jump to navigation

Όσιος Μανόλης ο Ναυαγοσώστης… 02/09/2010

Posted by the left and the crisis in Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός.
Tags: , , , ,
trackback

Η Παναγιά η Εσφαγμένη από το Βατοπέδι στην Τήνο μέσω Πάρου

Κανονικά στις 2 Σεπτεμβρίου τιμάται ο άγιος Μάμας ο λιονταροκαβαλάρης. Έγκυρες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως από τούδε και στο εξής θα τιμάται ο όσιος Μανόλης ο ναυαγοσώστης. Αν νομίσετε ότι αναφέρομαι στις κολυμβητικές ικανότητες του χθεσινού υποψήφιου δημάρχου Πάρου, κάνετε λάθος. Αναφέρομαι στις ναυαγοσωστικές ιδιότητες του αυριανού υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής. Μην ρωτήσετε σε ποια πλατεία έγινε το ναυάγιο. Σημασία έχει ότι βρέθηκε ο ναυαγοσώστης.

Ο Δούναβης της σκέψεως, ο Γάγγης του σχεδιασμού, ο Νείλος των επιτυχιών, ο Ρίο Ντε Λα Πλάτα των προτάσεων, ο Ποδονίφτης των διαρροών, ο φίλος και σύντροφος Νίκος Βούτσης, με διέψευσε οικτρά. Αποδείχτηκε Αχέροντας. Με παγωμένο νερό σαν να ‘ναι σε ψυγείο. Από εκεί έβγαλε και την περσινή κονσέρβα «Γλέζος τρώει Αλαβάνο» και σήμερα το βράδυ κατεβάζει μερακλίδικη πρόταση στη Γραμματεία του σχήματος: Περιφερειάρχης ο Γλέζος με αντιπεριφερειάρχες τον Τσίπρα, τον Αλαβάνο και τον Μητρόπουλο.

Επισήμως η ΠΓ της ΚΠΕ του ΣΥΝ αποφάσισε ότι επιμένει στον Μητρόπουλο. Ανεπισήμως η απόφαση για Γλέζο με ανθυπασπιστές το τρίο μπελκάντο Αλέξη – Αλέκου – Αλέξη, θεωρείται ήδη δεδομένη.

Ελπίζοντας πάντα ότι το κλίμα στη γραμματεία θα είναι συντροφικό, ευχάριστο και θα αντανακλά την ευφορία της βάσης του Σύριζα, τολμώ μια πρωθύστερη αφήγηση της αποψινής συνεδρίασης.  

Ο πρόεδρος Αλέξης με δάκρυα στα μάτια, με συναίσθηση της ευθύνης και με πόνο καρδιάς, θα θυσιάσει το πρεστίζ του προέδρου κατεβαίνοντας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, κάτω από τον Μανόλη, απλός στρατιώτης της παράταξης, πεσών υπέρ της ενότητας του Συριζα. Θα εντυπωσιάσει με την ανάγνωση του ευαγγελικού χωρίου «ο υψωθείς ταπεινωθήσεται και ο ταπεινωθείς υψωθήσεται», κοιτώντας πονηρά τον Βελζεβούλη Αλέκο.

Οι μισές συνιστώσες, με δάκρυα στα μάτια, θα ανατριχιάσουν από την επίδειξη γενναιοδωρίας, αλτρουισμού, ταπεινοφροσύνης και συλλογικότητας του προέδρου Αλέξη, και θα ανακουφιστούν (με την καλή έννοια) μετά από μια ακόμη κρίση του Σύριζα. Θα βγάλουν και 2-3 δεκάρικους για το πόσο επαναστατική είναι η συλλογικότητα.

Οι άλλες μισές συνιστώσες, χωρίς δάκρυα στα μάτια, θα δηλώσουν ότι επειδή αγαπούν και σέβονται τον Μανόλη, βάζουν βέτο στην χρήση του ως αντι-Αλαβανικού αναχώματος. Επομένως ο Σύριζα δεν πρόκειται να πάρει απόφαση για την Περιφέρεια Αττικής και αυτές οι συνιστώσες δεν ψηφίζουν Γλέζο στις Περιφερειακές. Μην ρωτήσετε τι θα ψηφίσουν.

