jump to navigation

Ποιο είναι το σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΝ μπροστά στην 4η Οκτωβρίου; 04/09/2009

Posted by the left and the crisis in ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, Τσίπρας Αλέξης.
Tags: , ,
trackback

Μέχρι τις 9 το βράδυ της αποφράδας 7ης Ιουνίου η ηγεσία του ΣΥΝ περίμενε 6% τουλάχιστον. Με την ίδια σίγουρη βεβαιότητα η ηγεσία του ΣΥΝ περίμενε εκλογές τον Μάρτη του 2010. Δυστυχώς η διάψευση των προσδοκιών και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε ηχηρή.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ κινδυνεύει να εκπονήσει διδακτορική διατριβή με τίτλο «πώς να διαπρέψετε στην πολιτική αυτοκτονία». Υπό ασφυκτικά προεκλογικά περιθώρια, η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΝ απεφάνθη ότι ο κίνδυνος δεν είναι ο κοινοβουλευτικός αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η συρρίκνωση του χώρου, δεν είναι η διάψευση της ελπίδας της ενότητας στην αριστερά, δεν είναι η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι.

Ο κίνδυνος είναι να μην μπει ο πρόεδρος του ΣΥΝ επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να συνεχίσει ο Αλαβάνος να τηγανίζει την ηγεσία του ΣΥΝ. Και ο κορυφαίος κίνδυνος είναι να μπει το κόμμα κάτω από τις ανάγκες του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Ε λοιπόν αυτά δεν γίνονται.

Έτσι η Αυγή (4/9/2009) με άρθρο του φανατικού Συριζικού Α.Π. μας πληροφορεί για την «ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απόφαση της ΠΓ του ΣΥΝ, σύμφωνα με την οποία ο Α. Τσίπρας τίθεται επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης ότι «στις επικείμενες εκλογές θα γίνει προσπάθεια για πλουραλιστική εκπροσώπηση». Τέλος ο δημοσιογράφος επικαλούμενος «υψηλόβαθμες πηγές της Κουμουνδούρου» (σ.σ. αντισυνταγματάρχες και άνω), στο θέμα του τι θα πουν οι υπόλοιπες συνιστώσες αναφέρουν ότι «αν δεν δεχτούν τον Τσίπρα για επικεφαλής, θα προχωρήσουμε με όποιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να συνεχίσουν μαζί μας».

Στη σημερινή μεσημεριανή γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η εισήγηση για «ΣΥΝ – πάρ’ τα όλα» απορρίφθηκε πανηγυρικά από όλους τους υπόλοιπους και ο Αλαβάνος κράτησε σκληρή στάση στο ενδεχόμενο επανάληψης της προεκλογικής μάχης – φιάσκο των ευρωεκλογών. Χάι λάιτ της τοποθέτησης Αλαβάνου ήταν η απαίτησή του να υπογράψει προεκλογικά κάθε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωση ότι δεν στηρίζει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΝ για μια ακόμη φορά έβγαλε να μετρήσει τα μέλη της στο τραπέζι, για να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στον ΣΥΝ εθιμικώς, αυτοδικαίως και σύμφωνα με την ιερά παράδοση (ελλείψει ιερών κειμένων).

Σε ανάρτησή της η γνωστή αντι-τσιπρική φράξια ΕΟΣ μιλά για σχέδιο μετασχηματισμού του ΣΥΝ που σε πρώτη φάση περιλαμβάνει διάλυση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή του σε ένα ΣΥΡΙΖΑ προθύμων – μαϊντανών. Βεβαίως αυτή η εκτίμηση δέχεται το γεγονός ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΝ διαθέτει σχέδιο, πράγμα αμφίβολο αν οι εκτιμήσεις του ΣΥΝ στηρίζονται στα ίδια ιδιοφυή μυαλά που καθοδήγησαν τις ευρωεκλογές. Η στενή ηγετική ομάδα αν και προερχόμενη από τον χώρο της ανανέωσης, της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και του εσωτερικού, επιδεικνύει πρωτοφανή μνησικακία, μικρότητα, κομματικό πατριωτισμό και τυφλή ηγετίτιδα αντάξια μόνον ενός Ζαχαριάδη (στις κακές του στιγμές). Αντίθετα ο δογματικός, καθυστερημένος, κουκουές και εθνικιστής Λαφαζάνης δείχνει να σέβεται το γεγονός ότι ο ΣΥΝ δεν είναι το α και το ω του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο της στενής ηγετικής ομάδας μπορεί να περιλαμβάνει:

  1. Έναν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Αλαβάνο που είναι και ανεξέλεγκτη μεταβλητή και που -παρά τους βοναπαρτισμούς του- σηματοδότησε την ανάγκη μεταφοράς του κέντρου βάρους όχι στον ΣΥΝ ή στο ΣΥΝ/συνιστώσες, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Έναν ΣΥΡΙΖΑ προθύμων (2-3συνιστωσών από τις μικρές φιλικές στον ΣΥΝ) και 4-5 επωνύμων ανένταχτων που δεν διαφοροποιούνται σε τίποτε από τον ΣΥΝ.
  3. Μια οριακή κοινοβουλευτική επιβίωση υπό τον φόβο μην λακίσουν οι μισοί για το ΠΑΣΟΚ των 150 και βγάλε 2-3 βουλευτών.
  4. Ένα «έχει ο θεός» για το μετά.

Το σχέδιο αυτό δεν παίρνει υπόψη διάφορες εκδοχές:

  1. Το ενδεχόμενο να μην υποχωρήσει ο Αλαβάνος.
  2. Την ευκαιρία των λοιπών συνιστωσών να γρατσουνίσουν τον ΣΥΝ τώρα που είναι στη γωνία και μόνος του.
  3. Την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει στις εκλογές κατά ένα μόνο μέρος – βεβαίως το μεγαλύτερο (ΣΥΝ και πρόθυμοι), αλλά να μην είναι ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ.
  4. Την πιθανότητα ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκλογική απεργία αλά Ανανεωτική Πτέρυγα – ευρωεκλογές και να μην μπει ο Αλέξης στο κοινοβούλιο.  

Οι περισσότερες συνιστώσες έχουν διαφωνήσει ανοικτά με το τελεσίγραφο του ΣΥΝ και είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην είναι παρούσες στην εκλογική μάχη αν ο ΣΥΝ αποφασίσει να χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου, πετώντας έξω τον Αλαβάνο και υψώνοντας τα κομματικά λάβαρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η ισχυρή πιθανότητα να μην συγκινηθούν τα φουσάτα του ΣΥΝ από αυτή την ιδιοφυή τακτική της ηγεσίας και να συμπαρασυρθούν από τον ήδη ξενερωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια»

1. alexius - 04/09/2009

Φίλε μου είχα πολύ καιρό να διαβάσω τόσο σωστό και «γεμάτο» κείμενο.

2. bhoy - 04/09/2009

Τώρα που αποφάσισα να..στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ,πάει για φούντο!!!Ήταν αναμένομενο βέβαια από τις «κασσάνδρες του αριστερισμού»,αλλά θα περίμενε κανείς να βγουν κάποια θετικά συμπεράσματα από το 2007 και μετά.
Ήμουν από τους λίγους που είχαν ξενερώσει με την εκλογή του (σχεδόν συνομηλίκου) Τσίπρα.Κάτι τα φοιτητικά χρόνια που όταν κάποιοι παλεύαμε μέσα από τα ΕΑΑΚ ,κάποιοι άλλοι έφτιαγναν το μέλλον τους (όλα αυτά τα φυντάνια του ΣΥΝ,τί έκαναν στους κοινωνικούς τους χώρους πλην μαθημάτων;),κάτι η υλική επιβίωση των «700 ευρώ» στην καθημερινότητα κι όχι σε μια θεωρητικούρα,με οδήγησαν να είμαι αποστασιοποιημένος με Τσίπρες και λοιπούς…Τελικά έδειξε πόσο πολύ ίδιος παρέμεινε,ως κομματικός πατριώτης και τα συναφή.

Ας αποχωρήσει η ΡΙΖ.Α. και να δει αν μπορεί γίνει μετά τις εκλογές κάτι κοινό κι ενιαίο με ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ΕΕΚ…

3. Xristos Krivizakis - 05/09/2009

Πάρτε υπόψη το ενδεχόμενο ενός συριζικού ψηφοδελτίου, εκτός ΣΥΝ με τις 3 βασικότερες -πλην ΣΥΝ- συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, με Αλαβάνο επικεφαλής και μέσα και τον Γλέζο.
Τέλος κυκλοφορεί έντονα το ενδεχόμενο κοινής σύμπραξης ΣΥΝ – Οικολόγων Πράσινων.

4. ΕΟΣ(Ένωση Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ) - 05/09/2009

Καλή …επιστροφή!

