jump to navigation

Περιμένοντας μια ακόμα Γραμματεία 07/09/2010

Posted by the left and the crisis in Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός.
Tags: , ,
trackback

Παιδιά, άμα συμφωνείτε κι οι υπόλοιποι να κάνουμε μια petition on line να συμμετέχει ο Μητσοτάκης στη Γραμματεία του Σύριζα. Να αναβαθμιστούμε επιτέλους ως όργανο με έναν πραγματικά μεγάλο ποκαδόρο. Αλλιώς θα ξεμείνουμε με τους σημερινούς και θα παίζουμε μπιρίμπα. Το πολύ πολύ να ‘ρθει ο Αλέκος και να πειραματιζόμαστε με τον κούκο τον μονό.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την κλιματική αλλαγή. Όπως ξέρουμε όλοι, η κλιματική αλλαγή είναι υπεύθυνη για πολλά δεινά της ανθρωπότητας, ανάμεσα στα οποία είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η παρατεταμένη ξηρασία, η πτώση της στάθμης των λιμνών και η μείωση του νερού στα ποτάμια.

Δράττομαι από την τελευταία παρατήρηση και σημειώνω ότι ακόμη και μεγάλα ποτάμια , όπως είναι ο Δούναβης, ο Γάγγης, ο Νείλος, ο Ρίο Ντε Λα Πλάτα, αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντικό πρόβλημα.

Όταν τόσο μεγάλα ποτάμια αντιμετωπίζουν πρόβλημα, είναι δυνατόν ένα ρεματάκι -όπως ο Ποδονίφτης- να μην στερέψει;

Ε λοιπόν λάθος. Ο Ποδονίφτης δεν στερεύει ποτέ. Κατεβάζει πάντα νερό και ιδέες. Χθες πουρνό ο Αλέξης πήρε τον Αλέκο παράμερα και του πρότεινε να κατέβει για Δήμαρχος στην Αθήνα. Ο Αλέκος -χωρίς καμιά αίσθηση του χιούμορ- αρνήθηκε. Οι εκτιμήσεις για τη νέα μεγάλη επιτυχία του Φίλου και Συντρόφου Νίκου Βούτση διίστανται. Άλλοι λένε ότι εκτέθηκε ο Αλέκος. Άλλοι λένε ότι εκτέθηκε ο Αλέξης.

Εγώ λέω ότι δικαιώθηκε ο Σκουρλέτης. Διότι σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει ότι «ο Αλαβάνος δεν είναι κατάλληλος για τα θέματα της Περιφέρειας Αττικής». Με την κίνησή του ο Αλέξης επιβεβαίωσε τον εκπρόσωπο τύπου: Ο Αλέκος είναι κατάλληλος αποκλειστικά για τα θέματα του Δήμου της Αθήνας.

Όλες οι υπόλοιπες δικαιολογίες ήταν εκ του πονηρού. «Στενή κομματική υποψηφιότητα ο Αλέκος», «αντικομματική υποψηφιότητα ο Αλέκος», «υποψηφιότητα που διχάζει ο Αλέκος», «ασύμβατη πορεία με τον ΣΥΝ ο Αλέκος»… Τρίχες κατσαρές.

Απλά ο Αλέκος ξέρει μόνο τα Εξάρχεια (λόγω αριστερισμού), το Γκάζι (λόγω πολιτισμού), τα Πατήσια (λόγω οικογενείας), το Κολωνάκι (λόγω περιουσίας). Εσύ θα του μιλάς για τα Μέγαρα της Αττικής κι αυτός θα σου λέει για τα μέγαρα του Τσίλερ. Επομένως κάνει αποκλειστικά για Δήμαρχος Αθηναίων.

