09/09/2010

Μην ξεχάσουμε και τον Μπουτάρη.
Τον Σγουρό γιατί τον αποκλείσαμε;

2. manitaritoubounou - 09/09/2010

Φοβερό αστυνομικό σενάριο και ας μπερδεύτηκα και λιγάκι:

Σύριζα, σύριζα είσαι εδώ; Η θεσσαλονίκη σε γυρεύει το Σάββατο….

3. fygas - 09/09/2010

Η μόνη περίπτωση να πάρει ψήφους ο Μητρόπουλος είναι στο εκλογικό κέντρο να δίδονται γνωματεύσεις για την σύνταξη του καθένα μας. Άλλοι κοιτάνε το προσωπικό συμφέρον, ας ωφεληθούμε και εμείς οι ψηφοφόροι τώρα.
Κουίζ

Γιατί δεν δέχτηκε ο Αλαβάνος να πάει για Δήμαρχος?

Μα δεν θα έπιανε τα ποσοστά του Αλέξη και της Ανοιχτής Πόλης…………………

syrizitis - 09/09/2010

Προτού μέτραγε τα ποσοστά θα τον έκραζαν οι τσιπρικοί νεανίες της ανθρώπινης πόλης. Μιλημένο ήταν το στόρι.

4. αριστερός τσιμεντόλιθος - 09/09/2010

Εγώ θα ψηφίσω Αλαβάνο. Τον Μητρόπουλο τι να τον κάνω; αχρείαστος μου είναι. Είμαι 34 χρονών και σύνταξη μπορεί να μην πάρω και ποτέ. Θα ψήφιζα όμως ευχαρίστως και Νταλάρα: πρώτον, είναι υφυπουργικός σύζυγος (άνοιγμα στο σοσιαλιστικό χώρο), δεύτερον, δεν τον κυνηγά κανένα σκάνδαλο (οι διακανονισμοί με την εφορία έχουν ήδη λησμονηθεί), τρίτον το κοινό του είναι λίγο πιο νεανικό από του Μητρόπουλου (άρα έχει μέλλον). Τελευταίο και σημαντικότερο: δε θα πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας στην ΑΕΠΙ κάθε φορά που θα παίζουμε τραγούδια του στις διαδδηλώσεις. Βέβαια, θα στεναχωρηθεί ο Πανούσης. Αλλά είδαμε μήπως προκοπή με αυτό το επώνυμο σε νομαρχιακές εκλογές;
ΥΓ1 Ελπίζω να μη σε διαβάζει ο Βούτσης και πάθουμε κανά κακό…
ΥΓ2 Ε, ναι, πλάκα κάνω. Μακάρι ένα γέλιο να τους έθαβε…

syrizitis - 09/09/2010

Ναι ο Βούτσης με διαβάζει. Παραπονέθηκε και στη γραμματεία ότι στα μπλογκ τον ειρωνεύονται. Εγώ πάλι το κάνω από αγάπη και ειλικρινή θαυμασμό. Άμα είναι ακόμη υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές, αυτό σημαίνει ότι είναι αναντικατάστατος.

