jump to navigation

Κοτζάμ ΣΥΝ δεν μπορεί να βρει έναν έξυπνο; 18/05/2010

Posted by the left and the crisis in Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
trackback

Είναι γνωστή η ιστορία με το δημοσίευμα του Α.Π. στην Αυγή όπου μέσα σε όλα ανέφερε και την αποστροφή «Δεν μας εκφράζει η αριστερά που βρίσκεται στη Βουλή», από την ομιλία του Χ. Κατσούλα στελέχους της ΚΟΕ. Η ίδια αποστροφή εμφανίστηκε και σε πλειάδα άλλων εφημερίδων. Η γκαντεμιά είναι ότι η φράση αυτή δεν ειπώθηκε. Στην εποχή που βιντεοκάμερες έχουν και τα παιδιά του δημοτικού, ο αρθρογράφος διαπράττει μαλακία να χρεώνει τη φράση στην ομιλία.

Το ερώτημα όμως δεν είναι ποιος είναι ο προβοκάτορας.

Άλλωστε τέτοιες προβοκατσιούλες είναι απειράριθμες στην ιστορία του αριστερού τύπου. Η Αυγή την επόμενη μέρα αντικαθιστά τον Α.Π. με τον Κ.Ζ. που επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετατρέποντας την «αποστροφή από την ομιλία», σε «συνομιλίες σε δημόσιο χώρο», οι οποίες βεβαίως δεν είναι από εξέδρας (είπαμε ότι βιντεοκάμερες έχουν όλοι), αλλά σε πηγαδάκι, «που επιβεβαιώνεται από παριστάμενους αναγνώστες μας».

Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος είναι ο βλάκας που σχεδίασε τον ορυμαγδό δημοσιευμάτων.

Γιατί δεν γίνεται ρε αδερφέ ούτε μια προβοκατσιούλα να μην μπορείς να οργανώσεις σωστά. Τι θα πείραζε δηλαδή τον Α.Π. να γράψει -όπως έγραψε ο Φ.Π. στην Ελευθεροτυπία (που ως παλιότερος στο κουρμπέτι φυλάει τον κώλο του)- ότι αυτή η φράση ειπώθηκε σε πηγαδάκι; Κι άσε μετά τον Κατσούλα να κουρεύεται, ότι όχι, δεν είπε κάτι τέτοιο σε πηγαδάκι…

Δηλαδή δεν μπορεί να πάρει παράδειγμα από το άλλο «γεγονός» στο τέλος του ίδιου άρθρου; Εκεί λέει ότι «ηγετικό στέλεχος του Μετώπου ρωτούσε στη Βουλή για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και πώς κατατίθεται η κομματική επιχορήγηση στην περίπτωση που υπάρξει διάσπαση του σχήματος». Δεν έχει σημασία που μέχρι και η κουτσή Μαρία ξέρει (οι συνιστώσες το ήξεραν προτού καν φτιαχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ), ότι η κρατική επιχορήγηση πάει κατευθείαν στο ιδιαίτερο ταμείο κάθε συνιστώσας. Και αυτό είναι κάτι που όχι μόνο ο Τσίπρας, αλλά ούτε ο Υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να το αλλάξει. Επομένως η ερώτηση «ηγετικού στελέχους του Μετώπου για το πώς κατατίθεται η επιχορήγηση», είναι τόσο πραγματική, όσο πραγματική είναι η συνάντηση Αλαβάνου – Δαρειώτη χθες το βράδυ, όπου ο Αλέκος ζήτησε από τον Μίμη οικονομική ενίσχυση για να φτιάξει νέο κόμμα και ο Μίμης του έδωσε.