Και μην ξεχνάς την περίπτωση των αφων ΝΤΑΛΤΟΝ! Και αυτοί πάντα είχαν ένα «σχέδιο», αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να το πραγματοποιήσουν…

5. Andriou - 05/09/2009

Εξαιρετικές σκέψεις!!!
Το αναδημοσιεύω!

6. bhoy - 05/09/2009

Από το http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1074641 :

» Τα πιο ριζοσπαστικα κομματια: νεολαια Συν(δες δεκεμβρη), το κοκκινοπρασινο, η ομαδα Ροζα(Δικτυο) και η ΔεΑ στηριζουν επιλογες Τσιπρα.

Οι παππουδες Αλαβανος, Μπανιας, Γλεζος μαζι με την Κοε ειναι αυτοι οι οποιοι το Δεκεμβρη εδιναν απανωτα πιστοποιητικα νομιμοφροσυνης.
Ο Αλαβανος κ ο Γλεζος ελεγαν οτι ο Συριζα δεν καταδικασε αρκουντως τους κουκουλοφορους, οι δε κοετζηδες ελεγαν για ξεχωριστες πορειες τυπου ΚΚε.

ο πιο προωθημενος πολιτικα κοσμος γενικα στηριζει τη φαση Τσιπρα για αλλαγη δομων, ριζοσπαστικοποιηση, συγκρουση κλπ. »

κι επίσης

» Ψεμα ειναι οτι καποιοι νεολαιοι του Συν συγκρουονταν με την αστυνομια το δεκεμβρη?
Ψεμα ειναι οτι στο κοκκινοπρασινο μιλανε για οριζοντιες δομες κ αναφερονται στην αυτονομια ?
Ψεμα ειναι οτι η Ροζα-Δικτυο στηριζει το χωρο απο τη δεκαετια 90?

απο την αλλη..

Ψεμα ειναι οτι οι Κοετζηδες εβγαιναν χεσμενοι το Δεκεμβρη(οντας τρελα αναρχοφοβοι) και ελεγαν για ξεχωριστες πορειες του συριζα μακρια απο τους α/α?
Ψεμα ειναι οτι ο Αλαβανος εκραξε την νεολαια Συν για την μπροσουρα που εβγαλε το δεκεμβρη?
Ψεμα ειναι οτι ο Γλεζος βγηκε κ ελεγε για τη βια των κουκουλοφορων?

Ανεχομαι πολλα απο τα πασης φυσης αριστεροσυριζοπαιδα ενεκα αλληλεγγυης αλλα μη νομιζετε οτι δν καταλαβαινουμε τι μας γινεται…

Ο δεκεμβρης εξεθεσε τον ιδιο σας το χωρο κ φανηκε ποιος ειναι με ποιον.Αυτη ειναι η δυναμικη των εξεγερσιακων στιγμων. »

Τόσο μπέρδεμα μεταξύ τάσεων,ομάδων,συνιστωσών..μήπως πρέπει να δούμε και πολιτικά τί λέει ο καθένας/μία;;;

7. Σταύρος - 05/09/2009

Καλώς τον και ας άργησε!
Κλείνουν δυο μήνες παρά πέντε ημέρες από το τελευταίο post…

Στο θέμα:
Αλήθεια, ακόμα και αν συμφωνήσουμε 100% με το άρθρο (ως υπόθεση εργασίας, γιατί το άρθρο δεν προσφέρει εναλλακτικές λύσεις) μπορούμε να συμφωνήσουμε με τις «λύσεις» που προτείνουν σύμπραξη με ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. ταυτόχρονα με επιδίωξη ικανού εκλογικού ποσοστού;

8. καραμπασ κωστασ - 05/09/2009

η συναναστροφη των αποχωρησαντων απο το κκε το 91 με τους σαπιους πασοκοφιλους τουρκολαγνους ανανεωτικους που τοσα χρνια υπηρχαν χαρισ στα ρουμανικα λεβα της ευρωκομουνιστικης σεκιουριτατε,έβλαψε τους αγνους γραφειοκρατες λαφαζανη αλαβανο δραγασακη και σια.Η γαγγραινα του ευρωκομμουνισμου έχει περασει στο σωμα των πρωην κουκουεδων αλλα και στις συνιστωσες του συριζα ,βοηθούμενη και απο την κρατικη χρηματοδοτηση.ΣΥΡΙΖΑ δεν υπαρχει και ηταν λαθος των συμπαθούντων και ψηφισαντων να πιστεψουν ότι θα υπήρχε αντισυστημικη αριστερα με κυρκο μαργαριτη παρτσαλιδη παπαγιαννακη.Ηταν λαθος ας το παραδεχτουμε

