jump to navigation

Γιατί όχι τον Αλαβάνο. 16/09/2010

Posted by the left and the crisis in Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Tags: , , ,
trackback

Άσχετο αλλά σημαντικό: Πέρα από το ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης διεμβολίζει την κρεμ ντε λα κρεμ του πολιτισμού!

Όπως παρατηρήσατε ο τίτλος καταλήγει σε τελεία και όχι σε ερωτηματικό. Θέλω έτσι να διαχωριστώ από τον παλαιόθεν σύντροφο Θανάση που το ομότιτλο άρθρο του στην Αυγή κατέληγε σε ερωτηματικό. Ο σύντροφος Θανάσης έριξε την πρώτη μπαταριά -έστω και ως ερώτημα- για να ακολουθήσουν τα τεθωρακισμένα. Άλλωστε και πριν ιδρυθεί ο ΔΣΕ προηγήθηκε η επίθεση 33 συντρόφων στο Λιτόχωρο. Η τρίχρονη εποποιία ακολούθησε μετά.

Η κεντρική ιδέα του Θανάση είναι ότι «άλλο πράγμα το πολιτικά αιτιολογημένο όχι στην υποψηφιότητα Αλαβάνου και άλλο η αντιμετώπισή της με όρους κομματικής συνωμοσίας». Θέτοντας το πρόβλημα στη σωστή βάση, ο σύντροφος Θανάσης οδηγείται σε περίεργες συναντήσεις.

Ο ξαδερφός μου ο Φώντας είναι ένας από τους εφτά συνεπείς αναγνώστες αυτού του μπλογκ και ως σωστός αριστερός ασχολείται με δύο πράγματα: Με την ίντριγκα στον Συριζα και με τον Πρετεντέρη. Του προξένησε λοιπόν εντύπωση το άρθρο του Ι.Κ. που σχολιάζοντας το δράμα του Σύριζα έλεγε ότι «Το γινάτι βγάζει µάτι» και διαπίστωνε πως «Είναι αδύνατον, ας πούµε, να κατανοήσει κανείς την άρνηση του Συνασπισµού να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Αλαβάνου, αν δεν λάβει υπόψη τη βαθύτατη (όπως προκύπτει) προσωπική αντιπαλότητα µεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του κόµµατος. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Αλαβάνος θα έπρεπε να θεωρείται σχεδόν ουρανόπεµπτος υποψήφιος. Αλλά «αν πάει καλά, θα µας πάρει το µαγαζί!» ήταν η κυνική παρατήρηση ενός υποστηρικτή του διαδόχου του».

Δυστυχώς αν και αριστερός οφείλω να ομολογήσω ότι ο Γιώτα Κάπας έχει εν μέρει δίκιο. Διότι το κυνηγητό Αλαβάνου δεν ερμηνεύεται με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά με όρους νομής της κομματικής εξουσίας. Την πολιτική τεκμηρίωση από πέρσι τέτοιον καιρό είχε πάρει εργολαβία το Κοκκινοπράσινο. Και από κει αποκαλύφθηκαν αμείλιχτα οι παλαιοπασοκικές και ανδρεοπαπανδρϊκές παρεκκλίσεις του Αλέκου. Βούιξε η Αίγινα από τις αποκαλύψεις καταπώς εύστοχα υπενθυμίζει ο φίλτατος Σώτος Τριανταφύλλου. Επειδή όμως ακολούθησε ο πρώην (ω ναι επιτέλους πρώην) Εθνικοσύμβουλος Αλέξης, η αντι-πατριωτική τεκμηρίωση έγινε μπουχός. Δεν γίνεται να κατηγοράς τον Αλαβάνο ότι με τα λεγόμενά του βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον ΓΑΠ και να ψηφίζεις Αλέξη κι ότι φέξει.

Επομένως όταν ο διευθυντής του ΠΡΙΝ και αρθρογράφος του Εθνους Γ. Δελαστίκ μιλά για την χαμένη ευκαιρία της αριστεράς, που δεν στήριξε τον Μητρόπουλο, κάνει άλμα σκοπιμότητας. Καθότι η ερμηνεία της αντιπαράθεσης με όρους πολιτικής στρατηγικής διεμβολισμού ή όχι του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται απλώς στην σφαίρα της φαντασίας. Άσε που οι ίδιοι οι Πασόκοι δεν φαίνεται να πολυεκτιμάνε το εργαλείο του διεμβολισμού τους. Οι δε Πασόκοι του Αλέκου φαίνεται να καταγγέλουν τους Πασόκους του Αλέξη ως στερούμενους κάθε αξιοπιστίας.

Ομοίως και ο πρώην (;) σύντροφος του Τσουκάτου και του Τατούλη όταν γράφει για την «ελληνική αριστερά που δεν είναι στα καλά της». Αν εξαιρέσουμε την αγάπη που θρέφει ο Στελάρας για τον Αλέκο, η παρέμβασή του αναμασά τα τετριμμένα της αναγκαίας συνάντησης με το σοσιαλιστικό χώρο. Κλαψ λυγμ, η αριστερά δεν συναντήθηκε με το ρήγμα του ΠΑΣΟΚ. Και τούμπαλιν.

Η πλατφόρμα του συντρόφου Βούτση έχει καταγραφεί από εποχής Αλέκου. Κάθε φορά έμπαινε στο προεδρικό γραφείο αναγγέλλοντας μεγάαααλες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Ο κακοήθης Αλέκος καθόταν με την πλάτη καλυμμένη, κοιτώντας καλού κακού τα πόδια της πολυθρόνας του άμα τη αποχωρήσει του συντρόφου. Σήμερα όμως η πλατφόρμα Βούτση είναι απαραίτητη. Μέχρι κι ο Λάσκος οφείλει να την υποστηρίξει. Διότι αλλιώς πάμε στον Πρετεντέρη: «το γινάτι βγάζει μάτι». Και τούμπαλιν.