Ο ταλαίπωρος λαός της αριστεράς, με δάκρυα στα μάτια, δεν θα ξέρει τι να κάνει: Να ξεκινήσει τα φάσκελα ή να βιδώσει με ούπα τον πισινό του στον καναπέ; Μην ρωτήσετε αν τα δάκρυα θα είναι από γέλιο ή από στενοχώρια.   

Το υπόδειγμα κομματικής συλλογικότητας, σταλινικής πειθαρχίας και ζαχαριαδικής στοχοπροσήλωσης, Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως η υποψηφιότητα Αλαβάνου είναι «επιλογή ακραίου παραγοντισμού και ατομικισμού». Σύμφωνα με πληροφορίες θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στη Χιλή για να δει πώς και πότε θα βγουν οι 33 εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι, μπας και πάρει καμιά ιδέα για το πώς θα βγει κι ο ίδιος από τον Συριζα.

Ο σοσιαλιστής Αλέξης θα μείνει μπουκάλα, αλλά επειδή έχει μόνιμο στασίδι στον Αυτιά μπορεί να κρατήσει την πολ ποζίσιον για να βγει βουλευτής στην Β’ Αθηνών. Μην ρωτήσετε με ποιον.

Ο αντικομματικός καπετάν Μιζέριας ή Κλάρας ή Αλέκος, θα πιει το κώνιο που θα τον κεράσει ο Μανόλης και θα αποσυρθεί ως ιερομόναχος στην Παναγιά της Τήνου. Διαθέτει και έτοιμο μούσι και εκκλησιαστική παιδεία. Αξιοποιώντας τις πολιτικές του επαφές θα ζητήσει από τη μονή Βατοπεδίου την ανταλλαγή της τηνιακής Παναγιάς της Ευαγγελίστριας με την βατοπεδινή Παναγιά την Εσφαγμένη. Μη ρωτήσετε γιατί.

Υ.Γ.1. Οποιαδήποτε απορία έχετε για τον χυδαίο κυνισμό και τη φτηνιάρικη σκοπιμότητα αυτής της πρότασης, μην τη διατυπώσετε δημόσια. Θα καταγγελθείτε ως οπαδοί του Ναπολέκου, εχθροί της συλλογικότητας –ου μην και του λαού- και θα εξορισθείτε στην Αγία Ελένη.

Υ.Γ.2. O Ζορζ Ζακ Νταντόν – αν και δεν υπήρξε ποτέ του υποπλοίαρχος- είπε το περίφημο: de l’audace, de l’audace, encore de l’audace.

Σχόλια»

1. Όσιος Μανόλης ο Ναυαγοσώστης… « ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - 02/09/2010

[…] ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, Αλαβάνος, αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 trackback Η Παναγιά η Εσφαγμένη από το Βατοπέδι στην Τήνο μέσω […]

2. syrizitis - 02/09/2010

Επανέρχομαι για να καταγγείλω την προβοκατόρικη δράση του εαυτού μου και άλλων τινών Βοναπαρτικών τύπων. Με τα εμπρηστικά, εμετικά και αλλοπρόσαλλα κηρύγματά μας συμβάλαμε στο πλήρες αδιέξοδο.
Ο Μανόλης αποφάσισε σήμερα να μην κάνει τον ναυαγοσώστη, και ελλείψει άλλης πρότασης από τον ΣΥΝ που να μπορεί να αποκλείσει τον Βελζεβούλη, η σημερινή Γραμματεία αναβάλλεται. Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει ο Μανόλης αύριο ή μεθαύριο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Γραμματείας.
Επειδή όμως το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος παρά μια μέρα από το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 που αποφασίστηκε το δωδεκάθεο, ψυλλιάζομαι ότι ο Οξαποδός θα στείλει δωδεκαόροφη τούρτα στη Γραμματεία με την ειλικρινή ευχή «χρόνια πολλά»…

3. Tσιπράκος - 03/09/2010

Κου κου
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
Αλέξης Μητρόπουλος: «Δεν συμμετέχω στο Εθνικό Συμβούλιο»
Με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος.
Ο Α. Μητρόπουλος αιτιολογεί την απόφασή του κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση Μνημονίου» η οποία «ακολουθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

readteam - 04/09/2010

κου κου!
Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

Που να αποχωρούσε και από το ΠΑΣΟΚ σαν τον Νότη Μαριά. Δεν συμμετείχε μόνο στο Εθνικό Συμβούλιο. Εγώ προτείνω πάντως να διαβάσεις http://roides.wordpress.com/ και «Ο κ. Αυτιάς επικεφαλής Λαϊκού Μετώπου κατά ΔΝΤ στην Αττική»