Παρά ταύτα και ανεξήγητα, ο Αλέκος αρνήθηκε. Με την νέα αυτή χυλόπιτα αγριεύουν και οι διαθέσεις της μειοψηφίας του ΣΥΝ. Τα όργανα ξεκίνησαν από τη συνεδρίαση της ΠΓ το Σάββατο όπου η τοποθέτηση του Ρεύματος ήταν ότι «είμαστε ανεκτικοί στην υποψηφιότητα Αλαβάνου». Κι έτσι ο Δούναβης της σκέψεως, ο Γάγγης του σχεδιασμού, ο Νείλος των επιτυχιών, ο Ρίο Ντε Λα Πλάτα των προτάσεων, ο Ποδονίφτης των διαρροών, ο φίλος και σύντροφος Νίκος Βούτσης, έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Περίμενε μάλιστα 51 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να παραιτηθούν και να προσχωρήσουν στον Σύριζα. Τα 50 μέλη τον έστησαν στο ραντεβού, ενώ ο σοσιαλιστής Αλέξης αντί να παραιτηθεί, έγραψε στον ΓΑΠ ότι δεν παρίσταται στο Εθνικό Συμβούλιο. Περίμενε να τον διαγράψουν και να γίνει Σακοράφα. Επειδή όμως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει καλύτερο σχεδιασμό από αυτόν του Βούτση, αδιαφόρησε για τον σοσιαλιστή Αλέξη και αντί να τον διαγράψει τον έστειλε στον Αυτιά.   

Επειδή στις δύσκολες στιγμές οι φίλοι φαίνονται, αλλάζω θέμα, και περνώ στον παλαιόθεν φίλο και αδελφικό σύντροφο του φίλου και συντρόφου Νίκου Βούτση, Γιάννη Μπανιά. Ο φίλος και σύντροφος Γιάννης είναι γνωστός δεξιοτέχνης της πόκας, μάστορας του μπριτζ, πρύτανης της πρέφας, τζον τάραμας του μπλακ τζακ. Τουλάχιστον έτσι με πληροφορεί ο Μπάνης Γιαννιάς, παλιός σύντροφος του Γιάννη Μπανιά. Άσχετα αν στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου κυκλοφορεί η κακοήθεια ότι πρόκειται για τον πιο αποτυχημένο –μετά τον Κύρκο- αρχηγό της αριστεράς.

Προσφάτως έμαθα ότι στις περσινές ευρωεκλογές είχε προσφερθεί να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή (της οσονούπω λήγουσας θητείας του) και να θυσιαστεί σε εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδελτίου του Σύριζα. Παρόλα αυτά, προσωπικά τον θεωρώ ανιδιοτελή σύντροφο, ψυχή της ενότητας, αρχιτέκτονα του εγχειρήματος, κολλητό των πάντων, μύστη ορατών τε και αοράτων. Τον θεωρούσα δε και μεγάλο ποκαδόρο.  

Δυστυχώς όμως ο φίλος και σύντροφος Γιάννης αντί να κεντήσει στην πόκα, κατέληξε στη πασιέντζα. Αναφέρομαι στην κουτοπόνηρη κίνηση εννέα μελών της Γραμματείας να τσουβαλιάσουν στο ίδιο τσουβάλι τον σοσιαλιστή Αλέξη και τον αναρχοαυτόνομο Αλέκο και να προτείνουν ενωτική διέξοδο του Σύριζα με μια τρίτη υποψηφιότητα.

Ο καλός ο ποκαδόρος πρέπει να μπλοφάρει, αλλά και να χρησιμοποιεί όλα τα φύλλα και όχι μόνο τον Άσσο. Στην περίπτωσή μας όμως ούτε μπλόφα υπήρξε, ούτε άλλο φύλλο (πλην του Άσσου από την Νάξο που δεν ήρθε από την Πάρο) τραβήχτηκε. 

Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να σημειώσω κάποιες βασικές αρχές της πόκας που είμαι βέβαιος ότι ήδη γνωρίζει ο φίλος και σύντροφος Γιάννης Μπανιάς:

Ένα μόνο ζεύγος (στα χαρτιά ή στη ζωή) δεν θεωρείται καλό φύλλο. Επομένως άμα ο άλλος πηγαίνει για καρέ του ρήγα, εσύ δεν ψάχνεις ντάμα στην Αίγινα.

Είναι θεμιτό να πας για φλος ρουαγιάλ. Αλλά δεν είναι χαρτί που σου κάθεται κάθε Σεπτέμβρη. Άσε που το έκανε ταινία ο Τζέιμς Μποντ.