Το γινάτι του Τσίπρα με τον Αλαβάνο δεν είναι επί του προσωπικού. Δεν είμαι φυσικά σίγουρος για το τούμπαλιν. Το «όχι στον Αλαβάνο» είναι επιλογή ζωής για την ηγεσία του ΣΥΝ. Διαφορετικά θα αποτελούσε έμπρακτη αυτοκριτική για την ανεπάρκεια, την μυωπία, την διάλυση και την αποστράτευση. Η λύση «οποιοσδήποτε πλην Αλέκου» στόχευε στην πολιτική επιβίωση της σημερινής ηγεσίας, καθότι τυχόν θετικό αποτέλεσμα θα παραχωρούσε την ηγεμονία στον πρώην. Και θα έμενε ο Στελάρας μόνος του να λέει ότι ένεκα της απειρίας δεν φταίει το παιδί. Τα περί «διεμβολισμού του ΠΑΣΟΚ» μετατράπηκαν στο «οπωσδήποτε υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ» για να γίνουν φοβερή στρατηγική επιλογή με το που εξήγγειλε ο ακατανόμαστος την υποψηφιότητα.

Τα μπόλικα κιλά μελάνι και τα ιδρωμένα χτυπήματα των πλήκτρων δεν μπορούν να κρύψουν ότι αυτό που παίχτηκε τις προηγούμενες μέρες ήταν μια απόπειρα αμφισβήτησης της κομματικής ηγεμονίας και μια σθεναρή αντίδραση με προκάλυμμα πολιτικής στρατηγικής. Η αποδοχή Αλαβάνου από τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΝ είναι -δικαιολογημένα- αδιανόητη. Οι προσωπικές αντιθέσεις και πικρίες ποτέ δεν έπαιξαν και ούτε και σήμερα παίζουν τον ελάχιστο ρόλο. Αλλιώς ο ΣΥΝ θα είχε διαλυθεί από το 93. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η κομματική εξουσία.

ΥΓ 1. Στη χτεσινή Ανοιχτή Πόλη η υποψήφια έγινε τούρμπο από το κλάδεμα στελέχους του ΣΥΝ. Πήρε αναβολή η τελική απόφαση, αλλά όπως μας θυμίζει ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος: «Η αναβολή φέρνει την καθυστέρα, η καθυστέρα την άργητα, η άργητα το δε βαριέσαι και το δε βαριέσαι το που σε είδον που με ξέρεις! Και το πουλάκι πάει αλλού να κελαηδήσει, νομίζω;».
Επειδή οφείλω να καταθέτω εποικοδομητικές προτάσεις και να μην περιορίζομαι στην κριτική, προτείνω τη Δούρου για δημαρχίνα. Αφενός κάνουμε το χατίρι του προέδρου Αλέξη, αφετέρου η Παλαιολόγου θα γίνει αμέρικαν μπαρ σαν τη Βαλτετσίου.

ΥΓ 2. Παρεπιμπτόντως η Βαλτετσίου έκλεισε για φθινοπωρινές διακοπές. Φήμες λένε ότι σχετίζεται με τις ρωγμές στην κομματική πλειοψηφία του ΣΥΝ. Ο σύντροφος γραμματέας παραείναι σκληρός και εισηγείται de facto διάλυση του Σύριζα. Το ιστορικό ρεύμα της ανανέωσης έχει μάθει σε πιο de jure φάση. Γούστο έχει να αρχίσουν να πλακώνονται μεταξύ τους σαν την ΑΡΑΝΑΡΑΣ

Σχόλια»

1. Λέω Εγώ Τώρα - 16/09/2010

άρα να ευχόμαστε να πάει ο αλέκος καλά στις εκλογές, ασχέτως του πόσο καλά η όχι θα πάνε οι αλέξηδες.εντωμεταξύ διαπιστώνονται δυσκολίες στο να βρεθούν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και δήμαρχοι, διότι τα μεσαία και κάτω στελέχη της αριστεράς έχουν παγώσει με όσα συμβαίνουν και στηρίζουν πλέον τις όποιες ελπίδες τους στην καλή πορεία των ομάδων στο γιουρόπα λίγκ.αμέ, τι νομίζατε; δεν θα βρεί διέξοδο ο πόθος του λαού για προκοπή;

2. syrizitis - 16/09/2010

Εγώ πάλι αν και στηρίζω Μπαρτσελόνα από την εποχή του Κρόιφ, στο προχτεσινό ματς ήμουνα με την τριφυλλάρα ένεκα Κωνσταντόπουλου. Διότι πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικιά μας θαναι η προεδρία.

3. Δ.Υ. - 16/09/2010

Καλησπέρα. Μια που τα πράγματα πάνε απ το καλό στο καλύτερο και καλή η πλάκα αλλά και κανένα ονοματάκι δεν βλάπτει , ποιο ήταν το στέλεχος του ΣΥΝ που κλάδεψε την Πορτάλιου ( υποψήφια αυτή δεν εννοείς ; ) και την έκανε τούρμπο; ( πράγμα όχι και τόσο δύσκολο ). Και ποιό είναι το πουλάκι και προς τα πού πάει; Σε παρακαλώ πές μου! Λυπήσου έναν βάζελο ( εμένα ) , που προσπσθεί να συνέρθει από την πεντάρα της Μπάρτσα!

Επαρχιώτης - 16/09/2010

Για το πρώτο δεν ξέρω, αλλά το δεύτερο είναι απλό:
Το πουλάκι είναι ο κόσμος και μάλλον θα πάει προς τας εξοχάς για βρούβες, καθότι ο Νοέμβρης δεν ενδείκνυται για θαλάσσια μπάνια.

4. fygas - 16/09/2010

Καλά με τόσα που αρνητικά για Μητρόπουλο και Αλέκο να ψηφίσουμε ΨΑΡΙΑΝΟ. Πιο αυθεντικός, πιο καθαρός χωρίς εξαρτήσεις και εξαπτέρυγα.

Όχι λοιπόν στον Αλέκο διότι ΝΑΙ στον ΨΑΡiΑΝΟ

5. Λέω Εγώ Τώρα - 16/09/2010

απο τους δύο ψυχοπαθείς Γρηγόρη – Αλέκο, προτιμώ τον Αλέκο.διότι του Αλέκου την masturbation που κουβαλά την γνωρίζουμε καλώς.ενώ του Γρηγόρη δεν την γνωρίζουμε επακριβώς,άσε που η ΑΕΚ δεν παίζει καλά με τους παλιοκροάτες!!!

6. άλλη οπτική γωνία... - 17/09/2010

http://alekos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html

Μας φτύνουν σύντροφοι, δεν βρέχει…

Μάλλον είναι κοντά στη δική σου προσέγγιση αυτό το κείμενο αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα ο τίτλος.
Κατά τα άλλα σκατά γενικώς…

7. Ο Θείος - 17/09/2010

Η όλη ιστορία όζει χρεωκοπίας. Πολιτικής.
Φαίνεται ότι η προτεινόμενη απο τους πολύ «αριστερούς» κύκλους δήλωση οικονομικής χρεωκοπίας, έκανε «εισπήδηση» στο πεδίο της πολιτικής.
Τερατώδες αυτογκόλ.

