jump to navigation

Και γαμώ τα κόμματα έχουμε σύντροφοι 14/07/2010

Posted by the left and the crisis in ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
Tags: ,
trackback

Τι πολυμετοχικός, τι πολυτασικός

Οι οχτροί μας οι ζουλιάρηδες λένε για τον Συριζα ότι δεν γεμίζουμε ταξί ούτε με τον ταξιτζή, τα κανάλια λένε ότι συνέχεια διασπόμαστε, οι επαναστάτες σύντροφοι μας κατηγοράνε ότι είμαστε μαζί για τα λεφτά, οι αναθεωρητές σύντροφοι μας κατηγοράνε ότι είμαστε αριστεριστές, οι αριστεριστές σύντροφοι μας κατηγοράνε ότι είμαστε αναθεωρητές, κάτι γείτονες μας κατηγοράνε ότι ο Τσίπρας γελάει άμα δει κάμερα και ούτω καθεξής.

Αγνοούν όμως όλοι αυτοί οι οχτροί μας οι ζουλιάρηδες, ότι ο Συριζα και δη η ψυχή του Συριζα, ο Συνασπισμός, είναι το πιο πετυχημένο κόμμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Τελευταία επιτυχία για την οποία όλοι οφείλουμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι είναι η ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, τον κυρνίκο Κωνσταντόπουλο.

Ποιο άλλο κόμμα έχει να παρουσιάσει τέτοια επιτυχία; Ποιο άλλο κόμμα έχει βγάλει υπουργούς, βουλευτάδες με τη σέσουλα, πρωθυπουργικούς συμβούλους, επιχειρηματίες, επιτρόπους και επιτροπίνες, και προέδρους ομάδων; Πείτε μου πραγματικά, ποιο άλλο κόμμα έχει να παρουσιάσει τέτοιες επιτυχίες;

Ποιο άλλο κόμμα έχει τέτοιες επιτυχίες ειδικά για τους πρώην προέδρους του: Πείτε μου, πού είναι ο Έβερτ; Πού είναι ο Καραμανλής; Πού είναι ο Σημίτης; Ποια αξιώματα έχουν αυτοί οι τενεκέδες; Ποιες θεσμικές θέσεις έχουν καταλάβει;

Ενώ εμείς, και την Δαμανάκη την έχουμε στις Βρυξέλλες επίτροπο για την Ευρώπη των λαών, και τον κυρνίκο βάλαμε επικεφαλής του Παναθηναϊκού. Ο Αλέκος ξέφυγε, αλλά όπως μαθαίνω από προσεγμένες και έγκυρες διαρροές των κοκκινοπράσινων που έκαναν γιούργια και καβάλησαν τα ερτζιανά, όπου να ‘ναι θα αυτοανακηρυχτεί βασιλιάς του Εξωμβούργου, δούκας στο Τριαντάρος, κόμητας στο Μπερδεμιάρος, μαχαραγιάς στο Μουντάδος και μαρκήσιος στα Εξάρχεια.

Ξανάρχομαι στο θέμα μου.

Λένε οι σημερινοί προεδρικοί του κόμματος ότι ο κυρνίκος πρέπει να ντρέπεται που άφησε την αριστερά και πήγε στον Βαρδινογιάννη. Έχουν άδικο. Καταρχήν και οι Βαρδινογιάννηδες αριστεροί ήτανε. Επομένως ήταν μεταγραφή σε πολιτικά φιλικό επιχειρηματικό όμιλο. Άμα είχανε οι Αλαφουζαίοι ομάδα και βάζαν τον κυρνίκο πρόεδρο στην ομάδα τους, να το συζητήσουμε, διότι τότε θα επρόκειτο περί αποστασίας. Με τους Βαρδινογιάννηδες όμως δεν υπάρχει ζήτημα.

Έπειτα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η αριστερά πρέπει να παλεύει για να διεκδικεί θέση και ρόλο στους θεσμούς. Ο ευρωκομμουνισμός μας διδάσκει πως η ταξική πάλη διεξάγεται παντού: και στη Βουλή, και στην κρατική διοίκηση, και στα ΔΣ των εταιρειών, και στην αυτοδιοίκηση, και στις αναπτυξιακές, και στην Ηρώδου Αττικού άμα λάχει. Εδώ ρε παιδιά διεκδικήσαμε θέση προέδρου της Δημοκρατίας, στην προεδρία του ΠΑΟ θα κολλήσουμε;

Άσε που και ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος έχει αναγνωρίσει ότι οφείλει πολλά στον κυρνίκο, τον ακούει με αγάπη και δεν ξεχνά άλλωστε ότι ήταν ο πρώτος που τον υιοθέτησε και του ‘μαθε τα βασικά. Δεν ξέρω αν ο κυρνίκος έκανε τον Αλέξη πανάθα, αλλά πάντως τον έκανε άνθρωπο για πολιτική. Δεν μπορούμε δηλαδή να είμεθα αχάριστοι προς τον πρώην πρόεδρο.