Ο καλός ποκαδόρος κρύβει το φύλλο, αλλά κρύβει και την μπλόφα. Δεν γίνεται άμα έχεις καλό φύλλο, να γελά το μουστάκι σου, και άμα έπιασες παντελονόψαρα να κατεβάζεις πλερέζες. Η καλή μπλόφα αξίζει περισσότερο από το καλό φύλλο. Το έχει πει ο Μητσοτάκης.

Τέλος ας αναφέρω μια θρυλική αγγλοσαξωνική παροιμία για το μπριτζ που όμως έχει εφαρμογή και στο σεξ και στην πολιτική: «Άμα δεν έχεις καλό παρτενέρ πρέπει να έχεις καλό χέρι». Στην προκειμένη περίπτωση ο φίλος και σύντροφος Γιάννης Μπανιάς ούτε καλό χέρι είχε, ούτε καλούς παρτενέρ.

Και εξηγούμαι: Στη χθεσινή γραμματεία ο ΣΥΝ ήταν σε απόγνωση και αμηχανία. Πήρε νέα αναβολή για την Τετάρτη περιμένοντας να ανακοινωθεί πρώτα η βελζεβούλεια υποψηφιότητα και μετά να καταγγείλει τη διάσπαση.

Οι Μετωπικοί έχοντας IQ ραδικιού αδυνατούσαν να κατανοήσουν γιατί ο Αλέκος είναι ακατάλληλος για την Περιφέρεια, αλλά κατάλληλος για τον Δήμο. Δεν έχουν εντρυφήσει στη σκέψη Σκουρλέτη που εξήγησα παραπάνω.

Οι Εννιά του Μπανιά έπαιξαν γκανιάν την «Ενότητα» και πλασέ την «Διέξοδο», χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν το όνομά της. Προς το παρόν η μυστήρια υποψηφιότητα των Εννιά κινείται στο χώρο της αλφαβήτας. Ξεκίνησαν από το Γάμα (το Άλφα απαγορεύεται για τους γνωστούς λόγους), πήγαν στο Δέλτα, μετά στο Σίγμα, τέλος στο Χι. Επειδή εξαντλήθηκε το αλφάβητο ξαναρχίσαν από την αρχή, πήδηξαν το Άλφα (για τους γνωστούς λόγους) και κάτσαν στο Βήτα. Λόγω κακών συναναστροφών με το Άλφα, το Βήτα δεν θα δεχτεί, οπότε θα ξαναρχίσει η γύρα.  

Στη Βαλτετσίου χθες πέρα από αλφαβητικές ασκήσεις είχαμε και μουσική. Παίχτηκαν όλα τα πένθιμα εμβατήρια για την ενότητα. Οι Εννιά ερμήνευσαν τόσο ανατριχιαστικά το δεύτερο μέρος της Τρίτης Συμφωνίας, ώστε σήκωσαν τον Μπετόβεν από τον τάφο του. Ο Λούντβιχ δάκρυσε μαζί με τους Εννιά, πήρε πίσω την αφιέρωση του Πένθιμου Εμβατηρίου στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, αφιερώνοντάς το οριστικά και τελεσίδικα στον Ναπολέκο Βοναπάρτη.

Δεν γνωρίζω αν ο Φίλος και Σύντροφος Νίκος Βούτσης μούτρωσε με τους Εννιά του Μπανιά που δεν υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά την πολιτική αξιοπρέπεια του κόμματος. Είμαι βέβαιος όμως ότι η σχέση του Φίλου και Συντρόφου Νίκου με τον φίλο και σύντροφο Γιάννη, θα διατηρηθεί ειλικρινής, θερμή και αδελφική. Πέρα από μια ηχηρή μεταπήδηση, κανα δυό πουλήματα, πέντε έξι πισώπλατες μαχαιριές, και κάτι ψιλά χρωστούμενα από την εποχή του ΚΚΕ εσ. οι φίλοι και σύντροφοι Γιάννης και Νίκος δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται αποτελεσματικά.