8. dikume - 17/09/2010

τα στελεχη του τσιπρα δεν τα βρισκουν ουτε μεταξυ τους ο κωνσταντατος προτεινε την ελενη και ο σκουτας στο κλεισιμο ειπε αλλα.Ετσι για να λεμε τα γεγονοτα με ονοματα.

9. αλεξιπτωτιστης - 17/09/2010

Προς: 6.dikume:
α) Αναζητήσατε την εξήγηση στο περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Α’ Αθήνας του ΣΥΝ, την προηγούμενη μέρα.
β) Για την Ελένη προβλέπω ότι θα γίνει δεκτή ομοφώνως (αλλά με «επιφυλάξεις») απο τον ΣΥΝ. Το οποίο ερμηνεύεται ότι δεν θα της παρασχεθεί σχεδόν καμμία στήριξη πλην υλικοτεχνικών μέσων. Οτι θα της φορτώσουν προσωπικώς ολόκληρη την πιθανή αποτυχία και ότι θα της ζητήσουν την πλήρη αποστασιοποίηση από τον Αλαβάνο και τη σύμπλευση με διάφορους απίθανους τύπους που ακονίζουν ήδη τις μασέλες τους.

dikume - 20/09/2010

προς αλεξιπτωτιστη η υποψηφιοτητα πορταλιου εκλεισε γιατι καταλαβαν οτι δεν τους επαιρνε να προχωρησουν τωρα στην οριστικη διασπαση του συριζα.Στη νομαρχιακη δεν εγινε κατα το συνηθες καμμια ουσιαστικη συζητηση και ιδιως επι του πολιτικου .κατα την εκτιμηση μου οσυν αθηνας δεν προκειτε να ασχοληθει με τις περιφεριακες εκλογες αλλα σχεδον αποκλειστικα με τον δημο .Οι εκλογες θα ερθουν και θα περασουν το ζητημα ειναι ολοι να διδαχθουμε απο ολες τις ανοησιες που εγιναν και να κοιταξουμε μπροστα!

10. dikume - 17/09/2010

σε συνεχεια του προηγουμενου, φυσικα ολη αυτη η ιντριγκα μπορει να ειναι και παιχνιδι των τσιπρικων που συνεχιζεται μηνες τωρα με την πορταλιου χωρις να σεβονται ουτε την προσωπικοτητα ουτε τους αγωνες της ειτε συμφωνει η διαφωνει μαζι της.

11. ΠΑΛΙΟΣ - 17/09/2010

Άσχετο αλλά σημαντικό : Αντισταλινικός ανένταχτος αριστερός που δεν ασχολιόταν ποτέ (ούτε με το) ΣΥΡΙΖΑ, την Άνοιξη 2010 ΚΟΙΤΑΖΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από τότε όμως ακούει συνέχεια (από τους Συριζαίους για συμμαχίες με το «αντιδρών» κλπ μαλακιών ΠΑΣΟΚ, που στο άκουσμά του και μόνο γράφει πίεση 21).
Βέβαια δεν θαπρεπε να ξεχνάει (μεγάλος άνθρωπος που είναι) πως αν το πουλί ήταν βιολί θαμασταν όλοι παγκανίνι. Παρ’ όλα αυτά, στο τέλος το κατάλαβε : οι άνθρωποι είναι ή κρυφοπασοκιές ή μαλάκες. Άντε γεια!!! Κι’ άμα με δείτε γράφτε μου.
( Τουλάχιστον με τον Περισσό ξέρω με ποιους έχω να κάνω και οι διαφορές μου είναι συγκεκριμένες, καταγεγραμμένες και η «τιμωρία» μου επίσης).

12. ανταποκριτής - 18/09/2010

Παρεπιπτόντως, το ΑΡΑΝΑΡΑΣ ξεκαθάρισε με εκδίωξη της ΑΡΑΣ. Βγήκανε οι σχετικές ανακοινώσεις. Πάλι καλά

13. Λέω Εγώ Τώρα - 20/09/2010

τι είναι το ΑΡΑΝΑΡΑΣ;

syrizitis - 21/09/2010

Είναι η ΑΡΑΝ και είναι και η ΑΡΑΣ που η μία είναι διάσπαση της άλλης. Προσφάτως ανοίξαν μεταξύ τους κεφάλια και σπάσαν χέρια και πόδια και οι διαδικασίες στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάγωσαν. Ήταν ψυχρό το κλίμα το φαγε κι ο γάιδαρος.

14. Λέω Εγώ Τώρα - 21/09/2010

σωστός ο γάιδαρος!!!