Όμως σε αυτή την προβοκάτσια, δεν έχει σημασία η απλή λογική. Σημασία έχει ο τρόπος που διέρρευσε η είδηση: Πω ρε μαλάκα, αυτοί φτάσαν να ρωτάνε στη Βουλή και για το πώς θα γίνεται η επιχορήγηση άφτερ της διασπάσεως. Πράγμα που δεν έγινε στην περίπτωση της βιντεοσκοπημένης ομιλίας. Και έτσι εκτέθηκαν κάποια πρωτοπαλίκαρα (πρώην δεκανείς του Αλαβάνου, νυν ανθυπολοχαγοί του Τσίπρα) που στέλναν εξοργισμένοι στις λίστες του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ τη φράση που είπε ο Κατσούλας στην Πάτρα, και αποδείκνυαν ότι έρχεται η διάσπαση.

Συμπέρασμα; Δεν γίνεται ρε παιδιά να θέλουμε να κυβερνήσουμε την αριστερά και να μην μπορούμε να οργανώσουμε μια μικρή και ασήμαντη προβοκάτσια. Το επιτελείο μπάζει. Επειγόντως χρειάζεται αντικατάσταση με ικανότερους.

Υ.Γ. Μεταξύ μας, δεν θα ήταν αφύσικο να ειπωθεί ότι «δεν μας εκφράζει αυτή η αριστερά». Το λένε καθημερινά πολλοί αριστεροί, και ακόμη περισσότεροι μη αριστεροί. Το λένε και πολλοί του ΣΥΝ. Το λένε και πολλοί της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ο μόνος που δεν μπορεί να το πει είναι ο Αλέξης. Που έχει να υπερβεί και την κατά γράμμα εφαρμογή του καταστατικού που του έκανε η Αριστερή Ανασύνθεση στην Καλλιθέα πετώντας τον Κουβέλη εκτός συνεδρίου. Μύλος η κατάσταση. Μάθανε ότι πηδιόμαστε, να δούμε ποιοι θα πλακώσουν…

Σχόλια»

1. Ερμής - 29/05/2010

τη συνέχεια στα δημοσιεύματά της έδωσε η ιδια η ΑΥΓΗ, δεν αντικατέστησε τον Α.Π. με τον Κ.Ζ., αλλά αναφέρει «η απάντηση της ΑΥΓΗΣ»…της διεύθυνσης δηλαδη…

syrizitis - 29/05/2010

Στην ιντερνετική της έκδοση η απάντηση είχε την υπογραφή του Κ. Ζαγάρα. Είναι λογικό από τη μεριά τους: ο Ζαγάρας αν και υποστηρικτής της προεδρικής τάσης, είναι γενικά προσεκτικός και δεν γράφει χυδαιότητες σαν τον Παπαδόπουλο. Μάλιστα όταν ο Τσάτσης και η Κεχαγιά έκαναν σπέκουλα με το ποιος έκανε την πρόταση για δίδυμη παρουσία Αλαβάνου – Τσίπρα στην κεντρική εκδήλωση του Συριζα στον Πανελλήνιο, ο Ζαγάρας είχε κάνει αντικειμενικό ρεπορτάζ από τη γραμματεία του Συριζα. Αυτό το είχε αναφέρει η ΚΟΕ σε δελτίο τύπου που κατήγγειλε εμμέσως τον Σκουρλέτη και τον Βούτση ότι αυτοί δίνουν την παραπληροφόρηση σε Έθνος, Νέα και Ελευθεροτυπία, και για αυτό η Αυγή στην απάντησή της λέει ότι η ίδια η ΚΟΕ είχε αναγνωρίσει τότε την εγκυρότητα των ρεπορτάζ της. Εγκυρότητα του Ζαγάρα δηλαδή γιατί το άλλο το ζαγάρι μόνο έγκυρο δεν είναι…

2. Ερμής - 30/05/2010

Πάντως διαβαζοντας πολλες φορες την ΑΥΓΗ στην εντυπη μορφή της, βλέπω να γινονται πολλα λάθη με τις υπογραφες στην ιντερνιτική της μορφή- πράγμα που προκαλει και συγχυση. Η προηγουμενη επισημανση ήταν χαρακτηριστικη. όσον αφορα την συνεχεια των δημοσιευματων που ανεφερα, είναι πραγματι απαντηση της διευθυνσης.

syrizitis - 31/05/2010

Το δέχομαι, κάτι θα ξέρεις.


Σχολιάστε