Η εξηκοστή ογδόη ίντριγκα και ο εβδομηκοστός πέμπτος ελιγμός, πάντα για το καλό της αριστεράς και της ενότητας, δεν μπορεί παρά να αποσπάσει το μελλοντικό μας χειροκρότημα.

Σχόλια»

1. astyanaktas - 07/09/2010

πολύ ωραία…πολύ ωραία…φαντάζομαι είστε και σεις από εκείνους που σκάτε για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ ε;…μπείτε όμως στη σειρά για να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας…

λύπη μόνο λύπη πιστέψτε με!

2. astyanaktas - 07/09/2010

αλλά πέρα από το χιούμορ…έβλεπα…το σ. Αλέκο στη τηλεόραση…γιατί στη τηλεόραση σ. Αλέκο; Δεν υπάρχουν όργανα στα οποία θα έπρεπε να είχες μιλήσει αντί να φεύγεις; και είναι παράλογο να φέρεις παράδειγμα την ανοιχτή πόλη που θα πρεπε να αποφασίσει για δήμαρχο Αθηναίων ενώ εσύ ο ίδιος με μιλάς ΜΟΝΟ στα ΜΜΕ…Μπορεί και να κάνω λάθος…αλλά εντελώς γελοία μου φάνηκε η ερώτηξις του στο δημοσιογράφο..εσείς θέλετε να κατεβείτε για δήμαρχος, εγώ γιατί να θέλω…»πολιτική» ερώτηση…»πολιτική» απάντηση ε;

Raindog - 07/09/2010

Ναι, σύντροφε, μίλησε στα όργανα.

Μίλησε στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Παλαβάνο τον ανέβαζαν Ναπολέκο τον κατέβαζαν. Και συνέχισαν την προγραμματική αντιπολίτευση σαν να μη συμβαίνει τίποτα ομού Τσιπρικοί, Ρευματικοί, Ανανεωτικοί και Πρόθυμοι.

Και όταν μας μπήκε το αγγούρι στον κ… με την τρόικα και το μνημόνιο έλεγαν ότι έλεγε ο Αλαβάνος (όχι πια στα όργανα διότι ήταν αποκλεισμένος) με 1 ή 2 μήνες καθυστέρηση σαν εξασθενημένη ηχώ.

3. Σώτος Τριανταφύλλου - 07/09/2010

Αγαπητέ σύντροφε χαίρομαι απεριόριστα που μετά τα μπάνια σου επέστρεψες με οξυμένο το ταξικό σου ένστιχτο στα χαρακώματα της πάλης του λαού μας γιά ανεξαρτησία και προκοπή. Πέραν του γεγονότος ότι κατά την ταπεινή μου τα ευστοχότατα σχόλια σου δεν χρειάζονται προσθήκες επανέρχομαι μόλις τώρα με μίαν ελάχιστη τοιαύτη καθώς όλον αυτόν τον καιρό με απησχόλησε σοβαρά το ερώτημα, αν πράγματι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει τελικά ξεπεράσει τους Μόντυ Πάυθονς στον τομέα της πρωτοποριακής πολιτικής κωμωδίας.