9. αστυάνακτας - 05/09/2009

δυστυχώς άλλο ένα κείμενο αναντίστοιχο με τις πολιτικές συνθήκες…..Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να κάνει χωρίς το ΣΥΝ…μην απατάστε….και το αντίστροφο. Αφήστε την εσωστρέφεια…αν εσείς θεωρείτε ξαφνικά ότι ο εχθρός σας είναι ο ΣΥΝ να το πείτε, να το β άλουμε σε ψηφοφορία από πάνω έως κάτω και όχι να αναπαράγεται πολιτικές κλεισμένων γραφείων …..Ξαφνικά κάποιοι θεοποιούν τον Αλαβάνο (ο Αλαβάνος δεν είναι εκείνος που ήταν πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρήθεηκε τότε κανείς;;)…. ρίχνουν στο πυρ το εξώτερο τα στελέχη του ΣΥΝ…καταδικάζουν τις συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥΝ, επομένως και εμάς τα μέλη …αλήθεια τι διαφορά έχει η «δεξιά» κριτική του Κύρκου ή του Κουβέλη με την ¨αριστερή» του Μπανιά -Κοροβέση…Κατά τη ταπεινή μου γνώμη καμία …και οι δύο απόψεις εργάζονται σταθερά για την υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ…..την υπονόμευση της ενότητας της αριστεράς.

ΥΓ1: ακόμη περισσότερο. Αν νομίζει κάποιος ότι οι απόψεις του έχουν ανταπόκριση στη βάση του κόμματος ας μή ζητήσει έδρες, όποιος ψηφιστεί βρε αδερφέ…να δούμε τη λέει κι η βάση που όλοι την επικαλείστε.

10. syriza - 05/09/2009

@ bhoy:
Η αναδημοσίευση από το indymedia είναι τελείως έξω από την πραγματικότητα: Για παράδειγμα η ΔΕΑ ήταν από τις πιο φοβικές δυνάμεις στα σπασίματα, επέμεινε στο μαζικό χαρακτήρα, μαζί με τα συνδικάτα κλπ. Για παράδειγμα ο Τσίπρας την επόμενη της δολοφονίας στη γραμ. ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με το αίτημα «κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων» διότι αυτό θα ευνοούσε το Πασοκ. Για παράδειγμα ο Μπανιάς έσωσε την τιμή της τοποθέτησης του ΣΥΡΙΖΑ όταν επέμεινε στη γραμμή «κάτω η κυβέρνηση» και συμφώνησε μαζί του και ο Αλαβάνος. Για παράδειγμα η ΚΟΕ μάλλον ήταν πιο αριστερίστικη και φιλο-αναρχίζουσα από όλο τον ΣΥΡΙΖΑ (πχ στην πορεία της 10/12 διαφώνησε με τη μετατόπιση της προσυγκέντρωσης από το Μουσείο). Για παράδειγμα ο Αλαβάνος δεν έκραξε καμιά νεολαία ΣΥΝ (η οποία δεν έβγαλε μπροσούρα, αλλά προκήρυξη με τίτλο «μπάτσοι γουρούνια, δολοφόνοι»). Για παράδειγμα παρεπιμπτόντως ο Τσίπρας τους μάζεψε μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΙ (επρόκειτο για ανακοίνωση μαθητών). Για παράδειγμα τέλος ο Γλέζος υπερασπίστηκε το ημερολόγιο της Αυγής λέγοντας ότι νιώθει περήφανος κλπ κλπ. Άρα (και όχι για παράδειγμα) όποιοι τα έγραψαν αυτά για τον Δεκέμβρη ή δεν ήταν τότε στην Ελλάδα ή έβλεπαν μόνο τηλεόραση. Τώρα αν ο Αλαβάνος έδωσε τον Δεκέμβρη πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης ας ρωτήσουμε την Παπαρήγα.
@ Σταύρος:
Η δίμηνη διακοπή οφείλεται σε ξαφνική ασθένεια και μακρά απουσία από τις νέες τεχνολογίες. Όσο για τη λύση, δεν προτείνω καμιά σύμπραξη με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Δεν έχω λύση, έχω φόβο, θυμό και απογοήτευση.
@ Αστυάνακτας:
Είχα γράψει πριν το καλοκαίρι ότι δεν γίνεται ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ΣΥΝ αλλά και δεν γίνεται ΣΥΝ χωρίς ΣΥΡΙΖΑ. Τι γίνεται όμως όταν ο ΣΥΝ αποφασίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του είναι στενός κορσές που πρέπει να βγάλει από πάνω του; Όσο για το μέτρημα των μελών (17.000) που αναφέρεται συχνά πυκνά, συγνώμη αλλά θα ήθελα να τα δω σε κάποια διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ όπως παρακαλούσα να τα δω σε κάποια διαδικασία του ΣΥΝ όταν συμμετείχα. Σε κάθε περίπτωση αν είναι να λειτουργήσει ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός με μειοψηφίες και πλειοψηφίες, ας το πούμε δυνατά και όποιος πάθει εγκεφαλικό, έπαθε…