Σπεύδω όμως να πάω βαθύτερα στο ψητό και να εξηγήσω ότι η ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού από τον κυρνίκο ήταν αριστερή πράξη βαθιάς πολιτικής σημασίας. Πράξη αντίστασης στα σκοτεινά σχέδια ανερχόμενων μεγαλοαστικών τζακιών που με την μεταπρατική και αεριτζίδικη πραχτική τους πάνε να εχτοπίσουν το πραγματικά παραγωγικό ελληνικό κεφάλαιο. Και σαν τέτοια πράξη οφείλουν να την χαιρετίζουν και όχι να την απαξιώνουν οι ανθυπολοχαγοί του Αλέξη, ανάμεσά στους οποίους παρεισέφρησαν και ορισμένοι αναρχικοί (άκουσον άκουσον) τσιπρικοί δημοσιογράφοι.

Όλοι θα ξέρετε τη μάχη που δόθηκε ανάμεσα στον Βγενόπουλο και τον Βαρδινογιάννη. Μια αριστερά που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να λέει «όχι σε όλα» (το τόνισε και ο κυρφώτης Κουβέλης), και επομένως πρέπει να πάρει θέση στο δίλημμα. Ακόμη περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι διαμορφώθηκε μια μεγάλη ανίερη συμμαχία ανάμεσα σε Μαρινάκη, Πατέρα, Βγενόπουλο και ΣΙΑ, επιχειρηματίες της θαλάσσης, των γκισέ και των γηπέδων, με δύναμη ανερχόμενη. Όλως τυχαίως η τριάς βρίσκεται κοντά στον Κόκκαλη (κι αυτός είναι δικός μας, αλλά της πιο παραδοσιακής αριστεράς) και στην πιο κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση, το στοίχημα. Είδαν κι απόειδαν οι Βαρδινογιάννηδες, κόψανε από μακριά και το τρίο Ρέστη, Μαρινάκη, Πατέρα που ελέγχει τα πάντα όλα, από τον ΔΟΛ μέχρι το μαγαζί στην παραλιακή, και σου λέει κάτσε μην μας φάνε λάχανο. Και αντί να βάλουνε κανέναν χλεχλε για πρόεδρο του Παναθηναϊκού, βάλανε τον κυρνίκο. Πράξη μεγίστης αντιστασιακής σημασίας, καθώς ο κυρνίκος είναι καταγεγραμμένος αντι-κοκκαλικός (λόγω της μη κομμουνιστικής προέλευσής του, σε αντίθεση με τον Σόκρατες). Επίσης έχει καλές σχέσεις με το συγκρότημα Τεγόπουλου και το συγκρότημα Αλαφούζου, και διαθέτει λέγειν που το πάει φαρσί, μπορεί να μιλάει μια ώρα και να μην λέει τίποτε. Άσε που πάντα ήταν υπέρ του πράσινου στο κόμμα του, οπότε υπάρχει μια συνέπεια.

Με όλα τα παραπάνω που προφανώς δεν μπορώ και δεν θέλω να αποδείξω, επιχειρηματολογώ για το προφανές: Ο κυρνίκος Κωνσταντόπουλος, απέδειξε ότι ο ΣΥΝ βγάζει προεδράρες, όχι αναλώσιμα στελέχη μιας μικροπεριόδου. Το μέλλον των πρώην, των νυν και των επόμενων είναι λαμπρό.

Σχόλια»

1. Δ.Υ. - 14/07/2010

Νομίζω ότι σας διαφεύγει μια παράμετρος, η σημαντικότερη ίσως. Οι διάφορες ομάδες εκφράζουν κουλτούρες, κοινωνικά στρώματα , ευαισθησίες, παρατάξεις κ.λ.π. Για πρώτη φορά η διάκριση Αριστεράς – Δεξιάς ταυτίζεται με την διάκριση Π.Α.Ο. – Ο.Σ.Φ.Π. Ο αριστερός ΠΑΟ , με την αριστερή προεδράρα, που είναι κι αντιστασιακός, συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου κ.λ.π. κατά του δεξιού Ο.Σ.Φ.Π. με τον εφοπλιστή πρόεδρο Μαρινάκη, υποστηριχτή της Ντόρας, συνιδιοκτήτη του αντιδραστικού σταθμού ΣΚΑΙ κ.λ.π. .
Εννοείται ότι ο γράφων είναι βάζελος, εσείς τι είστε; Δεν πιστεύω να άσπάζεστε τη μεταπολιτευτική ανοησία ότι το ποδόσφαιρο είναι το όπιο των λαών.
Τώρα από την άλλη πλευρά ως παναθηναικός και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ είχα προβλήματα και με την ομάδα μου και με το κόμμα μου. Να τώρα που τα προβλήματα ενοποιήθηκαν!

syrizitis - 14/07/2010

Εγώ είμαι ΑΕΚ, διότι το ‘χε πει και ο Ντέμης σε ανύποπτο χρόνο ότι η ΑΕΚ είναι η αριστερά του πρωταθλήματος. Είχα έναν προβληματισμό λόγω Ψαριανού, αλλά μου πέρασε όταν έμαθα ότι και ο Αλέκος είναι ΑΕΚ, και ο Λαφαζάνης και ο Ρούντι. Οπότε ως αριστερισταί υπερτερούμε…

2. Δ.Υ. - 14/07/2010

Ωχ αν είναι αυτοί που λές ΑΕΚ και αναλάβουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ( λέμε αν ) θα πάρουμε πρωτάθλημα 31 φεβρουαρίου ( όταν το πάρει κι η ΑΕΚ )! Υπόψη ΑΕΚ είναι κι ο Καφετζόπουλος!

syrizitis - 14/07/2010

Αυτό που δεν θα καταλάβει ποτέ ο δικομματισμός της πολιτικής και του ποδοσφαίρου είναι ότι αριστερός και ΑΕΚτζής δεν είσαι επειδή παίρνεις το πρωτάθλημα. Είσαι επειδή από τη μια το χάνεις, αλλά από την άλλη έχεις όνειρο ζωής να το κερδίσεις.
Το «όσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις» ισχύει και για την ΑΕΚ και για τον Συριζα, σύντροφε βαζέλα.

kanali - 14/07/2010

Καλά, μα ποιός υπολογίζει τον Καφετζόπουλο πλεόν.
Μετά την κλανιά του Πάγκαλου όλοι από αλάργα(*) τον έχουν.

(*) Η λέξη Αλάργα αποτελεί φραγκολεβαντίνικο κοινό ναυτικό κέλευσμα.
Στην αγγλική αποδίδεται ως «Keep away».

Συνήθως το κέλευσμα «αλάργα!» δίδεται σε περιπτώσεις επικίνδυνων χειρισμών προς απομάκρυνση ατόμων ή και σκαφών όπως σε περιπτώσεις δοκιμών μηχανής πλοίου εντός όρμου με κίνηση της προπέλας, ή κατά τον χρόνο πρόσδεσης των πλοίων κλπ.

Αποτελεί τη προστακτική του ρήματος «αλαργάρω» εκ του ενετικού «alargare».
Με την εντολή αυτή θα πρέπει ο ναύτης προς τον οποίον και η εντολή ή άλλα πρόσωπα ή σκάφη να αντιπαρέλθουν συνήθως πλάγια και να κρατηθούν μακριά του σημείου που γίνονται οι χειρισμοί.

Επίσης λίγο συνώνυμος όρος – κέλευσμα είναι και η λέξη «αβάρα» ή «άπωσον».

Λαογραφία: Στις παράλιες πόλεις η λέξη αλάργα ανήκει στην «αργκό» π.χ «αλάργα ρε μόρτη!», «αλάνια, αλάργα!» κλπ. Επίσης χαρακτηριστική και η ελληνική νησιώτικη έκφραση: «Αλάργα! από πλώρη καραβιού κι από κώλο μουλαριού»

wikipedia : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B1

3. Δ.Υ. - 14/07/2010

Άλλο κοινό σημείο ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχουν και στις δύο συλλογικότητες πολλές ομαδοποιήσεις , τάσεις , συνιστώσες π.χ. Θύρα 21, Μπαγεβιστικοί, αντι Μπαγεβιτσικοί, που πιο πολύ γουστάρουν να πλακώνονται μεταξύ τους παρά με βάζελους , γάβρους κ.λ.π. . Πάντως να δώ τον Αλέκο με κασκόλ στην σκεπαστή και να γίνω φάν του! Οχι , καλύτερα προτιμώ το Ρούντι αγκαλιά με τον Λαφαζάνη να τραγουδούν Εμπρός της ΑΕΚ παληκάρια…..

4. ΓΓΙΑΝΝΗΣ - 14/07/2010

Επιτελους βρε παιδια γελασε το πικραμενο ΣΥΡΙΖΙΤΙΚΟ χειλι μας

5. Thanasisk - 14/07/2010

eytyxos poy eimai gavros….

y,g kati karaxalious tous ;exoume gia plaka

6. ΑΠΙΣΤΗ - 14/07/2010

για τον μπομπ σφουγγαρακη ποτε θα γραψεις , εχω μια συναντηση
την Παρασκευη και θελω να ειμαι διαβασμενη,μην με αφησουν μεταξεταστεα.

syrizitis - 15/07/2010

Δεν προλαβαίνω ρε παιδιά, ήθελα να γράψω κάτι, γίνεται η Πρωτοβουλία στην ΕΣΗΕΑ. Πάνω που ηρεμώ και λέω τώρα θα προλάβω, άκουσα τον Τζίγγερ να δίνει το χρίσμα στον κυρνίκο και κατουρήθηκα στο γέλιο. Φεύγω και για διακοπές, άστα να πάνε.
Μπορούμε όμως εν αναμονή των αυτοδιοικητικών μαγειρεμάτων του Αυγούστου, να δούμε τον ορίτζιναλ μπομπ σφουγγαράκη στο σταρ τσάνελ, κάθε πρωί το Σάββατο και την Κυριακή. Οπότε άμα είναι να εξεταστείς, κάτι θα γράψεις.

clou - 16/07/2010

Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε..Μάλλον τα βρήκες με τον σφουγγαράκη.Γι’αυτό μου έκοψες και το δικό μου σχόλιο.
Καλές διακοπές κοτοπουλάκι μου.

7. Aristerix - 15/07/2010

Συγχαρητήρια για το εξαίρετο άρθρο/πόνημα! Χάριν πληρότητας, νομίζω ότι αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί από τους τότε προεδρικούς (επί θητείας Κωνσταντόπουλου), ήταν και επί Αλαβάνου προεδρικοί και εξακολουθούν να είναι και σήμερα προεδρικοί (επί θητείας Τσίπρα). Μια πολιτική στάση που αναμφίβολα έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τις αρχές και τις αξίες της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Πρέπει επίσης να τονιστεί το γεγονός ότι για την συγκεκριμένη ομάδα/τάση συντρόφων ανοίγονται εξαιρετικές προοπτικές καριέρας: τώρα που το ένα μαγαζί πάει για φούντο μπορούν να μεταπιδήσουν στο άλλο, που φαίνεται να έχει μέλλον λαμπρό.

syrizitis - 15/07/2010

Φίλε aristerix εδώ είναι η μαγκιά: Να είσαι προεδρικός παντός καιρού. Για αυτό και επίκειται να θεσμοθετηθεί μια τάση στον ΣΥΝ που είτε τους ρωτούσες επί Κωνστνατόπουλου, είτε τους ρωτούσες επί Αλαβάνου, είτε τους ρωτούσες επί Τσίπρα, θα σου απαντούσαν «στηρίζω τον πρόεδρο». Όχι τάσεις και μαλακίες. Είναι «στεγνοί ιεραρχικοί μηχανισμοί», «προύχοντες της Ιεράς Συνόδου των μηχανισμών», «γραφειοκράτες» κλπ καταπώς μας τα λέει και το Κοκκινοπράσινο που όχι μόνο δεν είναι υπασπιστής της κομματικής εξουσίας, αλλά δηλώνει και παντός καιρού αντιεξουσιαστική, κινηματική, ευάερη και ευήλια τάση.

8. raskolnikov - 15/07/2010

Απλά δεν καταλαβαίνετε το μεγάλο σχέδιο του ΣΥΝασπισμού. Κανονικά θα πρέπει να το θυμάστε. Το είχαν αποκαλύψει οι ΑΜΑΝ επί Βούγια. Είναι στην πράξη η άλωση του συστήματος από τα μέσα. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΝ έχει πρώην πρόεδρο στην Κομισιόν, πρώην προβεβλημένο στέλεχος στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ, πρώην πρόεδρο στον Παναθηναϊκό. Είναι έξυμνοι οι συνασπισμένοι… ξέρουν τι κάνουν… κινούνται μυστικά… αλλά οργανωμένα… τώρα κρύβονται ότι δεν είναι αυτό που λένε… αλλά σαν τους ΕΛ όταν σφυρίξει ο πρόεδρος, τότε θα αποκαλυφθούν και ξαφνικά ο ΣΥΝ θα ελέγχει όλα τα πόστα…

9. ΑΠΙΣΤΗ - 17/07/2010

Με αφησες ξεκρεμαστη…αλλα αν ειναι να πας διακοπες σε συγχωρω
καλη ξεξουραση και περιμενω να γραψεις για τον μπομπ οταν γυρισεις.

10. Σώτος Τριανταφύλλου - 05/08/2010

Απόντος του οικοδέσποτα δεν παύουν να τρέχουν τα καυτά θέματα του κινήματός μας. Τα αμιγώς πολιτικά έχουν βέβαια πάρει μιάν αναβολή ένεκα τα μπάνια του λαού. Η ανάληψη όμως της προεδρίας της τριφυλάρας από τον Κυρνίκο υπογραμμίζει ότι το ποδόσφαιρο είναι αξεδιάλυτα δεμένο με την πολιτική όπως παλαιόθεν εγνώριζαν οι φανατικοί χούλιγκανς.
Μετά την άρνηση της Σοφούκας της σοσιαλίστριας να κάτσει του Τσίπρα έχουμε πλέον τη μπαλίτσα που (ξανα)αρχίζει ώστε να γεφυρωθεί το διάστημα ως τα τέλη Αυγούστου που θα αναζωπυρωθεί η ταξική πάλη καθώς θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες του ΣΥΝ γιά τους δήμοι.

Τεσπα, κατά πως φαίνεται διίστανται οι απόψεις περί του νέου κατορθώματος του Κυρνίκου.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο ύμνος του σχήματος το οποίο μας καλεί η ιστορία να ανασυστήσουμε αποκτά πλέον νέο περιεχόμενο: «τρία γράμματα μόνο φωτίζουν…» κλπ. Θα φανεί αν ο ΠΑΟ μπορεί να φανεί αντάξιος εκείνου του άλλου σχήματος. Άλλοι, αναρχοαυτόνομοι σύντροφοι, επιμένουν στο σύνθημα
«Άντε γαμήσου Βαρδινογιάννη, η δεκατρία ποτέ δεν θα πεθάνει».

Προσωπικά τολμώ να υπενθυμίσω στους αεκτζίδες συντρόφους ότι αναφορικά με τον Ντον Μπαρντίνο και το μαγαζί του, η ανυποχώρητη θέση αρχής ήταν πάντα: «Βαρδινογιάννη τραβεστί, έτσι γαμάει η σκεπαστή» και βέβαια «Βαρδινογιάννη πουσταρά, βάλε στον κώλο τα λεφτά».
Μετά την (επίσημη τουλάχιστον) αποχώρηση των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Λ.Δ. Γερμανίας από το γαύρο και την ανάληψή του από το καρτέλ του Δρακουμέλ δεν ξέρω τι στάση πρέπει να κρατήσει το επαναστατικό κίνημα απέναντι στη συμπαθή ομάδα. Ιδιαίτερα μετά από την, όπως πληροφορούμεθα, υποστήριξη του Μαρινάκη στον έγκριτο και έντιμο Μαντούβαλο, ενώ έχει κώουτς το γνωστό ακροαριστερό Λίνεν.
Όλες οι εξελίξεις πάντως δείχνουν μία επιμονή στη γραμμή του βρώμικου 89 διότι, όπως παρατηρούμε, επέρχεται σε όλα τα ποδοσφαιρικά μέτωπα συνεννόηση των αριστερών με τους δεξιούς.
Εδώ φαγώθηκε ο πασόκας Ντεμάκος και η ορίτζιναλ δείχνει ανοχή στο Μπάγεβιτς και τη διοίκηση γιά το καλό της ομάδας.
Φοβούμαι ότι δεν θα έχουν καλή κατάληξη γιά την υπόθεσή μας όλα αυτά τα νταλαβέρια.

Τα βρήκαν, λέει, και γιά το Βοτανικό, όπως ανακοίνωσε ο Κυρνίκος μ’ ένα χαμόγελο τύφλα νάχει ο Τσίπρας. Ένα κορμοράνο είχαμε να δείχνουμε γιά επαναστατική περγαμηνή και πάει ο δικεόρος π. πρόεδρας και κάνει κομπρεμί με το Βωβό και τον Ομέρ Πριόνι.

Ένα χάλι λέμε. Άμα τη μπουμπουνίσει, κατά πως φαίνεται, κι ο Αλέκος, ούτε ο Μουρίνιο δε σώνει το Τσιπρέικο. Εκεί, εκεί στη Β Εθνική, μαζί με τους μουλούδες και τους αναρχικοί.

Καλά αποσώσματα.


Σχολιάστε