Προσώρας μόνον τα εξής συμπληρωματικά των πληροφοριών του σ. Μπάνη (σιγά μην ήτανε σ. του Μπανιά, κανένας Bugs δεν ήταν τόσο Bunny ή το αντίστροφο, άκου και μένα):
Ο Γιαννάκης μετά τις σπουδές του στο Γκρατς και τους Λαμπράκηδες στάλθηκε από τη χούντα στα ξερονήσια. Αφτού συμμετείχε στην κίνηση (που συνεχίστηκε κάπως και γιά ένα διάστημα μετά τη δικτατορία) τη λεγόμενη ΧΑΟΣ. Επρόκειτο, γιά όσους δεν γνωρίζουν, γιά μία κίνηση εναλλακτική στα ΚΚΕ που αμφισβητούσε όλα τα παραδοσιακά οργανωτικά συστήματα του κάπακάπα. Η αντιπρόταση που έκανε ήταν, κατ’ ιδίαν άλλωστε παραδοχή, χάος, εξ ου και απεκλήθη χάος. Ήταν βασικά παλιοί εδαΐτες και, αν δεν με απατά, έπαιζε γιά ένα διάστημα και το έμβλημα Μανόλης αφτού. Αφού διαλύθηκε ακόμα και το χάος (γιά να δεις δηλαδή που φτάνουν οι ικανότητες της αριστεράς μας) έγινε ως διάδοχος κίνηση η κίνηση η λεγόμενη των 77. Κάτι ενότητες (πάντα σωστό), κάτι τα κάναν οι άλλοι λάθος, θα τα κάνουμε εμείς σωστά (επίσης πάντα σωστό), κάτι σούξου και μούξου όπου ο Γιαννάκης έπαιζε έναν ρόλο. Τελευταίο όμως κι αφτού, καθότι μετά απ όλα αυτά προσεχώρησε στον Κύρκο (ανιδιοτελώς πάντα) ο οποίος και την κατάλληλη ώρα τον έβαλε γραμματέα. Τα λοιπά είναι πασίγνωστα, στα πλαίσια πάντα της εμπιστοσύνης, της συνέπειας και του υψηλού αισθήματος ευθύνης απέναντι στο λαό και τους αγώνες του γιά ανεξαρτησία και προκοπή.

Πάμε όμως και παρακάτω, πάντα, εννοείται, σε αυτά τα πλαίσια. Μετά που έπεσε το τείχος του αίσχους και πλάκωσε όλα τα κάπακάπα, είπανε διάφοροι κάπακάπες ν’ αναζητήσουνε εναλλαχτικούς δρόμους γιά ανεξαρτησία και προκοπή. Οπόταν δράττονται της ευκαιρίας που προσφέρει ο σ. Τροχανάς (δε χρειάζεται να υπεισέλθω καθότι ως αεκτζής γνωρίζεις το άτομο και την πολιτεία του). Βασικά δηλαδή ένα μεγάλο κόλπο με οικόπεδα στην Κρήτη σε στυλ αεροπλανάκι όπου συμμετέχουν π. κνίτες, εσωτερικάκηδες κ.α. Κι ο Γιαννάκης μέσα αντάμα με το Βούτση (όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη). Όποιος δεν τα θυμάται να ψάξει στον Ιό και θα τα βρεί όλα χαρτί και καλαμάρι.

Αεροπλανάκι όμως έπαιζε και το άλλο το παρεάκι που το ξαναβρίσκουμε τώρα καλή ώρα (Αναστάζια, Σπαθής, κάποιοι από την νυν ΡΟΖΑ, από κοντά και κάποιοι Βουτσομπάνιονς επί εποχής ΕΑΣ εκεί περί το 90). Δεν εννοώ ντε και καλά με λεφτά, αυτό δεν μπορώ να το βεβαιώσω με πάσα ακρίβεια, είναι άλλωστε ιδιωτικό τους θέμα (γκμχ, γκμχ). Εννοώ πολιτικό. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι πα να πει αυτό, να αποταθεί στην ΕΟΣ που τα είχε καταγγείλει αυτά τότε εγκαίρως και εγκύρως (κατά την ταπεινή μου πάντα) και είχε κραχτεί από το εν λόγω παρεάκι.
Παραπέμπω λοιπόν σε Ιό και Εος γιά αντίσοιχα κείμενα γιά μην λέγεται ότι το έγκριτο μπλογκ που διατηρείς φιλοξενεί ανυπόστατη αριστερίστικη φιλολογία ή ακόμα χειρότερα οπλατζήδες ή ακόμα πιό χειρότερα μαρξίστριες-λενινίστριες κομμώτριες που μασάνε τσίχλα και κουτσομπολεύουν τα αφεντικά του μαγαζιού. Τα περί προιστορίας του Μπανιά, εξ άλλου, τα γνωρίζει ο πάσα εις ταλαίπωρος κάπακάπας (ανεξαρτήτως επιθετικού προσδιορισμού) των πολυύυ παλιών εποχών (με μικρό ε, έτσι;)