15. Σώτος Τριανταφύλλου - 21/09/2010

Είναι αλήθεια πολύ δυσάρεστα όσα συμβαίνουν στον ευρύτερο χώρο μας και μας έχουν ρίξει όλους σε βαθειά περισυλλογή. Να πλησίαζε τουλάχιστον η τελευταία Κυριακή (όχι των εκλογών, εμάς τους επαναστάτες δε μας νοιάζουν αυτά), ή έστω, άντε, η Τσικνοπέμπτη…
Τεσπα, δεν φαίνεται φως από πουθενά, ενώ αντίθετα παρατηρούμε μετά λύπης μας μιάν ατέλειωτη αντιπαράθεση γιά προσωπικά. Μόνον στην έγκριτη «Εποχή» ακούγονται φωνές ειλικρινούς συντριβής γιά την κατάντια μας από παλιούς συντρόφους που με αληθινό πόνο ψυχής και πολιτική ευθύνη καταθέτουν την αγωνία τους γιά τη μοίρα του προλεταριάτου της πατρίδας μας…
Προσωπικά πάντα, θα συμφωνούσα με τον οικοδεσπότη μας εδώ, ότι πράγματι η μόνη ελπίδα είναι η συμμετοχή στην καθοδήγα των Μηλιού, Μπαλτά και Ευκλείδη. Ανθρώπων δηλαδή με στέρεη μαρξιστική-λενινιστική συγκρότηση σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής τους και πολιτικό ένστιχτο, που λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντα της εργασίας και δεν παρασύρονται από τα κόλπα του κεφαλαίου.
Πρέπει ωστόσο να παρατηρήσω ότι μία μικρή σκιά σε αυτή την ελπίδα έριξε η θερμή υποστήριξη της υποψηφιότητας Μητρό από το Γιαννάκη στην ΚΠΕ. Λες να έχει σκεφτεί καμιάν ανάλυση ότι έτσι θα σπάσουμε την ηγεμονία της μπουρζουαζίας και της μικρομπουρζουάδικης ιδεολογίας πάνω στις εκμεταλλευόμενες τάξεις;
Αν είναι να τους τη φέρουμε έτσι χωρίς να το καταλάβουν, μιάς και μόνο η μαρξιστική διαλεκτική μπορεί να ανιχνεύσει τις υπόγειες διεργασίες της κοινωνίας όπως τόσες αμέτρητες χιλιάδες φορές έχει επιβεβαιώσει η πείρα της ιστορίας, ε τότε χαλάλι, τι να πω…
Εμένα μου φαίνεται πάλι ότι μάλλον το βασικό ρόλο έπαιξε το κολλητηλίκι που έχουν οι δύο θεωρητικοί της εργατικής τάξης από την εποχή που ήταν σύμβουλοι του Τσοβόλα αλλά και ακόμα πιό πριν από τότε που ανακατεύονταν στις κόντρες των συνδικαλιστικών ηγεσιών με τον Αντρέα. Τότε να δεις ρήγματα που είχαν γίνει στο ΠΑΣΟΚ…
Ας μην προτρέχουμε όμως γιατί η ταξική πάλη έχει πολλά ποδάρια. Παράδειγμα οι διεργασίες στο χώρο ΑΡΑΝ -ΑΡΑΣ, όπου βέβαια πάλι τον πρώτο λόγο έχει η μαρξιστική θεωρία. Διότι ως γνωστόν ο αρχηγούλης της ΑΡΑΝ, ο Παναγιωτάκης ο Σωτήρης καλέ, είναι ως γνωστόν μέλος στις «Θέσεις» και βαρύς θεωρητικός του μαρξισμού-Αλτουσσέρ-Μάο και πως τα λένε όλα αυτά. Και όπου, ως γνωστόν, σε ένα αριστερό κόμμα έχει η σοβαρή μαρξιστική θεωρία τον πρώτο λόγο, τότε τα πράματα είναι σε σωστό δρόμο. Ως γνωστόν…
Από κει και πέρα πρέπει να πω ότι με αποσταθεροποίησαν κάπως οι πληροφορίες της συναδέρφισσας μου της Πετρούλας της Τατσοπούλου (δεν την ξέρω προσωπικά την κοπέλλα, καλή της ώρα) από την προηγούμενη ανάρτηση του οικοδεσπότη εδώ. Άκου λέει ότι η ηγεσία της νεολαίας ΣΥΝ είναι κάργα τροτσκιστές! Εγώ είχα την πεποίθηση ότι είναι απλώς χαλέδες, διότι βέβαια σύντροφε συριζίτη αντιλαμβάνεσαι ότι το να είναι ο νυν αρχηγέτης εκεί κάτι καλύτερος από τον πρώην είναι τόσο μα τόσο εύκολο που δεν μας πάει κι από μόνο του μπροστά.
Σε κάθε περίπτωση χρήσιμη η πληροφορία ότι η Δάφνη Σφέτσα δεν είναι παρά μία βέρτσουαλ περσόνα. Μπορεί δηλαδή να είναι όλα μιά μηχανή της πανούργας της Ρένας Δούρου γιά να κλαδέψει την αγωνίστρια Ελένη; Δεν ξέρω, σημασία έχει και μόνον το γεγονός ότι από αυτή της άποψη άνοιξε τα χαρτιά του ο παιχταράς (επαναλαμβάνω)
Παπαδημούλης στη Μεγαλη Πορεία του προς την προεδρία του ΣΥΝ, ενός κόμματος το οποίο τότε πλέον θα έχει αυτόν πρόεδρο και μόνο μέλος…

Συμπερασματικά, μετά από οόολα αυτά μου περνάει μία εφιαλτική σκέψη από το μυαλό μου. Ομολογώ ότι αν αληθεύει και, εγώ τουλάχιστον, το πήρα μόλις τώρα χαμπάρι, τότε δεν σκαμπάζω τίποτα από μαρξισμό και τα συμπαρομαρτούντα παρά την ενδελεχή ανάγνωση των Θέσεων από το πρώτο τεύχος. Ρε συ συριζίτη, έλεος ρε φιλάρα, ρε μπας και τόξερες από μίας εξαρχής και μας το φέρνεις λάου λάου;
Εννοώ ότι μήπως και δεν είναι ο παιδοβούβαλος Βούτσης το πραγματικό καθοδηγητικό κέντρο του ΣΥΝ; Μπορούσε άλλωστε ένας γιγαντάκιας όπως ορθώς λες, ένας μπούας, ένας τελείως μούκακας νάχει φτιάσει όλο αυτό το κωλοχανείο; Μήπως είναι άλλος ο συντονιστής όλης αυτής της φραξιονιστικής πάλης χωρίς αρχές, μακράν χειρότερης από αυτήν που έβαλε τέλος ο διορισμός του αρχηγού μας του Νίκου τότε τα παλιά τα χρόνια; Αμάν ρε παιδιά!
Θα πάω ως τον Περισσό ξυπόλητος μιλάμε, θα πάω ρε φίλε γονατιστός ως τον τάφο του Νίκου, θα κόψω το κάπνισμα και θα πάω να κλειστώ στο φρούριο της Κρονστάνδης.
Ρε μπας και το πραγματικό μυστικό κέντρο δεν είναι άλλος παρά η Όλγα και γω το κατάλαβα τελευταίος; Πέστε ρε παιδιά ότι δεν είναι έτσι!
Η Όλγα ρε; Η Όλγα; Πέστε μου ότι είναι εφιάλτης και κάποτε θα ξυπνήσουμε! Η Όλγα!
Η Όλγα…αααααααααααααααααααααααααα

16. Λέω Εγώ Τώρα - 22/09/2010

όχι γαμώτο! κι έχω βρίσει τόσες φορές το βούτση.όχι γαμώτο.όχι γαμώτο.όχι γαμώτο.

κανένα σχόλιο για την κωμωδία του άλτερ με σκηνοθέτη τον χατζηνικολάου και ηθοποιούς τους υποψόφιους περιφερειάρχες δεν είδα. ε, βέβαια! όλοι λίγοι, απελπιστικά λίγοι, ο δε αλέκος κάτι μου λέει ότι έρχεται η συντριβή του (δυστυχώς).

