jump to navigation

Τι έγινε ρε παιδιά; Καταργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; 20/02/2008

Posted by the left and the crisis in Τσίπρας Αλέξης.
Tags: , , ,
trackback

Στη σημερινή συνάντηση της ΥΠΕΞ με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της πρότασης Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ, θα είναι ο Τσίπρας και όχι ο Αλαβάνος.

Ο Αλαβάνος όμως είναι (αν δεν κάνω λάθος) ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Τσίπρας είναι ο πρόεδρος της μιας (βεβαίως της μεγαλύτερης) συνιστώσας. Με ποια λογική και χωρίς συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της μιας συνιστώσας; Εκτός κι αν ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΝ είναι το ίδιο πράγμα ή περίπου το ίδιο και δεν το είχαμε καταλάβει.

Γιατί να μην είναι ο Μπανιάς ή ο Νταβανέλλος ή ο Γλέζος; Ή αν υπάρχει κενό ηγεσίας η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συλλογικά;

Τόσο εύκολα και γρήγορα ξεπετιέται ο ΣΥΡΙΖΑ; Κατά τα άλλα τα περί ισονομίας και ισοτιμίας είναι αέρας κοπανιστός;

Σχόλια»

1. οχι στην σπέκουλα - 21/02/2008

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο Π. Τριγάζης, υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ και ο Γ. Μπανιάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα με την Υπουργό Εξωτερικών, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το θέμα των Σκοπίων και τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Ενημερωθήκαμε από την Υπουργό Εξωτερικών για τις προτάσεις του κ.Νίμιτς. Διαπίστωση όλων μας είναι ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική έχασε πολύτιμο έδαφος, αρνούμενη, όταν μπορούσε, να συμφωνήσει σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Σήμερα δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ερχόμαστε πίσω από τις προτεραιότητες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Για μας δεν αποτελούν πλαίσιο επίλυσης του προβλήματος της διαφοράς για την ονομασία της γείτονος χώρας, οι προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Δεν μπορεί να αποτελεί πλαίσιο η διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Εκφράσαμε την ανησυχία μας στην Υπουργό Εξωτερικών για την αρνητική εξέλιξη της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, και της εξηγήσαμε ότι θα ήμασταν αντίθετοι με οποιονδήποτε συσχετισμό της στάσης μας απέναντι στο θέμα της ονομασίας με την αναγνώριση του Κοσσόβου.
Ανταλλάξαμε απόψεις, θα έχουμε την ευκαιρία να μελετήσουμε τις προτάσεις Νίμιτς και στα όργανα του κόμματος και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να διατυπώσουμε την άποψή μας πάνω σε αυτά.

ΕΡ. Είσαστε υπέρ μιας διπλής ονομασίας;

-Εδώ και πάρα πολύ καιρό, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, έχουμε τοποθετηθεί για την ανάγκη επίτευξης αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας. Μιλήσαμε εδώ και δεκαπέντε χρόνια για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Σήμερα, δυστυχώς, βρισκόμαστε σε πιο δύσκολη θέση ως χώρα. Θα δούμε τις προτάσεις και θα είμαστε σε θέση να διατυπώσουμε σαφείς θέσεις.

ΕΡ. Θεωρείτε ότι είναι αναγκαίο να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών;

-Για να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση, ούτε κάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εμείς είχαμε ζητήσει να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τις μεγάλες πυρκαγιές το προηγούμενο καλοκαίρι. Ζητήσαμε επίσης να γίνει Συμβούλιο των Αρχηγών για τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας των νέων Δεν έγινε. Αν η κυβέρνηση πάρει την πρωτοβουλία να γίνει για το Μακεδονικό, εμείς βεβαίως θα ανταποκριθούμε.»

2. Τι θελουμε να ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ? « Black Cat, Red Cat - 21/02/2008

[…] απο το ιστολογι Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμω πολυ: Στη σημερινή συνάντηση της ΥΠΕΞ με […]

3. syriza - 21/02/2008

Συμφωνώ απολύτως με όσα λέει ο «black cat, red cat».
Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η προβοκάτσια ή η σπέκουλα. Πολιτικοί αρχηγοί είναι οι Παπανδρέου, Καρατζαφέρης, Παπαρήγα και Αλαβάνος.
Εκτός κι αν παραιτήθηκε ο Αλαβάνος από επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ορίστηκε ο Τσίπρας (αλλά γιατί δεν το έμαθε η ταπεινή βάση του ΣΥΡΙΖΑ;).
Ή εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ταμπέλα χωρίς νόημα και απλά ισοδυναμεί με τον ΣΥΝ.
Η διαφωνία μου δεν είναι στις δηλώσεις του Τσίπρα. Είναι στην επιχείρηση υποκατάστασης.
Προσπαθώ να μην είμαι προκλητικός και να διατυπώνω κοινά λογικές σκέψεις. Αν είμαι τόσο προβοκάτορας συγνώμη.

4. sarantamilakokkina - 27/02/2008

Μάγκες, μεγάλα παιδιά είμαστε.
Δεν είναι να τυραννάμε το στομάχι μας με τέτοιες ιστορίες.
Ο καθένας μπορεί να βλέπει όποιον θέλει και όταν θέλει.
Όταν όμως συναντάσε με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πρέπει να δεις τον Αλαβάνο κι αν αυτός αδυνατούσε να πάει ο 2ος τη ταξη (αν υπάρχει) του ΣΥΡΙΖΑ πάντα. Δεν έχω τίποτα με κανέναν από τους παραπάνω , ίσως και σωστά τα είπανε.
Αλλού είναι το ζήτημα, και δεν είναι θέμα ενός τυπικού πρωτοκόλου αλλά και θέμα ουσίας και δημοκρατίας.

Άϊντε μην το καταντήσουμε πάλι :

«Κι ύστερα από τόσα δαχτυλίδια
μ’ έχεις και κοιμάμαι, κοιμάμαι στα σανίδια»

Κρίμα δεν είναι ?

Κι ύστερα από τόσα δαχτυλίδια | 2x
μ’ έχεις και κοιμάμαι, κοιμάμαι στα σανίδια

5. a8lios - 28/03/2008

Ε τι τραβάτε και σεις…


Σχολιάστε