Αυτά τα ολίγα αγαπητέ. Ανησυχώ μόνον που ο σ. Μηλιός δεν ακούγεται κατά πως προσήκει στην ιστορία του και το ανάστημά του.
Φαίνεται ότι σεμνύνεται (πάντα διακρίνονταν γιά αυτό) εξ αιτίας της (και πολιτικής) φιλίας του με τον Μητρόπουλο και δεν θέλει να τοποθετηθεί μπας και οι κακές γλώσσες πούνε ότι μεροληπτεί υπερ του γιά προσωπικούς λόγους.
Άσε δικέ μου, τα ράμματα είναι πλέον περισσότερα από τις γούνες που είναι κι από πάνω καμμένες. Να δούμε τι ανεξαρτησία και προκοπή θα δούμε…

ΥΓ Μήπως όμως μετά την πρόσφατη κίνηση Τζίγγερ ελευθερώνεται ο δρόμος ώστε ο Κυρνίκος, αναβαφτυσμένος πλέον, να αναλάβει το βάρος της υποψηφιότητας ενώνοντας σοσιαλιστές, παναθηναΐκούς, δικηγόρους, αριστερούς κλπ;
Όχι ε; Γιατί, κρίμα δεν είναι να σπαταλάμε έτσι το δυναμικό μας;

4. dikume - 07/09/2010

αγαπητε αστυανακτα ξερω οτι εχεις ανοιχτο μυαλο ,εκανε πολλα λαθη ο Α.Α.με κυριοτερο το δαχτυλιδι αλλα για μια στιγμη σκεψου να ηταν αυτη την περιοδο στην βουλη και να μην ειχε εκδιωχτει απο τους γνωστους πρεπει .Τον καθενα να τον κρινουμε απο τις θεσεις και τις προτασεις του και οχι απο τις διαδρομικες αηδιες των γνωστων 60νταρηδων που καθοδηγουν τον συν.

5. fygas - 08/09/2010

Αγαπητοί φίλοι,

Το “παιδί” (ΣΥΡΙΖΑ) βγήκε ελαττωματικό από την γέννα του αποκτώντας ταυτόχρονα περιέργα χαρακτηριστικά στο στάδιο της εφηβείας του. Η σάτιρα που αναβλύζει από τα κείμενα αποδεκτή,οι διαφορετικές προσεγγίσεις καλοδεχούμενες, το αποτέλεσμα όμως πάσχει. Στην προ ΣΥΡΙΖΑ εποχή στον ΣΥΝ μπορούσε να γίνει και γινόταν συνεννόηση και σύνθεση απόψεων. Όταν στα “πράγματα” μπήκαν ομαδούλες, φράξιες, ανένταχτοι (τόσες ομάδες δεν τους φτάνουν και κάνουν άλλη μια, ποιους εκπροσωπούν), τροτσκιστικές ομάδες διαλύθηκαν για να μπουν!!! στον ΣΥΝ, το “παιδί” έχασε τον προσανατολισμό του.

Δεν επιτρέπεται ιδεολόγοι της αριστεράς να μην γνωρίζουν από λιγκβιταρισμό, εισοδισμό κλπ αποτέλεσμα αυτών των εφαρμογών είναι η σημερινή κατάσταση. Κάποιοι φώναζαν από την αρχή, κάποιοι το πήραν χαμπάρι αργότερα και κάποιοι ακολούθησαν αυτές τις πρακτικές για την επιβίωσή τους. Όλα τα άλλα είναι για γέλια. Φτάσαμε στο σημείο Δημάρχους του ΣΥΝ να μην τους στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αποθέωση της σφραγίδας.

Καληνύχτα

Πάνος Δ. - 09/09/2010

Ας αναπολήσουμε όλοι μαζί λοιπόν τις παλιές καλές εποχές της συνεννόησης και της σύνθεσης απόψεων, επί Δαμανάκη και Κωνσταντόπουλου δηλαδή. Αλήθεια είναι. Ούτε μήνα δεν έκλεισε ο τελευταίος στον ΠΑΟ, και συνεννοήθηκαν κι εκεί


Σχολιάστε