11. αστυάνακτας - 05/09/2009

Εγώ σου έβαλα κάποια ζητήματα και εσύ αμφισβητείς και τα μέλη του ΣΥΝ (τον αριθμό εννοώ- ενώ τα μέλη των συνιστωσών είναι άναρίθμητα ε;) Δεν είναι κακό να αμφισβητείς αλλά απάντησέμου σε παρακαλώ και στα άλλα ζητήματα……
ΥΓ 1:Ο Αλαβάνος πήρε έναν ΣΥΡΙΖΑ 3,2% τον πήγε στο 5,2% και με αποφασιστικές κινήσεις τον κινεί στα όρια της εισόδου στη Βουλή.
ΥΓ2: Να είσαι σίγουρος ότι θα τα δεις τα μέλη του ΣΥΝ. και στις εκλογές και μετά.

12. αστυάνακτας - 05/09/2009

1.Ο Γλέζος υπερασπίστηκε το ημερολόγιο της Αυγής στο Σπόρτιγκ κι ενώ είχαν προηγηθεί αστοχες δηλώσεις. Στις συγκεντρώσεις ήμασταν και τα θυμόμαστε καλά….
2. Για δημοκρατικό συγκεντρωτισμό μη μου μιλάς εμένα…κοίταξε το ιστολόγιό μου
3. Μπα τον Αλαβάνο έκραξε η Παπαρήγα και όχι το ΣΥΡΙΖΑ; Ξαφνικά εγώ νομίζα ότι έκραξε το ΣΥΡΙΖΑ.
4. και μια και μιλάς για Παπαρήγα…τουλάχιστον αυτοί μας είπαν «κουραμπιέδες» και όχι αυτά που σούρνουν τώρα όλοι στο Τσίπρα, ανάξιος κτλ
5. Άκουσα τη δήλωση του Πάγκαλου…κι αυτός με το Τσίπρα τα έχει προσπαθώντας να διευρύνει τις διαφωνίες μας….αν το καταλαβαίνετε δηλαδή

13. syriza - 05/09/2009

Φίλε αστυάνακτα
Αν διαβάσεις και παλιότερες αναρτήσεις μου θα δεις ότι κριτική στον Αλαβάνο έκανα και την περίοδο που ήταν «Θεός» και για τον κόσμο του Σύριζα και για τον κόσμο του ΣΥΝ που του έδωσε αξιοπρέπεια μετά από 15 χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Στο θέμα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγεις έναν μύθο που καλλιεργήθηκε το τελευταίο εξάμηνο περί καταστατικής συμφωνίας. Πόσοι Γλέζοι, Μπανιάδες, Θεωνάδες, Τσακνιάδες και άλλοι (πιθανά αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι κατ’ εσέ) πρέπει να χτυπιούνται ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια συμφωνία;
Λες γιατί αποδεχτήκαμε τον Αλαβάνο και όχι τον Τσίπρα: 1. Γιατί ο Αλαβάνος αποχώρησε από την προεδρία του ΣΥΝ αλλά όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Και γιατί θυμώνω όταν πρέπει να τον αποχωρήσουν με το ζόρι. Γιατί ο κόσμος της αριστεράς (εγώ και η παρέα μου τουλάχιστον) δεν καταλαβαίνουμε με τίποτα το σουτάρισμα του Αλαβάνου, ειδικά όταν ταυτίστηκε με την αναζωογόνηση του χώρου και την αναζήτηση της χαμένης αξιοπρέπειας της αριστεράς. 2. Γιατί σήμερα η επιλογή Αλαβάνου βοηθά στο να έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ πραγματικό, πολιτικό, ζωντανό και όχι σχήμα εκλογικής υποστήριξης του ΣΥΝ. Ως μέλος του ΣΥΝ αυτό δεν σου αρέσει, ως μη μέλος του ΣΥΝ μου αρέσει. 3. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με τον Τσίπρα αν έκανε κριτική και αυτοκριτική για το πώς κατασπαταλήθηκε με απολίτικο, ηγεμονίστικο, επικοινωνιακό τρόπο το κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δεκέμβρη ως τις ευρωεκλογές. Έχω πρόβλημα όταν υπόσχεται ίδια και χειρότερη πορεία.
Για όλα τα υπόλοιπα δεν έχω κάτι περισσότερο. Μόνο που ως πρώην (ευτυχώς) Κνίτης της δεκαετίας του 80, σιχαίνομαι πια στα 43 μου τα κοκορέματα των κοκορίκων για τα στρατά και τα φουσάτα. Και δεν με απασχολεί ποσώς πόσους έχουν οι άλλες συνιστώσες. Ας έχουν και 17 νοματαίους στο σύνολο. Αν και όπως πάει το έργο, μετά τις εκλογές ούτε τους 17.000 θα ξαναδούμε, ούτε τους 17…
Μια που το αναφέρεις τους 17.000 τους βγάζω υπερβολικούς αθροίζοντας τα νούμερα των εσωκομματικών εκλογών που και επί των ημερών μου -και υποθέτω ακόμη- γίνεται πανστρατιά ζωντανών και νεκρών.

