jump to navigation

Αλαβάνος – Λαφαζάνης: Βρείτε τις διαφορές και κερδίστε μια κάρτα μέλους του Συριζα 15/03/2010

Posted by the left and the crisis in ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
trackback

Το κείμενο που κατέθεσαν στην ΚΠΕ του ΣΥΝ οι Λαφαζάνης – Στρατούλης – Καλύβης – Τόλιος παρουσιάζει εξαιρετικές ομοιότητες με τη διακήρυξη Αλαβάνου στις 25/1/2010 ενάντια στο Σύμφωνο Σταθερότητας, για το Δημοψήφισμα και το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης.

Ποια είναι η διαφορά;

Τότε την πλατφόρμα Αλαβάνου, ο ΣΥΝ και ο πρόεδρός του την υποδέχτηκαν είτε με ομοβροντίες πολιτικής κριτικής, είτε με δίκες πολιτικών προθέσεων.

«Εθνοκεντρική αναδίπλωση» την είπε ο Τσίπρας. «Λαϊκιστική πιρουέτα» την χαρακτήρισε επισήμως η Αυγή. «Άρες μάρες αφορολόγητες» είχε θεωρήσει την τοποθέτηση περί αδύναμου κρίκου ο πατήρ Παππάς.

Σήμερα η πλατφόρμα Λαφαζάνη, αν και σε σημεία της αυτοτοποθετείται αριστερότερα, αντιευρωπαϊκότερα, αντιμπεριαλιστικότερα και αντικαπιταλιστικότερα της πλατφόρμας Αλαβάνου, τυγχάνει συγκατάβασης και φόβου μην τυχόν θίξει τα ιερά και τα όσια του αριστερού ευρωπαϊσμού.

Τακτικισμοί; Σαφώς.

Σε τακτικισμούς άλλωστε δεν οφείλεται η καθυστερημένη, υποτονική, κάτω των περιστάσεων αντίδραση του Συριζα στο Σύμφωνο Σταθερότητας, μην τυχόν και φανεί ότι …αντιγράφουμε τον Αλαβάνο;

Το ερώτημα όμως είναι άλλο:

Ο Π. Λαφαζάνης αποφάσισε να πάρει διαζύγιο με την ιστορική ατολμία του Ρεύματος ή αντίθετα αποφάσισε να δώσει άλλοθι και σωσίβιο στην άσκηση ισορροπίας του προέδρου ανάμεσα στην ανανεωτικο-νεο-προεδρική-πρώην-αριστερο-ρευματική φρουρά και τον «αλαβανικό» Ρίζα;

Η απάντηση πέραν της δικής μας δίκης προθέσεων θα κριθεί προσεχώς…

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε