jump to navigation

Πρόεδρε Αλέξη πονάνε τα μυαλά μας, βγάλε μια ανακοίνωση να ‘ρθούμε στα καλά μας 15/07/2010

Posted by the left and the crisis in Συνασπισμός, Τσίπρας Αλέξης.
Tags: ,
trackback

Τα μυαλά μας πονάνε ρεεεεε!

Περιττό να σας περιγράψω το ντελίριο ενθουσιασμού που έχει καταλάβει φίλους και οπαδούς του αγαπημένου μας κόμματος για την επιτυχία που είχαμε ως χώρος, να καταλάβουμε τον προεδρικό θώκο της τριφυλλάρας. Το ντελίριο έχει συνεπάρει και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που βλέπουν ότι με τέτοιο πρόεδρο, ο Μαρινάκης χέστηκε πάνω του.

Μοναδική παραφωνία κάποιοι ελάχιστοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που νοσταλγούν τις χουντικές μέρες του Ασλανίδη και αρνούνται να δουν τις λαμπρές δυνατότητες της αριστερής προεδρίας Κωνσταντόπουλου. Δηλαδή τι φοβούνται; Ότι αντί ο κυρνίκος να υπερασπίζεται την ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος θα εφαρμόζει μια πολιτική ουράς στον Ολυμπιακό; Ας μην ξεχνούν οι βαζέλες ότι άλλο είναι η πολιτική, και άλλο είναι το ποδόσφαιρο.

Επειδή πέρα από καλές σχέσεις με το περιβάλλον Αλαβάνου, έχω εξαίρετες σχέσεις και με το περιβάλλον Τσίπρα, μου προώθησαν ένα μέιλ που έφτασε στα γραφεία της Κουμουνδούρου, από έναν απογοητευμένο οπαδό του κόμματος. Ο συγκεκριμένος σύντροφος απαιτεί μια ανακοίνωση που να προστατεύει το κόμμα.

Δημοσιεύω την επιστολή του συντρόφου, διότι με συνεπήρε ο τίτλος του μηνύματος: «ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΠΟΝΑΝΕ». Το θεωρώ σύνθημα παρασάγγας καλύτερο από «τις ανάγκες των πολλών» και το «ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στους αγώνες. Είναι στο χέρι μας!».

Προτείνω άμεσα να υιοθετηθεί ως το βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Συνδυάζεται και με την επέλαση του ΔΝΤ, καθότι δεν πονάνε μόνο τα μυαλά μας, αλλά και ο κώλος μας.

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε ότι ο συγκεκριμένος σύντροφος, σοφά ποιώντας, έστειλε την επιστολή του και στο τμήμα αθλητισμού και στο τμήμα πολιτισμού της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Σου λέει, έτσι όπως μπλέξαμε τη γραβάτα με το σώβρακο, άντε βγάλε άκρη για το τίνος αρμοδιότητα είναι η κίνηση Κωνσταντόπουλου. Σωστός!

—– Original Message —–

From: S******* Κ*********

To: info@syn.gr ; info@syriza.gr ; grafeia@syriza.gr ; tsipras@syn.gr ; politistiko@syn.gr ; vitsasd@syn.gr ; info@neolaiasyn.gr ; athl@syn.gr ; syn@parliament.gr

Sent: Wednesday, July 14, 2010 9:11 AM

Subject: ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΠΟΝΑΝΕ

Κυρίες-κύριοι
Δεν πάει άλλο. Ο κύριος Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Π.Α.Ο Α.Ε. Περιμένω ως ψηφοφόρος μια ανακοίνωση-τοποθέτηση που να προστατεύει το κόμμα και τη συμμαχία στην οποία ανήκει και κυρίως αυτούς που ψηφίζουν από το στραπάτσο του να είναι ένα πρώην ηγετικό στέλεχος πρόεδρος στη χειρότερη κατηγορία Ανωνύμων Εταιρειών που μπορεί να σηκώσει τώρα η κοινωνία. Δεν με ενδιαφέρει να προστατευτεί ο κύριος Κωνσταντόπουλος, για τον οποίο δεν υπάρχει σωτηρία, ούτε ψυχής ούτε πρακτική (αρκεί να δείτε τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟ διαδικτυακά και μόνο τότε θα καταλάβετε τι ακριβώς τον περιμένει). Αυτός τις έκανε τις επιλογές του… Θέλω να προστατευτούν οι χιλιάδες ψηφοφόροι που βλέπουν πρώην ηγετικά στελέχη είτε να γίνονται πρόεδροι σε ΠΑΕ είτε να δεξιώνονται επιχειρηματίες-εν δυνάμει εθνικούς ευεργέτες- είτε να ιδρύουν νέους γλυκανάλατους φορείς εν μέσω τέτοιας έντασης της κοινωνικής και ταξικής πάλης και να μην επιστρέφουν και τις έδρες τους σε αυτούς που τους ψήφισαν.
Πολύ φοβάμαι ότι μιλάω στου κουφού την πόρτα και ότι θα λείπετε σε διακοπές, όπως πριν λίγες μέρες που ο «αγαπητός» κύριος Πάγκαλος δήλωνε «…οι νεκροί της Marfin κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς, που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων…» και δεν βγήκατε να τον ξεβαφτίσετε όπως το ΚΚΕ (και τιμή του που πρόλαβε να του απαντήσει και σε τέτοια ένταση).
Ο τίτλος του θέματος είναι σύνθημα σε πανό φίλων του ΠΑΟΚ και δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα για πολλούς απ’ όσους σας υποστηρίζουν πολιτικά.
Με εκτίμηση,
ένας υπομονετικός απογοητευμένος

Σχόλια»

1. ... - 20/07/2010
2. notmymail - 28/07/2010

Αντιγραφή από παλαιότερο σατυρικό Post στο παλιό indymedia. Στο ίδιο πνεύμα, λίγο αλλαγμένο και “διανθισμένο” με τις τωρινές καταστάσεις
———————————————————
Αγαπητοί Αστοί,

Ναι! Αγαπητοί! Το εννοούμε! Εμείς του ΣΥΝ αγαπάμε, όπως και όλους τους ΣΥΝανθρώπους μας(ΣΥΝανθρώπους μας το πιάσατε; Εμείς του Συνασπισμού έχουμε αρκετό χιούμορ βλέπετε). Εμείς του ΣΥΝ δεν είμαστε τίποτα κολλημένοι αριστεροί που ζουν στο παρελθόν. Είμαστε μοντέρνοι αριστεροί! Αγαπησιάρηδες! Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη το κεφάλαιο και ότι τίποτα άλλο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Και κάνουμε έκκληση σε εσάς, έκκληση ανθρώπινη, σε εσάς που έχετε τα ηνία της εργασίας. Γιατί εμείς δεν είμαστε μονολιθικοί. Και πιστεύουμε πως επάξια έχετε τα ηνία αυτά, γιατί ήρθαν στα χέρια σας επάξια, με σκληρή προσωπική εργασία. Σας αξίζουν ω αγαπητοί αστοί. Εμείς στο ΣΥΝ(κατά πλειοψηφία μιας και έχουμε τάσεις) λέμε ότι στην ζωή ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει.

Σε αντίθεση με τους σκληρούς δουλευταράδες σαν και εσάς, τι να καταλάβουν από τις ανάγκες της κοινωνίας άνθρωποι που την μισή μέρα της ζωής τους σκίζονται για ψίχουλα; Από την τεμπελιά τους και το μυαλό τους παραμένουν σε χαμηλής αμοιβής επαγγέλματα. Φυγόπονοι θα είναι αφού δεν διάβασαν πολύ για να μπούνε σε μπάτσελορς ή μάστερς στο Γειλ, στο Κολούμπια, στο Πρίστον, στο L.S.E. στην Ecole Polytecnik και τα λοιπά «καλά» Πανεπιστήμια-κολλέγια όλου του κόσμου.