5. ΠΑΛΙΟΣ - 09/09/2010

ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει από τις πρώτες μέρες της κατοχής. Αντικειμενικά και λόγω θέσης της κάθε συνιστώσας. Όταν η βαρβαρότητα γίνεται ξετσίπωτη καθημερινότητα που πέφτει στα κεφάλια μας και θα πέφτει στα κεφάλια των παιδιών μας για δεκαετίες, όταν ο πολύς ο κόσμος γαμωσταυρίζει αγκομαχώντας καθημερινά και ο πολιτικός λόγος δεν πάει ίντσα πέρα απ’ την ψήφο ή την συντεταγμένη – «πολιτισμένη» διαμαρτυρία, τότε είναι φυσικό επόμενο κάποια-ες συνιστώσες που έχουν αντιληφθεί την ακραία ρήξη της υφιστάμενης ταξικής σύμβασης που μας καταδικάζει σε δουλοπάροικους, να μπουκώνουν αρχικά με τις γλυκανάλατες παπαρολογίες που ακούσθηκαν στο Δημαρχείο της μέρες του Μάι από τον Τσίπρα αλλά και όλη αυτή την περίοδο, στο τέλος όμως θα εκραγούν, θα διαχωρισθούν, θα συνταχθούν με την οργισμένη φωνή που σέρνεται στους δρόμους. Το λοιπόν, αυτό που θα χλευασθεί και θα λοιδορηθεί από τους λογής – λογής φανφαρόνους, η κουβέντα πχ του Αλαβάνου ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο των Τροϊκάνων σε κτήρια της περιφέρειας, είναι ο Ρουβίκωνας του ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζεσαι τον Παπαδημούλη να λέει τέτοια πράματα στα βοθροκάναλα που συχνάζει; Πώς να συνυπάρξουν λοιπόν; Εκφράζουν άλλους χώρους. Οι Τροϊκάνοι και οι ντόπιοι υπάλληλοι τους Τσολάκογλου και ΣΙΑ, έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Εμείς; Πώς; Με τον καλοβαλμένο αστό Μητρόπουλο, μπας και κερδίσουμε κάνα απογοητευμένο (που δεν περνάει το ρουσφέτι του) πασόκο; ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ : Είναι που σήμερα τα προβλήματα και τις αναγκαιότητες τα βάζει επιτακτικά και βίαια η τρέχουσα πραγματικότητα. Κάτω απο αυτές τις συνθήκες η Αριστερά κοιλοπονά και πασχίζει να βρεί το δρόμο της. Και θα τον βρει. Και θα λακίσουν οι λογής-λογής ποντικοί που τρέμουν ακόμα και στο άκουσμα της λέξης : Κομμουνιστής!

6. χατζηπετρης - 10/09/2010

Ψαριανο??? ευκολα ξεχνας μου φαινεται
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΡΕΕ
Στηριξε τα φερεφωνα της τροικας εσυ…
εμεις
Αλαβανος και ξερο ψωμι…

syrizitis - 10/09/2010

Μη λες μαλακίες, με Αλέκο θα φάμε παντεσπάνι. Οι άλλοι με τον Ψαριανό άντε να το ρίξουν στα ξύδια.
Γιατί όπως και να το κάνουμε, άμα είναι να ανέβεις στο βουνό να κάνεις πόλεμο στην τρόικα πρέπει να σαι χορτάτος. Οι άλλοι θα είναι πιωμένοι, θα τρεκλίσουν, θα σκοντάψουν και θα πέσουν σε καμιά χαράδρα.

7. fygas - 11/09/2010

O Αλαβάνος μου θύμισε κάτι δημάρχους που οριοθετούσαν την πόλη τους ελεύθερη από πυρηνικά. Όξω οι δανειστές μας από την Περιφέρεια Αττικής!!!- Θα τρεφόμαστε με τα προϊόντα της χωματερής. Προφανώς γίνεται διαγκωνισμός αριστεροσύνης απ όλα τα “τμήματα” της Αριστεράς χωρίς προτάσεις για το σήμερα.

Πρόταση στον σ. Αλαβάνο

Να απαγορευθεί στους πολίτες της περιφέρειας Αττικής να βγαίνουν έξω από τα όρια της και πολύ περισσότερο να μην καταναλώνουν αγαθά τα οποία δεν παράγονται εντός των ορίων της. Να στείλουμε στις άλλες περιφέρειες όσους δημόσιους υπαλλήλους δεν κατάγονται από την Αττική. Να ζητήσουμε ενοίκιο για όλα τα υπουργεία, την Βουλή και την ΕΕ. Με τα λεφτά που θα μαζέψει η Περιφέρεια να αγοράσουμε πετρέλαιο θέρμανσης από την Βενεζουέλα και καυσόξυλα από τα καμμένα δάση της Ρωσίας.

Γελάτε ε? Κάπως έτσι γελά και η Κοινωνία με τα καμώματα της Αριστεράς μας.

Καλά που ήταν όλοι αυτοί του Συριζα-Πασοκ-Γεσεε-Αδεδυ όταν η χώρα σιγά-σιγά βούλιαζε? Μα οι περισσότεροι είναι κρατικοδίαιτοι. Για ψαχτήτε λίγο σύντροφοι.

8. dimitris karagiannis - 26/09/2010

Παλι ο κοσμος επεσε στο λουκι των »επιλογων» της ταχα δημοκρατιας….
Δεν προκειται ποτε να ξυπνησουν τα κορο’ι’δα….
Καημενη Ελλαδα να λεμε….


Σχολιάστε