4. ΠΑΛΙΟΣ - 04/09/2010

Συγχώρα με φίλε συντάκτη του κειμένου αλλά μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, και εξηγούμαι : γράφεις, «Ο ταλαίπωρος λαός της αριστεράς, με δάκρυα στα μάτια, δεν θα ξέρει τι να κάνει: Να ξεκινήσει τα φάσκελα ή να βιδώσει με ούπα τον πισινό του στον καναπέ; Μην ρωτήσετε αν τα δάκρυα θα είναι από γέλιο ή από στενοχώρια.» Eπίτρεψέ μου να διατυπώσω αλλιώς την παράγραφο : «Ο ταλαίπωρος λαός (που θα προτιμούσε μια αντισταλινική αριστερά, και που σήμερα θα μπορούσε να την εκφράσει μόνο ένα Μέτωπο σαν κι’ αυτό που διατυπώνει ο Αλαβάνος) θα ξέρει τι να κάνει : Θα ρίξει πέντε φάσκελα στα σούργελα (που δεν έχουν πάρει δράμι χαμπάρι την κατακλυσμιαία αλλαγή συνθηκών) και θα συμμαχήσει και με τον Περισσό, προκειμένου να απαντήσει στον ορυμαγδό των νεοταξιτών (πασοκ-νδ-καρατζαφύρερ-μμε-ξένα αφεντικά), γιατί ο λαός εναντίον τους στοχεύει και ψάχνει όπλα (έστω και σφεντόνες) για να τους πολεμήσει. Επομένως αντί να μαλακίζεται με Μητροπουλοσακοράφες θα ψηφίσει δαγκωτό Παφίλη. Θυμήσου το αυτό το Νοέμβρη. Όσον αφορά τον (έτσι κι’ αλλιώς, απ’ τα πράγματα, τελειωμένο) συριζα, θα λεγα μόνο τούτο : « Έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος» .

5. Δ.Υ. - 05/09/2010

Θα συμφωνήσω με τον παλιό στο συμπέρασμά του ( τι να κάνουμε ο παλιός είναι αλλοιώς !). Θα προσθέσω ότι τελικά ο Γλέζος δεν δέχτηκε να κατέβει υποψήφιος και πρότεινε κι αυτός Αλαβάνο. Αυτό – υποθέτω – τον κατατάσσει στους μεγάλους αγίους και πρωτομάρτυρες της εκκλησίας μας! Τώρα σε ποιά απόλες είναι ένα ζήτημα! Απλά να προσθέσω μια παρατήρηση που κάνω και σε άλλα blogs: καμμιά κουβέντα κριτική για τον Καλλικράτη; για το πώς συνδέεται με το περίφημο μνημόνιο; για τις αρμοδιότητες και τους πόρους των περιφερειών; καμμία κριτική στο νέο θεσμό; Ολα είναι θέμα επιλογής προσώπων, αναγνωρισιμότητας, αποδοχής η όχι του μνημονίου; Κανένα πρόγραμμα δράσης έστω σε πολύ γενικές γραμμές; Κι ο <> , που μπορεί να θέλει ένα καλύτερο δήμαρχο, πιο καλή παροχή υπηρεσιών από την αυτοδιοίκηση; δεν μας νοιάζει; Δηλαδή Αλαβάνος η θάνατος γράφουν τα λάβαρά μας; Η Μητρόπουλος η χάος; Εντάξει ο Μητρόπουλος είναι απαράδεκτη σαν υποψηφιότητα για 1.000.000 λόγους , ο Αλαβάνος είναι πολύ καλύτερη αλλά από πότε η Αριστερά ξαναγύρισε στους Μεσσίες; η μήπως δεν έφυγε ποτέ από τη λογική του Μεσσία , ατομικού η συλλογικού;
Συριζίτη καλώς όρισες πάλι πίσω, ελπίζω μαυρισμένος.
Φιλικά και συντροφικά
Δ.Υ.

6. Δ.Υ. - 05/09/2010

Τι σημαίνει audace αγαπητέ;
Δ.Υ.

syrizitis - 06/09/2010

τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη


Σχολιάστε