Αντιθέτως, εμείς του ΣΥΝ τις ξέρουμε. Τα έχουμε σπουδάσει και σας καταλαβαίνουμε και σας αγαπάμε ω αγαπητοί αστοί. Κάνουμε λοιπόν έκκληση σε σας, την μορφωμένη τάξη, που μπορείτε να καταλάβετε, και τα ανθρώπινά σας αισθήματα είναι οξυμμένα από την καλή ανατροφή και τα κολλέγια. Απλώς σας παρακαλούμε πολύ, και είμαστε σίγουροι ότι θα το βρείτε στο βάααθος της καρδιάς σας, λίιιγο, έτσι λιγάαακιιι, να «μαζέψουμε» τον καπιταλισμό και κάποιες από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Όχι προς Θεού! Εμείς ξέρουμε πως ο καπιταλισμός είναι απαραίτητος, είναι το «τέλος της Ιστορίας». Τι και αν το τελευταίο το αποκήρυξε αυτός που το πρωτοείπε, ο Φουκουγιάμα; Συνειδητοποιούμε ότι τα είδη πρώτης ανάγκης θα ανεβαίνουν. Οπαδοί της προσφοράς και ζήτησης είμαστε να μην το ξέρουμε; Και περικοπές μισθών και περικοπές συντάξεων θα γίνονται. Και κλεισίματα εργοστασίων και απολύσεις θα γίνονται. Τι να κάνουμε, η ζωή είναι σκληρή και δύσκολη. Και ξεπουλήματα αν χρειαστεί θα γίνουν. Και το Δ.Ν.Τ. και ειδικά η Ε.Ε. θα έρχονται για να μας κρίνουν. Αφού έχουμε κρίση και ανήκουμε εις την Δύση!

Είσατε καλλιεργημένοι άνθρωποι, γνωρίζεται από τέχνη, συμμετέχετε σε φιλανθρωπικά gala, βοηθάτε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Έχετε ενδιαφέρον και ευαισθησίες για τον συν-άνθρωπο. Όχι σαν τους εγωιστές χαμηλόμισθους εργαζόμενους ή φτωχο-αυτοαπασχολουμένους, φτωχό-αγρότες. Που τα θέλουν όλα για τον εαυτό τους. «Και την πίτα γεμάτη και τον σκύλο χορτάτο». Που όλο μιλάνε για «κεκτημένα». Που όλο θέλουν δώρα, θέλουν άδειες, θέλουν καμία επιδότηση για το χωράφι, θέλουν, θέλουν, θέλουν. Χωρίς να καταλαβαίνουν το τι έχετε τραβήξει ω αστοί για να πλουτίσετε, χρειάζεται που και που να τους υπενθυμίζεται την θέση τους. Όπως κάνει καμία φορά ο καλός και αυστηρός γονιός, από αγάπη προς τα παιδιά του και για τις ανάγκες της μάθησης.

Και είμαστε χρήσιμοι. Συμμετέχουμε και σε πρωτοβουλίες γενικώς και αορίστως, έτσι να περνά η ώρα και να μην γίνεται επί της ουσίας τίποτα. Πρωτοβουλίες όπως του Αριστερού Βήματος Διαλόγου για την Ενότητα της Αριστεράς. Ηρεμεί ο κόσμος, κάνουμε το “κομμάτι” μας και συζητάμε…συζητάμε…συζητάμε..Άντε να κάνουμε και κανένα event. Ράβε-ξήλωνε, σε δουλειά να βρισκόμαστε, και καμία ψήφο παραπάνω να παίρνουμε. Εδώ και δεκαετίες δεν τα «βρήκαμε» λόγω διαφορετικής ταξικής θέσης με άλλους αριστερούς. Θα τα βρούμε τώρα; (Χα-χα σας είπαμε, έχουμε χιούμορ εμείς του ΣΥΝ.)

Δεχτείτε λοιπόν την τρέμουσα από ενθουσιασμό χείρα μας, μία χείρα φιλίας, ΣΥΝεργασίας, συμπόρευσης προς ένα μέλλον αντάξιο του ένδοξου ιστορικού παρελθόντος. Και έτσι χέρι-χέρι να διαβούμε τον δρόμο για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο. Ενός νέου αναθεωρημένου Μάαστριχ, και μίας νέας Σέγκεν. Σας παρακαλούμε αν όχι να μας ανταποδώσετε την χειραψία, τουλάχιστον ..ένα νεύμα.. ένα βλέμμα σας. Ή έστω, ας επιστρέψει το ταπεινό ΔΗ.ΑΡΙ της πλατείας Βάθης στον φυσικό του χώρο, τον χώρο της Μεζονέτας και της Προ(σ)όδου γωνία(που λέει και ο Τζιμάκος χα χα έχουμε χιούμορ εμείς του ΣΥΝ). Και αν πούμε καμία κουβέντα παραπάνω που και που, ψωμί και αλάτι ω αγαπητοί αστοί! Έτσι είναι η πολιτική. Και αυτό εσείς το ξέρετε καλά όσο και εμείς.

Δικοί σας με ανθρώπινη και χριστιανική αγάπη
Με ειλικρινή θαυμασμό

————————–
Ευχαριστώ για την φιλοξενία


Σχολιάστε