14. αστυάνακτας - 05/09/2009

Από πότε στην Αριστερά τα πρόσωπα ήταν «μεσσίες»;; Η πολιτική δε θα πρεπε να είναι το κυρίαρχο; Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή άρχισε από το Δεκέμβρη του 2008 επί Τσίπρα;;…το Τσίπρα ποιος τον πρότεινε ε; Εγώ ή ο Αλαβάνος;; Πόσοι ήταν εκείνοι που του έλεγαν τότε να μείνει; Αυτός τα δικά του…μας έγραψε……αποχώρησε ή μάλλον έκανε ότι αποχώρησε καταλογίζοντας τώρα οποιαδήποτε οπισθοχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Τσίπρα…αυτός δεν έχει ευθύνες;;…..και τουλάχιστον όταν παραιτείσαι παραιτείσαι
Εγώ δε μιλάω περί μύθου (ιδρυτική συμφωνία) αλλά περί πραγματικότητας. Ο Κωνσταντόπουλος δεν ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2004; Ο Αλαβάνος δεν ακολούθησε;; Τι μου λες περί μύθου. Άλλο να λες τώρα διαφωνώ με ότι υπήρχε και άλλο να ανακαλύπτεις μύθους;
Από που κι ως που ο Αλαβάνος χρίστρηκε πρόεδρος τουτ ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχει τέτοια θέση και αν ναι πως εκλέχτηκε;
Εσύ μίλησες για 17000 μέλη και βεβαίως δεν έχει σημασία πόσα έχουν οι άλλες συνιστώσες…. Κι εγώ ως πρώηγν ΚΝΙΤΗΣ στα 46 μου από τη δεκαετία του 70 είδα πολλά, αλλά εκείνο που ξέρω ότι μόνο ένα κόμμα συντεταγμένο θα κατάφερνε να τα αντιμετωπίσει όχι εμείς….

Εμείς ως μέλη θα ρθει η στιγμή να μιλήσουμε…Τώρα έχουμε εκλογές και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να είμαστε παρόντες στη μάχη των εκλογών…..

ΥΓ1: εγώ δε κατελόγισα ούτε αναξιοπιστία , ούτε αφερεγγυότητα σε κανέναν δικά σου λόγια είναι αυτά. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει διαφορετική πολιτική εκτίμηση, έπρεπε να ρωτηθεί η βάση και δεν έγινε. Επομένως δε μπορεί να εκβιάζονται λύσεις….από κανέναν…και μάλιστα τέτοιες ώρες…..ας προχωρήσουμε έτσι όπως ήταν κι ας δεσμευτούμε όλοι για διαδικασίες εκλογές οργάνων από τα κάτω.

15. syriza - 06/09/2009

@ ΕΟΣ:
Αγαπητή ΕΟΣ. Οι Ντάλτον του Ρενέ Γκοσινί ήταν 4. Οι δικοί μας Ντάλτον μου φαίνεται να είναι 3. Πού πήγε ο 4ος;


Σχολιάστε