θλίψη.θλίψη.θλίψη.
(ποιά είναι η όλγα;)

17. Σώτος Τριανταφύλλου - 22/09/2010

Βρε καλά τα λες, αλλά το όλο θέαμα είναι ακριβώς που μετριάζει τη θλίψη. Είπαμε ότι πάμε ολοταχώς γιά τελευταία Κυριακή.
Κατά το βράδυ, ως γνωστόν, καίνε τον Ιούδα. Ε, τότε θα κάψει ο καθένας το δικό του.
Αλλά εδώ είμαστε όπως στο Inception. Σε κάθε φάση περνάμε σε ακόμα βαθύτερο επίπεδο εφιάλτη. Εφιάλτης μέσα στον εφιάλτη και πάει λέγοντας.
Αλλά αμάν φίλε μου συριζίτη! Καλά βλέπω ή έχει φλουτάρει πιά τόσο η εικόνα της αριστεράς που φτάνει ως τον Δημήτρη; Τον αποκαλούμενο και ποιητάμπουρα ή ποέτα; Θάναι τέλεια αν το κυκλάκι σου μεταφραστεί και σε θέση στο ψηφοδέλτιο. Αυτός είναι πράγματι;

syrizitis - 22/09/2010

Τωόντι φίλε Σώτο, είναι ο Δημήτρης ο ποέτας. Ελπίζω να μπει και στο ψηφοδέλτιο. Θα βουλιάξω πάραυτα και εμβριθώς στη μελέτη των ποιημάτων του. Είναι σου λέω λόγος να ψηφίσω Μητρόπουλο.
ΥΓ: Λες ρε γαμώτο να είναι όντως καθοδηγήτρια των επιτυχιών η Όλγα;

18. Σώτος Τριανταφύλλου - 22/09/2010

Λοιπόν μάστορα, δόσε βάση. Δεν κάνω πλάκα, εννοώ την Όλγα ως Ιδέα. Πρέπει να πάμε πίσω στο μακρυνό και βρώμικο 89. Παραπέμπω στις διαδικασίες (και βασικά το σκεπτικό) συγκρότησης της ΕΑΣ. Εκεί θα βρεις ένα μέρος των πρωταγωνιστών του σημερινού δράματος, ειδικά τους νυν ροζαίους αντάμα με τους πρόθυμους ανένταχτους του Τσίπρα καθώς και τους μηλιούς με το Γιαννάκη να εκτείθεται μόνον όσο χρειάζεται γιά να ξεπλυθεί από τις προηγούμενες πομπές με τους πασοκτζήδες (ο ίδιος ο Γιαννάκης είναι απο αυτήν τη άποψη ο πιό αθώος, καθόσον μόνο γιά πάρτη του πάντα έπαιζε κι άμα κάτσει έκατσε). Αυτός είναι ο ένας κόμβος. Ο άλλος είναι η πορεία αποσύνθεσης του μπανιαδισμού μετά τις πρώτες εκλογές του 89.
Αυτοί οι κόμβοι συντίθενται στις δεύτερες του 89.
Το θέμα δεν είναι οι εκλογές αλλά η πολιτική λογική που σιγά σιγά εμπεδώνει ένα άλφα δυναμικό.
Αν και κινείται διαφοροποιημένα από το 90 και μετά παραμένει συντονισμένο σε αυτή τη λογική.
Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω εδώ:
παράγοντες οι οποίοι δεν χρειάζεται να έχουν καμία απολύτως συνεκτική άποψη ή ιδεολογική αναφορά αλλά μέσω του ακτιβισμού πουλάνε τον εκάστοτε μέσο όρο «πρωτοπορίας» που πουλάει τη συγκεκριμμέη περίοδο. Απολύτως άνετα συμμαχούν και διαφοροποιούνται ώστε μονίμως να πλασάρονται στην τρέχουσα επικαιρότητα. Τότε το σύνθημα λεγόταν «σύγκλιση». Μετά διάλογος γενικά, ώσπου ήρθε ο Χώρος Διαλόγου και κοινής δράσης. Τα λοιπά μέσω αντιπολεμικών, Γένοβας και δε συμμαζεύεται ως το σύριζα είναι γνωστά. Το δυναμικό στο οποίο εν προκειμένω αναφερόμαστε θα το βρεις πακέτο σε όλα αυτά τα κόλπα από τις θέσεις που έχει εκάστοτε καταλάβει ο καθένας.
Θυμίζω κάποιες πορείες:
Την υποψηφιότητα Μοδινού (ε; μη μου πεις!) στις δημοτικές του 90, τη βαθμιαία προσχώρηση στο ΣΥΝ κάποιων απ’ το Μπανιά (αυτών ακριβώς που έστησαν το Κοκκινοπράσινο, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως παιδοβούβαλος, Στέλιος Παπάς, Φλαμπουράρης κλπ κινούνται πιό ατομικά…), το πακέτο Λιμάνι της Αγωνίας, την παράλληλη κίνηση Αναστάζιας, Σπαθή κλπ., τη δημιουργία της ομάδας Ρόζα ως ααάααλλο ένα σχήμα του Γιαννόπουλου με τους ίδιους λίγο πολύ που έχει στο δίκτυο όταν ήρθε η ώρα.
Σημειώνω τη συνύπαρξη όλων αυτών στο λεγόμενο δεύτερο κύμα του Σύριζα και μετά στην υπέροχη ΑΝΑΣΑ. Προφανώς σε κάθε σταθμό συνυπάρχουν και με διάφορους ευκαιριακούς λυκόφιλους, αφελείς ή απλά επαγγελματίες. Επαγγελματικά πράματα είναι αυτά ούτως ή άλλως.
Δεν θέλω να μακρυγορώ και να πιάνω το χώρο σου φίλε αλλά μπορούμε νομίζω να ανασυγκροτήσουμε τη συνέχεια και την ενιαία λογική αυτών των προσώπων. Είναι νομίζω επίσης σχετικά εύκολο γιά τους πιό ηλικιωμένους από μας να αναγνωρίζουμε σε μιά πορεία είκοσι χρόνων και βάλε τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών που διέπουν τον τρόπο κίνησης σ’ όλα αυτά τα στελεχά. Κάποια στιγμή θα κάτσουμε και θα τα γράψουμε και αναλυτικά και με τη θεωρία από πίσω, όχι γιά άλλο λόγο αλλά γιατί δεν μπορεί να μας περνάνε γιά τόσο ηλίθιους μετά από είκοσι χρόνια. Όπως και να αναλύσουμε την επιτυχία ή «επιτυχία» όλης αυτής της ομορφιάς.
Τεσπα. Ποιός είναι η κοινή αναφορά σε όλα αυτά τα κόλπα; Παλιά στο χώρο ΕΑΣ και μετεξελίξεων και μετά πίσω από από τον άλλο παιδοβούβαλο που παριστάνει και το θεωρία (αλλά είναι ακόμα πιό παιδοβούβαλος κι από το Βούτση);
Ιδού η απάντησή σου αγαπητέ μου! Στην εποχή της απόλυτης διάλυσης και του άκρατου οπορτουνισμού έκατσε κι αυτά τα ατομάκια στήσανε τα παραμάγαζά τους, ο συντονισμός τους ήτανε δεδομένος, ήρθανε οι φραγκάρες από την επιχορήγα και τις αποσπάσεις των συμβούλων και διαβούλων (πααάααρα πολύ σημαντικό αυτό και μην το λησμονάμε…). Η διαπλοκή με τη νεά γενιά (τρομάρα της) που αναδείχτηκε με την άνοδο Τσίπρα ήταν από κει και πέρα το φυσικό επακόλουθο που τάχε όλα και συνέφερε.
Και μην πει κανένας ότι εδώ σπρώχνουμε θεωρίες συνομωσίας γιατί εδώ μιλάμε γιά ένα συγκεκριμμένο είδος πολιτικής παρουσίας και ηθικής στάσης. Τα οποία προφανώς παίρνουν το πάνω χέρι όταν διαλυθούν τελείως οι μαζικές διαδικασίες ή εν πάση περιπτώσει μπλοκαριστούν. Συλλογικές δεν υπήρχαν ούτως ή άλλως μετά το 80 ποτέ.
Έτσι που λες φίλε μου συριζίτη. Άσε να βγει κάνα τσιπρόπουλο να πει κουβέντα και τότε θα πούμε κι άλλα χαρτί και καλαμάρι. Στα διάλα ρε τσογλόμουτρα.
Γιά αυτό σου λέω, στην Αίγινα είναι η καθοδήγα, Όταν πάει επίσκεψη ο Τσίπρας βγαίνει η γραμμή που την έχουν συνενοηθεί από τα πριν με το Βούτση και τους λοιποί. Ο Φρλαμπουράρης έτσι κι αλοιώς δυο βήματα είναι. Να δούμε τώρα που θα τους πουλήσουν οι πρόθυμοι γιατί κάνουν σερμαγιά γιά την επόμενη φάση.

19. Σώτος Τριανταφύλλου - 22/09/2010

Συμπληρωματικά γιά διάβασε σε περικαλώ τη συντακτική επιτροπή του εντός εποχής.
Ε, τι λέμε ντε τόσην ώρα;

Πάμε τώρα σε κάτι πιό χαλαρό. Το ευχάριστο είναι ότι πλέον θα αναπαύτηκε εν ειρήνη η ψυχή του στρατηγού Μάρκου, τρομάρα του, καθόσον το ανήψι του αντιπάλου του βρέθηκε στην καθοδήγα της αριστεράς! Μεγαλεία ρε φίλε!
Σκέψου πάντως ότι τότε είχαμε μόνο στο Καΐμακτσαλάν δέκα χιλιάδες αντάρτες κομπλέ με βαρύ οπλισμό. Άσε, τώρα παν γιά σκι οι λαΐφστιλιτζήδες με τις πουτάνες τους.

Πάω και γω δαγκωτό άμα βάλει τον ποέτα!
Εχτός από όλα τα φασιστικά και τα λούμπεν που έλεγε στις εκπομπούλες που σύχναζε, ήταν υποψήφιος τόσο του Κακλαμάνη όσο και του Καραμανλή στη Β Αθήνας (θα διεμβολίσει και τη νουδού ο Καραμητρό!). Αυτά όμως είναι πταίσματα μπροστά στα άλλα του. Θα τα πούμε στην ώρα τους. Χαρντ κορ που λέμε. Παρακαλάω και γω να τόνε βάλει γιά να τον βγάλουμε στη σέντρα.
Άσε που σιγά σιγά θα βγαίνει και ο ίδιος ο Μητρό πούναι βίος και πολιτεία στη σέντρα.

ΥΓ. Γαμώ το κεφάλι του Αλέκου, γαμώ! Ξερότερο δεν υπάρχει λέμε. Καλά δεν άκουγε κανένα, σου λέει παλαιοκουκουέδες, αριστεριστές, πανελλαδική, είναι κολημένοι όλοι αυτοί. Τον είχε φάει όμως κι ο φουκαράς ο Παναγιώτης, γιατί τόξερε το άτομο τι χλεχλές είναι, γέννα των παρασυναγωγών του συν, του πλην και του φλόρουμ. Αμ τον είχε φάει κι η φουκαριάρα η Κάτια, το γυναικείο ένστιχτό, μη τον βάλεις ρε Αλέκο, θα σε περιμένουνε στη γωνία. Τίποτα αυτός. Και ορίστε τώρα τα αποτελέσματά μας αγαπητέ μου.

20. Δ.Υ. - 22/09/2010

Ρε παιδιά λυπηθείτε μας! Πείτε και κανένα όνομα! Εμείς οι νεώτεροι , που δεν έχουμε φάει την ζωή μας στο κίνημα, δεν πολυκαταλαβαίνουμε. Κάτια; Ολγα; Παναγιώτης; ποέτας; Κάντε καμμιά ξήγα! Αντε να χαρείτε τους πολυετείς αγώνες σας στο κίνημα!
Δ.Υ.

Παπατζής - 23/09/2010

Κάτια η σύζυγος Αλέκου (μεγάαααλες ευθύνες).
Παναγιώτης ο Λαφαζάνης (ακόμη μεγαλύτερες).
Ποέτας ο ποιητάμπουρας Δημήτρης μπορώ φραπελιά Ιατρόπουλος, πρώην Καραμανλικός, νυν Μητροπουλικός.
Το ανίψι του αντιπάλου του Μάρκου είναι ο Ευκλείδης κι όχι ο Αλέξης καλέ. Αν και θα ήταν χειρότερο να είναι ανίψι του Μάρκου.
Η Όλγα είναι ιδέα όπως είναι και η Ρόζα. Βρες την στην Συντακτική του Εντός Εποχής. Κατοικοεδρεύει σε όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

21. Λέω Εγώ Τώρα - 22/09/2010

τι να καταλάβεις Δ.Υ.; άσε καλύτερα.αρκετή απομυθοποίηση έχει πέσει.ώστε ο ζιγδάκος ο αλεξάκος εγγόνι του τσακαλώτου, έ;τι ειρωνία!

22. Αρχισταλίνας με χιούμορ - 23/09/2010

Αρχισταλινικό με χιούμορ πρώτη φορά διαβάζω 🙂

Είμαι σίγουρος αγαπητέ Σώτο ότι έχεις μεγάλα απωθημένα.
Φόρουμ, Εσωτερικό, ΕΑΣ, Μπανιάς, Γιαννόπουλος, Μηλιός, Εντός Εποχής, Όλγα, Κοκκινοπράσινο, Χλεχλές, Λιμάνι της Αγωνίας, Σπαθής, Τασία, ΑΝΑΣΑ, αντιπολεμικό κίνημα, Γένοβα…
όλοι οι πράκτορες της μαύρης αντίδρασης μέσα…

Αν μπορούσες ξέρω που θα τους έστελνες 🙂

Παπατζής - 23/09/2010

Άμα φτάσαμε να ταυτίζουμε το αντιπολεμικό κίνημα και τη Γένοβα με την παρέα που ανά 5ετία άλλαζε πεδίο ενασχόλησης, ευαισθησία και κεντρικό μότο για ναναι πάντα στον αφρό, κακό που πάθαμε.
Θα πρότεινα στον Σώτο άμα έρθει στα πράγματα να στείλει και τους μαοϊκούς του ΣΥΝ και τους ότιφέξειμουαρέσει της Αίγινας εξορία στο Αγκίστρι. Έτσι για αλλαγή.

23. Σώτος Τριανταφύλλου - 23/09/2010

Ψιτ, σ.Δ.Υ., εγώ να σου πω ό,τι θες, αφού το θες, όσο το μπορώ και όσο φτάνει η κούτρα μου.
Πες μου όμως εσύ, με την καλή έννοια εννοείται και πάντα με όλο το προσήκον σέβας. Εκεί που πας και συναγελάζεσαι, γούστο σου, καπέλο σου και καΰμποΐλίκι σου. Απλά ρωτάω αν, αν λέμε, έχεις καταλάβει ότι γύρω – γύρω τόχουν να σου φορέσουν τον Καλύβα και τον Μαραντζίδη. Απλά ντρέπονται ακόμα να τα πούνε έτσι χοντρά και βάζουν φερεντζέ το ζωντόβολο τη Σώτη, πούναι απλά μιά κακομοίρα, βασανισμένη από απύθμενο οιδιπόδειο με τον κουκουέ πατέρα, από την έλλειψη ταλέντου και από τη φαντασίωση ότι είναι η Σάρα Τζέσσικα Πάρκερ.
Τον Καλύβα και τον Μαραντζίδη λοιπόν. Καταλαβαίνεις γιά τι μιλάμε; Ε;
Αυτά είναι θέματα κι όχι η σαχλαμπούρδα του Σύριζα. Αν θες λοιπόν, απαντάς. Καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται και που πάει αυτή η ιστορία;

24. Δ.Υ. - 23/09/2010

Καταλαβαίνω, αν και νομίζω ότι σημασία έχει το τι γράφεις κι όχι που το γράφεις. Εχω γράψει και κειμενακια ακόμη και στο e-rooster , φιλελεύθερο σάιτ. Μην ανησυχείς τα χω τα χρονάκια μου, δεν αλλάζω εύκολα πεποιθήσεις. Τες πα, περιμένω πάντα τις διευκρινήσεις σου.

25. Λέω Εγώ Τώρα - 23/09/2010

α,ήταν τόσο προφανές! ο ευκλείδης ο τσάκ ανηψιός του Θρασύβουλου τσάκ.α, δεν παίζω.θέλω μυστήριο!

26. Δ.Υ. - 23/09/2010

Επειδή στην τελευταία Εποχή δεν είχε εντός εποχής ποια είναι η Ολγα γιατί θα σκάσω! Ωραίο νησί του Αργοσαρωνικού; η Αίγινα; καλά αυτή δεν είναι αριστερά, βιβλίο σαν τον Κωδικό Ντα Βίντσι είναι!
Τώρα σοβαρά! Αγαπητέ Σώτο Τριανταφύλλου η τελευταία ενέργεια , πράξη της αριστεράς που πραγματικά με σόκαρε ήταν το βρωμόξυλο ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ στην Πάτρα και κυρίως ο διάλογος που ακολούθησε! Κι οι δυο οργανώσεις δεν είναι ρεφορμιστικές ,νομίζω.
Οσο για την συνώνυμή σου, το μόνο βιβλίο της που έχω διαβάσει είναι ένα που είχε γράψει με τον Ιωακείμογλου για την τρομοκρατία, με το οποίο , βιβλίο, σε πολλά συμφωνούσα. Για τα γραφόμενα της τώρα τελευταία, ε φταίει και κάποιο γιαούρτωμα και κάποιοι επαναστάτες στα Εξάρχεια. Επαναστάτες με εισαγωγικά!

27. Σώτος Τριανταφύλλου - 26/09/2010

Μπράβο μας! Άμα είναι γιά κουτσομπολιό όλοι πρώτο τραπέζι πίστα. Αλλά δεν είπαμε κι έτσι. Ή μήπως, πράγματι, δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να κάνεις σε αυτό το χώρο;
Όπως ακριβώς το έθετε ο μεγάλος Λένιν:
Το ερώτημα είναι ποιός ποιόν…

Ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση το σύντροφο Παπατζή που με έβγαλε από τον κόπο της αποκρυπτογράφησης. Κάτι μου λέει δε, ότι όλοι γουστάρανε, αλλά μετά τους έπιασαν οι τύψεις και δεν θέλουνε να στείλουμε τα παιδιά εξορία. Εντάξει, συνεννοηθήκαμε.
Εγώ πάντως δεν πρόκειται να έρθω ποτέ στα πράγματα, γιατί αν επρόκειτο δεν θα καθόμουνα να λέω εδώ διάφορα γιά να διασκεδάσουμε την πίκρα μας. Αντίθετα, αυτοί είναι ήδη στα πράγματα. Ο Μάκης δεν ήτανε αντιπρύτανης του ΕΜΠ με το δεξιό πρύτανη;
Είπαμε ότι δεν είναι καμιά θεωρία συνομωσίας αλλά διαπιστώσεις γιά τις συντεταγμένες της ηθικοπολιτικής στάσης ενός δυναμικού που κινεί αυτή τη στιγμή κάποια βασικά νήματα. Προσπάθησα να την περιγράψω. Όποιος έχει εικόνα των προσώπων και της διαδρομής τους το βλέπει καθαρά.
Και γιατί σταλινισμός παρακαλώ;
Σταλινισμός είναι οι διορισμοί και οι κοπτάτσιες ανύπαρκτων παραγόντων, το πέρασμα της γραμμής έξω από διαδικασίες, άλλα να λέμε, άλλα να εννοούμε και άλλα να κάνουμε, η ανθρωποφαγία και και και. Δεν είναι αυτοί αριστείς σε αυτούς τους τομείς; Γιά αυτό θα παρακαλούσα το χιουμορίστα αρχισταλινικό σύντροφο, αν και είναι, κατά πως φαίνεται, ρέκτης, να το ξανασκεφτεί.
Επίσης σας υπενθυμίζω τη στάση και την αγόρευση του Χριστόφορα στην τρίτη πανελλαδική το Νοέμβρη.
Το λόγο και κυρίως το αυταρχικό ύφος και την αλαζονεία. Όποιος δεν ήταν εκεί ας το ψάξει στο γιούτιούμπ και μετά ας έρθει να μιλήσουμε περί σταλινισμού (ο Λεωτσάκος ήταν απλώς τσοπάνης, ενώ ο Νταβανέλος, που έχει ευθύνες άπειρες κι αυτός ίσιωνε τα καρφιά γιά να τα βαράνε οι άλλοι καλά στο φέρετρο).

Και προφανέστατα σύντροφε μου παπατζή δεν ταυτίζεται το αντιπολεμικό κίνημα ή η Γένοβα με τις διάφορες παρέες επενδυτών πολιτικού κεφαλαίου. Ακριβώς γιά αυτό το λόγο τίθεται και το ερώτημα:
Πως και έγινε γιά άλλη μιά φορά και κατάφεραν οι επαγγελματίες να διαλύσουν μαζικές διαδικασίες και χιλιάδες ανθρώπους που πήγαιναν να στήσουν κάτι;
Ποιά είναι η δική σου, και του καθενός μας,απάντηση επ΄αυτού;
Πως δηλαδή και είναι στον αφρό οι, όπως σωστά λες, ότιφέξειμαρέσει, οι ό,τιθυμάμι χαίρομαι, οι όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη;
(Το Αγκίστρι άστο κατά μέρος, αυτό τόχει ρεζερβέ ο Μητσάρας ο φαρμακοχέρης, μακρυά από μας).
Η καθοδήγηση είναι στην Αίγινα, αν τρακάρει όμως ο Μητρό, όπως βεβαίως διακαώς ελπίζουμε όλοι, τότε ξαναμοιράζεται η τράπουλα.
Μην ανησυχείται όμως παιδιά. Τα στελεχά δεν χάνονται ποτέ. Ήδη, όπως είδαμε, ακροβολίζονται γιά την ποστμητρό εποχή. Δεν έχουν πάει χαμένοι είκοσι τόσα χρόνια, τώρα θα πάνε χαμένοι;
Ε, και χωρίς οπαδούς ίσως, γιατί ως τα τώρα δεν ήταν κομμένες κεφαλές και ήταν δικοί τους οι οπαδοί;
Γιά να μην παρεξηγούμεθα επίσης σχετικά με πολιτικούς χώρους, εννοείται ότι η Εποχή και το πρωην αναρ έχουνε και εξαιρετικά παιδιά μέσα. Χαΐρι μόνο που δε βλέπουνε και κάνουν τελικά το φερετζέ των αλλωνών.

Αυτά γιά να το κλείνουμε (προσώρας…). Λησμόνησες μόνο Παπατζή την Αναστάζια (συμπάθειά μου απεξανέκαθεν), τον κυρ Θοδωράκη τον ανεξάρτητο (τον παρέλειψα και γω, καθότι τον έχω μάλλον γιά αφελή κι όχι αλητήριο) και κάτι άλλους φίτσους. Είναι όμως αδιάφορα όλα αυτά.
Έχουμε εξ άλλου και τη χρυσή νεολαία του Τσίπρα που είναι τώρα στα κουμάντα. Easy come easy go θάναι αυτοί. Μέχρι να αποκατασταθούν γιά τα καλά κι από δω παν οι άλλοι.

ΥΓ. Βρε δου.ύ., πολύ επίμονος είσαι μωρ αδερφάκι μου. Είπαμε η Σώτη (θάθελε να) είναι η Σάρα Τζέσσικα Πάρκερ (προφανώς άφρονες όσοι της ρίξαν αυγά -κι όχι γιαούρτια-. Ποιός σώφρων ασχολείται με τη Σώτη; Εμένα π.χ. με κόβεις γιά σώφρωνα;). Τα δε γραφόμενά της βρε άνθρωπε πάντα τέτοια ήτανε, τι ψάχνεις καημένε!
Και γιά να μη σκάσεις. Σ’ έχουμε μπερδέψει ομολογουμένως. Η Όλγα, που όπως είπαμε είναι Ιδέα (αλλά και πρόσωπο), είναι κατευθείαν μετενσάρκωση της Μαρκησίας ντε Πομπαντούρ. Όρίστε.

28. alexandra - 02/10/2010

Αγαπητέ Δ.Υ.(να υποθέσω Δημόσιος Υπάλληλος?)οι σύντροφοι Σώτος Τριανταφύλλου και Syrizitis εννούν να σε αφήνουν στα σκοτάδια της ‘Αγνοιας’ ‘Ολγα’ στην Αίγινα υποθέτω ότι είναι η σ. Ο.Χ. και όχι η ΩΧ, για ΣΕ όρα Μπλόκο, παλιά περιοδική έκδοση του Συριζα και όχι εντός εποχής, αν ούτε και τώρα, μήπως να κάνεις τον κόπο να αριβάρεις στην Αιγινα?
Δυστυχώς με το ψευδώνυμο Αλεξάνδρα (Κολλοντάι θα ήθελα)!


Σχολιάστε